Open side-bar Menu

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Vertical Zoo in Buenos Aires, Argentina

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Sergio Villegas

The Project is located in one of the lakes of the reserve due to the lakes keep changing over the course of the seasons; this factor makes them the most dynamic points of the reserve. The Project looks for accentuate the reserve formation process. The proposal emerges from the mixture between the existing ecosystem of the place and the elements that characterized the harbor landscape like containers, cranes, structures and colors.

Image Courtesy Sergio Villegas

  • Architects: Occlusion studio
  • Project: Vertical Zoo
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Team: Sergio Villegas, Alejandro Corrales, Natalia Cuartas
  • Project Completion Date: 2009
  • Project Type: Institutional
  • Project Site Context/Setting: Urban/Landscaping
  • Building Gross Floor Area: 2.000 square feet
  • Other Building Description: International Contest
  • Software used: Sketchup, 3Dmax, Vray, Photoshop, After Effects


Portland Community College Newberg Center in Oregon by Hennebery Eddy Architects

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Hennebery Eddy Architects

Portland Community College (PCC), Oregon’s largest institution of higher learning, serves residents in five counties. Its mission is to “advance the region’s long-term vitality by delivering accessible, quality education to support the academic, professional, and personal development of the…communities PCC serve(s)”.

Image Courtesy Hennebery Eddy Architects

  • Architects: Hennebery Eddy Architects
  • Project: Portland Community College Newberg Center
  • Location: Newberg, Oregon, USA
  • Project Completion Date: August, 2011]
  • Project Site: Previously Undeveloped Land
  • Project Type: Education – College/University (campus-level)
  • Project Site Context/Setting: Rural
  • Building Gross Floor Area: 13,500 square feet
  • Other Building Description: New
  • BOMA Floor area method used: Yes
  • Hours of Operation: 8:30am to 8:30pm M-F, 8:30am to 2pm Saturday
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $7,200,000.00
  • Software used: Revit


Barton College Studio Theatre in Wilson, North Carolina by Clark Nexsen

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Clark Nexsen

The Barton College Studio Theatre establishes a home for a burgeoning theater program at Barton College, a small liberal arts school in eastern North Carolina. Owing to its location on the campus, the theater creates two spaces: one fronts the campus’ iconic chapel, the other works in conjunction with the Fine Arts and Music Building to create an arts quad where theater patrons, actors, and students mingle before and after performances.

Image Courtesy © JWest Productions

  • Architects: Clark Nexsen (formerly Pearce Brinkley Cease + Lee)
  • Project: Barton College Studio Theatre
  • Location: Theatre in Wilson, North Carolina, USA
  • Photography: JWest Productions / Mark Herboth
  • Client: Barton College
  • Project Team: Jeffrey Lee, Irvin Pearce, Rob Harkey, Henry Newell
  • Size: 12,000 SF / 200 seats
  • Completion: 2009
  • Software: Revit

Square de l’Accueil in Brussels, Belgium by ARJM

Saturday, May 18th, 2013

Article source: ARJM

The project \”Square de l’Accueil\” (Welcoming Square) includes a public square of 10,000 m2, 53 flats, a school, commercial spaces and an underground parking. The project itself includes all the components of the city at a smaller scale.  The site is a neighborhood at a strategic entry point towards one of Brussels communes, Evere.  The project is the missing « puzzle piece » to the realisation of the current site as an animated liveable space.

Image courtesy ARJM (Abdelmajid Boulaioun) 

  • Architects: ARJM (Abdelmajid Boulaioun)
  • Project: Square de l’Accueil Winning Proposal
  • Location: Square de l’Accueil, Brussels , Belgium
  • Contractor: Commune de Evere
  • Public square area: 10,000 sqm
  • Building area: 7,000 sqm
  • Competition year: 2012
  • Status: Competition winner
  • Urbanism: SUM
  • Structure: GREISCH
  • Building services: JZH
  • Vizualisations: QUICKIT
  • Software used: Autocad, Sketchup and Inkscape for the drawings

Sempla Offices in Turin, Italy by DAP studio

Wednesday, May 15th, 2013

Article source: DAP studio

Project statement

The Sempla offices in Turin are housed in an old factory that has been transformed. We decided to  crystallize and preserve the traces of  the past and its degradation, enhancing the power of the contrast between the new and the old.

Open space area: Image Courtesy DAP studio

  • Architects: DAP studio
  • Project: Sempla Offices
  • Location: Turin, Italy
  • Client: Sempla srl
  • Software used: Autocad and Illustrator


ZENSE: The Rebirth in Bangkok, Thailand by Department of Architecture

Wednesday, May 15th, 2013

Article source: Department of Architecture

During2010 Red Shirt Riot, many of Bangkok’s public buildings were set on fire.  Podium of ZEN Tower in Central World Complex was totally unrecognizable.  Smoke and heat went upward and destroy all furniture and finishing of all interior space on the tower.  ZENSE, thena newly-opened yet one of the hippest Restaurants/Bars in the city, situated on ZEN Tower top floor, was one of the casualties of this unrest.  As the original designer, DEPT was called to give ZENSE another life after the riot.

Image Courtesy © KetsireeWongwan 

  • Architects: Department of Architecture
  • Project: ZENSE: The Rebirth
  • Location: Centralworld Shopping Complex, Pathumwan, Bangkok, Thailand
  • Photography: KetsireeWongwan
  • Owner: Zen Department Store
  • Lighting Designer: Accent Studio
  • Area: 4,000 m2
  • Cost of the construction: 80 Million THB
  • Build time: 2011-2012
  • Software used: Rhino 3D, 3D Studio Max and AutoCAD

Elsa Morante Public Library in Varese, Italy by DAP studio

Wednesday, May 15th, 2013

Article source: DAP studio

The pre-existing building for the new Lonate Ceppino Public Library already belonged to Lonate Ceppino’s historical heritage.On a rectangular plan, the two leveled buildings housed the Civic Library on the ground floor, while the first floor had been left unused. From the outside, the main entrance façade has a higher decorative part which is independent from the roof structure.

North view: Image Courtesy © luigifiletici

  • Architects: DAP studio
  • Project: Elsa Morante Public Library
  • Location: Varese, Italy
  • Photography: Luigi Filetici
  • Client: Lonate Ceppino Municipality, Varese
  • Structures: GB. Scolari
  • Facilities: M. Piantoni, A. Bronzoni
  • Contractor: Gruppo Edilia
  • Interior Furniture: Habitat Italiana
  • Design phase: 2006 – 2007
  • Construction phase: 2007 – 2008
  • Software used: Autocad and Illustrator


Clearing House in Salzburg, Austria by Strobl Architekten ZT GmbH

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: Strobl Architekten ZT GmbH 

The Clearing House is an institution of the SOS-Kinderdorf. Since 2001 this special place serves as accommodation, support and consultancy to minor refugees. The comprehensive restoration in 2012 with its construction and facade design reflects the idea of the SOS Kinderdörfer.

Image courtesy Strobl Architekten 

Gros Ventre Residence in Jackson, Wyoming by Stephen Dynia Architects

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: Stephen Dynia Architects

Nestled into a hillside, this low profile residence creates a contrast of spatial experiences. The house consists of two intersecting “bars”. The south and east side of the bars capture downhill views to the valley floor. On the northern uphill side, the house’s two wings form an intimate courtyard with a grove of aspen trees. At the entry, the geometry is skewed by an alignment with a prominent mountain peak view line to the east.

Image Courtesy Stephen Dynia Architects

  • Architects: Stephen Dynia Architects
  • Project: Gros Ventre Residence
  • Location: Jackson, Wyoming, USA
  • Software used: AutoCAD and Rhinoceros


The National Library in Jerusalem, Israel by Baer, Shifman-Nathan Architects

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Baer, Shifman-Nathan Architects

The new Master Plan for the Ben-Gurion Campus 101-0661176, clearly marks a conceptual shift which is intended to gradually transform Rupin Road into the main axis of the Government Compound of Giv’at Ram. This new vision radically transforms the approach of scattering architectural landmark buildings within a large urban “park”, so as to create a vibrant urban fabric.

Image courtesy Baer, Shifman-Nathan Architects 

  • Architects: Baer, Shifman-Nathan Architects
  • Project: The National Library
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Photography: Baer, Shifman-Nathan Architects
  • Area: 45,000 m2
  • Client: The National Library
  • Software used: AutoCAD and 3dS Max
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy