Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autocad’ Category

Seaside Periscope in Gdynia, Poland by Adam Wiercinski Architekt

Friday, July 7th, 2017

Article source: Adam Wiercinski Architekt 

The idea for a public toilet in Gdynia is closely related to the location of the given area. View of the open sea and extending walking paths, suggested concept of creating building that besides its primary function will be set in a seaside tourist character. Periscope building allows its users to observe sea from the interior not through the traditional window. By placing the upper mirror of this periscope mechanism at a height of 4m, view of the water is raised above the boulevard’s level and so the strolling people. Users of the public toilet can see an undisturbed yet always different image of the Baltic Sea. Monolithic, concrete building owes its shape to the hidden periscope structure, but due to the rounded arcade and used raw materials, building with its profile resembles the nearby breakwater, blending with the local landscape. In the gap between the women’s and men’s toilet, there is a tribune from which people can enjoy view of the Baltic Sea. Its form, in contrast to the traditional benches, can hold a larger group of people. Wooden finish of the tribune and its surrounding walls warms raw style of the building. Inside the toilet, as well as outside the building, walls are covered with concrete. Free space under periscope construction is filled with huge pebbles, reminding the breakwater. Simple interior exposes periscope’s mirror with Baltic Sea view. Direct access to the building allows independent use of all the toilet rooms. Whole object in its form and function blends with the coastal mood, creating entirely new point on the promenade path.

Image Courtesy © Adam Wiercinski Architekt

  • Architects: Adam Wiercinski Architekt
  • Project: Seaside Periscope
  • Location: Gdynia, Poland
  • Software used: Sketchup, Photoshop, Autocad
  • Year: 2014

(more…)

BY House in Ma’ale Gamla, Israel by SO Architecture

Friday, July 7th, 2017

Article source: SO Architecture

A private residence frames a spectacular natural context, on the hills surrounding the Galilee Sea. Folded in a plastered white envelope, the inner spaces are oriented towards the view and invite it to enter the family’s domain.

Image Courtesy © Asaf Oren

  • Architects: SO Architecture
  • Project: BY House
  • Location:  Ma’ale Gamla, Israel
  • Photography: Asaf Oren
  • Project Team: Oded rozenkier, Shachar Lulav, Alejandro fajnerman, Tzeela Sivan, Itay Aflalo, Srul Rota
  • Construction Engineer: Mario Shocron
  • Construction Manager: Dagan Ben-Tsur
  • Architects in Charge: Shachar Lulav, Oded Rozenkier and Alejandro fajnerman
  • Area: 500 Sq. m., 232 Sq. m. built (176 Sq. m on the Ground Floor and another 56 Sq. m Basement)
  • Project Year: 2017
  • Software used: SketchUp and AutoCad

(more…)

Ant Farm House in Taipei, Taiwan by XRANGE

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: XRANGE 

Xrange wraps a new layer of 80- 177cm wide by 7m high living spaces around an existing indigenous stone house to create an “extreme” new house of outrageous living proportion.  The newly added programs of pantry, bar, study, library, dog house and bathrooms are new “rooms” averaging about 4m2 in footprint, but with soaring 7m headroom.  The new house becomes a sequence of small narrow vertical spaces that interlock like the spaces within an ant colony.

Image Courtesy © Scott Morgan

  • Architects: XRANGE
  • Project: Ant Farm House
  • Location: Shihlin District, Taipei, Taiwan
  • Photography: Scott Morgan, Ruen Wei-Min
  • Software used: Autocad, 3dS Max
  • Site area: 350 m2
  • Total floor area: 500 m2
  • Design/ construction: 2004- 2006

(more…)

Single Family House Castelldefels in Barcelona, Spain by Marc Rabassa Piera (Ral)

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: Marc Rabassa Piera (Ral) 

The volumetric envelope is almost  the first of the premises when confronting preexisting and program requirements. The contradiction between a latent hostility in an apparent idyllic condition of the place is also.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Marc Rabassa Piera (Ral)
  • Project: Single Family House Castelldefels
  • Location: C/ Santacana, Castelldefels (Barcelona) 
  • Photography: Adrià Goula 
  • Software used: Autocad and Rhinoceros
  • Quantity surveyor: Juli M Rodés
  • Structure calculation: Enrique Miró
  • Engineering: TDI
  • Gross Built Area: 250 sqm
  • Completion Year: 2017

(more…)

Bassins à flot in Bordeaux, France by Mateo Arquitectura

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: Mateo Arquitectura 

In the Garonne river port, Bassins à flot, Bordeaux.

As though washed up here by nearby waters, rises the hulk of the World War II submarine base.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Mateo Arquitectura
  • Project: Bassins à flot
  • Location: Block B9 Bàssins-à-flot, Bordeaux (France)
  • Photography: Luc Boegly and Jean-François Tremege
  • Software used: Autocad
  • Author: Josep Lluís Mateo – mateoarquitectura
  • Client: Kaufman & Broad
  • Project leader: Laurent Baudelot
  • Project team: Till von Mackensen, Blanca Lora-Tamayo, Èlia Canadell, Maria Güell, Sara Dordas, Àlex
    Vilar, Marta Gual, Anna Profitós, Lu Xiao, José G. Perpiñá, Frédéric Géraud, Mireia Luzárraga
  • Site management: Xavier Monclús
  • Surface: 30,000 m2 of urban planning and 10,000 m2 of housing block
  • Project: 2010-2011
  • Construction: 2012-2016

(more…)

Jack Daniel’s Barrel House 1-14 in Lynchburg, Tennessee by Clickspring Design

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Clickspring Design

Most who have visited a distillery know that entering an active barrel house is a profound olfactory experience. Over a period of five or more years, as a barrel of whiskey matures, a portion of its contents is lost to evaporation. This inevitable process, multiplied by thousands of barrels, creates the “angel’s share”, a scent that blankets the building in a delightfully unmistakable aroma. The angel’s share is one of the first characteristics that welcomes visitors to Barrel House 1-14 at the Jack Daniel Distillery.

Image Courtesy © Andrew Pogue

  • Architects: Clickspring Design
  • Project: Jack Daniel’s Barrel House 1-14
  • Location: Lynchburg, Tennessee, USA
  • Photography: Andrew Pogue
  • Software used: Revit, Autocad, and Adobe Creative Suite
  • Lead Architects:  Tuck-Hinton Architects
  • Client: Brown-Forman
  • Project Management: JLL
  • Landscape Architect: Shadley Associates
  • General Contractor: Messer Construction

(more…)

LRC parking in Utrecht, The Netherlands by Shift architecture urbanism

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Shift architecture urbanism

The assignment called for a public building that transcends its function as a parking garage and whose representation fits its strategic position in the classically designed centre of Leidsche Rijn. We propose an understated icon that interprets the classic urban principles in a contemporary way and integrates new public uses in order to shape the civic space of the new centre.

Image Courtesy © Shift architecture urbanism

  • Architects: Shift architecture urbanism
  • Project: LRC parking
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Software used: Autocad and 3d studio max
  • Client: Municipality of Utrecht
  • Structural engineer: BREED Integrated Design
  • Technical engineer: DGMR
  • Assignment: Invited competition for a parking garage in the city centre
  • Year: 2016

(more…)

Tuscany villa in Italy by lazzeroni studio

Wednesday, June 28th, 2017

Article source: lazzeroni studio

On tuscany hills near Chianti area there this house of the middel ages.

A villa composed by four levels, completely made of stones and bricks.

On the ground we can find a brightlarge kitchen, living and dining rooms are situated on 1st floor.

Image Courtesy © lazzeroni studio

  • Architects: lazzeroni studio
  • Project: Tuscany villa
  • Location: Tuscany, Italy
  • Software used: Autocad

(more…)

Olympia Tile & Stone Showroom in Toronto, Canada by II BY IV DESIGN

Sunday, June 25th, 2017

Article source: II BY IV DESIGN

As front-runners in the Tile and Stone industry, Olympia Tile has great influence over styling and demand, particularly within North America, but also worldwide.

Their flagship showroom occupies an entire block and features over 37,000 square feet of space open to the public, which is nothing short of grand. Employing natural stone sourced from the client’s product line, we created a contemporary, fashion-forward space with a bold architectural feel that references a gallery experience and high-end retail.

Image Courtesy © Hill Peppard

  • Architects: II BY IV DESIGN
  • Project: Olympia Tile & Stone Showroom
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Hill Peppard
  • Software used: Autocad
  • Client: Olympia Tile International Inc.
  • Size: 37,000 sq. ft.
  • Date Completed: December 2014

(more…)

War Memorial in New Delhi, India by Chaukor Studio

Sunday, June 25th, 2017

Article source: Chaukor Studio

Introduction

National War Memorial has been conceived by the Government of India to honour the memory of all the soldiers who have sacrificed their lives for the country. The Memorial is envisaged in the heart of the national capital of India, New Delhi and lies in the close vicinity of India Gate.

sajeev smarak, Image Courtesy © Chaukor Studio

  • Architects: Chaukor Studio
  • Project: War Memorial
  • Location: New Delhi, India
  • Software used: Autocad, sketch up, V-ray, Photoshop

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise