Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

OVO in Fideris, Switzerland by Camilo Rebelo

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Camilo Rebelo

EGG project was an order from a client full of restlessness – OJ.
OJ acquired a sculpture, called ‘Seed’, of the contemporary Portuguese artist Rui Chafes. The piece built in iron finds its purpose in the universality of OJ’s mind that seeks values such as origin, purity and universal mystery.

In a second stage, OJ threw us the challenge to design and build a space to receive and expose the ‘Seed’, promoting a deep reflection between Art and Architecture. The designed space is in the basement of his home in Fideris, located in the Swiss Alps.

Image Courtesy © Patricio Guedes

Image Courtesy © Patricio Guedes

  • Architects: Camilo Rebelo
  • Project: OVO
  • Location: Fideris, Switzerland
  • Photography: Patricio Guedes
  • Software used: AutoCAD, Solidworks
  • Client: O. J.
  • Collaborators: Patricio Guedes
  • Project partner – sculptor: Rui Chafes
  • Engineering coordination: GOP – Gabinete de Organização e Projectos Lda. (more…)

Gradinita Restaurant in Bucharest, Romania by IN SITU.Ion Popusoi

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: IN SITU.Ion Popusoi

The restaurant, conceived as a house in the woods, seeks to blend itself in the landscape. In order to leave the natural environment unchanged the existing trees were included into the façade structure of the building.

The architecture consists of two layers, the lower – transparent and the upper – opaque and ornamental.

Image Courtesy © Ion Popusoi

Image Courtesy © Ion Popusoi

  • Architects: IN SITU.Ion Popusoi, Bogdan Preda
  • Project: Gradinita Restaurant
  • Location: Bucharest, Romania
  • Photography: Ion Popusoi
  • Software used: Autocad and 3d studio max
  • Interior designers: Anne-Marie Jipa, Smilia Pavlovici
  • Client: Isoletta Restaurant
  • Site Area: 720 sqm
  • Project Area: 250 sqm
  • Project Year: 2014

(more…)

DIFFICULT RUN RESIDENCE in Mclean, Virginia by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Located in Mclean, Virginia, this project is sited on a seven acre, steeply sloping, wooded lot bordering a stream and parkland trail, known as Difficult Run. The scope of work involved a complete renovation of an existing house, a substantial addition to the house, a new detached garage and guest house, and a comprehensive reorganization of the site.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie Architectural Photographer

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie Architectural Photographer

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: DIFFICULT RUN RESIDENCE
  • Location: Mclean, Virginia
  • Photography: Maxwell MacKenzie Architectural Photographer
  • Software used: AutoCAD, SketchUp
  • Project Architect: John Riordan, LEED AP
  • Contractor(s):
  • PHASE 1: Ted Peterson Peterson & Collins
  • PHASE 2: Steve McCaughan Commonwealth Building & Design
  • Landscape Designer: Lila Fendrick Landscape Architecture and Garden Design
  • Engineer: D. Anthony Beale LLC

(more…)

Dining Room by Selim Senin

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: Selim Senin

Several modules for the ceiling design was determined.Modules were combined to form a dynamic surface.Some modules have been selected as the lighting elements.An impressive impact in a small space was made to create.

Image Courtesy © Selim Senin

Image Courtesy © Selim Senin

  • Architects: Selim Senin
  • Project: Dining Room
  • Software used: 3ds max, mental ray, autocad

(more…)

Val-Jalbert Belvedere in Québec, Canada by Atelier Pierre Thibault

Sunday, April 5th, 2015

Article source: Atelier Pierre Thibault

The revitalization of the historic village of Val-Jalbert aims to enhance the architectural integration between yesterday and today. Invaded by an impressive natural strength, the fall of the Ouiatchouan river reveals a striking story in the heart of the experiential trail of Val-Jalbert.

Image Courtesy © Atelier Pierre Thibault

Image Courtesy © Atelier Pierre Thibault

  • Architects: Atelier Pierre Thibault
  • Project: Val-Jalbert Belvedere
  • Location: Historical village of Val-Jalbert, Québec, Canada
  • Software used: AutoCad
  • Design Team: Pierre Thibault, Jérôme Lapierre, Mathieu Leclerc
  • Year: 2014

(more…)

TOP! Store in Salacgriva, Latvia by ARHIS ARHITEKTI

Saturday, April 4th, 2015

Article source: ARHIS ARHITEKTI

The building is created for two scales of perception – towards the VIA Baltica highway it is designed as a linear volume to be perceived in movement, its form and material – wooden planks reminds Salacgrivas historical ship crafting tradition. On the other side, facing Riga Street and a pedestrian walkway, a smaller scale facade is designed which plastic-ally flows into the public space and is close to pedestrian’s scale of perception. New interior conception and colour principles were created to improve the style of the grocery store chain.

Image Courtesy © Indrikis Sturmanis

Image Courtesy © Indrikis Sturmanis

  • Architects: ARHIS ARHITEKTI
  • Project: TOP! Store
  • Location: Salacgriva, Latvia
  • Photography: Indrikis Sturmanis
  • Software used: AutoCAD
  • Design team: Andris Kronbergs, Madara Gibze, Paulis Gibze, Evija Runce, Vilnis Uzors, Kristaps Sulcs, Uldis Jaunsubrens, Helvijs Savickis
  • Shop interior navigation sign design: „Dripe dizains” LTD, dripe.lv
  • Construction design: „DWG” LTD, dwg.lv
  • Construction company: LTD \”R.K.C.F. Renesanse\”
  • Building area: 1555 m2
  • Site area: 6989 m2

(more…)

RENOVA STORE & THEATRE in Torres Novas, Portugal by Paulo Henrique Durão, Architect

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: Paulo Henrique Durão, Architect

There was, from the beginning, the intent to work this project as a machine, a TIME CAPTURING MACHINE. This condition was naturally the result of the place, the context and the industrial spirit, that penetrated the imagination. Condition to which it was added the will to capture, within the project, time and its flow. A flow of time and light into the spaces that would say – the architecture captures time, architecture captures the flow of time.

Image Courtesy © Fernando Guerra, FG+SG Architectural Photography | Fotografia de Arquitectura

Image Courtesy © Fernando Guerra, FG+SG Architectural Photography | Fotografia de Arquitectura

  • Architects: Paulo Henrique Durão, Architect
  • Project: RENOVA STORE & THEATRE
  • Location: Almonda, Torres Novas, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra, FG+SG Architectural Photography | Fotografia de Arquitectura
  • Software used: Autocad2010
  • CLIENTS: Renova – Fábrica de Papel do Almonda, SA
  • AREA: 374m2
  • COLLABORATION: Daniel Gil Tomé, Architect, Inês Belmarço, Architect, Inês Sá, Architect, João Ricardo Dias, Architect, Raul Serra, Architect, Tânia Figueiredo Dias, Architect
  • STRUCTURE: Pedro Viegas, Engineer
  • PROJECT: 2010
  • CONSTRUCTION: 2013 – 2014

(more…)

Multifunctional Sports Hall in Cluj-Napoca, Romania by DICO și ȚIGĂNAȘ

Wednesday, April 1st, 2015

Article source: DICO și ȚIGĂNAȘ

Cluj – Napoca is a city of young people with 25% of its population studying in universities. Student life means also sports and the tradition is consistent. The new Multifunctional Sports Hall is the newest piece of public infrastructure for training, championships and cultural events, in a building conceived to be part of an ensemble together with Cluj Arena, the soccer and athletics stadium also designed by Dico and Tiganas and opened in 2011. Both objectives have generated new public spaces relating the Central Garden of the City with the river Some banks promenades, towards a Sports park and another public garden in a sequence of public spaces of almost 2 kilometers. The envelope of the building is a simple box including another box which contains the main hall, of 7.000 seats and up to 10.000 people for concerts. The facade is an assemblage of layers reflecting and transmitting the light into the foyers inside. The outer mask is mesh of parametrically distorted rectangles inspired by the nets used in several ball sports. The perforated steel plates are forming 3D pyramids reflecting the sky and the sun at every time in different angles and colored effects. The building has a permanent dialogue with the people from the street through the challenge to read the geometry of the facades, being the same time introverted. Inside the public will be guided by 4 thematic colors corresponding with the cardinals. The main hall is a stage and a backstage in the same time, bringing together the public and the performers in a black box with all equipments apparent but camouflaged. From shinning white with golden accents to dark grey and black ambiance, from outside to inside and backwards, architecture is built by light and colors.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: DICO și ȚIGĂNAȘ
  • Project: Multifunctional Sports Hall
  • Location: Cluj-Napoca, Romania
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Software used: AutoCad
  • Year: 2011-2014
  • Status: built
  • Category: sport & leisure
  • Area (sq): 38.500 sqm

(more…)

MIKVEH “Ramat Shalom” in México City, Mexico by Pascal Arquitectos

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: Pascal Arquitectos

This is the Jewish ritual purification bath.  It can be only performed in fresh spring water, or in a specially dedicated place fed by rain water which has to be collected, stored and communicated to the bath recipient which is called the Mikveh.  All of this, has to be done following a series of very strict rules regarding the status of purity of the water.  These rules include also the use of the materials, architectural measures and water treatment.

Image Courtesy © Víctor Benítez

Image Courtesy © Víctor Benítez

  • Architects: Pascal Arquitectos , Carlos Pascal, Gerard Pascal
  • Project: MIKVEH “Ramat Shalom”
  • Location: Lomas de Tecamachalco, México City, Mexico
  • Photography: Víctor Benítez
  • Software used: AutoCAD
  • Award Winner: IIDA Interior Design Magazine , Chicago, USA.

(more…)

B+B House in São Paulo, Brazil by studio mk27

Tuesday, March 31st, 2015

Article source: studio mk27

The arrival at House B+B – the access to the social area – is through an architectural trajectory, via an open ramp, located on the eastern side of the construction. This space is protected by hollowed-out concrete elements to the side, which create surprising effects of light and end up functioning as protection from bad weather conditions.

mk27_casa BB_fernando guerra(1)

  • Architects: studio mk27
  • Project: B+B House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: fernando guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Architects Team: galeria arquitetos, marcio kogan, fernanda neiva, renata furlanetto – co-architect, diana radomysler – interior design, julia pinheiro ribeiro – project team
  • Landscape designer: renata tilli
  • Structure engineer: benedicts engenharia, eng. eduardo duprat
  • Construction manager: sergio costa consult, eng. sérgio costa
  • Contractor: fairbanks e pilnik

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy