Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Adobe’ Category

House of Bank and Roof in Yamaguchi, Japan by Masao Yahagi Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Masao Yahagi Architects

The site is located in a new residential area on northeast side of Kanmon straits. Clients are born in this area. The family has moved by job transfer frequently, but they bought this land before their retirement and decided to build a house. There is a park on south side of the site, so it gets stable sunlight and broad expanse to the park. On the other hand, they requested privacy because there is much traffic from the park and the street. In addition, the family wanted to enjoy view to KanmonBridge from and a fireworks festival at Kanmon straits the house those are local symbol.

view from south side : Image Courtesy © Koichi Torimura 

  • Architects: Masao Yahagi Architects
  • Project: House of Bank and Roof
  • Location: Shimonoseki, Yamaguchi, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Year: 2009
  • Site area: 200.74m2
  • Building area: 93.80m2
  • First floor area: 83.80m2
  • Second Floor area: 41.31m2
  • Architectural volume: 125.11m2
  • Materials: Wooden construction
  • Collaborators: Toyotaka Noguchi
  • Software used: Vectorworks and Illustrator and Photoshop

Creating the Nexus for Detroit’s Techtown in Michigan by Payette

Thursday, March 14th, 2013

Article source: Payette

Successful innovation districts are not comprehensively designed from the outset; they mature over time, taking advantage of emerging local talent pools and evolving business clusters of excellence. Nexus, a plan to create an innovation district in Midtown Detroit focuses on proximity, talent growth, culture, and urban density – qualities intensely destabilized in the wake of the city’s economic decline.

Image Courtesy Payette 

  • Architects: Payette
  • Project: Creating the Nexus for Detroit’s Techtown
  • Location: Detroit, Michigan , USA
  • Software used: Revit, 3ds Max, Sketchup and Adobe Illustrator

Island House in Loosdrechtse, The Netherlands by 2by4-architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: 2by4-architects

On an island of 5 by 100 meters in the Dutch lake area ‘Loosdrechtse Plas’ 2by4-architects designed a unique recreational house. The house is a subtle frame that captures the view from the inside out and outside in. Completely anticipating on the client’s needs 2by4 has designed the house in such a way that it can customize the interaction with the surrounding nature. One of the glass facades can be completely opened so that the wooden outdoor terrace becomes part of the interior.

Image Courtesy 2by4 – architects 

  • Architects: 2by4-architects
  • Project: Island House
  • Location: Loosdrechtse, The Netherlands
  • Contractor: Bouwbedrijf Van Schaik
  • Year: 2012
  • Size: 32m2
  • Materials used: Steel construction frame, Plato Wood facade, Structural Glass facade, Saint Gobain, Wooden interior and furniture, White epoxy floor, Henderson Sliding Door
  • Software used: ZWCAD and Photoshop

W Barcelona Hotel in Barcelona, Spain by Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

Wednesday, February 27th, 2013

Article source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

The sea is always an enormous challenge for an architect. The Mediterranean Sea is the most unusual site. The infrastructure works started with the opening of the new mouth that effectively divides theBarcelonaharbour into two areas: small and big ships. The urban mission of the project is to provide an extension at the south point to the city waterfront. The project includes a public plaza opening to the sea, a marina and a landmark hotel, a wonderful icon for a cosmopolitan city.

Image Courtesy Ricardo Bofill Taller de Arquitectura 

  • Architects: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura
  • Project: W Barcelona Hotel
  • Location: Barcelona, Spain
  • Client: Nova Bocana Barcelona sa.
  • Floor area: 45,000 m
  • Construction: 2006
  • Completed: 2009
  • Software used: Autocad / 3D Max / Photoshop

Daycare Center for Disabled Children in Cahors, France by Atelier d’Architecture Laurent Tournié

Tuesday, February 26th, 2013

Article source: Atelier d’Architecture Laurent Tournié

The center is a place of care, sharing and coordination of various activities for supporting and relieving handicapped children and their families in the Cahors area. Located on the left bank of the Lot, The “Terre Rouge” district gradually slopes towards the river. A complicated underground where clays and big limestone blocks resist to geometry.

Image Courtesy Atelier d’Architecture Laurent Tournié 

  • Architects: Atelier d’Architecture Laurent Tournié
  • Project: Daycare Center for Disabled Children
  • Location: Cahors, France
  • Program: Daycare activity areas – office and administrative area – interior pool – 34 parking spaces  (17 underground)
  • Client: APAJH – Lot (Association pour Adultes et Jeunes Handicapés du Lot)
  • Associated Architect: F. Martinez 
  • Assistants Architects: S. Nichele, A Tajerrashti 
  • Collaborators: J.Avignon, P.J.Artins, Y.Chereau, I.Roig, N.Arnal
  • Engineers: IES
  • Area1,390 sqm 
  • Year: 2011
  • Software used: ArchiCAD and Adobe CS5

Bularnia in Krakow, Poland by BudCud

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: BudCud

Bularnia is an honest, functional office space on the ground floor of postindustrial building on the outskirts of Cracov. The goal was to introduce more natural light to dark and overpowering interior. This move redefined new proportions of space and optically enlarged narrow and low room. What’s more, light and transparent finishing materials, such as glass, delicate steel mesh and perforated boards were used to emphasize the openness of new office space.

Image Courtesy © Kamila Kozińska 

  • Architects: BudCud
  • Project: Bularnia
  • Location: ul. Bularnia 5, 31-222 Kraków, Poland
  • Photography: Kamila Kozińska (1-3, 5-11), Agata Kadenacy (4,12)
  • Authors: BudCud ( Mateusz Adamczyk, Agata Woźniczka), Maria Schoen
  • Function: office space – accounting
  • Client: ASPEN S.A.
  • Usable area: 175 m2
  • Volume: 533 m3
  • Project Year: 2010
  • Completed: 2012
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, SketchUp, Photoshop and Illustrator, as well as physical models.

Office Tower and Exhibition Center in Kai Tak, Hong Kong by Michael Arellanes II

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Michael Arellanes II

The tower and exhibition hall is a proposal for Hong Kong’s Kai Tak development, an airport landing strip that will be reclaimed into the city as a new cultural, business, and residential district. The tower is an expressionof fluid movement that manifests into a series of folds, creases, and a bifurcation of massing creating a dual tower.

Image Courtesy Michael Arellanes II 

  • Architects: Michael Arellanes II
  • Project: Office Tower and Exhibition Center for Hong Kong
  • Location: Kai Tak, Hong Kong
  • Software used: 3D Modeling and rendering: Maya 2013. Alternative Renderings: 3D Studio MAX, Photoshop: Image adjustment, Illustrator: Importing Drawings for PDF. AutoCAD: Drawings

Grundfos Dormitory in Aarhus, DK by CEBRA

Tuesday, February 5th, 2013

Article source: CEBRA

One of Grundfos Dormitory’s remarkable characteristics is providing student housings in the heart of Aarhus’ new harbour front development – that is, a low cost residential building on a very attractive site. Like many other industrial harbor fronts, the former container port of Aarhus is being transformed into a dynamic new neighborhood. Grundfos Dormitory is one of the first finished projects in the area that on completion will be home to 7,000 inhabitants and provide 12,000 workplaces. Its total site area amounts to 800,000 m2 making this development one of Europe’s largest harbor front city developments.

Image Courtesy Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: Grundfos Dormitory
  • Location: Grethe Løchtes Gade, Aarhus, DK
  • Commission: Private
  • Type: Turnkey contract
  • Category: Residential
  • Client: Engineering College of Aarhus
  • Software used: AutoCAD, Revit, Rhinoceros, VRay for Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator
    (more…)

Charles Smith Wines Tasting Room & World Headquarters in Walla Walla, Washington by Olson Kundig Architects

Tuesday, February 5th, 2013

Article source: Olson Kundig Architects

Winemaker Charles Smith approached our firm to design a new tasting room and office space that would match his rock and roll style. His approach to wine is captured by his trademark phrase: “It’s just booze – drink it!” The design team, led by Tom Kundig, was inspired by Charles’s in-your-face attitude to create a raw space that highlights the original aesthetics of the building while inserting highly flexible pieces, including a large unit dubbed the Armadillo. The resulting space can transform from an office, tasting room and retail store into a dining and entertainment venue.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

  • Architects: Olson Kundig Architects
  • Project: Charles Smith Wines Tasting Room & World Headquarters
  • Location: Walla Walla, Washington
  • Project Team: Tom Kundig, FAIA, design principal; Les Eerkes, AIA, project manager; Chris Gerrick, LEED AP, project architect 
  • Contractor: Schuchart Corporation 
  • Consultants: Spearhead (fabricator); Turner Exhibits (gizmo engineer); KL&A Structural Engineers (structural engineer)
  • Completed: 2011
  • Size: 5,000 SF
  • Software used: Revit and Photoshop

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Charles Smith Wines is located in downtown Walla Walla in the former Johnson Auto Electric building, constructed in 1917. The shell of the building—with original brick walls, wood trusses and a concrete floor—received minor structural updates but was otherwise left raw. The team highlighted the automotive history of the building by replacing garage doors with two custom, hand-cranked pivot doors that completely open the space to the street and form an awning for outdoor seating.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

The concept of the drive-thru was important in the development of the design. Elements of the design, like the prefabricated Armadillo are “parked” within the space; other elements transform as needed, including floating “rafts” that serve as a seating area/stage, tasting tables that dock together to form a dining table, and a sliding panel that can function as a video screen. Vehicles—including delivery vans or taco trucks for catering—can literally drive through the space.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

The Armadillo is a 70 foot long shell, measuring 12 feet high by 20 feet wide. It contains a conference room and workspaces for 14 people, including a semi-enclosed office space for Charles Smith and an enclosed space for accounting. L-shaped steel panels slide along the side and top of the structure, alternately opening it up to views of the tasting room and natural light from above or shutting it down for security and privacy. The panels also serve as a backdrop for Charles Smith Wines’ strong graphics, and are lined with cork in the inside, serving as an impromptu pin-up area. The design team collaborated with fabricators from Spearhead to design the structure as well as the custom furniture within it. Pieces were fabricated offsite and quickly assembled within the building, cutting down on construction time.

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Awards Received
2013 AIA National Honor Award for Interior Architecture
2012 AIA Seattle Honor Award
2012 IIDA Northern Pacific Chapter INaward, People’s Choice
2012 Washington Main Street Program Awards, Outstanding Design or Rehabilitation Project Award

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Image Courtesy Olson Kundig Architects

Villa Řitka in Czech Republic by Studio pha

Tuesday, February 5th, 2013

Article source: Studio pha

The basic idea is a kind of enclosure of the building in and on itself, and the use of the sloping ground to divide the building into a two-storey main residential part on the upper part of the land and a lower building containing the garages and entrance hall further down the slope. The result is essentially a two-storey house with a flat roof, positioned atop the concrete “retaining wall” of the lower structure. The house’s plan is of “U”-shape, or equally it could be described as a rectangle with an interior atrium open on one side to the surrounding landscape. Inside the atrium is a small pool, which ensures for this space pleasant cooling, reinforced by the system of louvered blinds against the sun.

Image Courtesy Filip Šlapal

  • Architects: Studio pha
  • Project: Villa Řitka
  • Location: Řitka, Czech Republic
  • Realization: 2011
  • Area: 490 m2
  • Author: Jan Šesták, Marek Deyl
  • Cooperation: Filip Tomášek , Gabriela Fišarová, Eva Bukovská, Tomáš Trojan
  • Statics: Hana Gattermayerová
  • Photo: Filip Šlapal
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Autodesk 3ds Max, Adobe Photoshop

Image Courtesy Filip Šlapal

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy