Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Mobile library in Seoul Innovation Park, South Korea by SpaceTong (ArchiWorkshop)

Thursday, January 28th, 2016

Article source: SpaceTong (ArchiWorkshop)

‘Pavilion Library’ project is commissioned by Seoul Innovation Park and Seoul city. 100,000m2 site was occupied by Ministry of food and drug safety for last 60 years and the intension of the project is to revitalize and open the gate to the public for its first time. Currently, number of social companies and startups are gathered and occupied to solve social issues of Seoul. The Seoul city governments decided to open up the complex to vitalize natural interaction between the tenants and citizens.

Image Courtesy © SpaceTong (ArchiWorkshop)

Image Courtesy © SpaceTong (ArchiWorkshop)

  • Architects: SpaceTong (ArchiWorkshop)
  • Project: Mobile library
  • Location: Seoul Innovation Park, South Korea
  • Client: Seoul Innovation Park
  • Project architects: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Project Team: Kyung-Eun Na
  • Construction: TCM Global
  • Program: Mobile Library and exhibition hall
  • Building area:
    • Block attached pavilion: 13m2
    • Pipe pavilion: 9m2
    • Mirage pavilion: 16m2
    • Membrane pavilion: 40m2
  • Exterior finishing:
    • Block attached pavilion: backpainted glass
    • Pipe pavilion: scaffolding tube
    • Mirage pavilion: stainless steel panel
    • Membrane pavilion: membrane
  • Year of completion: 15. Dec. 2015
  • Software used: Rhino and Autocad

(more…)

CASA JES in Barcelona, Spain by Nook architects

Wednesday, January 27th, 2016

Article source: Nook architects

This century-old dwelling is located just around the corner from Els Jardinets de Gràcia, in a building with a double façade tipology, one facing a quiet street, the other oriented towards a sunny interior block courtyard.

Image Courtesy © nieve | Audiovisual producers

Image Courtesy © nieve | Audiovisual producers

  • Architects: Nook architects
  • Project: CASA JES
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: nieve | Audiovisual producers
  • Year: 2013
  • Software used: Autocad and SketchUp

(more…)

CEPSA, new Flagship Service Station in Ávila, Spain by Saffron Brand Consultants

Sunday, January 24th, 2016

Article source: Saffron Brand Consultants

Cepsa is one of Spain’s largest industrial group operating for over 80 years. In recent years it has become a major player in the global energy market. Yet it is their petrol stations that are the crucial touch-point that connects the brand with society.

Image Courtesy © MontseZamorano

Image Courtesy © MontseZamorano

  • Architects: Saffron Brand Consultants, Malka+Portúsarquitectos
  • Project: CEPSA, new Flagship Service Station
  • Location: Adanero, Ávila, Spain
  • Photography: MontseZamorano
  • Creative Direction: Saffron Brand Consultants
  • User experience & Industrial design advisors: Tangerine
  • Area: C-store 81 sqm, canopy 320 sqm.
  • Year of project: 2014-15
  • Software used: AutoCad and Microsoft Adobe Creative Suite

(more…)

HERNANDEZ RESIDENCE in Madrid, Spain by Daniel Valle Architects

Sunday, January 24th, 2016

Article source: Daniel Valle Architects

The relationship between parents and children is in flux for the coming years: from total dependency to independency. Then, how do you organize a house and its different rooms if the relationships between family members are constantly shifting?According, the house organizes itself ambiguously between one family nucleus and two independent areas expressed to the exterior by a diagonal cut that divides the cubical mass into two sub-masses.

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

Image Courtesy © Daniel Valle Architects

  • Architects: Daniel Valle Architects
  • Project: HERNANDEZ RESIDENCE
  • Location: Madrid, Spain
  • Client:Hernandez family
  • Area: 320 sqm
  • Status: Built
  • Estimation cost: 500,000 euro
  • Software used: Autodesk, AutoCAD

(more…)

VINEYARD HOUSE in Montijo, Portugal by Blaanc

Friday, January 22nd, 2016

Article source: Blaanc

Implanted on a large agricultural estate, the house is built in the middle of the property’s vineyard on an almost flat terrain adjacent to a cork oak forest.

The calm and serenity of the surroundings welcomes the one storey building which tries to interfere as little as possible with the landscape by aligning alongside the natural elements that compose the peaceful backdrop.

Image Courtesy © João Morgado

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Blaanc (Ana Morgado, Lara Pinho, Maria da Paz Braga, Maria do Carmo Caldeira)
  • Project: VINEYARD HOUSE
  • Location: Montijo, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Program: Single family house with 6 bedrooms
  • Engineering:  Vasco Farias Engenheiros Consultores Lda
  • Contractor: João Bernardino Lda, Ecological Constructions
  • Client: Private Client
  • Project Area: 319m²
  • Project Year: 2014/2015
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Center of Excellence in Finance Educational Lobby in Ljubljana, Slovenia by Arhitektura Jure Kotnik

Saturday, January 16th, 2016

Article source: Arhitektura Jure Kotnik

Center of Excellence in Finance (CEF) is an educational institution that shares knowledge and experience in banking and finance through workshops, seminars, tailored trainings, certification programs, and conferences. Their highly focused programs provide guidance for current and future tasks in reforming public finance and strengthening central banking.

Image Courtesy © Janez Marolt

  • Architects: Arhitektura Jure Kotnik
  • Project: Center of Excellence
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Janez Marolt
  • Design coordination: Urška Zrinski, Jana Repanšek
  • Project year: 2015
  • Completion year: 2015
  • Cost: 7.000 €
  • Software used: Sketchup and AutoCad

(more…)

Museumplein Limburg in Kerkrade, Netherlands by Shift Architecture

Wednesday, January 13th, 2016

Article source: Shift Architecture

Museumplein Limburg, designed by Shift architecture urbanism, has been completed in Kerkrade, a town at the Dutch-German border. Two new public facilities, Cube and Columbus, have been added to the existing Discovery Centre Continium. With these additions, Kerkrade hosts the first design museum in the Netherlands, the first inverse planetarium in Europe, as well as a wide range of new public amenities. Shift architecture urbanism’s design is an urban ensemble defined by clearly recognizable volumes, all connected by an elaborate underground public space. Museumplein Limburg formalizes the entrance into Kerkrade for both train passengers and visitors arriving by car from the main access road.

Connector, Image Courtesy © René de Wit

Connector, Image Courtesy © René de Wit

  • Architects: Shift Architecture
  • Project: Museumplein Limburg 
  • Location: Kerkrade, Netherlands
  • Team: Pieter Heymans, Rene Sangers, Davide Prioli, Thomas Grievink, Dalia Zakaite, Irgen Salianji, Mariya Gyaurova
  • Structural engineer design phase: ABT, Delft
  • Advisor building code and fire safety: Bureau Bouwkunde, Rotterdam, NL
  • Advisor Installations: Bremen Bouwadvies, Heerlen, NL
  • Construction management: Bremen Bouwadvies, Heerlen, NL
  • Contractor: Mertens Bouwbedrijf, Weert, NL
  • Contractor installations: Spie, Elsloo, NL
  • Execution construction: Van de Laar, Eindhoven, NL
  • Software used: Autocad

(more…)

Student Center Georgetown University in Washington DC by Ikon.5 architects

Wednesday, January 13th, 2016

Article source: Ikon.5 architects 

The New South Student Center at Georgetown University is a renovation and addition that transforms an existing mid century residence hall into a vibrant new university living room for undergraduate life. Inspired by the unique ‘Hoya Saxa’ (stones) identity of the Georgetown student body, the center creates an experience of study and casual living spaces carved out of interior and exterior stone edifices. The ‘Saxa’ living wall is a stone clad green wall that provides a natural bio-friendly character to the Great Room that overlooks the Potomac and is one of many design features that assist this project in achieving a LEED Gold certification. Inside the ‘Saxa’ living wall are 12 individual wood clad group study rooms with enhanced video display systems and writable glass partition for students to work on projects together or separately. The Riverside Terrace is an outdoor landscaped area that extends the living space of the Great Room outdoors and overlooks the Potomac.

view of portal from entrance to the Great Lounge, Image Courtesy © Brad Feinknopf

view of portal from entrance to the Great Lounge, Image Courtesy © Brad Feinknopf

  • Architects: Ikon.5 architects
  • Project: Student Center Georgetown University
  • Location: Washington DC, USA
  • Photography: Brad Feinknopf
  • Size: 45,000 SF
  • Software used: AutoCad

(more…)

URBAN ECO HOUSE in București, Romania by Tecon Architecture

Monday, January 11th, 2016

Article source: Tecon Architecture

The selection of the site for the future dwelling was determined by the proximity to Herastrau Park, which also determined the small size of the lot which is surrounded by undesirable neighboring areas.  A direct consequence of these conditions was the vertical development of the spaces (ground floor garage, first floor living quarters, second floor for sleeping area and the third floor for relaxation terrace/ spa to make up for the small and shady yard from the yard level).

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: Tecon Architecture
  • Project: URBAN ECO HOUSE
  • Location: București, Romania 
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Authors – architects in charge : arch. Bogdan babici, phd.arch. Eliodor streza
  • Coauthors architecture: arch. Tudor iacob, arch. Anca paunescu, arch. Monica streza, arch. Dragos fodoreanu, arch. Paul lipan weber
  • Structure: inginerie civila, eng. Gheorghe drugea, eng. Cristi voicu
  • Equipment- mechanical: Proing grup, eng. Lucian luca
  • Builder: Atehenaeum construct
  • Software used: AutoCAD, 3d Studio Max

(more…)

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan, New Jersey by ikon.5 architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.   Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project. The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Monmouth Battlefield State Park Visitor Center
  • Location: Manalapan, New Jersey
  • Photography: James D’ Addio- interior; Jeffrey Totaro- exterior
  • Client: The State of New Jersey
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, electrical, Plumbing:  Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design: Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • Software used: AutoCad 

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise