Open side-bar Menu

Archive for the ‘3dS Max’ Category

Jacob’s Ladder in Brooklyn, New York by BanG studio

Thursday, May 31st, 2012

Article source: BanG studio

In conjunction with their participation in American Express’ Partners in Preservation program, Congregation Beth Elohim in Brooklyn has commissioned BanG studio to design, fabricate, and erect an art installation inside the synagogue’s main sanctuary. The given theme of the piece is Jacob’s Ladder reflecting the synagogue’s special connection to the story.
In Genesis, Jacob stops for the night en route from the house of his father, Isaac to Paddan-aram. He dreams of a ladder set upon the earth and stretching to heaven. In his dream, angels ascend and descend the ladder. God appears to Jacob promising the land on which he sleeps to him and his descendants. When Jacob awakens he realizes that, “surely the Lord is in this place, and I did not know it.”

Image Courtesy Todd France

  • Architects: BanG studio
  • Project: Jacob’s Ladder
  • Location: Brooklyn, New York
  • Photographs: Todd France
  • Software used: Rhino with Grasshopper for the modeling with excel spreadsheets to keep track of tabulated information and then we rendered with Mental ray and 3dStudio Max with Photoshop to touch up


Yashiki Mori in Tomisato-Shi, Japan by HOLDUP Architecture

Thursday, May 31st, 2012

Article source: HOLDUP

‘ Owing To Progress In Transportation And Communication, Any Place Can Be Considered “Central”, Even Though Geographically Remote. There’s No Choice To Make Between A Stimulating City Lifestyle And A Healthier One In The Countryside: We Can Have Both! ’

Yashiki Mori

  • Architects: HOLDUP Architecture
  • Project: Yashiki Mori
  • Location: Tomisato-Shi, Japan
  • Typology: 8 Detached Houses
  • Floor Area: 3,000sqm
  • Status: Competition Entry
  • Completion: May 2012
  • Budget: Undisclosed
  • Condition: Invited Competition
  • Client: Hacocoto Inc
  • Project Architecture: Yuki Chida
  • Software used: Made with Autocad and render with 3ds max/vray


Villa London in Mallorca,Spain by CMV Architects

Saturday, May 26th, 2012

Article source:  CMV Architects

The house is located in Sa Torre housing development, in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known English writer, raises an extensive program to fulfill the needs of each of the members of the family. The infinite sights on the sea will be the basic premise of the project. The necessity to open the house to the landscape, taking advantage of the local characteristics, entails the disintegration of the volumes, fleeing from the massification.

Image Courtesy CMV Architects

  • Architects: Iris Ancares
  • Project: Villa London
  • Location: Llucmajor, Mallorca,Spain
  • Company: CMV Architects
  • Type : Residential – Single family residence
  • Building status : built in 2004
  • Building area : 1294 m2
  • Software used: 3ds max

Image Courtesy CMV Architects

The construction is set out as a set of independent entities: independent pavilions placed, one next to the other, along the axis of the cliff, each one of it keeping its own privacy and independence. The common areas work as connection spaces. Finally, a writing pavilion is set out in the privileged area of the plot, allowing to cut off from the rest of the set and providing tranquility and easier concentration to the writer. Collaborator: Tarjet Living

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Sensational Garden in Frosinone, Italy by Nabito Architects & Partners

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Nabito Architects & Partners

The neighbourhood of Corso Lazio, in the city Of Frosinone, Italy, finally could enjoy its first public space , expected to be ready 35 years ago.

Sensational Garden represents the starting point of a big master-plan to renew and integrate the public spaces and the services to the housing neighbourhood. This lack of public spaces generate an absolute degrade of the entire area, and the neighbourhood has become an unsustainable dormitory. For this reason the project for the sensational garden amplify the idea of a relational space filling the social void with an explosive, playfull, sensorial and interactive intimate room, like a personal living room in a public realm. The garden is constantly in tension between artificial and natural elements.

Nabito Sensational Garden

  • Architects: Nabito Architects & Partners
  • Project: Sensational Garden
  • Location: Frosinone, Italy
  • Assigned Typology: Public
  • Client: Frosinone’s Municipality
  • Assigned Task: Project design, site supervision, and security at design and execution
  • Project phase: BUILT
  • Collaboratores: L. Altana – D. Fois -
  • Partners: Arch. Luca Faticanti , Ing. Damiano Bauco, Agr. Gianluca Sanità
  • Budget: € 500.000,00
  • Contractors: EDILCM
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, 3ds Max, Adobe photoshop


Innovatiepool in Turnhout, Belgium by Bureau B+B urbanism and landscape architecture

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Bureau B+B urbanism and landscape architecture

The city of Turnhout intends to develop this plan area into an ’Innovatiepool voor Life Science en Global Care’ (Innovation pool for Life Science and Global Care). This not only involves research and innovative projects concerning care and living, but also new integrated residential care concepts and an overall high standard public space. Bureau B+B and B-architecten asked themselves how far Turnhout’s aspirations could be translated into a distinctive urban design structure, an identity for the ‘Innovatiepool’ and how could ‘Innovatiepool Turnhout’ be formed into a characteristic urban design typology and corresponding public space. There is a square at the middle of the ‘Innovatiepool’, the central meeting place for the area.


  • Architects: Bureau B+B urbanism and landscape architecture
  • Project: Innovatiepool
  • Location: Turnhout, Belgium
  • Software used: Don’t use software to design a project. Use software to make the presentation drawings, mainly Photoshop. And 3D Max.


Loft in Lisbon, Portugal by Henrique Barros-Gomes

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Henrique Barros-Gomes

A former Lisbon dock’s warehouse is to be converted in several lofts. The apartments will have different and personalized characteristics . Interior partitions in exposed concrete will separate the diverse units.

In this loft a series of elements are added to the relatively neutral existing shell, punctuating and ordering space: A stair / bookcase, a fireplace and a wood coated central volume, which contains all services, facilities and several retractable elements, enabling to control the degree of partitioning of space, depending on the needs at each moment. Circulation takes place all the way around the said central volume.

Loft in Lisbon

  • Architects: Henrique Barros-Gomes
  • Project: Loft in Lisbon
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Software used: Autocad, 3DSMax and Photoshop


The chapel of rest in Graz, Austria by Hofrichter-Ritter Architects

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Hofrichter-Ritter Architects

The chapel of rest for the Steinfeld cemetery is designed in the form of two curving formwork elements made of reinforced concrete and appearing as two carefully receptive hands. It is the centrepiece of the redesigned Cemetery Centre which was begun by the municipal parish of Graz under episcopal vicar Dr Heinrich Schnuderl, continued by Christian Leibnitz, the new municipal parish provost, and finally built to a design by Hofrichter-Ritter Architects in 2011.

Image Courtesy Karl Heinz Putz

  • Architects: Hofrichter-Ritter Architects
  • Project: The chapel of rest
  • Location: Graz, Austria
  • Chapel of rest: approx. 150 m²
  • Ancillary rooms: approx. 120 m²
  • Sheltered area at the front: approx. 40 m²
  • Length of the new cemetery wall: approx. 75 m² (height varies from approx. 2.00 to 3.50 m)
  • Columbarium grove / park-like area: approx. 550 m²
  • Paved forecourt: approx. 500 m²
  • Photography: Karl Heinz Putz
  • Software used: Rhino and 3d studio max


Shadow Pavilion in Shanghai, China (designed using Bentley’s Generative Components (GC), Rhino, & 3d max)

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Bleds-Design

The expo pavilion is a complex problem of displaying the future of technology, culture, and life with today’s capabilities. To take a look forward and to examine not only what is on display but the aperture that holds that promise of a better city, better life.  In the long tradition of Expo innovations, the Shadow Pavilion pushes today’s ideas of formation and structure to the next step; by looking at complex organizations and the integration of the two ideas.

Model Image Looking East

  • Architects: Jared Bledsoe & Simon Lee
  • Project: Shadow Pavilion Shanghai Expo 2010
  • Location: Shanghai, China
  • Project Team: Jared Bledsoe & Simon Lee
  • Project Date: 2008
  • Software used: Bentley’s Generative Components (GC), Rhino, & 3d max


Sky Light Pavilion by Nimbu

Saturday, May 12th, 2012

Article source: Nimbu

The conception of an architecture pavilion that is universal, timeless and spaceless shouldn’t be connected with the idea of conceiving a meaningless construction. Instead, an architecture pavilion that intent to be contemporary should be a construction that pursuit the architecture itself. Finnish architect Juhani Pallasmaa says that the renewal of an art, whatever it may be, means rediscovering its deepest essence, and that architecture is a direct expression of the existence, of the human presence in the world.

Perspective section

  • Architects: Nimbu
  • Project: Sky Light Pavilion
  • Location: no location set
  • Design team: Nimbu (Diego Fagundes, Erica Mattos, Paula Franchi and Romullo Baratto)
  • Prize: Third Prize
  • Use: Pavilion
  • Client: Architecture Pavilion Competition by Arhitekton Magazine and Kingspan
  • Project year: 2012
  • Software used: Autodesk Autocad for technical drawing; Google Sketchup for volumetric studies, modeling and final rendering; 3D Studio Max for rendering; Adobe Photoshop for editing images


Jeju Cocoon House in Korea by Planning Korea

Tuesday, May 8th, 2012

Article source: Planning Korea

Seoul-based architectural practice Planning Korea has completed ‘Jeju Cocoon House’ inspired by volcanic topography ofJejuisland and a cocoon of living organism.

The cocoon located at the center of the house provides a space made by nature that protects and develops inner living things from outside.It creates a space like an art piece by translating the round shape of cocoon as an eco structure design.

Jeju Cocoon House

  • Architects: Planning Korea
  • Project: Jeju Cocoon House
  • Location: Jeju, Korea
  • Area:308m2
  • Client: Berjaya Jeju Resort Limited
  • Completion: 2015
  • Software used: 3DS Max with Mental Ray


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy