Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Raadhuis in Krimpen aan den IJssel, The Netherlands by Fokkema & Partners Architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: Fokkema & Partners Architecten

Fokkema & Partners developed the interior design for the new – energy neutral – City Hall of Krimpen with an energy label A++. A welcoming entrance invites citizens to visit the City Hall for the services in the public area, which have open counters with a view through the building and to water around it. Flexibility fits the new way of working in the City Hall, which translates to a large diversity of workplaces and ways to arrange various spaces.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten (Marieke van Schaaijk, Rick Rijkse)
  • Project: Raadhuis
  • Location: Krimpen aan den IJssel, The Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Gemeente Krimpen aan den IJssel
  • Size: 1.700 m²
  • Start: September 2013
  • Status: Delivered April 2015

(more…)

Won Dharma Center in Claverack, New York by Hanrahan Meyers Architects LLP

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Hanrahan Meyers Architects LLP

The Won Dharma Center, USA, is a 28,000 square foot recreational and spiritual retreat in Claverack, New York for the Won Buddhists, a Korean organization that emphasizes balance in one’s daily life and relationship to nature. The center is located within a 500-acre property on a gently sloping hill with views west to the Hudson River valley and the Catskill Mountains. The buildings for the Center, including permanent and guest residences, an administration building and a meditation hall, are sited as far as possible from the highway and are oriented toward the west and south to maximize views and light. The symbol of this organization is an open circle, suggesting both a void without absence and infinite return. The buildings are organized around these dual concepts of void and spiral.

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

Image Courtesy © Hanrahan Meyers Architects LLP

 

  • Architects: Hanrahan Meyers Architects LLP
  • Project: Won Dharma Center
  • Location: Claverack, New York, USA
  • Software used: Autocad, Adobe Photoshop
  • Client: Won Buddhism of America, Inc.
  • Size: 48,000 s.f.
  • Date: 2012

(more…)

Addirriyah Contemporary Art Center in Saudi Arabia by Schiattarella Associati

Thursday, January 5th, 2017

Article source: Schiattarella Associati

The Rome-based architectural office Schiattarella Associati was awarded twice: “Concept Winner” at this year’s ICONIC AWARDS and Honorable Mention at the AAP 2016 for the Addiriyah Contemporary Art Center project in Saudi Arabia.

The ICONIC AWARDS, a design competition under the aegis of the German Design Council, are held annually to recognize outstanding architectural projects and design products. Amongst media partners in 2016 competition, Atrium, Dezeen, World-architets.com.

Image Courtesy © Schiattarella Associati

Image Courtesy © Schiattarella Associati

  • Architects: Schiattarella Associati
  • Project: Addirriyah Contemporary Art Center
  • Location: Addirriyah, Saudi Arabia
  • Software used: Autodesk Revit, Autocad and Rhino
  • Client: Arriyadh Development Authority
  • Year: 2015-2016

(more…)

THE CLUB in Lisbon, Portugal by BUREAU A

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: BUREAU A

THE CLUB is an installation by BUREAU A for the Lisbon Triennale 2016.

Conceived as an architecture dedicated to sound experience, it is a noise cabin hosting people for a dense dancing event. This travelling sound system, in the Jamaican tradition, adapts to a diversity of situations and generates, through its architectural presence, a particular relation to the context where it stands. It is composed of loudspeakers, a DJ booth, a bar and an entrance. In its smaller configuration, it creates a perfect micro dancefloor for about 25 people, entirely enclosed buy the sound architecture.

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

  • Architects: BUREAU AAssociate project of Lisbon Architecture Triennale
  • Project: THE CLUB
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Dylan Perrenoud, Mariana Lopes
  • Software used: Autocad
  • Materials: sound technique, plywood, black painting
  • Sound engineer: Eng. João Magalhães
  • Sponsors: Lisbon Architecture Triennale, Swiss Arts Council Pro Helvetia and Câmara Municipal de Almada
  • Powered by: IMG Stageline
  • Capacity: 25 people – the club
  • Area: 11 m2 – the club minimal space
  • Date: October – December 2016

(more…)

Platanenkubus Nagold in Germany by Ludwig.Schoenle

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Ludwig.Schoenle

The Plane-Tree-Cube was designed as a contribution for the Regional Horticultural Show in Nagold in 2012. It was conceptualized as a long-term Baubotanik experiment within an urban context. By the help of “Plan Addition” techniques, a green cube with an edge length of 10 meters was created that, right from the beginning, had the dimension of a full-grown tree. Initially, young plane trees are arranged in plant containers on six levels. They form green walls around a space open to the sky.

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

  • Architects: Ludwig.Schoenle
  • Project: Platanenkubus Nagold (Plane Tree Cube Nagold)
  • Location: Nagold, Germany
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop, Illustrator
  • Lead Architects: Ferdinand Ludwig, Daniel Schönle
  • Client: Landesgartenschau Nagold 2012 GmbH
  • Plants and plant maintenance: Helix Plant Systems
  • Engineering: Brocke Engineers, Stuttgart
  • Gross Built Area (square meters or square foot): ca. 100m²
  • Completion Year: 2012

(more…)

De Beers Ginza Building in Tokyo, Japan by Jun Mitsui & Associates Inc. Architects

Tuesday, December 27th, 2016

Article source: Jun Mitsui & Associates Inc. Architects 

Ginza is renowned around the world as a commercial hotspot in Tokyo. Marronnier street in Ginza is an especially bright street lined with great buildings each with their own individuality and architectural design. We felt that the De Beers Ginza Building should express the brightness and the glow of Ginza at the same time. For the design, what we imagined firstly was an image of gently curving streams of light. Like a light ribbon being held above the ground, or the aurora that changes its colour and shape continuously, we thought it should have a bright and graceful form with curved lines that look like a women’s beautiful silhouette. We decided to brighten the stainless steel to appear like a diamond glitter along the silhouette to give it a sensitive look. The building has been constructed with stainless steel being rolled out in a curved shape. Each stainless steel surface has a special finish, so the appearance reflects the light of the sky and the town sensitively and changes its appearance throughout the day with the movement of the sun. At the same time, the architectural expression shows infinite changes depending on the position it is seen from. Ginza has always been on the frontier of design, adopting changes over time to form the town. De Beers Ginza is a part of that tradition and our design is an expression of this ever changing town on the frontier of architectural design.

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

  • Architects: Jun Mitsui & Associates Inc. Architects
  • Project: De Beers Ginza Building
  • Location: 2-5-11, Ginza, Chuo-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Naoomi Kurozumi
  • Software used: Autocad
  • Total floor area: 3,997.3 m2
  • Completion: 2007

(more…)

Tre.3 in Legnago, Italy by Studio Athesis

Sunday, December 25th, 2016

Article source: Studio Athesis

The building is adjacent to the historic city center of Legnago. The project includes a modern re-interpretation of the sixteenth and seventeenth-century buildings situated in the historic centers of our cities. The new volume fits into the already-existing buildings with such proportions as to mediate between the impressive volumes present in the rear part of the parcel and the relatively-small houses overlooking the perimeter. The main façade overlooking Via G. Martino, is marked by full and empty spaces with three full parts separated by two pillared loggias; the building is volumetrically symmetric with respect to the central axis of the main body. The vertical division is also tripartite according to ancient traditions: rustication on the lower part, plaster in the middle with a window-framed cornice at the top (skyline). In the main body are some embedded, proportioned red balconies that become the adornment of the façade. The building slopes down in the rear, this forming terraces at different levels, providing ample, exposed spaces available to users.

Image Courtesy © Studio Athesis

Image Courtesy © Studio Athesis

  • Architects: Studio Athesis (arch. Damiano Zerman)
  • Project: Tre.3
  • Location: Legnago, Italy
  • Software used: Autocad, 3dsMax + Vray
  • Customer: DMD s.r.l.
  • Architectural Project: Arch. Damiano Zerman
  • Collaborators: Arch. Alessandro Merigo, Arch. Gianpietro Rinaldi
  • Structural project: Ing. Giampiero Marchetti
  • Mechanical system project: Ing. Loris Bisighin
  • Work direction: Ing. Davide Osanni
  • Contractor: Osanni S.a.s.
  • Progress: Under costruction

(more…)

Astronomical Observatory YEPUN in Bío Bío Region, Chile by SUSANA HERRERA & FACTORIA

Sunday, December 25th, 2016

Article source: SUSANA HERRERA & FACTORIA

The ARCHITECTURE AS A TRANSFORMING AGENT

The reconciliation between tourism and communities has transformed Lake Lanalhue into a natural, economic and political resource. We are aware of being part of  our own time and place, in the Arauco province  where tense ancestral and  historical demands are taking place,  a complex period in many aspects, and instead of avoiding the implications that this entails, we decided to face this period by contributing from what we know best, and this is to act from within the territory with the architecture that makes us the most sense, that is the architecture whose action transforms and summons the encounter of worlds that at times seem so distant, but that share a specific place of the planet, a common place in the Cosmos.

Image Courtesy © SUSANA HERRERA & FACTORIA

Image Courtesy © SUSANA HERRERA & FACTORIA

  • Architects: SUSANA HERRERA & FACTORIA
  • Project: Astronomical Observatory YEPUN “A SITE SPECIFIC ARCHITECTURE FOR A UNIVERSE WHERE WE ALL FIT”.
  • Location: Region of Biobío, Lake Lanalhue QUELÉN Tourist Center, Chile
  • Software used: Autocad, 3dS Max, Rhino
  • Project Team: Rodrigo Troncoso, Diego Triviño, José Miguel Heras, Gonzalo Escudero
  • Graphic Design And Astronomical Management: Marcelo Cifuentes
  • Strucural Project: José Nicolás Durán
  • Owner: QUELEN CENTRO TURISTICO / YEPUN
  • Construction: Quelén Construction Limitda
  • Year: 2016

(more…)

PLVS VLTRA in Wageningen, Netherlands by Wiegerinck architectuur en stedenbouw

Thursday, December 22nd, 2016

Article source: Wiegerinck architectuur en stedenbouw

Invitation to innovate

In the design for the new incubator and multi-tenant building on the university campus in Wageningen, start-ups and knowledge-intensive technological businesses in the agro and food sectors will have a place for research and open innovation.

‘Plus Ultra’ means ‘there will always be unchartered territory to be discovered and explored’ (see footnote) and symbolizes the commitment to continuous innovation.

Image Courtesy © Kim Zwarts

Image Courtesy © Kim Zwarts

  • Architects: Wiegerinck architectuur en stedenbouw
  • Project: PLVS VLTRA
  • Location: Wageningen university and research center, Netherlands
  • Photography: Kim Zwarts
  • Software used: SketchUp, Revit, Autocad, Photoshop, InDesign
  • Lead Architects: Bert Muijres, Roy Pype, Tim Loeters
  • Client: Kadans Science Partner
  • Contractor: Hendriks Bouwbedrijf
  • Constructions advisor: Archimedes
  • Advisor installations: Van Looy Group
  • Landscape architecture: Poelmans Reesink
  • Constructions: Goudstikker de Vries
  • Technical Installations: Schrijvers Electrotechniek
  • BEEAM advisor: C2N
  • Physics: Peutz
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 7600
  • Completion Year: 2016

(more…)

VILLA ASTRID in Gothenburg, Sweden by Wingårdh Arkitektkontor AB

Wednesday, December 21st, 2016

Article source: Wingårdh Arkitektkontor AB 

I designed Villa Astrid in the summer of 2002 and Karin completed the details and made improvements throughout the autumn. The site was tucked between two houses and consisted mainly of rugged and fairly steep rock. The detailed plans specified eaves of maximum 3.5 metres high and a roof slope of 14 to 27 degrees. My client had a construction programme for a two-storey building. The answer was to sink the upper floor. That sounds easy, but it took several weeks to design.

Image Courtesy © James Silverman

Image Courtesy © James Silverman

  • Architects: Wingårdh Arkitektkontor AB
  • Project: VILLA ASTRID
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Photography: Gert Wingårdh, James Silverman
  • Software used: Autocad

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy