Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Adobe’ Category

Juniper Networks Open Lab: Junos Center for Innovation in New Jersey by Valerio Dewalt Train

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Valerio Dewalt Train

Juniper Networks is a provider of networking solutions headquartered in Sunnyvale, California. For an office in New Jersey, Juniper leased 16,000 square feet in a large office park thirty minutes outside of New York City. The space needed to serve as a showroom and collaborative center for the company’s east coast clients and partners, so it was crucial that it express the company’s unique and innovative culture.

The wood clad entry defines the architectural language used throughout the innovation center’s space.

  • Architects:Valerio Dewalt Train Associates
  • Project: Juniper Open Lab
  • Location:Bridgewater, New Jersey
  • Project Team: Louis Ray, Matt Gamache, Kurt Volkman
  • Client: Juniper Networks
  • Date of occupancy: 6 February 2012
  • Area: Gross square footage 16,000 GSF
  • Construction cost: Withheld
  • Contractor: SJP Properties, Construction Services Division
  • Consultants: WB Engineering (MEP/FP), Thornton Tomasetti (Structural)
  • Key materials (type/brand): Custom Perforated Metal Ceiling by USG, Engineered Wood by Armstrong, Custom Freestanding Light Fixtures by Alight, Frameless glass w/ custom graphic films
  • Software used: Microstation, Maxwell, Adobe Suite
  • Awards/certifications: AIA Chicago Interiors Honor Award, 2012
  • Photographer credit: Matt Wargo

(more…)

Canadian Firefighters Memorial in Ottawa, Canada by PLANT Architect Inc. in collaboration with Douglas Coupland

Saturday, November 10th, 2012

Article source: PLANT Architect Inc.

The Canadian Firefighters Memorial officially opened on September 9, in Ottawa. Located at the site of the capital’s devastating fire of 1900, this urban-planning memorial ensemble was collaboratively designed by PLANT Architect Inc. and Canadian visual artist and novelist Douglas Coupland. The team won the national competition hosted by the Canadian Fallen Firefighters Foundation (CFFF) and the National Capital Commission (NCC) in 2010.

Image Courtesy © PLANT Architect Inc.

  • Architects: PLANT Architect Inc. in collaboration with Douglas Coupland
  • Project:Canadian Firefighters Memorial
  • Location: Ottawa, Canada
  • Client: Canadian Fallen Firefighters Foundation (CFFF) in collaboration with National Capital Commission (NCC)
  • Photographer: Steven Evans | Linda Matta | © PLANT Architect Inc.
  • Project manager: Mary Tremain, Partner, PLANT Architect Inc., GB Associates
  • Design team: PLANT Architect Inc. — Mary Tremain, Lisa Rapoport, Chris Pommer (Partners; Architects) | Vanessa Eickhoff (Associate; Landscape Architect; OALA) | Suzanne Ernst | Jeremy McGregor
  • Collaborators: Douglas Coupland (Artist)
  • Engineers:
    • Blackwell Bowick Partnership Ltd. (Structural Engineering)
    • Novatech Engineering Consultants Ltd. (Civil Engineering)
    • Goodkey Weedmark and Associates Ltd. (Electrical Engineering)
    • A.W. Hooker Associates Ltd. (Quantity Surveyor)
  • Contractor: Prestige Design & Construction Ltd.
  • Lighting design: Suzanne Powadiuk Design Inc.
  • Surface: 3,000 m2
  • Project end date: September 2012
  • Software used: For the main design, used Vectorworks, Sketch-Up, and Photoshop softwares. The overall wall design was done in Vectorworks. Detailed type design was done in Indesign and Adobe Illustrator.

(more…)

Balzac Caffé – Main-Taunus Center in Main-Taunus-Zentrum Sulzbach, Germany by Klingmann Architects and Brand Consultants

Tuesday, October 23rd, 2012

Article source:Klingmann Architects and Brand Consultants

Framed Store Entrance : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

  • Architects: Klingmann Architects and Brand Consultants
  • Project: Balzac Caffé – Main-Taunus Center
  • Location: Main-Taunus-Zentrum Sulzbach, Germany
  • Site Area: 166 m2
  • Project Scope: Branding, Graphic Design, Signage, Interior Design, Lighting
  • Project Type: Retail: Coffee Shop Chain
  • Client: Balzac Coffee Company
  • Design Team: Anna Klingmann, Jean Keil, Richard Abi Saab, Sarina Heres, Bless Yee
  • Software used: AutoCAD, Adobe Suite

KABC was hired by Balzac Coffee (Balzac Caffé) renamed to redesign the chain after the company merged with World Coffee in 2011. Services included formulating a brand strategy and subsequently a brand experience comprised of graphic services, signage, architectural design, and interior design. The brand strategy is based on the original brand values of the founder of Balzac coffee as well as current coffee shop trends observed in New York City. The second part of KABC’s services was to translate the developed brand into a series of distinct and memorable experiences for guests.

Outside Seating Area : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

This Balzac Coffee Shop was the first shop realized for the brand. It is located in Main-Taunus Center, a brand new shopping development outside Frankfurt, Germany.

Company Logo Material : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

The Balzac Coffee brand and subsequent interior design have been developed from the types of products the stores will sell. Coffee will always be sold, while extra offerings like Panini, frozen yogurt, and specialty shakes will change based on what is popular at that particular time. Similarly, classical furniture which evokes a timeless quality will be built into the store, while whimsical accent pieces juxtapose the minimalist sensibility.

Bar is More than Service Counter, Engages Visitor : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

The shop near Frankfurt features the signature Balzac Caffé wooden frame on the outside. Upon entering, shop patrons are greeted with a 9 meter long, wooden counter that defines the narrow linear space.

Display Case of Local Homemade Food Items : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

It is shaped and intended to be more like a bar counter as opposed to the typical service counter, and will act as a social zone for people to enjoy coffee and additional items each Balzac store will offer.

Wall Opens and Reconfigures Shop : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

This minimal environment is made cozy through playful and artisanal accent elements that will be changed more often, including the menu boards, graphical styles, and seating upholstery.

Company Logo Frosted Glass : Image Courtesy Klingmann Architects + Brand Consultants

House in Asamayama, Japan by Kidosaki Architects Studio

Tuesday, October 23rd, 2012

Article source: Kidosaki Architects Studio

The owner spent quite a few years for found this site, therefore my main concern was to link the beautiful vast sea of trees spread out to Mt. Asama (Asamayama in Japanese) with internal space.

First of all, we can enjoy a sea of trees from the approach deck to the entrance. When open the large door to the living room, Mt. Asama and the foot of it spread in picture window frame formed by the deep and low-height eaves.

Image Courtesy Junji Kojima

  • Architects: Kidosaki Architects Studio
  • Project: House in Asamayama
  • Location: Nagano, Japan
  • Photography: 45g Photography- Junji Kojima
  • Architects: Kidosaki Architects Studio- Hirotaka Kidosaki,
  • Principal-in-charge; Coco Ashihara
  • Structural Engineer: Takashi Manda Structure Design- Takashi Manda, Mitsuru Kobayashi
  • General contractor: Niitsugumi
  • Structural System: Reinforced concrete, steel-frame partly
  • Site area: 1301.31m2,
  • Built area: 225.51m2,
  • Total floor area: 145.27m2
  • Construction: August 2010 to August 2011
  • Software used: Vectorworks and Adobe Illustrator

(more…)

Blending the Organic Landscape in Hangzhou, China by Klingmann Architects + Brand Consultants

Thursday, October 11th, 2012

Article source: Klingmann Architects + Brand Consultants

View of Landscape Between Campus Buildings

KABC’s winning scheme for an innovative office and research campus in Hangzhou, China, was selected over six international firms invited to submit designs. Our vision for the facility in the Hai Chuang Yuan Community is based upon creating a continuous multi-layered pedestrian experience. It is intended to strengthen and benefit the community, which will inhabit and move through the site. Everyday activities including parking underground, moving throughout the buildings, and working in the offices are connected to the natural environment. Workers will be engaged by exterior and interior green gardens that are interwoven into their office environment.

  • Architects: Klingmann Architects + Brand Consultants
  • Project: Blending the Organic Landscape
  • Location: Hangzhou, China
  • Site Area: 20,461 m2
  • Project Scope: Landscape Design
  • Project Type: Landscape
  • Client: Zhejiang Energy Company
  • Awards: Invited Competition: 1st Prize
  • Design Team:
    KABC Team: Anna Klingmann, Dongcheol Yang, Eva Poulopoulou, Sarina Heres, Perry Wold, Dominique Dassum, Andrew Brooks, Atul Kumar Jain, Pinglie Huang, Xiaomeng Fu
  • Architect Of Record: CSADI, Wuhan, China
  • Software used: Autocad, 3D S MAX,  Adobe suite

(more…)

Jewel Love Hope Faith in Holland by COEN!

Wednesday, October 10th, 2012

Article source: COEN!

Three symbols captured in one reflective new design by COEN! Wear this translation of these three important values in life. Or hare them in a special way to show that you care. Enjoy wearing this jewel and find love, hope and faith for yourself, for the ones you love and for the rest of the world.

This precious jewel love hope faith has been handmade in Holland. It is made of surgical steel and comes together with a necklace.

Image Courtesy COEN!

  • Architects: COEN!
  • Project: Jewel Love Hope Faith
  • Location: Holland
  • Jewel size: 55 x 40 x 3 mm
  • Material: Surgical steel, one side polished and one side brushed
  • Software used: Adobe Illustrator

(more…)

Tourkovounia as a Green – Wind Landscape in Athens, Greece by Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

The reason for selecting and analyzing this concept was the examination of the area of Athens. The city is characterized by the growth and development of new buildings. Even if those new structures improved the every day life of the residents, the overall effect on the character of the city suffered.
We selected this particular concept because we noticed the negative impact of those urban structures on the landscape of Athens and that the city is “eating away” the landscape. Our intention is to create the opposite effect: for the landscape to merge with the city.

Urban Nalisis - Image Courtesy © Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

  • Architects: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas
  • Project: Tourkovounia as a Green – Wind Landscape
  • Location: Athens, Greece
  • Supervisor: Giorgos Haidopoulos
  • Software used: Autodesk autocad, 3d studio max, adobe photoshop cs5

(more…)

Cairo National Library in Egypt by Seeding Office

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Seeding Office

Traditionally, Egypt was known as the gift of the Nile, ever since Herodotus simply stated that “without the Nile, there is no Egypt, because where the Nile overflows its banks, the land is green, and where the water’s influence stops, the desert begins. Egypt is the Gift of the Nile, the only place in the world where a river dares to cut across a thousand miles of desert to reach the sea, creating a civilization along its course”.

We have chosen Water as a symbolic guide for the whole project, aiming to evoke the deepest roots of Egyptian culture and imagine the building itself as an element generated by the river’s life.

Image Courtesy © Seeding Office

  • Architects: Seeding Office
  • Project: Cairo National Library
  • Location: Zamalek, Cairo, Egypt
  • Software used: AutoCAD, 3dS Max with V-ray, Photoshop

(more…)

Iconic Pedestrian Bridge in Amsterdam, Netherlands by Francesco Piffari

Sunday, October 7th, 2012

Article source: Francesco Piffari

INTRODUCTION

What is a bridge in the collective imagination? How to obtain livable spaces from a passing-by architecture? How to push the design to its boundaries and at the same time satisfy the requests for traffic flows, wheelchair access, integration in the urban context, sustainability looking, clarity and comprehensibility of the program?

Image Courtesy Francesco Piffari

  • Architects: Francesco Piffari
  • Project: Iconic Pedestrian Bridge
  • Location:  Amstel 51, Amsterdam, Netherlands (in front of Hermitage Amsterdam Museum)
  • Type: One stage international idea competition
  • Hosted by: [AC-CA] Architectural Competition
  • Software used: Rhino, vRay for Rhino, Photoshop and Autocad
  • Program:

    • Pedestrian Bridge: on the central axis of the museum, 90 m long, 4m wide minimum
    • Cafe: 100 sqm with enough space for 20 tables together with a small area for snack
    • Bicycle Repair: 50 sqm with two repair stations
    • Services: 20 sqm for 4 toilets cubicles; 30 sqm for office, changing room, storage; 30 bike racks
    • TOTAL: 200 sqm
  • Mission:Design an Iconic Pedestrin Bridge in the heart of Amsterdam which could:
    • Encourage and reward design excellence between architecture and engineering.
    • Research, respond to and highlight the unique aspects of designing an original footbridge.
    • To generate the discussion of ideas regarding the functionality of bridges in relation with art and sculpture.
    • Encourage the employment of sustainable design in all aspects of the proposal.

(more…)

Spartan in Austin, Texas by LVMinc

Thursday, October 4th, 2012

Article source: LVMinc

After years of working in film in NYC, Currie Person decided to take a leap of faith and return to her hometown of Austin, Texas and open a housewares boutique. She called upon LVMinc to help make her vision come to life.

Over a long weekend in Austin, Larah sketched and designed the concept for Spartan. For a long and narrow space, storage and display were the main requirements and guests needed to feel free to browse around and not feel confined within the space. Larah solved this by introducing a full length wall of tiered cantilevered shelves with an integrated lip to avoid items from falling and below, a suspended millwork piece for additional back up storage.

Image Courtesy © LVMinc

  • Architects: LVMinc
  • Project: Spartan
  • Location: Austin, Texas
  • Software used: AUTOCAD, PHOTOSHOP, PDF, HAND SKETCHES

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy