Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

DEPARTAMENTO CGB in México D.F. by ARCO Arquitectura Contemporánea

Friday, September 13th, 2013

Article source: ARCO Arquitectura Contemporánea

The creation of atmospheres that are suitable for every space, enhancing the harmony that integrates the entire project, is the guiding principle that defines the project done by ARCO Arquitectura Contemporánea for this apartment in Mexico City. Its privileged location provides, beside the fantastic views, a pleasant surrounding suitable to integrate the outdoors to the interior project.

Image Courtesy © Jaime Navarro

  • Architects: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Project: DEPARTAMENTO CGB
  • Location: México D.F.
  • Photography: Jaime Navarro
  • Year: 2012
  • Built area: 610 m2
  • Interior: Arq. José Lew Kirsch, Arq. Bernardo Lew Kirsch, Arq. Oscar Sarabia, Arq. Jesús Román, Arq. Jonathan Herrejón, Arq. Miguel Ocampo, Arq. Nahela Hinojosa, Arq. Federico Teista, Arq. Guillermo Martinez, Beatriz Canuto
  • Building and construction supervision: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Materials: Madera, mármol, pintura, cristal, herrería
  • Software used: Autocad, sketchup, vray

LuxeLake Parcel 8 in Chengdu, China by 5+design

Thursday, September 12th, 2013

Article source: 5+design

Just south of Chengdu, the soft rolling hills of Shuangliu County which provide the natural setting for the Luxehills project, give way to the new waterfront communities of Luxelake. Inspired by the nearby waterfalls of Shu-zheng and drawing from the natural beauty of the rolling hillside, Luxelake uses nature and a beautiful lakefront to inspire a casual lifestyle.

Image Courtesy © 5+design

  • Architects: 5+design
  • Project: LuxeLake Parcel 8
  • Location: Chengdu, China
  • Client: Chengdu Wide Horizon Real Estate Development
  • Status: Under construction, completion Q3 2013
  • Project Type: Residential
  • Program: Residential high-rise, residential mid-rise, waterfront villas
  • Site area: 22,695 square meters
  • Building Area: 43,280 square meters
  • Design Head: Arthur Benedetti: David Shia of 5+design
  • Software used: Revit, AutoCAD

ASIAIN HALL CEMETERY EXTENSION in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The Town council of Asiain, a small community located in the municipality of Olza, proposed a simple program when decided to build an extension for the old cemetery. An open air area containing the burial niches and a side construction with the autopsy room and a storage unit.

The limited dimensions of the cemetery and the inexistence of a covered space to provide shade and shelter from the harshness of weather, encouraged to transform the new access into a small pavilion. A prismatic volume, link between the old and the new area, not only used as a roofed platform but also as a module containing the indoor program.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Project: ASIAIN HALL CEMETERY EXTENSION
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Promoter: COUNCIL ASIAIN
  • Author: ANDREW ESPARZA IÑIGO Architect
  • Contributors: Jesus Gutierrez Architect Corera
  • Engineering Projects:  Engineering Proinalsa
  • Project manager: Iñigo Architect Andres Esparza
  • Builder: SAGARDOY LIVABLE SPACE HNOS, SL
  • Software used: Autocad 2013

OPENING OF SIBLINGSFACTORY in Brussels, Belgium by JDS architects

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: JDS architects

JDS invites you to join Siblingsfactory for the opening of their new concept store in downtown Brussels today!  We’re excited to have designed this new space in the heart of Brussels.

The store’s opening will be paired with the 100th anniversary of Le Mont Saint Michel.

Image Courtesy © JDS architects

  • Architects: JDS architects
  • Project: OPENING OF SIBLINGSFACTORY
  • Location: Brussels, Belgium
  • Software used: Autocad, Rhino, 3ds max and photoshop

MEDICAL OFFICE CUTS in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The medical centre is constructed in a trapezoid-shaped plot and has an extension of3.300 square meters. The intervention proposed to locate the building next to the west limit of the site forming a large outdoor area in front of it. In this way, this open space was transform in 2.400  square meters of public park.

The building, compound of two different pieces, is a one-storey construction which contribute to accesibility and funcionality.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Project: MEDICAL OFFICE CUTS
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Promoter: CITY OF COURTS
  • Author: ANDREW ESPARZA IÑIGO Architect, M. ALONSO OSÉS Affairs Architect
  • Contributors: Alejandra Gomez Martinez Architect, Jesus Gutierrez Architect, Corera, Tanco Canadas Mikel Technical Architect , Fitero Engineering
  • Project manager: Iñigo Architect Andres Esparza
  • Builder: Ariana, S.A.
  • Surfaces helpful: 446.35 m²
  • Surface: 569.20 m² built
  • Budget Execution Material: 550.083,15 euros

Works Execution Dates

  • Starting: November 2009 Artwork
  • End of Work: October 2010
  • Software used: Autocad

Efficient house in LA FLORESTA, Spain by Alventosa Morell Arquitectes

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Alventosa Morell Arquitectes

This Project springs up after some previous conversations with the owner of the site, who shares our concern about the exhaustion of the sources of fossil energies, and also the need of being more respectful with our immediate environment.

LOCATION

This house is located in the chain of Collserola  mountains , which is the Natural Reserve of Barcelona.

Image Courtesy © Alventosa Morell Arquitectes

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes
  • Project: Efficient house
  • Location: LA FLORESTA, Spain
  • Photography: Alventosa Morell Arquitectes, Ivan Raga, Sara Roig
  • Esculpture: Krasznai ( Roger Coll ).
  • Builder: Sebastià, Indústria de la fusta.
  • Gardening: Jardineria Vilaverd.
  • Year Project: 2011-2012.
  • Year Construction: 2012-2013.
  • Software used:  METEONORM, Weather Tool, Autocad, Autodesk Ecotect Analysis, DesignBuilder

CASA PETRINI VILLANI IN Polignano a Mare, Bari, Italy BY arch. Antonella MARI

Thursday, September 5th, 2013

Article source: arch. Antonella MARI

The house for a psychologist, a nurse and their young daughter is designed as the extension of an existing one-floor building in the historic center of Polignano a Mare, in southern Italy. While the old tufo facade remains almost unmodified, the new volume above is clearly defined through the use of lighter materials: a double skin system – made of  glass/aluminum large windows screened by steel and wood retractable panels – allows natural light in, while preventing heating.

Image Courtesy © arch. Antonella MARI

  • Architects: arch. Antonella MARI
  • Project: CASA PETRINI VILLANI
  • Location: Polignano a Mare, Bari, Italy
  • Owners: Monica VILLANI_Stefano PETRINI
  • Design team: arch. Matteo LORUSSO, arch. Wanessa BRUNO
  • Structures: eng. Antonio LONUZZO
  • Date: 2008/2011
  • Size: 150 sqm
  • Costs: 200.000 Euro
  • Concrete and stone works: Pasquale Teofilo
  • Finishing: Vito Laporta
  • Metal works: Metal srl, Vito Masi, Arte in Ferro
  • Wooden works: Giovanni e Giuseppe Teofilo
  • Software used: FormZ for 3D modeling and Autocad for 2D drawings

Skype HQ in California by Design Blitz

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Design Blitz

Skype’s primary goal was to create a world-class o”ce that would di!erentiate them from their Bay Area competitors in the recruitment of talent. Their new space not only had to be a design statement that reflected their modern but fun personality, but it also had to meet very specific acoustic requirements to support the company’s extensive use of AV. Skype hired Design Blitz architects to design their new North American headquarters on an aggressive budget and schedule. Despite being one of several new o”ces that year for Skype, the completed project ultimately became the standard for the international communications company and also achieved LEED Silver certification.

Image Courtesy © Ho!manChrisman & Matthew Millman

  • Architects: Design Blitz
  • Project: Skype HQ
  • Location: Palo Alto, California, U.S.A
  • Photography: Ho!manChrisman & Matthew Millman
  • Size: 54,000 SF
  • Completion: 2010
  • Software used: Revit and Sketchup

Red Hill Rise in Prague, Czech Republic by Maxwan + MS architekti

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Maxwan + MS architekti

Red Hill Rise, a mixed use building on top of a metro station, consists of offices and retail located along one of the major spine road connecting airport and historical city centre of Prague. Backdrop of the project is a dramatically steep slope (max. 14m height difference), the site being located in a tranquil residential area while required program is purely commercial and requires expressive architecture. Furthermore, there is a lack of sufficient public space in the neighborhood.

Image Courtesy © Maxwan

  • ArchitectsMaxwan + MS architekti
  • Project: Red Hill Rise
  • Location: Prague, Czech Republic
  • Client: KKCG Real Estate a.s.
  • Site area: 1.2 ha
  • Total GFA: 41,000 m2
  • Service, Retail: 12,250 m2 gfa
  • Offices: 28,750 m2 gfa
  • Parking: 700 spaces
  • Estimated building cost: €55M
  • Partner in charge: Hiroki Matsuura
  • Team leader: Jason Hilgefort, Rene Sangers
  • Team:  Artur Borejszo, Veronika Komova, Valentina Chiappa Nunez, Aleksandar Hrib, Nobuki Ogasahara, Ignas Uogintas, Janneke Earl
  • Collaborator: MS architekti s.r.o. (Michal Sourek, Pavel Hrebecky, Tomas Filgas, Martin Studnicka, Thomas Zagdoun, Idan Zveibil), ABT bv (Engineering Structures & Installations), Ebben Nurseries (Horticulture), ACTM Netherlands bv (Commercial consultancy for shopping centres & high traffic locations), Peter Brogt Traffic Advice (Traffic & Parking),, Search Engineering bv (Sustainability), Energysim s.r.o. (Energy, Sustainability and Engineering), Scheldebouw bv (Façade engineering), Buro Happold (Sustainability & Engineering), HEVO bv (Office market &”Het Nieuwe Werken”), Jaroslav Pasek (Geology & Foundations), &H Real Estate bv (Real estate, Retail development)
  • Software used: AutoCAD, 3DS Max, Illustrator, Photoshop

CASA CL in Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina by BAM! arquitectura

Sunday, September 1st, 2013

Article source: BAM! arquitectura

The project arises from the premise of the client to expand and modernize an existing country house, thus allowing him to invite over all of his family and friends.

The starting point was to reinterpret architecture in rural areas, generating a proposal of simple lines and intricate details.

Image Courtesy © PerdoUrruti

  • Architects: BAM! arquitectura
  • Project: CASA CL
  • Location: Saladillo, Provincia de Buenos Aires, Argentina
  • Photography: PerdoUrruti
  • Project team: Gonzalo Bardach ,MatíasMosquera
  • Area: 160m2
  • Year: 2013
  • Software used: Rhino and AutoCad
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy