Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

CHARGING STATIONS FOR ELECTRICAL VEHICLES in Gothenburg, Sweden by KKA Designs

Wednesday, August 7th, 2013

Article source: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE 

More and more electrical vehicles travel the streets of Gothenburg, Sweden. Therefore the city asked KKA to design three charging stations serving electrical cars, bikes, mopeds and trucks. The loading stations should not only provide a practical function, they should also stand as symbols for a new more sustainable city.

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

  • Architects: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE
  • Project: CHARGING STATIONS FOR ELECTRICAL VEHICLES
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Status: Idea
  • Kund: Gothenburg Traffic Office
  • Hållbart: Electric car, solar panels, sustainable materials
  • Program: Loading Station
  • Byggnadsinfo: Several places in the Gothenburg area
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Helder Pinto, Kay Chang, Michele Pascucci
  • Software used: Autocad, 3ds Max, Sketchup and Photoshop

K11 Art Mall in Shanghai, China by Kokaistudios

Tuesday, August 6th, 2013

Article source: Kokaistudios

Kokaistudios is proud to announce the opening of the K11 Art Mall in June, 2013. Located in the heart of Shanghai’s central shopping street, Huai Hai Lu, this innovative commercial project has re-vitalized the podium levels of the landmark New World Tower, an icon of the 1990’s commercial renaissance of Shanghai.

Image Courtesy © Charlie Xia

  • Architects: Kokaistudios
  • Project: K11 Art Mall
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Charlie Xia
  • Client: New World Development
  • Designers: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani, Pietro Peyron, Li Wei, Carmen Lee, Wang Yun, Coco Cheng.
  • Complete: February, 2013(soft open), June, 2013(grand open)
  • Interior Gross Floor Area: Retail 35,500 sqm
  • Local Architect: Tong Ji Architecture Design Research Institute
  • LEED Consultant: Arup
  • Software used: AutoCAD

Skyon in Gurgaon, India by Sorg Architects

Tuesday, August 6th, 2013

Article source: Sorg Architects

In the early 1980’s the automotive company Maruti Suzuki catapulted Gurgaon from farming village to growing commercial sector, by locating large scale operations there. Lured by tax reforms and the proximity of Delhi International Airport, private firms and multi-national corporations began flocking to Gurgaon as the Indian markets opened up to global investment. One decade later the largely undeveloped land in Gurgaon appealed to developers as the need for a satellite city in Delhi’s expanding metropolitan area became increasingly apparent. Gurgaon has been nicknamed the ‘Millennium City’ and has seen an unparalleled period development that has significantly outpaced progress on infrastructure and municipal support structures.

Image Courtesy © Sorg Architects

  • Architects: Sorg Architects
  • Project: Skyon
  • Location: Gurgaon, India
  • Sustainable Strategies: MIXED-USE, MULTI-FAMILY, DEVELOPMENT DENSITY, COMMON GREEN, BUILDING INTEGRATED PV MOUNTED TOMULLIONSOFEXTERIORCURTAIN WALL, BALCONIES USED AS INTEGRATED SHADING, SHADING, SOLAR COLLECTION COMBINED, NATURAL VENTILATION, COMMUNITY CONNECTIVITY, LED LIGHTS
  • Software used: Revit

(more…)

MEB Campus in Milas, Turkey by Tamirci Architects

Tuesday, August 6th, 2013

Article source: Tamirci Architects

In line with its new policies on pre-college education, Republic of Turkey’s Ministry of Education is planning to build 33 new campuses on various locations all around the country, with a capacity of approximately 12.000 students each. The plan is to combine a number of longstanding educational facilities in inner-cities that either expended their lifespan or don’t have the room for further expansion, and move them to designated sites on the periphery of the related towns.

Image Courtesy © Tamirci Architects

  • Architects: steb (studio evren başbuğ) +  Tamirci Architects
  • Project: MEB Campus in Milas
  • Location: Milas, Muğla , Turkey
  • Client: Ministry of Education
  • Construction Area: 110.000 sqm
  • Competition Date: December 2012 , May 2013
  • Project Team: Özlem Arvas, Düşra Korkmaz, Sezin Taner, Duygu Hevesli
  • Consultants: Assoc. Prof. Güven İncirlioğlu, Umut Başbuğ, Dilşad Kurtoğlu, Özcan Kaygısız
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, 3dsmax, Vray and Photoshop

NYC Tower Proposal in South Street Seaport, New York by MA2

Saturday, August 3rd, 2013

Article source: MA2

The concept proposal is located in Manhattan’s South Street Seaport as an office tower with an adjacent parking structure. In its inception the tower is a product of preserving angles within a complex plane grid, which has been interfered by a Mobius geometric transformation. By manipulating a two-dimensional grid using asymptotic developments, it generates a series of automorphing patterns and higher dimensional structures.

Image Courtesy © MA2

  • Architects: MA2
  • Project: NYC Tower Proposal
  • Location: South Street Seaport, New York
  • Software used: Maya, Photoshop, Illustrator, AutoCAD

(more…)

KAMI SPA AT PARIOLI in Rome, Italy by CARLO BERARDUCCI ARCHITECTURE

Saturday, August 3rd, 2013

Article source: CARLO BERARDUCCI ARCHITECTURE

In the heart of the Parioli neighborhood in Rome, we are bringing to completion the project for a luxury oriental day-spa, contained within a wood volume suspended and projecting over the street. A small traditional pre-existing two-floor villa without special quality has been completely transformed in a contemporary key throught simple but strong transformations.

Image Courtesy © CARLO BERARDUCCI ARCHITECTURE

  • Architects: CARLO BERARDUCCI ARCHITECTURE
  • Project: KAMI SPA AT PARIOLI
  • Location: Rome, Italy
  • PROJECT DATE: 2006, 2011
  • COMPLETION DATE: 2013
  • PROGRAM: ORIENTAL LUXURY DAY SPA
  • BUILDING AREA: MQ 900
  • CLIENT: KAMI SPA Srl  Rome, Bangkok
  • DESIGN TEAM: Tommaso Marchioni, Davide Marchetti, Rossella Lanari, Gino Altobelli
  • GENERAL CONTRACTOR: G.I.A. Srl  ROME
  • Software used: Autocad and 3dstudio max

The fountain in Lithuania, Mažeikiai by JPI architektai

Thursday, August 1st, 2013

Article source: JPI architektai

The idea of the project – the water rised concrete slab.

Image Courtesy © S.Strazdauskas

  • Architects: JPI architektai (L.Putniene, V.Putna)
  • Project: The fountain
  • Location: Lithuania, Mažeikiai
  • Software used: Autocad

Co-authors

  • Sculptor: T.Vosylius
  • Constructor – V.P. Čyras
  • Photographer – S.Strazdauskas

(more…)

FIRST PEOPLES HOUSE in British Columbia, Canada by Formline Architecture + Urbanism

Thursday, August 1st, 2013

Article source: Formline Architecture + Urbanism

Located at the University of Victoria on Vancouver Island, British Columbia, Canada this building was designed to accommodate the Indigenous Graduate Student Union.  The House aspires to be a welcoming home for Aboriginal students and an inclusive and healing place for the local and global Indigenous community and non-Indigenous people alike.

View of Main Entrance with concrete totem for 100% natural air intake, Image Courtesy © Nick Lehoux

  • Architects: Formline Architecture + Urbanism
  • Project: FIRST PEOPLES HOUSE
  • Location: British Columbia, Canada
  • Photography: Nick Lehoux
  • Type: Institutional, Post Secondary, Cultural
  • Building Status: Completed 2009
  • Site Area: 1.42 acre
  • Building Area: 1,196 sm  (12,875 sft)
  • Software used: Autocad
CLIENT AND ARCHITECTURAL PROJECT TEAM
  • CLIENT: University of Victoria
  • PROJECT MANAGER: Larry Wilkinson, Facilities Managemen

View of main public corridor with wall for displaying art, Image Courtesy © Nick Lehoux

ENGINEERS:

  • Structural Engineers: Equilibrium Consulting
  • Mechanical Engineer: Hershfield Williams Timmins
  • Electrical Engineer: Advanced Engineering Solutions
  • Civil Engineer: Stantec

PROJECT SPECIALISTS AND CONSULTANTS:

  • Building Envelope: Morrison Hershfield
  • Landscape Architect: Vaughn Landscape Planning & Design
  • Code Consultant: Pioneer Consultants
  • LEED Consultant: Kane Consulting
  • Art Coordinator: John Livingston

Ceremonial Hall clad in woven cedar with fireplace with concealed air intake and exhaust below floor, Image Courtesy © Nick Lehoux

The building is comprised of classrooms, offices, study spaces, ceremonial space and lounges for elders and students. The design of the building is inspired aesthetically and philosophically from the indigenous Coast Salish culture. The First Peoples House embodies traditional Coast Salish building principlesin its’ ability to mediate the environment, maximize sunlight, ventilation, natural resources and local materials.

Ceremonial East Entrance with house posts carved by local Coast Salish artist, Image Courtesy © Nick Lehoux

The post-and-beam Douglas Fir glulam structure, inspired by the Coast Salish longhouse, has primary components clad in Clear A 1×10 & 2×10 clear edge grain western red cedar. The cedar is salvaged logs from the northwest coast of Vancouver Island by the Dididat Nation. The building is broken into 3 discrete elements (classrooms, Ceremonial Hall, administration) connected by glazed curtain wall. The upper roof drains all water into a storm water retention pond and the lower roof is planted with indigenous grasses.

View of North elevation with newly planted indigenous garden and planted roof on lower building, Image Courtesy © Nick Lehoux

The building is passively cooled and reduces energy by use of a low velocity displacement ventilation system. This sustainable approach is inspired from the Coastal Salish Long house which had a smoke vent at the top and perimeter cedar planks at the bottom of the walls were raised to allow a low level draft for the fire pit. Modeled on this system a combination of user controlled and DDC control operable windows and vents surround the building.

West entrance, view of rammed-earth-wall and waterfall scupper, Image Courtesy © Nick Lehoux

One 100% outdoor Air Handling unit serves heating and ventilation requirements and feeds air below the floor at the perimeter of the building.  Heating is supplied by the University central heat main system.  Stratification moves air through offset acoustic louvres into the corridor where it is returned to the ventilation unit or exhausted through DDC controlled windows at the highest point in the building.

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

Art is integral to First Nations culture and this project incorporates carved western red cedar house posts, carved ceremonial doors and eight carved panels in its Ceremonial Hall. Woven cedar panels line the Hall walls and are inspired by the bull rush mats traditionally found in long house interiors to break the draft.

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

The site design incorporates existing footpaths, supplemented with the reintroduction of low-maintenance indigenous plants, waterfall and storm-water retention pond.  All these natural features contribute to building’s overall calming and magnificent presence. The project received LEED Gold certification in 2011.

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

Image Courtesy © Formline Architecture + Urbanism

KIRITOUSHI House in Oamishirasato city, Japan by SUGAWARADAISUKE

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: SUGAWARADAISUKE

This house is designed for a married couple with two children, and is located in Oamishirasato, Chiba Prefecture. The building provides an expansive view that allows the natural sunlight and fresh air in the house, so that the residents enjoy the life in the green ambience. The building sites on the borderline between the new residential area and the pastoral fields.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: SUGAWARADAISUKE
  • Project: KIRITOUSHI House
  • Location: Oamishirasato city, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Design Development: SUGAWARADAISUKE + OSATO SOGOKANRI
  • Construction: OSATO SOGOKANRI
  • Principal use: residence
  • Structure: Wooden structure
  • Site area: 228.72 sqm
  • Building area: 103.98 sqm
  • Software used: Rhino, Acad, Photoshop and Illustrator

Ananta Legian Hotel in Bali, Indonesia by Airmas Asri

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Airmas Asri

The concept of Ananta Legian Hotel lobby is inspired by BentarTemple which is described as a ”Kori Agung” that functioned as a gate. The grand steps towards the Lobby from the lower floor express the greatness of the Lobby as the “Kori Agung”. The balinese Serai stones are used in the building facade together with the pond and water fountain around the lobby to create ambience of balinese temple and the place of sacred liturgy of Hindu ceremony by pedanda—the high priest in Bali.

Image Courtesy © Airmas Asri

  • Architects: Airmas Asri
  • Project: Ananta Legian Hotel
  • Location: Bali, Indonesia
  • Clients, Owners: PT. Realestat Perdana
  • ME Consultant: PT. Skemanusa Consultama Teknik
  • Civil Engineering: PT. Ketira Engineering Consultant
  • Interior Consultant: Lobby by Airmas Asri, Guest Rooms by Yvonne Pekerti & Associate
  • Landscape Consultant: Rini Martadi & Associate
  • Construction Date: 2011 – 2012
  • Site Area: 3.133 m2
  • Gross Flor Area: 8.477 m2
  • Software used: AutoCAD , Sketch up and 3Dmax
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy