Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Photoshop’ Category

Molewa-Mount Lu World Architecture International design competition in Ruichang, China by AtelierBlur/Georges Hung Architecte D.P.L.G. & Partners

Thursday, July 23rd, 2015

Article source: AtelierBlur/Georges Hung Architecte D.P.L.G. & Partners

Competition winning scheme for Plot 15 of the MOLEWA residential design competition in Ruichang, Jianxi Provence of China.

Residential design in China faces multitudes of restrictive design issues: One, facing heavy regulations imposed by local planning bureaus residential design often results in very strict interpretations of massing and building separations. Second, a developer-led and market driven standard of apartment layout creates a homogeneous and monotonous building typology that litters the urban landscape offering very little choice to potential buyer / inhabitants. Thirdly, out-of-date local customs remains a design barrier that is difficult to overcome by users accustomed to certain arrangements of functional layout that is a reflection of the developer-led model, fueling the perpetual circle of the same type of residential layouts.

Image Courtesy © AtelierBlur/Georges Hung Architecte D.P.L.G. & Partners

Image Courtesy © AtelierBlur/Georges Hung Architecte D.P.L.G. & Partners

(more…)

Sea & Sky City in Hainan, China by A+U Design Cosmopolitan

Tuesday, July 14th, 2015

Article source: A+U Design Cosmopolitan

Award winning forest resort style spa residential architecture in China’s Hainan province. It’s sited by the Wan Quan River which residents can view the beautiful scenes of river. Design was centered round a tropical resort style hotel clubhouse. Apartment buildings were leveled from back to front and higher to lower level. Front was shops along street.

Image Courtesy © A+U Design Cosmopolitan

Image Courtesy © A+U Design Cosmopolitan

  • Architects: A+U Design Cosmopolitan
  • Project: Sea & Sky City
  • Location: Hainan, China
  • Software used: 3ds max and Photoshop 

(more…)

Sarasota County Beach Pavilions in Florida by Sweet Sparkman Architects

Saturday, July 11th, 2015

Article source: Sweet Sparkman Architects

This project is a series of commissioned beach-side park restroom pavilions. Each of these pavilions share a common design signature. The design team used an abstract version of sea-oats, vegetation synonymous with the gulf beaches of Sarasota, to create a continuous theme in the façade. The abstract use of ‘sea-oats’ as a screen element was used to unite the ramp with the building rather than having the ramp appear to be an appendage to the design. The wood ramp system is suspended from the cast-in-place concrete roof slab with stainless steel rods. As one ascends the ramp, the natural preserve encloses the building volumes which are oriented to provide enhanced views of the Gulf of Mexico and Sarasota Bay.

Image Courtesy © Sweet Sparkman Architects

Image Courtesy © Sweet Sparkman Architects

  • Architects: Sweet Sparkman Architects
  • Project: Sarasota County Beach Pavilions
  • Location: Sarasota, Florida
  • Software used: VRay, photoshop and sketch-up, ACAD 

(more…)

O’biz Tower Lobby design in Anyang-si, South Korea by anD + MOTOElastico

Friday, July 10th, 2015

Article source: anD + MOTOElastico

The lobby of an office building is a place where people transits and pass through; it is a ‘not-place’, almost by definition, as the airport waiting area, almost devoid of their own identity. It is an ‘object’ almost alien, home to almost strangers or people who have closely job relationships.

Image Courtesy © Ulla Reimer & YuJin Yeon

Image Courtesy © Ulla Reimer & YuJin Yeon

  • Architects: anD + MOTOElastico
  • Project: O’biz Tower Lobby design
  • Location: Anyang-si, South Korea
  • Photography: Ulla Reimer & YuJin Yeon
  • Software used: Cad software, Photoshop
  • Design Team:
    • anD – architecture natureDesign: architect Luca Villa
    • Assistant Yoon Kyung Ma
    • Rendering Bruno Bassani
    • Motoelastico Team: architect Simone Carena
    • Architect Marco Bruno
    • Architect MinJi Kim
    • Designer June Ho Kim
    • Architect Leroy Quentin
  • Area inside flooring: sqm. 545
    • Walls surfaces – ground floor: sqm. 840
    • Walls surfaces – first floor: sqm. 150
    • Ceiling surface – punched metal: sqm. 205
    • Ceiling surface – ground floor: sqm. 232
    • Ceiling surface – first floor: sqm. 105
    • Area outside flooring: sqm. 3130
    • Highness (max): m. 11,5

(more…)

Formstelle in Töging am Inn, Germany by FORMAT ELF ARCHITEKTEN

Friday, July 10th, 2015

Article source: FORMAT ELF ARCHITEKTEN 

Located at the entrance of the industrial wasteland of the former VAW aluminum plants FORMSTELLE, Kantine and NETZWERK are creating an interdisciplinary, campus called NETWORK/NETZWERK – thus providing‚ evidence of a successful structural transformation from heavy industry towards the use by architects, engineers and designers. The floating, single-storey pavilion, placed under huge ancient trees, shows an altered handling of the material aluminum in an industrial region undergoing transition.

Image Courtesy © BETTINA KIRMEIER

Image Courtesy © BETTINA KIRMEIER

  • Architects: FORMAT ELF ARCHITEKTEN
  • Project: Formstelle
  • Location: Töging am Inn, Germany
  • Photography: BETTINA KIRMEIER
  • Software used: ArchiCAD 17, Sketchup 2015 + Vray 2.0, Photoshop

(more…)

HOUSE B in Munich, Germany by FORMAT ELF ARCHITEKTEN

Thursday, July 9th, 2015

Article source: FORMAT ELF ARCHITEKTEN

Located in the urban outskirts of Munich, the detached single-family house B built in timber frame construction was completed after only six months of construction. On the small plot the maximal possible cubature and the existing parameters have been used in an optimal way. The building follows line of the houses in the street and thus continues the urban edge along the link road. The front garden area next to the street is thereby supported and the roof orientation of the surrounding buildings continued.

Image Courtesy © FORMAT ELF ARCHITECTS

Image Courtesy © FORMAT ELF ARCHITECTS

  • Architects: FORMAT ELF ARCHITEKTEN
  • Project: HOUSE B
  • Location: 81245 Munich, Germany
  • Photography: CORDULA DE BLOEME
  • Software used: ArchiCAD 17, Sketchup 2015 + Vray 2.0, Photoshop

(more…)

Scouting Rhenova in Utrecht, The Netherlands by EVA

Tuesday, July 7th, 2015

Article source: EVA 

Commissioned by the scouting association Rhenova, this is a clubhouse designed on a triangular site adjacent to the Leidsche Rijn Park. We chose an autonomous, oval volume that fits within this context. As a Scouthome, it was important that the inside and outside — the building and the grounds — interact. But also that it be a familiar, tough building.

Image Courtesy © EVA

Image Courtesy © EVA

  • Architects: EVA, (EVA: Jeroen Baars in coöperation with Fanny Melis)
  • Project: Scouting Rhenova
  • Location: Utrecht, the Netherlands
  • Software used: Autocad, photoshop and Indesign 
  • Year of realisation: 2010
  • Client: Scouting Rhenova
  • Area: 320m2

(more…)

100PP Office Building in Singapore by Ministry of Design

Sunday, July 5th, 2015

Article source: Ministry of Design

CLIENT’S BRIEF
MOD was commissioned by CEL Development to strategise, brand and design a creative epicenter for the emerging black collar creative class, in the more gritty side of Singapore. In recent years, design firms have been migrating out of the CBD areas in waves, gravitating towards more affordable light industrial or warehouse districts, with larger floor plates and higher ceilings.

Image Courtesy © Ministry of Design

Image Courtesy © Ministry of Design

  • Architects: Ministry of Design
  • Project: 100PP Office Building 
  • Location: 100 Pasir Panjang RoadSingapore
  • Software used: Auto cad, 3D max, V ray, photoshop
  • Client: CEL Development Pte Ltd, Ivan Lim, General Manager
  • Architectural & Interior Design: Ministry of Design: Colin Seah, David Tan, Jeremiah Abueva, Zsombor Baktay, Don Castaneda, Charissa Ho, Norberto Olegario, Ruth Chong, Arnel Anoneuvo
  • Submissions Architect: AC Consortium Pte Ltd
  • C&S: Engineers Partnership LLP
  • Facilities: 5-meter high industrial office spaces (5m ceiling height), Basement car parking,
    Roof level terrace

(more…)

Pfarré lighting design studio in Munich, Germany

Tuesday, June 23rd, 2015

Article source: Pfarré lighting design studio

Project

The former store for antique luminaires im Munich‘s Alt-Schwabing district provided an ideal L-shaped ground plan for the workplaces and other areas of the new studio. All main technical features, such as print/copy, large-format printer, coffee, server, etc. are hidden behind a new space divider, which also houses the product library, and consumable supplies. With this divider, a generous space between divider and the shop windows has been created for meetings and presentations. Thanks to the digitalization of the working process and archives, the size of the studio remained the same as before. However, 5 desks have been reduced in size. A 8 m long shelve unit provides space to work and store, below a pinboard with the same length. At the former studio site out of town PLD is still equipped with a lavish archive and further space for testing, mock-ups, and models.

Image Courtesy © Frank Koschembar

Image Courtesy © Frank Koschembar

  • Architects: Pfarré lighting design studio
  • Project: Pfarré lighting design studio
  • Location: Munich, Germany
  • Photography: Frank Koschembar
  • Software used: Vectorworks and Photoshop
  • Lighting watts per sqm: 4,3
  • Size: 67 qm / sqm
  • Date of completion: May 2015

(more…)

Dessau Bauhaus Museum by Selim Senin

Sunday, June 14th, 2015

Article source: Selim Senin

The part of plot which virtually has no tree has been selected for deployment of the museum. In order not to prevent the existence of ODF monument, the building was finished behind the monument. The main entrance is provided via FriedrichstraBe. After entering the museum, temporary exhibition hall is reached which has been designed to take place in parallel manner to KavalierstraBe. At the end of temporary exhibition, workshop space and main exhibition hall starts. Workshop space is open to use via external access from the side of ODF monument as well. Temporary exhibition hall and workshop space are completely enabled to integrate with each other thanks to operable glass division panels.

Image Courtesy © Selim Senin

Image Courtesy © Selim Senin

  • Architects: Selim Senin
  • Project: Dessau Bauhaus Museum
  • Software used: Sketchup, Vray, Autocad, Photoshop 

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy