Open side-bar Menu

Archive for the ‘Adobe’ Category

Courtyard House in Aurora, U.S.A by NO ARCHITECTURE

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: NO ARCHITECTURE

NOA completes The Courtyard House in Aurora, OR. This 2,489 ft² (231 m²) structure is located on a hill overlooking protected wet­lands, cantilevering towards views of the Pudding River on one side, while carving into the ground on the other. Entered through a sunken entrance court, the living spaces unfold in a continuous loop around a faceted glass courtyard.

Image Courtesy © NO ARCHITECTURE

Image Courtesy © NO ARCHITECTURE

  • Architects: NO ARCHITECTURE
  • Project: Courtyard House
  • Location: Aurora, U.S.A
  • Photography: Michael Weber.
  • Software used: Rhino, AutoCad, Adobe CS, Ecotect.
  • PROJECT: Private residence
  • TYPE: Commission
  • SIZE: 2,981 ft² (277 m²) with garage
  • CLIENT: Confidential
  • COLLABORATORS: WBS Construction Inc., Madden & Baughman Engineering, Inc.,
  • STATUS: Completed 2013
  • VALUE: $585,000;
  • KEY PERSON: Andrew Heid;
  • TEAM: Jack Hogan, Noa Peer, Christopher Purpura.


Atelier-Greenhouse in Machachi, Ecuador by Al bordE architects

Thursday, August 14th, 2014

Article source: Al bordE architects

He requires a shelter to express the powerful reflection of nature in his paintings. In the other hand. She needs a greenhouse to summarize the diversity of that nature. He is the foundation of the family. She is tenderness, passion and hope.

Image Courtesy © Pascual Gangotena

Image Courtesy © Pascual Gangotena

  • Architects: Al bordE architects
  • Project: Atelier-Greenhouse
  • Location: Machachi, Ecuador
  • Photography: Pascual Gangotena
  • Software used: AutoCad, Photoshop
  • Altitude: 3550 masl
  • Client: Iñigo Salvador
  • Technical Advisor: Arq. Bolívar Romero, Rammed Earth Specialist
  • Builder: al bordE, Pascual Gangotena & Miguel Ramos
  • Infographics: al bordE, David Barragán & Esteban Benavides
  • Constructed Area: 61.95 m2
  • Design Year: 2006
  • Building Year: 2007
  • Status: Completed


SN HOUSE in Londrina, Brazil by Studio GT

Saturday, August 2nd, 2014

Article source: Studio GT

Perfect for the leisure time of a large family, this house in Londrina, Brazil seems like its floating in the air. That is due to the volumetry and the large spans without pillars designed by the architect Guilherme Torres.

From the unevenness of nearly 3 meters of the ground, it came the idea of a residence with a cantilever main floor to reserve more space for the leisure area on the lower level. “I’ve docked the house on the slope” says the architect Guilherme Torres, “By doing that, I’ve released the space underneath it to the garden, the pool and the living rooms”. The irregular relief was won by a monumental block of prestressed concrete containing cables of high strength steel driven and trapped inside the slab itself. This feature allowed the span of 17.5 meters long besides the 4.5 meters cantilever volume beyond the wall that mark boundaries of the leisure area.

Image Courtesy ©  Denilson Machado

Image Courtesy © Denilson Machado

  • Architects: Studio GT
  • Project: SN HOUSE
  • Location: Londrina, Brazil
  • Photography: Denilson Machado
  • Software used: AutoCad, photoshop
  • Year: 2010
  • Area: 843 m²
  • Team: Guilherme Torres, Celso Oshiro, Jean Oliveira, Rafael Miliari, Raphael Lima, Vanessa Bercini
  • Structure and Foundation: ZOCCO PROJETOS ESTRUTURAIS
  • Hydraulic project: Engenheiro Carlos Ruzzon
  • Electrical project: Engenheiro Carlos Ruzzon
  • Landscaping: FLORA DECARI, Ricardo Armando


  • Cumaru wood: Casa e campo
  • Stone: Pedras decorativas Monte belo
  • White Silestone: Execução Marmoraria Athenas
  • Glass mosaic: CASA OBJETO 3336 4568
  • Entrance gate woodworks: Casa e campo
  • Toilets woodworks: Marcenaria Oliveira
  • Kitchen Woodworks: Florense
  • Porcelain floor tile: Conceitual acabamentos
  • White marble supply:Material – Euromax Mármores
  • White marble works: Marmoraria Athenas
  • Sanitary wares: Casa Objeto


Løgstør sports hall in Løgstør, Denmark by CEBRA

Wednesday, July 30th, 2014

Article source: CEBRA

CEBRA has completed a public sports facility in the Danish town of Løgstør based on the office’s“Meccano concept” for unheated, low-cost and lightweight sports halls. The concept uses construction principles and elements otherwise known from industrial buildings and warehouses – that is standardised off-the-shelf components. The idea is that these simple elements can be refined and combined in new and surprising ways – just like the Meccano model construction system – in order to create architecturally appealing, accessibleand easily adaptable sports facilities, which are cheap to build and maintain. The concept has been developed in collaboration with LokaleogAnlægsfonden (the Danish Foundation for Culture and Sports Facilities).

Image Courtesy © CEBRA

Image Courtesy © CEBRA

  • Architects: CEBRA
  • Project: Løgstør sports hall
  • Location: Løgstør, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Revit, Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator
  • Project size: 1.400 m² new building
  • Year: 2012 – 2014
  • Status: Completed


KAYSERI WEST CITY BUS TERMINAL in Kayseri, TÜRKİYE by Bahadir Kul Architects

Friday, July 25th, 2014

Article source: Bahadir Kul Architects

A western district and villages terminal was designed in the west of the city, Kayseri. The idea of creating a district terminal came up due to the fact that the transportation access difficulty of the existing travel agencies in the area. Besides, the traffic density caused by the transportation vehicles in the city center is an another reason.

Image Courtesy © Ket Kolektif

Image Courtesy © Ket Kolektif

  • Architects: Bahadir Kul Architects
  • Location: Kayseri / TÜRKİYE
  • Photography: Ket Kolektif
  • Software Used: Autocad, Adope Photoshop, Skektch Up – V ray, Max
  • Construction Period: 2007 / 2009
  • Total Floor Area : 1.500 m2
  • Site Area: 10.000 m²
  • Client: Greater Municipality of Kayseri


4 Springs Lane in Rappahannock County, VA by Robert M. Gurney, FAIA Architect

Wednesday, July 23rd, 2014

Article source: Robert M. Gurney, FAIA Architect 

Rolling topography, open fields and woodlands comprise a 24 acre site in Rappahannock County, Virginia where this new house is located. Extensive site investigation, including erecting scaffolding at various locations, resulted in the placement of the house high on one of the hills, overlooking a meadow at the base of woodlands.  The house is organized as a series of volumes, arranged linearly and positioned to optimize distant views of the Blue Ridge Mountains.

Image Courtesy ©  Maxwell MacKenzie

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA Architect
  • Project: 4 Springs Lane
  • Location: Rappahannock County, VA, U.S.A
  • Photography: Maxwell MacKenzie
  • Software used: Autocad, SketchUp, and Photoshop 
  • Project Architect: Brian Tuskey
  • Contractor: Erwin Opitz, Opitz Construction Consulting, Inc.
  • Engineer: D. Anthony Beale LLC
  • Landscape Architect: Kevin Campion, Campion Hruby Landscape Architects
  • Interior Designer: Therese Baron Gurney, ASID – Baron Gurney Interiors
  • Completion Year: 2013


Euromax Competition: Nest of Colors by GrupoHCR

Tuesday, May 20th, 2014

Article source: GrupoHCR

The original concept rises out of the major basis about color, and is that this cannot be taught or described. People are born with a special sense of color. Based on this idea, our intention was to create a facade out of the color model used in all printing systems, CMYK (Cyan , Magenta , Yellow and Key) for their best adaptation in manufacturing facilities. Parting from this initial palette we achieved a fresh effect with an organized structure that at some point breaks with the inclination angles of these colored stripes, changing the lineal effect of the material used in other facades of the building, compensating the lack of color and also maintaining the same visual effect of the vertical lines of the current material.

Image Courtesy ©  GrupoHCR

Image Courtesy © GrupoHCR

  • Architects: GrupoHCR
  • Project: Euromax Competition: Nest of Colors
  • Software used: VectorWorks, Adobe Illustrator and Adobe Photoshop.



Wednesday, May 14th, 2014

Article source:  ADEPT

ADEPT, together with COWI engineers, local Aalborg NORD Arkitekter and GHB Landscape Architects, are behind the winning proposal for an innovative and sustainable building strategy for the Aalborg Barracks. The project includes 9.000 m2 of new buildings planned for completion in 2016.

Image Courtesy ©  ADEPT / doug&wolf

Image Courtesy © ADEPT / doug&wolf

  • Architects: ADEPT
  • Location: Aalborg, Denmark
  • Photography: ADEPT / doug & wolf, ADEPT
  • Software used: Adobe Creative Suite  CC, Sketchup 2014,  Vray 2.0 and Autocad LT 2014


Guiuan National High School in Philippines by MAT-TER Design + Build Studio

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: MAT-TER Design + Build Studio

Topology of Resilience

On November 9, 2013 the devastating Typhoon Haiyan hit the Philippines, causing more than 5,000 deaths and destroying the homes and cities of millions. Natural disasters due to climate change have become extremely commonplace all over the world. We can’t do much to stop them, but as architects we can help design and build stronger and more resilient buildings to withstand them. As part of a Massive Open Online Course (MOOC) by OOAc in support of the Typhoon Haiyan victims, the objective of this project is to generate a design concept for a typhoon-resilient school to be implemented in the affected area of the Philippines, where sadly over 4,500 schools have been destroyed by the massive storm.

Image Courtesy © MAT-TER Design + Build Studio

Image Courtesy © MAT-TER Design + Build Studio

  • Architects: MAT-TER Design + Build Studio
  • Project: Guiuan National High School
  • Location: Guiuan, Philippines
  • Software used:  We used Rhino for the 3d modeling and line drawings, Adobe illustrator and Photoshop for the diagrams and graphics.
  • Year: 2014
  • Type: Educational/ Disaster Relief
  • Designers: Christin To, Hugo Martinez
  • Social and Feasibility Research/Development: Charles Dhinakaran, Javi Muriel Santurino


Siesta Twin Houses in Ibiza, Spain by Zuccherodesign Architects

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: Zuccherodesign  Architects

Zucchero Architects, in collaboration with the Dutch textile designer Antje Paul-Kessel from iDress, has created a pristine all white scenario for these extremely colorful textiles played out in various shapes and forms. The fundamental color palette is neutral and monochromatic.

Image Courtesy © Zuccherodesign  Architects

Image Courtesy © Zuccherodesign Architects

  • Architects: Zuccherodesign  Architects
  • Project: Siesta Twin Houses
  • Location: Ibiza, Spain
  • Software used:  Autocad, 3D Studio, V Ray and Photoshop


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy