Open side-bar Menu

Archive for the ‘Photoshop’ Category

New York Resilient House by Sustainable.TO Architecture

Thursday, February 13th, 2014

Article source: Sustainable.TO Architecture

Designed in response to Hurricane Sandy relief efforts in New York, Resilient House creates a dwelling that is both sustainable and resilient in the broadest sense. Socially, it is low cost. Culturally, it accommodates a contemporary lifestyle and aesthetic. Ecologically, it uses minimal resources to build and to operate. This is accomplished through simple, sensitive, and creative design.

Image Courtesy © Sustainable.TO Architecture

  • Architects: Sustainable.TO Architecture (Paul Dowsett, Principal Architect)
  • Project: New York Resilient House
  • Location: New York, USA
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, VRay and Photoshop.
  • Date: 2013 (proposed construction in 2014)

Under the Bridge in Stockholm, Sweden by VISIONDIVISION

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: visiondivision

Stockholm’s many islands has created a beautiful city to live in but it has also created barriers between the inner city and the suburbs. Large scale bridges connects many of these places to each other, often built with the car in mind.

Tranebergsbron is one of the most beautiful bridges in Stockholm and connects the city island Kungsholmen with the western suburbs. It was completed in 1934, at that time having the world’s largest bridge vaults in concrete.


  • Architects: VISIONDIVISION
  • Project: Under the Bridge
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Software used: Autocad and Photoshop

Wood de Travers in COUVET, Switzerland by CUAC Arquitectura

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: CUAC Arquitectura

During the visit to the project place, we realised that the idea of transforming Dubied’ goes hand in hand with acting in line with the production methods of Couvet landscape. Interwoven landscapes To this end, we decided to link natural production processes with other cultural building processes. On arrival at the place, we decided to take pictures of whatever could show any evidence of those processes and, finally, a possible project arose after every picture.

Image Courtesy © CUAC Arquitectura

  • Architects: CUAC Arquitectura
  • Project: Wood de Travers
  • Location: COUVET, Switzerland
  • Software used: Autocad, 3dstudio and Photoshop
  • COLABORATORS: Álvaro Tejada Tenorio, María Martín Rodríguez, Álvaro Rodríguez Sainz de rozas, Yu Bruno Masuda Rodríguez, Claire de Nutte, Serena Vianello, María de Lara Ruiz, Cristóbal Adrián García Almeida, Álvaro Castellano Pulido.

LF USA Womens Apparel Group in New York by Spacesmith

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Spacesmith

Since 2011, Spacesmith has been working with Li & Fung, a Hong Kong-based multinational company that is the recognized leader in the design, sourcing, and distribution of clothing and accessories for prominent retailers. This project consolidates all the LF USA women’s apparel brands – whose offices had been scattered around New York’s garment district – onto a single 100,000 SF floor of the Empire State Building.

Image Courtesy © DFB Sales

  • Architects: Spacesmith
  • Project: LF USA Womens Apparel Group
  • Location: New York, U.S.A
  • Photography: Paúl Rivera, Archphoto and DFB Sales
  • Software used: AutoCAD, Photoshop, Illustrator
  • Client Name: Li & Fung USA
  • Project Concept Start: October 2012
  • Project Completed: September 2013
  • Design Architect: B & Co. Design Architect BRANKO PAHOR
  • Client Representative: Gardiner & Theobald
  • Owner, Principal: JANE SMITH
  • Partner: MARC GORDON
  • Associate: AMBAR MARGARIDA
  • Project Manager: WILL WONG
  • MEP Engineer: Robert Derector Associates
  • AV Engineer: Robert Derector Telecommunications
  • LEED Consultant: Code Green Solutions
  • General Contractor: Icon Interiors, Inc.
  • Graphics & Signage: Coyle Graphics
  • Lighting Consultant: Lighting Workshop

Hotel Kapok Shenzhen Bay in China by Goettsch Partners

Saturday, January 25th, 2014

Article source: Goettsch Partners 

Located adjacent to the Shenzhen Bay Sports Center athletic complex, the new Hotel Kapok, designed by Goettsch Partners (GP), is a 19-story boutique hotel with 242 rooms. The design attempts to provide the guest with a unique spatial quality that eliminates the cloistered and disorienting nature of typical hotel corridors. In response, a pinwheel plan was developed, allowing for corridors that end in vision glass with a punctuation of light and views.

Image Courtesy © Goettsch Partners

  • Architects: Goettsch Partners
  • Project: Hotel Kapok Shenzhen Bay
  • Location: China
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, 3DS Max and Photoshop

Virgin Atlantic EWR Clubhouse in Newark, New Jersey by SLADE ARCHITECTURE

Friday, January 24th, 2014


The Newark Clubhouse brings together NYC’s downtown flair and Virgin Atlantic’s warmth and individuality.

A constellation of sparkling pinpoint lights draws you into the sculpted entry passage. Punctuated by a sky lit receptionist at a specular desk, the entry sequence creates an extended decompression zone between the busy terminal and the relaxed luxury of the clubhouse; a dramatic immersion into the Virgin Atlantic experience.


  • Project: Virgin Atlantic EWR Clubhouse
  • Location: Newark, New Jersey
  • Photography: SLADE ARCHITECTURE, Anton Stark, Tom Sibley
  • Software used: Rhino, CAD, Adobe Photoshop, Illustrator and InDesign

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vector Works ( CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

DIGITAL MUSEUM in Pecica, Arad County, Romania by Claudiu IONESCU

Thursday, January 9th, 2014

Article source: Claudiu IONESCU

“Inspired by Constantin BRANCUSI’s „Miracle” sculpture, the building rises naturally from the ground through golden spirals (the Fibonacci spirals) and crystallizes in a shape that, just like its muse, tries to set itself free from „the past burdens”, striving to rise high. Its shape offers the visitor a feeling of aspiration, an aspiration not only of the building, but of life itself.” – Claudiu IONESCU – architect

Image Courtesy © Bogdan IORGOVAN

  • Architects: Claudiu IONESCU
  • Location: Pecica, Arad County, Romani
  • Photography: Bogdan IORGOVAN
  • Design Team: Claudiu IONESCU, Dragos MILOTIN, Gabriel TAKACS, Calin SEBARCHIEVICI
  • Constructor: S.C. START S.R.L.
  • Area: 125.75 mp
  • Year: 2013
  • Software used: Rhinoceros 5.0, Grasshopper, Autocad, Photoshop and Dialux.

Stacey-Turley Residence in Ottawa, Canada by Kariouk Associates

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Kariouk Associates

The requirements for this project called for the design of a small home that would respond to the evolving life needs of a young couple, with two small boys, who intend to live their lives here for the next half century.  A significant spatial challenge from the start of the project was that the maximum allowable width of the house could only be twenty-four feet, hence the house would necessarily need to be long; because windows on the long sides of the home were greatly restricted by zoning regulations, there was an immediate design challenge to bring light into the long interior volume that otherwise would be dark.

Image Courtesy © Photolux Studios, Christian Lalonde

  • Architects: Kariouk Associates
  • Project: Stacey-Turley Residence
  • Location: Ottawa, Canada
  • Photography: Photolux Studios, Christian Lalonde
  • Designer: Paul duBellet Kariouk (Principal), Chris Davis (Senior Design Associate), David King (Design Associate), Sarah McMurtry (Design Associate), Dimitar Mehandjiev (Design Associate), Adam Paquette (Design Associate)
  • General Contractor: R.K. Porter General Contracting Inc.
  • Engineering: ART Engineering
  • Accordion Windows: Monarch Moveable Glass Walls
  • Millwork: Karhu Fine Cabinetry & Millwork
  • Year: 2011-2013
  • Task: To design a “forever” home on a narrow lot for a young family
  • Software used: AutoCad and Photoshop

Coral Gables Residence in Miami, Florida by Touzet Studio

Friday, January 3rd, 2014

Article source: Touzet Studio

The “City-side” façade presents itself as two restrained stone-clad volumes – a “mask” clad in material very much identified with the architecture of Coral Gables. The lower volume is rough-hewn Florida Keystone and the larger, main volume is clad in honed limestone. The mask is penetrated by only two openings on the western façade and a “frieze” of windows above. Very little of the house is visible from the street – even the thrust of the sculptural roof is hidden from view.

Image Courtesy © Robin Hill

  • Architects: Touzet Studio
  • Project: Coral Gables Residence
  • Location: Miami, Florida
  • Photography: Robin Hill
  • Software used: AutoCad, Adobe Photoshop, and Adobe InDesign.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy