Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Adobe’ Category

Qingdao Master Plan in China by HAO / Holm Architecture & Archiland Beijing

Thursday, May 10th, 2012

Article source: HAO / Holm Architecture

In addition to its famous Tsingtao beer, the city of Qingdao has long been a key tourist and film-production destination in northern China.

A rich mix of historic buildings makes it a sought after movie shoot location while its proximity to some of the best beaches in northern China attracts millions of tourists every year and helped its successful bid to host the Olympic Sailing competitions in 2008.

Rendering

  • Architects: HAO / Holm Architecture & Archiland Beijing
  • Project: Qingdao Master Plan
  • Location: Qingdao, China
  • Program: Movie Studios & Theaters, Office, Residential, Commercial, and Museum.
  • Type: Invited Competition.
  • Size: 7.500.000 SF / 689.000 m2.
  • Client: Withheld.
  • Collaborators: Archiland Beijing, Krag & Berglund, Cowi Beijing.
  • Location: Qingdao, China.
  • Status: Ongoing.
  • HAO / Holm Architecture Office Team: Jens Holm
  • Archiland Team: Morten Holm, Tian Kun, Chen Pu, Adam Chapulski, Camilla Bundgaard, Yuxiaomin, Liulingling.
  • Kragh & Berglund Team: Jonas Berglung, Hans Kragh, Cowi Beijing
  • Software used: AutoCAD, sketchup and Rhino and the Adobe package (photoshop and Illustrator)

(more…)

Biodiversity and the Creation of Mobile Natural Growth by Lijbers Architects

Wednesday, May 2nd, 2012

Article source: Lijbers Architects

Context – Problem Definition
One way to look at the decline of natural biodiversity is from the perspective of complex human dynamics –i.e. the organized but fundamentally unpredictable behavior of human systems – and its consequences for the natural environment. We humans tend to expand, move, and reallocate ground at speeds unparalleled within the natural world. Our persistent and unpredictable need for space, land, and raw materials causes the original natural environment to diminish, along with its ecosystem of plants and animals. The highly dynamic reallocation and changing of the earth’s habitat by human action falls short in providing vulnerable species of plants and animals with sufficient time to recover. The continuous cycle of removing and reallocating natural space can, in the best case, maintain a certain amount of the “natural environment”, yet it can never maintain the same level of biodiversity that was originally present.

Model

  • Architect: Lijbers Architects
  • Name of project: Biodiversity and the Creation of Mobile Natural Growth
  • Software used: arkey/ASD and autocad for the basic drawings. And photoshop and illustrator to finish the drawings.

(more…)

The Atrium in Victoria, B.C. by D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Tuesday, May 1st, 2012

Article source: D’Ambrosio Architecture + Urbanism

The Atrium, a high-density mid-rise office building set in a transitional area of downtown Victoria, challenged its architects: how can a speculatively-built office building revitalize a moribund area and enrich the community at large? How can the economics of high-density, downtown office buildings work in a mid-rise, green-building form?

Photo © silentSama

  •  Architects: D’Ambrosio Architecture + Urbanism
  • Project: The Atrium -Victoria, B.C.
  • Location: Victoria, B.C.
  • Client : Jawl Investment Corp.
  • Software used: Vectorworks CAD predominantly, as well as Sketch-up professional and photoshop. The architects built many physical models of wood and paper board.The wood trusses and the concrete superstructure of the building were both computer modeled (dynamic models to test behavior during seismic events) by the fabricators ‘Structurecraft’ and ‘Stantec’ respectively.
  • Project Manager:  Jawl Properties Ltd.
  • Structural Engineer: Stantec Consulting
  • Civil Engineer: Genivar Consultants Ltd
  • Landscape Architect: Murdoch DeGreeff Inc.
  • Photos: silentSama, D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Occupying the length of a city block, the Atrium actively engages its civic context. To complement Victoria’s historical downtown, and reintegrate the block into its urban fabric, the building takes a mid-rise form, built to the street walls to give definition to the public realm. The building’s palette of natural, durable materials invests the district with a welcome sense of commitment.

Photo © silentSama

A transparent ground floor houses cafes and restaurants, inviting people to approach, look in, and stay a while. Rain gardens edge the site, a first for a private development in Victoria, catching and cleaning polluted street run-off, and softening the cityscape.

Photo © silentSama

A seven-storey atrium introduces daylight into the heart of the structure, and maximizes the use of wood in non-combustible construction. The wood, visible from the street through a seven-storey glass wall, distinguishes the atrium from the surrounding offices, and invites the public to animate this urban room. Community groups have taken up the invitation, using the atrium to host such events as an opera performance and a film festival reception.

Photo © silentSama

To create a more animated urban space, the project team commissioned an artist to design an installation for the atrium.  This installation treats the atrium floor as a canvas for an abstract mosaic. The work is derived from the building’s lines and uses local marble tiles. Wood sculptures complement the mosaic’s lines, and provide places to sit.

Photo © silentSama

Overhead, innovative wood trusses support a 7,200 square-foot skylight.  Panelized hemlock slats follow the sweep of the atrium’s curving walls, and tongue and groove cedar soffits bring warmth and definition to the building’s street level. The family-owned company that commissioned the building ran one of the first lumber companies on Vancouver Island, a history that enriches the meaning of using wood in the atrium.

Photo © silentSama

The atrium not only serves as a public room, but it acts as a return air plenum in the building’s highly efficient displacement ventilation system. Conditioned air is delivered near the floor, so the air requires less cooling. Convection draws the air to heat-generating occupants and equipment, where it’s needed. As the air warms, it rises naturally to exhaust through the ceiling. Displacement ventilation uses less energy to deliver higher quality air more quietly, and is a key component in the building’s LEED Gold-targeted environmental strategies.

Photo © silentSama

A primary ambition for the Atrium was to create a building that will endure, and that will earn the regard of people who will help it to endure. In doing so, the Atrium gives weight to urban fit, sustainability, and occupant well-being as well as to profitability. While an institutional or owner-occupied office building might achieve a similar balance of priorities, as a speculative office building the Atrium raises the standard for its type.

 

Photo © silentSama

Images Courtesy D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Images Courtesy D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Acadia Parish Conference Center in Crowley, Louisiana by Trahan Architects

Tuesday, May 1st, 2012

Article source: Trahan Architects

Located to the north-east of Crowley, the site lies between the urban/residential development to the west and the rural/agricultural development to the east. The design seeks to mediate this threshold and express the importance of the local agricultural development to place. Rice is the primary economy in the Parish and city of Crowley. Rice fields create a beautiful mosaic that blanket the landscape. Contours follow the natural topography, control water run-off and delineate rice paddies. As technology has advanced the rice fields have evolved from a more fluid configuration to a more orthogonal configuration. This results in a more efficient layout and maximizes the yield.

Rendering

  • Architect: Trahan Architects
  • Name of Project: Acadia Parish Conference Center
  • Location: Crowley, Louisiana
  • Program: Conference Center
  • Floor Area: 69,000 g.s.f.
  • Cost: To Be Determined
  • Software used: AutoCAD (2D), Rhinoceros and FormZ (3D), Illustrator and InDesign (Graphics)

(more…)

Miami Pier Museum in Miami, Florida by OSO Studio LTD

Thursday, April 19th, 2012

Article source: OSO Studio LTD

At the extension of the axis of the fifth avenue, pier museum becomes the ending of the urban space above the sea. The typology of building expresses the conversion and interaction of spatial energy. Simulating the natural growth, along the view toward the seascape in distance, the structure stretch from the beach end to the sea, converts the city space formed by street to a floating seascape terrace, planar pier evolutes to an organic structure, and provides the free path of promenade above the sea level.

Beach View

  • Architects: OSO Studio LTD
  • Project: Miami Pier Museum
  • Location: Miami, Florida
  • Competition: 2009
  • Software used: Mcneel Rhinoceros 4.0 for modeling; Maxwell Render 1.6 for rendering; Autodesk AutoCAD 2007 for drawings and Adobe Photoshop 9.0 for final process.

(more…)

College of Dental Medicine in Georgia by Lord, Aeck & Sargent

Wednesday, April 18th, 2012

Article source: Lord, Aeck & Sargent

The Georgia Health Sciences University (GHSU) College of Dental Medicine (CDM) – has a new $112 million home that features a warm, embracing, family-centric care environment, provides state-of-the-art equipment for both students and dental practices, and fulfills a need for the university to educate more dentists.  Designed by architecture firm Lord, Aeck & Sargent (LAS) in collaboration with Francis Cauffman as consulting dental architect, the five-story, 269,000-square-foot building features a host of sustainable design elements and is targeting LEED Silver certification from the U.S. Green Building Council.

Image Courtesy Jonathan Hillyer / Atlanta

  • Architects: Lord, Aeck & Sargent
  • Project: College of Dental Medicine
  • Location: Georgia
  • Photography: Jonathan Hillyer / Atlanta
  • Software used: Autodesk Revit for the design with supplemental use of the Adobe Creative Suite for renderings and presentation layouts

(more…)

PH3 in Baja California, México by T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Tuesday, April 17th, 2012

Article source: T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

On an infill site, PH3 isolates itself from the context, a gated community in Tijuana mostly made up of california style mcmansions. It is a 3 layer structure that is set on the street side of the sloping site, shifting towards the back in both scale and openness. Closing itself to the street for privacy, the back of the house opens itself to the patio, creating indoor/outdoor living space.

Exterior View (Images Courtesy Alfonso Medina, Oscar Gonzalez, Alfredo Zertuche)

  • Architects: T38 studio + Pablo Casals-Aguirre
  • Name of Project: PH3
  • Location: Baja California, Tijuana, México
  • Team: María José López, Alfonso Medina, Pablo Casals-Aguirre, Mauricio Kuri, Oscar González
  • Collaborators: Lucía Arroyo, Alina Castañeda, Sara Díaz
  • Photographs: Alfonso Medina, Oscar Gonzalez, Alfredo Zertuche
  • Software used: Graphisoft Archicad, Autodesk Autocad, Autodesk 3ds, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Google sketchup, Artlantis

(more…)

Hotel Aliah in Sao Paulo, Brazil by Hiperstudio + Arkiz

Sunday, April 15th, 2012

Article source: Hiperstudio + Arkiz

This project has been awarded as the winner of a competition organized by Aliah, a company which promotes sustainable development through practices and businesses that are profitable with a positive socio-environmental impact.

The goal of the competition was to develop a project of a sustainable luxury hotel complex for the 2014 World Cup, to be built in the outskirts of Sao Paulo.

General View

  • Architects: Hiperstudio + Arkiz
  • Project: Hotel Aliah
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Year: 2012
  • Team: Alexandre Hepner, João Paulo Payar, Matheus Marques, Rafael Brych, Ricardo Felipe Gonçalves
  • Software used: AutoCAD, 3D Max and Photoshop

(more…)

FI House in Yucatan, Mexico by Punto Arquitectónico

Tuesday, April 10th, 2012

Article source: Punto Arquitectónico

The Fi house, is a dwelling situated in a low density residential zone in a village on the outskirts of the city of Mérida. The house is placed in a flat lot, with no vegetation in their limits, with the chance of maximize the external view.

The architectural program comes from different conditions and will of the client. As a special request, the house should take advantage of the natural sunlight and the prevailing winds. Also, the house should be developed around the swimming pool, always in touch with the garden through the sights.

Image Courtesy Tamara Uribe

  • Architects: Punto Arquitectónico
  • Project: FI House
  • Location: Cholul, Yucatan, Mexico
  • Architects Team: Punto Arquitectónico, Alejandra Molina Gual, Mauricio Rosales Aznar, Israel Ramírez Segura
  • Collaborator: Arq. Manuel Ferrer López
  • Constructor: Punto Arquitectónico
  • Cost: U.S. $ 300,000.00
  • Project Year: 2009
  • Year built: 2009-2010
  • Land Area: 960 m2
  • Construction area: 380 m2
  • Photo: Tamara Uribe

(more…)

New Church of Våler in Hovedveien, Norway by CEBRA architecture

Sunday, April 1st, 2012

Article source: CEBRA architecture

Danish architects CEBRA’s proposal for a new church in Våler, Norway creates a symbolic landmark in the shape of a tilting cross using light and wood as key design elements for the interior.

The village of Våler, in the south eastern part of Norway, is in need of a new church in order to replace the village’s old wooden church, which burned down to the ground in 2009. The church is of great importance for the local community – both as a social gathering point and as characterizing landscape element. Therefore, the design of the new church has to combine a particular sensitivity and attention to the site’s culture-historical context with a modern architectural expression so as to succeed in creating flexible and contemporary church facilities.

Exterior View in day

  • Architect: CEBRA architecture
  • Name of Project: New Church of  Våler
  • Location: Hovedveien, Våler, Norway
  • Commission: Private
  • Type: Open plan and design competition
  • Client: Våler Parish Council
  • Year: 2011
  • Purpose: Curch
  • Surface area: 11.840 sq. ft.
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, VRay for Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy