Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Hachi-Juu Hachi Shouten – EN in Ho Chi Minh City, Vietnam by Worklounge03-

Friday, June 24th, 2016

Article source: Worklounge03-

En means “flame” in Japanese. The restaurant is centered on the display cooking area in the kitchen. For this reason, we moved away from the traditional idea of a Japaness restaurant and revealed the kitchen and activity to the street. The design needed to be engaging because it is tucked away at the dead end of an alleyway in Ho Chi Minh’s Japanese area, Le Thanh Ton St..

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: Worklounge03-
  • Project: Hachi-Juu Hachi Shouten – EN
  • Location: Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: SketchUp, AutoCad and Illustrator
  • Team: Hiroomi Takemori, Tim Middleton, Le Tuan Dat
  • Construction: Phuoc Chan Trading Construction Company Ltd
  • Area: 170sqm
  • Period: 2015.04-2015.05 [Design], 2015.05-2015.07 [Construction]

(more…)

Kimono Restaurant in Ha Noi, Vietnam by NH Village Architects + Worklouge 03

Thursday, June 23rd, 2016

Article source: NH Village Architects

This project is an extension for KIMONO, a Japanese restaurant located in the center of Hanoi, Viet Nam. The extension is the fifth and sixth floor of the existing restaurant. These additional floors supply private dining rooms for guests.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: NH Village Architects + Worklouge 03
  • Project: Kimono Restaurant
  • Location: 52-54 Ly Thuong Kiet Street, Ha Noi, Vietnam 
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: Auto CAD and 3dMax
  • Architects in charge: Tran Dai Nghia, Hiroomi Takemori
  • Area: 210 m2
  • Project year: 2015

(more…)

Lausward Power Plant in Düsseldorf, Germany by kadawittfeldarchitektur

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: kadawittfeldarchitektur 

Objective and purpose

The most state-of-the-art natural gas power plant in the world has recently been completed on Lausward in Düsseldorf’s harbour. It has been supplying the city with climate-friendly electricity and district heat since the beginning of 2016, and is therefore making a considerable contribution towards a more secure energy supply within the city and region. The new natural gas power plant is an important milestone on the way to a carbon-neutral city, which the state capital is striving to achieve by 2050.

Image Courtesy © Jens Kirchner

Image Courtesy © Jens Kirchner

  • Architects: kadawittfeldarchitektur
  • Project: Lausward Power Plant
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Photography: Jens Kirchner
  • Software used: AutoCAD
  • Client: Stadtwerke Düsseldorf AG, Höherweg 100, 40233 Düsseldorf
  • Structural engineering: Bollinger + Grohmann, Frankfurt am Main
  • Building physics: TOHR Bauphysik GmbH & Co. KG, Bergisch-Gladbach
  • Building services engineering: Ingenieurbüro PGH Becker – Huke – Hoffmann, Dormagen (City Window)
  • Electrical engineering: Ingenieurbüro Sturm, Krefeld (illumination of power plant facade; City Window)
  • Lighting design: Andres Lichtplanung, Hamburg
  • Fire engineering: IBAS Consulting, Wuppertal (fire protection concept of City Window)
  • Project management / site management: Siemens AG (primary contractor)
  • Constructed volume:

    • City Window with observation deck: GFA 1,620 m2, GIV 33,500 m3
    • Total facade area: approx. 24,000m2
    • Incl. glass facade of City Window: approx. 2,700m2
  • Construction costs of total power plant: €500m
  • Design: 06/2012 – 07/ 2015
  • Construction: 06/2012 – 01/2016

(more…)

Aequilibrium in Venice, Italy by C+S architects

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: C+S architects

Equilibrium is a state in which opposing forces or influences are balanced. A state of physical balance; A calm state of mind; in chemistry: A state in which a process and its reverse are occurring at equal rates so that no overall change is taking place; in economics: a situation in which supply and demand are matched. Equilibrium is that of the ‘house of cards’, of the tightrope walker, of the proportion of a classical column or of a statue, of the sailing boat travelling not upwind or lee.

Image Courtesy © C+S architects

Image Courtesy © C+S architects

  • Architects: C+S architects
  • Project: Aequilibrium
  • Location: Corderie dell’arsenale, Venice, Italy
  • Software used: 3d max with Vray
  • Architects and art directors: Carlo cappai, maria alessandra segantini, c+s
  • Responsible architects: Matteo benigna, Diego collini
  • Collaborators: Matteo cecchi, Mara mior, Diana smiljkovic
  • Structural and health and Safety engineering, site supervision:
 Alessandro bonaventura, sandro favero, luigi ranzato, f&m ingegneria

(more…)

NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

Saturday, June 18th, 2016

Article source: LAUNGAARD ARKITEKTER

The project was to construct an indoor sports arena in an already existing urban environment. The challenge was to find the right architectural connection and identity between the existing structures and the new building. The functions of the new building, its dance hall, gym and lecture halls were different from that of the existing buildings and finding the right balance became a key priority.  The new indoor arena is pressed into the landscape and solidly grounded in order to ensure that the structure is kept on the same horizontal level as the existing structures. Pockets of light and air have been constructed to underline the different levels and dimensions of the surrounding landscape and the creation of layers in the façade to the Northwest is constructed in order to connect the exterior with the interior of the building. NOBIS’ façade reveals an inner secret, an inner structure and a layered structure to form an arena that serve as the surrounding structure for the game on the pitch. The layered construction of the faced is made up of ‘translucent polycarbons and expanded metalthat has a shading effect. The choice of materials ensures that the light in the arena is always changing and somewhat diffuse. The arena has a uniformed façade that leaves a different visual impression depending on the amount of light both inside and outside. On the backside of the Northwest end of the façade the columns and beams are revealed. The Arena is a place made for ‘combat’ – for physical challenges and heated matches – set within raw and bare columns.

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

  • Architects: LAUNGAARD ARKITEKTER(Michael W. Laungaard)
  • Project: NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, hand drawing and physical models
  • Client: HF-Centre Efterslægten
  • Client Advisor: Nikolaj Thymark
  • Engineer: Kristian Rahbæk
  • Budget: 36 mio DKK
  • Area: 2200 m2
  • Year: 2011-2013
  • Status: Finalized

(more…)

Destination Spa + Resort in the Middle East by Oppenheim Architecture

Thursday, June 16th, 2016

Article source: v2com

Oppenheim Architecture, the award-winning architecture, interior design and planning firm, is honored to have received the Jury Winner award for Destination Spa and Resort at the Architizer A+ Award gala in May 2016. With entries from over 100 countries, the Architizer A+ Award jury selects one Jury Winner in each award category.

An Illusion within the Limits of Reality, Image Courtesy © Renderings: Luxigon

An Illusion within the Limits of Reality, Image Courtesy © Renderings: Luxigon

  • Architects: Oppenheim Architecture
  • Project: Destination Spa + Resort
  • Location: the Middle East
  • Renderings: Luxigon
  • Software used: Maya, Archicad, Adobe Photoshop and InDesign
  • Project Manager: Rey Lester
  • Designers: Gilbert Attic, Jose Ortez, Olivier Montfort, J.J. Bruyning, Santiago Eliaschev, Charles Michael Arnspiger, Victoria Pineros, Gerald Wood, Kevin McMorris, Kevin Heidorn
  • Size: 650 Acres
    (more…)

Holder Apartment in New York by Sonya Lee Architect

Wednesday, June 15th, 2016

Article source: Sonya Lee Architect

A young Manhattan expecting couple approached us, as they began looking for real estate for their growing family. This brought them back to their childhood neighborhood of the historical gardens of Forest Hills, NY, where Fredrick Law Olmstead had masterplanned the leafy modern enclave. This clean modern interior renovation converts a spacious 2 bedroom into a 3 bedroom and a flexible home office. In our early discussions, a small request for a \”phone jack and outlets for a laptop by his bed\” quickly evolved into realizing that our client’s work involved all hours of the day. Creating a dedicated home office became central in organizing the apartment spaces; the office became a buffer between the public open living spaces and the private bedrooms. We provided a teak slat screen to allow for light and filtered views; while a large frameless glass sliding door opens up the space onto the open dining and living room. By the time we completed the renovation, the client decided to permanently work from home.

Image Courtesy © Christa Hamilton Photography

Image Courtesy © Christa Hamilton Photography

  • Architects: Sonya Lee Architect
  • Project: Holder Apartment
  • Location: Forest Hills, New York, USA
  • Photography: Christa Hamilton Photography
  • Software used: Autocad and 3dStudio Max
  • Client: Young family with 2 children
  • Project stats: 1600sf, gut renovation (3bedroom, 2bath)
  • Completed: 2015

(more…)

Koyasan Guest House in Japan by ALPHAVILLE architects

Wednesday, June 15th, 2016

Article source: ALPHAVILLE architects 

We designed a new guesthouse for young people from all over the world at Koya-san, the head temple of the Shingon sect founded 1200 years ago, the UNESCO world heritage. It is a mixture of Japanese capsule type hotel in which the privacy is well protected, and dormitory in which the communication among the guests is active. Each single room directly faces a hall so that you can chose proper distance with other guests ensuring the privacy. Selecting of thin wooden structure, resulting that the burden load per one pillar is relatively light, visibility of environmental facilities for easier maintenance and the simple composition of the space allow not only owner of this guest house but also guests to maintain, modify and keep on using this architecture for the long time.

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

Image Courtesy © Toshiyuki Yano

  • Architects: ALPHAVILLE architects (Kentaro Takeguchi + Asako Yamamoto)
  • Project: Koyasan Guest House
  • Location: Koyasan, Japan
  • Photography: Toshiyuki Yano and  Alphaville
  • Software used: JW cad (Japanese CAD software), Autodesk, Rhinoceros, V-ray, Form Z, adobe software
  • Project team: Tomohisa Koike
  • Structural engineer: Takashi Manda
  • Site area: 137.26m2
  • Building area: 96.00 m2
  • Total floor area: 96.00 m2

(more…)

Barco one Campus in Kennedypark Kortrijk, Belgium by Jaspers-Eyers Architects

Tuesday, June 14th, 2016

Article source: Jaspers-Eyers Architects

Technology giant Barco officially moves into its new Kortrijk campus. The new headquarters, ‘The Circle’, is the crowning jewel. The circular, transparent icon takes centre stage on the campus, with the goal of connecting the Barco employees and visitors with each other. Jean‐Michel Jaspers, CEO at Jaspers‐Eyers: “The building just is really dynamic, and gives Barco the appearance it deserves.”

 Image Courtesy © Cordeel

Image Courtesy © Cordeel

  • Architects: Jaspers-Eyers Architects
  • Project: Barco one Campus
  • Location: Kennedypark Kortrijk, Belgium
  • Photography: Cordeel, P. Van Gelooven, K. Verdru and J.M. Byl_MAQ
  • Software used: Autocad, 3D Studio, Revit architecture
  • Client: BARCO
  • Team: 
    • Jaspers-Eyers Architects (architecte)
    • VK Engineering (ingénieurs)
    • Cordeel (entrepreneur général)
  • Budget: € 50 000 000
  • Timetable: 2011-2016

(more…)

Casa P12 in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Saturday, June 11th, 2016

Article source: Martin Dulanto Arquitecto

This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists.

The volume was proposed as a large white box that has been excavated and within which appear different “buckets” with various materials (wood, exposed concrete, etc.).

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: Casa P12
  • Location: Cañete, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Martha Leyva, Raúl Montesinos, Paola Hagei, Pierina Sanchez
  • Structures: Jorge Avendaño
  • Lighting: Lighting Solight (Solange Avila)
  • Landscaping: Landscaping ML (Marisa Larrain)
  • Construction: Taller 33
  • Land area: 205m2
  • Year built: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy