Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Greenport Public Restroom in New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Public restroom in an existing park (Mitchell Park) for a coastal village on the North Fork, Long Island. Since Mitchell Park was built through a design competition, the restroom was required to match the existing park design. Using the same material palette as the existing park buildings (zinc roof and cedar wall), this restroom was sited with free angles, respecting the existing views and park layout.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Greenport Public Restroom
  • Location: Greenport, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Landscape Design: Eileen Wingate
  • Client: Village of Greenport
  • Program: Public Restroom in flood plane, minimal footprint, minimal initial and running cost, fit contemorary designed park in a historical village.
  • Software used: Revit

(more…)

Vitapharm Office and Distribution Building in Murska Sobota, Slovenia by Studio Kalamar d.o.o.

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Studio Kalamar d.o.o.

Following the expansion of their production, the company pharmaceuticals company Galex commissioned a new structure adjacent to their existing laboratories building from 1999. Connected with the old building by an overhang, the new structure houses offices on the upper floor and manipulation areas on the ground floor. Its pronounced horizontal form echoes the outline of surrounding wheat fields, the natural setting also influences the subdued selection of materials and colour scheme: concrete elevations are complemented by details in black and silver metal.

Image Courtesy © Studio Kalamar 

  • Architects:  Studio Kalamar d.o.o.
  • Project: Vitapharm Office and Distribution Building
  • Location: Murska Sobota, Slovenia
  • Photography: Studio Kalamar
  • Architect: Andrej Kalamar, Studio Kalamar 
  • Client: Galex d.d.
  • Built Area: 2.120 sqm 
  • Project  Year: 2006 
  • Year of Construction: 2007
  • Software used: AutoCAD

Fire Station in Utrecht ,The Netherlands by Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

Saturday, March 23rd, 2013

Article source: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

The program consists of a garage for 3 fire trucks, dressing rooms, workshops office and instructions areas and a cafeteria. The fire station is situated in a suburban area with mainly traditional housing. On the relatively small site a two floor building was designed with a cubic shape. The floor plans are very compact and functionally designed to support speedy action in case of fire and emergencies. One has to reach a calamity within 8 minutes. In contrast with the brick of the houses in the area the fire station was given a specific character expressing the professionalism of the fire brigade.

Image Courtesy © Cornbread Works 

  • Architects: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Project: Fire Station
  • Location: Vleuten, Utrecht ,The Netherlands
  • Photography: Cornbread Works
  • Client: Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Utrecht
  • Interior architect: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Software used: AutoCad and SketchUp
  • Year of completion: 2011

Vallpala Sports Centre in Castellón, Spain by Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos

Thursday, March 21st, 2013

Article source: Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos

The sports facility completes a public urban block where it stands currently theHonoriGarciaHigh School, the local council sports pavilion and the local council swimming pool building.  Given that the entirety of the block is publicly owned, the first thing to establish was the definition of the site to occupy.  With the aim of getting a well rationalised and arranged organisation of built elements and resulting in-between spaces, it was decided to establish the length of the existing sports pavilion as the width of the site, leaving at either side pedestrian streets to access the neighbouring facilities.

Image Courtesy © José Hevia 

  • Architects: Vicente Salvador + Ignacio Vidal arquitectos
  • Project: Vallpala Sports Centre
  • Location: La Vall d’Uixó, Castellón, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Software used: 
    • AutoCAD 2011
    • Google SketchUp Pro
    • 3D Studio Max
    • MS Word 2011
    • Adobe Photoshop CS6
    • Adobe InDesign CS6
    • Adobe Acrobat Pro

La Forgiatura in Milan, Italy by Giuseppe Tortato

Thursday, March 21st, 2013

Article source: Giuseppe Tortato

Giuseppe Tortato signs La Forgiatura, the redevelopment of an industrial area of Milan that demonstrates how it is possible to work on an urban area in a nonviolent way. The new multi-purpose complex is characterized by a distinctive sign that arises from the culture and history of the original place marrying technology and natural environment, with a strong integration between architecture and landscape.

Image Courtesy © Stefano Topuntoli

  • Architects: Giuseppe Tortato
  • Project: La Forgiatura
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Stefano Topuntoli
  • client: La Forgiatura S.r.l.Milano, Via Varesina 158
  • developer: Realstep property management
  • Credits Project: Giuseppe Tortato, Milano Layout
  • Project Manager: Marco Bettalli
  • Design team: Marco Bettalli, Giorgia Celli, Barbara Storchi, Antonio Urru
  • Executive project: A&I progetti, Stefano Niccoli
  • structure: Biesse Consulting, Bruno Salesi
  • Plants: Tekser  s.r.l., Stefano De Marchi
  • Landscape: AG&P
  • Art direction: Giuseppe Tortato, Milano Layout
  • General contractor: G.D.M. costruzioni S.p.a
  • Masterplan floorspace: 24.000,00 mq
  • Gardens: 8.000,00 mq
  • Software used: 
    • General planning: autocad
      3d details: rhino
      Mass project: sketchup

(more…)

Small Tropic House in Tangerang, Indonesia by Herryj Architects

Wednesday, March 20th, 2013

Article source: Herryj Architects

The house was designed with an open concept, to get the need of large communal space. The livingroom, dining room, and pantry merge into one without any divider, so the volume of the rooms actually feel larger, the service area gathered on the left wing side of the house. The guest bedroom, bathroom and an access to the service area are camouflage with a wood panel, designed to reduce the impression of too many doors. a cutting laser tv panel divide and cover the view on the foyer area.

Image courtesy Herryj Architects 

  • Architects: Herryj Architects
  • Project: Small Tropic House
  • Location: Tangerang, Indonesia
  • Land area: 312.5m2
  • Building area: 319m2
  • Software used: AutoCAD

Residence and Day Center for the Mentally Handicapped in Barcelona by Aldayjover Arquitectura y Paisaje

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Aldayjover Arquitectura y Paisaje

In addition to an optimal functional and interior spatial resolution, which is explained below, the project’s key probably lies in an accurate response to the unusual and difficult situation in urban and volume to be inserted.

Image Courtesy © Jordi Bernadó

  • Architects: Aldayjover Arquitectura y Paisaje
  • Project:  Day Center For The Mentally Handicapped
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Material Execution Budget: 2 498.219,31 €
  • Contracted Execution Budget: 3.448.541,94 €
  • Built Surface: 2 098 m²
  • Developer: Generalitat de Catalunya. (GISA) Benestar Social.
  • Program: Residence and day centre for mentally Handicapped
  • Date of Project: 2005
  • Date of Execution : 10/2007 – 2010
  • Team Members: Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch. Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch.
  • Software used: AutoCAD and models

(more…)

Elevated Sports Court at Lasalle Franciscana School in Zaragoza, Spain by Guzmán de Yarza Blache Architect

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Guzmán de Yarza Blache Architect

The commission is originated by the need from the school to augment the total surface of the courtyard that due to the great amount of students and parents that usually gather during the day, can sometimes obstruct the correct developing of the sports and leisure activities that should take place in it. The courtyard is 33 meters wide per 35 meters long and has a South East Orientation. It is formed by the existing school that has a U form with two wings, one from the 50´s and another one form the 70´s.

Pictures by Miguel de Guzman

  • Architects: Guzmán de Yarza Blache Architect
  • Project: Elevated Sports Court at Lasalle Franciscana School
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Finishing DateSeptember 2012
  • Client: Lasalle Franciscanas School
  • Built Surface350 M2
  • Budget290.000 Euros
  • Building CompanyGM Empresa Constructora
  • Proyect ArchitectGuzmán de Yarza Blache
  • Survey of Construction WorksGuzmán de Yarza Blache
  • CollaboratorsAna Guzmán Malpica & Julien Luengo-Gómez
  • Quantity SurveyorJose Manuel Arguedas
  • StructureJosep Agustí de Ciurana & PRAINSA
  • Photography:  Miguel de Guzman
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, V-Ray

The University Of Versailles Science Library in France by Badia Berger Architectes

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Badia Berger Architectes

SITE | the articulation of the building with its environment
The site, situated on the campus of the University of Versailles, falls within the historical district of the Château de Versailles which imposes, amongst many constraints, minimal building heights. The campus itself is a historical domain having been the property of the car manufacturing family Panhard. In the nineteen sixties, buildings on campus were built around the « historical centre », constituted by the Panhard pavilion and its gardens. Devoid of any particular character, these structures do not impart a strong identity to the campus.

Image Courtesy © David Boureau

  • Architects: Badia Berger Architectes
  • Project: The University Of Versailles Science Library
  • Location: Versailles, France
  • Photography: David Boureau
  • Software used: Drawn using Autocad and modeled with sketchup

The Invitation in Utrecht, The Netherlands by Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

Sunday, March 17th, 2013

Article source: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten

The urban history of Utrecht and its surroundings dates back to the time of the Roman Empire. Today the area west of the city of Utrecht is being transformed from a mainly rural area into a new quarter of the city. Along one of the old routes with its variety of architectural typologies and close to a branche of the Rhine River this building, a practise for obstetricians, was build.

Image Courtesy © Cornbread Works

  • Architects: Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Project: The Invitation
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Cornbread Works
  • Interior architect : Van Rooijen Nourbakhsh Architecten
  • Software used: AutoCad and SketchUp

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy