Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

HOUSE LLP by Alventosa Morell Arquitectes

Friday, September 25th, 2015

Article source: Alventosa Morell Arquitectes 

Memory

This building has been designed after the request, of two sisters, for a bioclimatic house where to live together and independent at the same time. So the project focuses on these clients’ needs.

The building plot enjoys views over the Collserola mount, and it is on a uniform and deep pitch, (30%).

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes 
  • Project: HOUSE LLP
  • Photography: Adrià Goula Photo
  • Software used: Excel, Meteonorm, Energyplus, Autocad, PHPP
  • Design Team: Alventosa Morell Arquitectes (Josep Maria Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell)
  • Builder Company: Nix Profusta
  • Structures Calculist: Crespiera Simó Diagonal Arquitectura SLP
  • Construction:  08/2014 – 02/2015

(more…)

The ZEB Pilot House in Larvik, Norway by Snøhetta

Friday, September 25th, 2015

Article source: Snøhetta

Snøhetta is an active partner within ZEB (The Research Center on Zero Emission Buildings). The ZEB Multi-Comfort House is a cooperation between Snøhetta, Scandinavia’s largest independent research body SINTEF, ZEB partner Brødrene Dahl, and Optimera.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Snøhetta 
  • Project: The ZEB Pilot House
  • Location: Ringdalskogen, Larvik, Norway
  • Photography: Paal-André Schwital, EVE, Bruce Damonte
  • Software used: Rhino, DIVA, SIMIEN, REVIT, PVSYS and AutoCAD
  • Client: Optimera and Brødrene Dahl (Saint Gobain)
  • Typology: Zero Emission Demonstration Building
  • Size: 220m²(house), 220m2 (site)
  • Status: Completed September 17, 2014

(more…)

Residence in Paderborn, Germany by Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Friday, September 25th, 2015

Article source: Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

The House for a family with a child was completed in 2010 and is located on a busy street in a residential area of the Central German city of Paderborn. In accordance with the predominant development in this area (existing development of the environment), the one-and-a-half storey building has a gabled roof, thereby deliberately integrating typologically into the existing neighbourhood. The House is accessed over a gravel-covered introverted courtyard, which is closed off from the adjacent road by a concrete wall. Also the garage is accessed through the courtyard. It was designed in a way that it merges with the house and is barely noticeable.

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

(more…)

The Clinic in Shanghai, China by Hcreates

Wednesday, September 23rd, 2015

Article source: Hcreates

The Clinic – by International Rehabilitation Specialists. The first of its kind in Shanghai, The Clinic, is a wellness, and rehabilitation center focusing on each person’s individual needs. The design aims to create an interior that overturns ones idea of the “sterile white walled” hospital environment. Raw materials of concrete, rustic wood, textured glass and industrial lighting have been used to create an intimate boutique style to the common spaces and treatment rooms. The minimalistic and natural finishes give suggestion to a spa interior to instill a feeling of relaxation and healing.

Image Courtesy © Seth Powers Photography

Image Courtesy © Seth Powers Photography

  • Architects: Hcreates
  • Project:The Clinic
  • Location: Jiashan Road, Shanghai, China
  • Photography: Seth Powers Photography
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Graphic Design and Branding: NO BODY Visual Communication
  • Designer(s): Hannah Churchill
  • Design Year: March 2015

(more…)

LIMITED ITAIM in São Paulo, Brazil by PSA Arquitetura

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: PSA Arquitetura

This residential project inserted in the neighbourhood of Itaim Bibi, south of São Paulo, explored its best qualities to provide a respectful relationship with the surroundings. The basement proportion is designed as a volume that dialogues with the street scale. The distance between the building and the street allows a better landscape perception, including the open front garden that welcomes inhabitants and visitors.

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

Image Courtesy © Marcelo Scarpis

  • Architects: PSA Arquitetura
  • Project: LIMITED ITAIM
  • Location: Itaim Bibi, São Paulo, Brazil
  • Photography: Marcelo Scarpis
  • Software used: AutoCAD
  • Sitearea: 1 455,17 m²
  • Builtarea: 13 925,36 m²
  • Project year: 2010
  • Conclusion: 2014

(more…)

Early Years International School in Singapore by Bogle Architects

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: Bogle Architects

This milestone scheme in the field of pre-school education will deliver a multicultural educational facility for over 2,000 pupils and 400 support staff. Bogle Architects have developed an architectural and educational vision that will provide a rich learning environment for pupils, parents, and staff.

Image Courtesy © Bogle Architects

Image Courtesy © Bogle Architects

  • Architects: Bogle Architects 
  • Project: Early Years International School in Singapore
  • Location: Singapore
  • Software used: Bentley AECOsim, Revit
  • Client: Cognita Asia
  • Design Architects: Bogle Architects
  • Local Architects: A61 Architects
  • Cost Consultant: WT Partnership
  • Engineering: AECOM (UK and Singapore)
  • Landscape: Coen Design
  • Main Contractor: Lend Lease Singapore
  • Early Years: Educationalist Rosie Long
  • Education Design: Advisor Professor Gary Moore (Sydney)

(more…)

Bass Street Residence in Melbourne, Australia by B.E Architecture

Tuesday, September 22nd, 2015

Article source: B.E Architecture

A stacked rectilinear form, Bass Street Residence uses a series of subtly angled walls in opposing directions so the building composition creates a slight sense of tension between the property’s two key outlooks.

Image Courtesy © B.E Architecture

Image Courtesy © B.E Architecture

  • Architects: B.E Architecture
  • Project: Bass Street Residence
  • Location: Melbourne, Australia
  • Software used: Revit and CAD

(more…)

House and studio in Orlandia, Brazil by Spbr arquitetos

Friday, September 18th, 2015

Article source: Spbr arquitetos

A proper balance as a goal

Two activities: live and work. Its two corresponding spaces, house and studio, have been shaped historically, as two quite clear architectonic typologies.

Our first goal to this project was to combine both in a single small building, firstly keeping their programmatic independence and secondly achieving a proper balance in the whole [not a house with a studio appended, neither a studio with an added house].

It means, we would like to integrate both programs in such a way that both could live together with no conflicts. The studio should not be disturbed when the house is empty. In the same way, the house should not be degraded by an uninhabited studio.

 Image Courtesy ©  Nelson Kon

Image Courtesy © Nelson Kon

  • Architects: Spbr arquitetos
  • Project: House and studio
  • Location: Orlandia, Brazil
  • Photography: Nelson Kon
  • Software used: AutoCAD
  • Team: Angelo Bucci [principal in charge], João Paulo Meirelles de Faria, Juliana Braga, Tatiana Ozzetti, Nilton Suenaga, Victor Próspero, Fernanda Cavallaro, Lucas Nobre
  • Structure: Ibsen PuleoUvo
  • Landscape: Raul Pereira
  • Construction: Paulo Balugoli
  • Site area 290,95 m2
  • Built area 382,87 m2
  • Construction 2009–2012
  • Design2007–2008

(more…)

Komai in Alexandria, Virginia by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Friday, September 18th, 2015

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

A small, triangular corner lot in the Del Ray neighborhood of Alexandria, Virginia, was largely considered too small to accommodate a new house. For years, this lot mostly served the neighborhood as a dog walking park.

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie Architectural Photographer

Image Courtesy © Maxwell MacKenzie Architectural Photographer

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: Komai
  • Location: Alexandria, Virginia, US State
  • Photography: Maxwell MacKenzie Architectural Photographer
  • Software used: AutoCAD
  • Project Architect: Brian Tuskey
  • Contractor: Steve McCaughan
  • Engineer: Anthony Beale LLC

(more…)

Hargrave Residence in Glen Echo, Maryland by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Wednesday, September 16th, 2015

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

In a region best known for traditional architecture, Glen Echo, Maryland stands as an enclave of modern design. Many of the houses were built between the 1940’s and 1960’s and reflect the mid-century modern aesthetic of post war America.

Image Courtesy © Anice Hoachlander, Hoachlander Davis Photography

Image Courtesy © Anice Hoachlander, Hoachlander Davis Photography

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: Hargrave Residence
  • Location: Echo, Maryland, US State
  • Photography: Anice Hoachlander, Hoachlander Davis Photography
  • Software used: AutoCAD
  • Project Architect: Claire Larsen Andreas
  • Interior Design: Therese Baron Gurney, ASID
  • Contractor: Michael T. Puskar, Dale Brudvig, & Chris Stanton
  • Engineer: D. Anthony Beale LLC
  • Area: 5,500 sq ft
  • Date Of Completion: August 2003

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy