Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Adobe’ Category

Özyeğin University Student Residence in Çekmeköy Campus, Turkey by ARK

Thursday, February 20th, 2014

Article source: ARK 

To mitigate the high density of accommodations required on the site, the design adopts a strategy of a tri-parte form and discontinuous stepped silhouette.  These formal ideas are complimented by the unique polychrome façade that merges the large building with the surrounding landscape.

Image Courtesy © Koral Oral

  • Architects: ARK 
  • Project: Özyeğin University Student Residence
  • Location: Çekmeköy Campus, Turkey
  • Photography: Koral Oral
  • Software used: Autocad, Photoshop and Rhino etc.
  • Local Architect, Interior Design: B-Design
  • Design Team: Roger L. Klein AIA (Project Designer), BulentErginGungor (Architect of Record), Can Dagarslani (Project Architect), BarisBasat, EmreGursoy, NuranErdogan, Ergun Kutluturk, EceSeref, TurkanDogan,Greg Taylor.
  • Area: 28,000gsm
  • Year: Design 2012, construction completed 2013

Consultants:

  • Structural  Team: Emir Mühendislik
  • Electrical Team: Latek Mühendislik
  • Mechanical Team: Civa Mühendislik
  • Lighting Design: Citylight
  • Landscape Desig: Ümit Yaşar Yılmaz
  • Project Manager: FIBA
  • Contractor: Berko İnşaat
  • Client: Özyeğin University

SkatePark in Lemvig, Denmark by EFFEKT

Friday, February 14th, 2014

Article source: EFFEKT

By introducing the ‘Skate+Park’ concept, EFFEKT has created a new type of multi-functional and recreational urban park area that bridges user groups of diverse interests and age.

In the spring of 2013, Lemvig Municipality faced a group of citizens eager to transform an empty industrial lot on the city’s harbour front into an area of leisure and recreation. In order to meet the demands of the local population, EFFEKT worked closely with representatives from different user groups to develop a new type of urban space. The result of this collaboration was an integrated skatepark + urban park that offered a range of programmatic features and recreational opportunities. Set in beautiful surroundings, the park has created a new social space in Lemvig, attracting skaters and families from the entire region.

Image Courtesy © EFFEKT

  • Architects: EFFEKT
  • Project: SkatePark
  • Location: Lemvig, Denmark
  • Software used: Rhino, AutoCAD, Illustrator, Photoshop
  • Client: Lemvig Municipality, Realdania, Lokale og Anlægsfonden
  • Consultant: Glifberg + Lykke
  • General Contractor: Søren V. Jensen, Skatepark Contractor: Beaver Concrete
  • Area: 2.200 m2
  • Year: 2013
  • Team: Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Mikkel Bøgh, Matias Labarca Clausen, Tina Lund Højgaard, Nick Green, Marco-Antonio Ravini, Eyüp Şevki Fırıncı, Evgeny Markachev, Yulia Kozlova, Karen von Bonsdorff, Paulina Skrzypczyńska, Azra Mehmedbasic, Jakub Mateusz Wlodarczyk, Monika Muszyńska, Zuzana Retterova.
  •  Status: Inaugurated in 2013
  • Budget: 1.600.000 DKK
  • Fee: 250.000 DKK

New York Resilient House by Sustainable.TO Architecture

Thursday, February 13th, 2014

Article source: Sustainable.TO Architecture

Designed in response to Hurricane Sandy relief efforts in New York, Resilient House creates a dwelling that is both sustainable and resilient in the broadest sense. Socially, it is low cost. Culturally, it accommodates a contemporary lifestyle and aesthetic. Ecologically, it uses minimal resources to build and to operate. This is accomplished through simple, sensitive, and creative design.

Image Courtesy © Sustainable.TO Architecture

  • Architects: Sustainable.TO Architecture (Paul Dowsett, Principal Architect)
  • Project: New York Resilient House
  • Location: New York, USA
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, VRay and Photoshop.
  • Date: 2013 (proposed construction in 2014)

Under the Bridge in Stockholm, Sweden by VISIONDIVISION

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: visiondivision

Stockholm’s many islands has created a beautiful city to live in but it has also created barriers between the inner city and the suburbs. Large scale bridges connects many of these places to each other, often built with the car in mind.

Tranebergsbron is one of the most beautiful bridges in Stockholm and connects the city island Kungsholmen with the western suburbs. It was completed in 1934, at that time having the world’s largest bridge vaults in concrete.

Image Courtesy © VISIONDIVISION

  • Architects: VISIONDIVISION
  • Project: Under the Bridge
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Software used: Autocad and Photoshop

Wood de Travers in COUVET, Switzerland by CUAC Arquitectura

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: CUAC Arquitectura

During the visit to the project place, we realised that the idea of transforming Dubied’ goes hand in hand with acting in line with the production methods of Couvet landscape. Interwoven landscapes To this end, we decided to link natural production processes with other cultural building processes. On arrival at the place, we decided to take pictures of whatever could show any evidence of those processes and, finally, a possible project arose after every picture.

Image Courtesy © CUAC Arquitectura

  • Architects: CUAC Arquitectura
  • Project: Wood de Travers
  • Location: COUVET, Switzerland
  • Software used: Autocad, 3dstudio and Photoshop
  • COLABORATORS: Álvaro Tejada Tenorio, María Martín Rodríguez, Álvaro Rodríguez Sainz de rozas, Yu Bruno Masuda Rodríguez, Claire de Nutte, Serena Vianello, María de Lara Ruiz, Cristóbal Adrián García Almeida, Álvaro Castellano Pulido.

LF USA Womens Apparel Group in New York by Spacesmith

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Spacesmith

Since 2011, Spacesmith has been working with Li & Fung, a Hong Kong-based multinational company that is the recognized leader in the design, sourcing, and distribution of clothing and accessories for prominent retailers. This project consolidates all the LF USA women’s apparel brands – whose offices had been scattered around New York’s garment district – onto a single 100,000 SF floor of the Empire State Building.

Image Courtesy © DFB Sales

  • Architects: Spacesmith
  • Project: LF USA Womens Apparel Group
  • Location: New York, U.S.A
  • Photography: Paúl Rivera, Archphoto and DFB Sales
  • Software used: AutoCAD, Photoshop, Illustrator
  • Client Name: Li & Fung USA
  • Project Concept Start: October 2012
  • Project Completed: September 2013
  • Design Architect: B & Co. Design Architect BRANKO PAHOR
  • Client Representative: Gardiner & Theobald
  • Owner, Principal: JANE SMITH
  • Partner: MARC GORDON
  • Associate: AMBAR MARGARIDA
  • Project Manager: WILL WONG
  • Junior Designer: JAIME MASTROGIOVANNI, ALEXANDRA KORETSKI
  • MEP Engineer: Robert Derector Associates
  • AV Engineer: Robert Derector Telecommunications
  • LEED Consultant: Code Green Solutions
  • General Contractor: Icon Interiors, Inc.
  • Graphics & Signage: Coyle Graphics
  • Lighting Consultant: Lighting Workshop

Hotel Kapok Shenzhen Bay in China by Goettsch Partners

Saturday, January 25th, 2014

Article source: Goettsch Partners 

Located adjacent to the Shenzhen Bay Sports Center athletic complex, the new Hotel Kapok, designed by Goettsch Partners (GP), is a 19-story boutique hotel with 242 rooms. The design attempts to provide the guest with a unique spatial quality that eliminates the cloistered and disorienting nature of typical hotel corridors. In response, a pinwheel plan was developed, allowing for corridors that end in vision glass with a punctuation of light and views.

Image Courtesy © Goettsch Partners

  • Architects: Goettsch Partners
  • Project: Hotel Kapok Shenzhen Bay
  • Location: China
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, 3DS Max and Photoshop

Virgin Atlantic EWR Clubhouse in Newark, New Jersey by SLADE ARCHITECTURE

Friday, January 24th, 2014

Article source: SLADE ARCHITECTURE

The Newark Clubhouse brings together NYC’s downtown flair and Virgin Atlantic’s warmth and individuality.

A constellation of sparkling pinpoint lights draws you into the sculpted entry passage. Punctuated by a sky lit receptionist at a specular desk, the entry sequence creates an extended decompression zone between the busy terminal and the relaxed luxury of the clubhouse; a dramatic immersion into the Virgin Atlantic experience.

Image Courtesy © SLADE ARCHITECTURE

  • Architects:  SLADE ARCHITECTURE
  • Project: Virgin Atlantic EWR Clubhouse
  • Location: Newark, New Jersey
  • Photography: SLADE ARCHITECTURE, Anton Stark, Tom Sibley
  • Software used: Rhino, CAD, Adobe Photoshop, Illustrator and InDesign

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vectorworks (CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

DIGITAL MUSEUM in Pecica, Arad County, Romania by Claudiu IONESCU

Thursday, January 9th, 2014

Article source: Claudiu IONESCU

“Inspired by Constantin BRANCUSI’s „Miracle” sculpture, the building rises naturally from the ground through golden spirals (the Fibonacci spirals) and crystallizes in a shape that, just like its muse, tries to set itself free from „the past burdens”, striving to rise high. Its shape offers the visitor a feeling of aspiration, an aspiration not only of the building, but of life itself.” – Claudiu IONESCU – architect

Image Courtesy © Bogdan IORGOVAN

  • Architects: Claudiu IONESCU
  • Project: DIGITAL MUSEUM
  • Location: Pecica, Arad County, Romani
  • Photography: Bogdan IORGOVAN
  • Design Team: Claudiu IONESCU, Dragos MILOTIN, Gabriel TAKACS, Calin SEBARCHIEVICI
  • Constructor: S.C. START S.R.L.
  • Area: 125.75 mp
  • Year: 2013
  • Software used: Rhinoceros 5.0, Grasshopper, Autocad, Photoshop and Dialux.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy