Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Adobe’ Category

Ichijoji House in Kyoto, Japan by atelier Luke

Friday, October 27th, 2017

Article source: atelier Luke 

A deliberate balance between modernity and tradition creates this unique and textured retreat in the suburbs of Kyoto.

Osaka based design studio, atelier Luke, collaborated closely with craftspeople in Kyoto, Osaka and Nagano to apply traditional finishes and techniques to the design and renovation of this postwar terraced house. The client, a Danish-Australian furniture maker, wished to modernise the home without abandoning the character that makes traditional Japanese houses unique. From this position of respect, a design approach was adopted whereby modern attitudes to living would be balanced and contrasted with tradition.

Image Courtesy © Eiji Kitada and atelier Luke

  • Architects: atelier Luke
  • Project: Ichijoji House
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Eiji Kitada and atelier Luke
  • Software used: Vectorworks, Illustrator
  • Project team: Junko Nakatsuka, Luke Hayward
  • Construction: Miura Construction
  • Cabinetmaker: Jurinsha
  • Completion: December, 2015

(more…)

34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter in Paris, France by MUOTO Architectes

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: MUOTO Architectes 

The project responds to the challenge of combining three different programs along Rue Stendhal in Paris : social housing, nursery and emergency centre. The organization of the building allows all three programs to coexist peacefully and take advantage of the unique features of the site such as: privacy, natural lighting in the nursery, independence, and large exterior spaces for the dwellings. The emergency shelter is arranged to be compact and provides multiple views and orientations. Sitting on a hill, the building stands in dialogue with the large horizon of the East Paris landscape. Its volumes are designed to maximize energy efficiency and user comfort. The courtyard, balconies and dwellings are oriented to achieve the best sun angles all year round. Each volume preserves distant views to neighbouring condominiums, and aims to blend cohesively into the skyline of the neighbourhood and eastern Paris. The inward facing elevation opens up to the linear garden at the rear of the building which brings light and fresh air into the dwellings and the nursery.

Image Courtesy © Maxime Delvaux

  • Architects: MUOTO Architectes 
  • Project: 34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter
  • Location: Paris, France
  • Photography: Maxime Delvaux
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe
  • Client: RIVP
  • Consultants: Fabrice Bougon, Bollinger & Grohmann, Espace-Temps, Nobatek
  • Certifications: Bbc rt 2012, pLAN CLIMAT VILLE DE PARIS
  • Budget: 11 000 000 €
  • Surface area: 5 180 sqm
  • Year: Competition 2009, completion 2017

(more…)

Cycling & Pedestrian track Lotus Flower in Massarosa, Italy by MICROSCAPE architecture urban design AA

Wednesday, October 11th, 2017

 

Article source: MICROSCAPE architecture urban design AA

The area covered by the project is part of the northern basin of the lake Massacciuccoli; until the 40s of the twentieth century the area was occupied by the cultivation of rice, then replaced in the late ’60s by the Lotus’ Flowers – today one of the largest camp in Europe. The site was in a state of decay and neglected and the public use was denied. Today with the new pedestrian and cycling path it brings to the light a true “environmental jewel” that opens a new scenario in an area unfortunately largely deteriorated by urbanization strongly pervasive and of poor quality. The Cycling & pedestrian track “Lotus Flower”, in its length of 1km, connects the train station of Bozzano to the centre of Massarosa and it is an integral part of the system of the regional cycling routes dedicated to Giacomo Puccini and places related to his life.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

  • Architects: MICROSCAPE architecture urban design AA
  • Project: Cycling & Pedestrian track Lotus Flower
  • Location: Massarosa, Italy
  • Photography: Pietro Savorelli
  • Software used: Autocad, Primus, Photoshop, Sap 2000, 3D Studio.
  • Client: Municipality of Massarosa
  • Structures and security: Eng. A. Bertini
  • Construction supervision: MICROSCAPE architecture urban design AA
  • Contractor: ATI Bicicchi Felice srl + Cemenbit srl
  • Dimension: 1 Km
  • Amount: 400.000,00 euro

(more…)

Beautiful House in London, England by Nacho Gias Studio with Tomas Gruber

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: Nacho Gias Studio with Tomas Gruber 

Ma mama, A qui li rifrega Delacroix?! (But mum, who cares about Delacroix?!)

That was the question thrown by a child to his mum while I was waiting on a huge line for the Louvre Museum, in Paris. It made me smile until I realized that the child’s premise was full of truth, it kept a reality that we forget so often.

Image Courtesy © Nacho Gias Studio with Tomas Gruber 

(more…)

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

Roof and Rectangular House in Tomakomai, Japan by Jun Igarashi Architects

Sunday, September 17th, 2017

Article source: Jun Igarashi Architects

I keep on design activities in Hokkaido, so most of my projects ran there. By designing in a remarkably cold, I continued thinking on response to completely different contexts from other areas. They are mainly “cold” and “snow”. Of course there are other various things to deal with, but these contexts have the great impact. In this state, I felt the possibility of “a windbreak room” and thought about the expansion and diversity.

Image Courtesy © Ikuya Sasaki

  • Architects: Jun Igarashi Architects 
  • Project: Roof and Rectangular House
  • Location: Tomakomai, Japan
  • Photography: Ikuya Sasaki
  • Software used: Vectorworks, Illustrator

(more…)

HOUSE B in Zagreb, Croatia by SODAarhitekti

Tuesday, September 12th, 2017

Article source: SODAarhitekti 

Parcela The plot for the construction of a family house is situated on the slopes of Medvednica, in the northwestern part of the city. The terrain is an ideal south-facing slope. The house is located in the longitudinal west-east direction, in order to maximize the benefits od of the south orientation and to allow a view of the city from the entire house. It is designed with a simple gesture of pulling the upper floor volume in a relation to the ground floor volume. This formed two valuable outer spaces as a functional extension of interior of the house – the entrance to the parking lots, which covers the console to the west, and a terrace with a roof garden for parents in the east. Cantelevered space can be used as a covered dining terrace. The ground floor has a living room, dining room and kitchen, the upper floor consists of sleeping spaces, and the basement is the utilitarian floor. The organization of the house is done around the centrally placed two-storey living room, which is vertically connected with the upper floor gallery, with dining area and the kitchen on the same level and with the exterior through the large glass walls. Gallery serves as a horizontal connection between parental bedroom and children’s rooms and as a playroom. Large windows oriented to the south allow the decline of winter sun rays deep into the house and make passive heating possible. Duplex living room accumulates heat and distributes it to other areas of the house. In the summer, the house is protected from the sun with a pergola and movable blinds.

Image Courtesy © Ivan Dorotić

  • Architects: SODAarhitekti
  • Project: HOUSE B
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Ivan Dorotić
  • Software used: AutoCADRevit, Autodesk, Photoshop
  • Author: Vedran Jukić
  • Collborators: Nikica Kronja, Maša Medoš, Maja Šnajdar
  • Budget: 250 000 €
  • Location area: 1630 m2
  • Gross area: 320 m2
  • Realized: 2015: 2016
  • Project year: 2012-2014

(more…)

Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

Monday, September 11th, 2017

Article source: Hanna Michelson

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden.

The 33 foot tall house is constructed in two stories, 14 sqm each. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The dualism of the site with its closeness to nature combined with the expansive view has set the rules for the small house and is expressed in the two contrasting spaces sharing the purpose of providing a sanctuary and a peaceful vantage point for the visitors.

Image Courtesy © Hanna Michelson

  • Architects: Hanna Michelson
  • Project: Lofthuset
  • Location: Vallsta, Sweden
  • Software used:  ArchiCAD, Photoshop
  • Contractor: AJ Hälsinge renovering & bygg
  • Client: Bergaliv AB

(more…)

Vibeeng School in Sealand, Denmark by Arkitema Architects

Monday, September 4th, 2017

Article source: Arkitema Architects 

The primary goal of the vibeeng School is to integrate sustainability and learning in a low energy school (equivalent to LEED gold). The building is characterized by its red exterior and the abrupt foldings of the roof which create “house” like images in the facade and spatial variation in the interior. At the same time the varying shapes of the roof provide optimum angles for south facing solar panels and north facing windows. Both active measures that help create a low energy school. The school itself is designed from the inside out with an overriding concept that activates the whole plot and the landscape elements that surround the school.

Image Courtesy © “Niels Nygaard, Arkitema Architects”

  • Architects: Arkitema Architects
  • Project: Vibeeng School
  • Location: Haslev, Sealand, Denmark
  • Photography: “Niels Nygaard, Arkitema Architects”
  • Software used: Revit, Illustrator
  • Client: Faxe Kommune
  • Engineer: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia
  • Collaborators: Paedagogical
  • Consultant: Malou Juelskjær
  • Area: 6.430 m²
  • Completed: 2013

(more…)

Commercial Axis in Guimarães, Portugal by Martins Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.

The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Martins Architecture Office
  • Project: Commercial Axis
  • Location: Guimarães, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop, InDesign, 3dS Max, V-Ray
  • Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
  • Size: 96,00 m2
  • Year: 2016-2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise