Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan, New Jersey by ikon.5 architects

Monday, January 11th, 2016

Article source: ikon.5 architects

Monmouth Battlefield State Park Visitor Center is a portal and orientation to a historic battlefield that figured prominently in the American Revolutionary War.  The building replaces an underutilized structure built for the Bicentennial with a more open pavilion that places primacy on the landscape of the battlefield as an important artifact.   Through its siting and generous use of large expanses of glass, the pavilion dramatically changes the visitor experience and frames views of the battlefield that were previously obscured.  Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance. Like a floating cloud above the summit, the visitor center is a one story structure that creates a cantilevered roof solar shade that frames views and protects the exhibits from the sun. In addition to the solar shade, the design incorporates a number of sustainable features in achieving a LEED Gold certification. The majority of the exterior of the enclosure is triple glazed low-e laminated glazing units permitting the maximum views, but minimizing heat gain and lost. The new visitor center occurs within the bounds of the existing site and land is not additionally disturbed to commence with this project. The new visitor center and renovated portions of the existing building is heated and cooled with a geo-thermal system. Rain water is collected on the roof and is channeled into a rain garden feature at the entry to the visitor center. Natural grasses and flora are planted adjacent to the structure to minimize maintenance and to encourage indigenous birds and reptiles to live on top of Combs Hill again.

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

view of visitor center from parking lot upon entrance to park, Image Courtesy © Jeffrey Totaro

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: Monmouth Battlefield State Park Visitor Center
  • Location: Manalapan, New Jersey
  • Photography: James D’ Addio- interior; Jeffrey Totaro- exterior
  • Client: The State of New Jersey
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti Engineering, Newark, New Jersey
  • Mechanical, electrical, Plumbing:  Altieri, Sebor, Weber engineers, Norwalk, Connecticut
  • Exhibition Design: Gallagher Design, Bethesda, Maryland
  • Software used: AutoCad 

(more…)

Villa Marichulegui in San Sebastián, Spain by Estudio Beldarrain

Monday, January 11th, 2016

Article source: Estudio Beldarrain

The good orientation and the view across the city of San Sebastian make Marichulegui villa a privileged place to live.

The house places, almost instinctively, the main spaces oriented diagonally looking for the sights to the Concha bay which are encased between two neighbour villages. To place the maximum possible number of spaces whit this condition, leads to group, apparently in a disordered way, tightening in the narrow front of the plot, as if they were the heads of a children group that who want to look through a little window at the same time. So, the interior space keeping its fluid and unitary condition, creates various areas where the nearest references disappeared in favour of the far sight.

Image Courtesy © Jesus Martín

Image Courtesy © Jesus Martín

  • Architects: Estudio Beldarrain
  • Project: Villa Marichulegui
  • Location: San Sebastián, Spain
  • Photography: Jesus Martín
  • Collaborator architect: Marta Badiola
  • Executive management: Jesus Mari Salaberria
  • Installations: Inconor Ingenieros Consultores
  • Structure: NB 35
  • Surface constructed: 560 m²
  • Developer: Private client
  • Software used: Autocad (more…)

The Castlereagh in Sydney, Australia by Tony Owen Partners

Monday, January 11th, 2016

Article source: Tony Owen Partners

The Castlereagh by Tony Owen Partners is a 16 storey apartment building located in the bustling heart of Sydney’s CBD. It contains 55 luxury apartments, retail and office space..

Image Courtesy © Tony Owen Partners

Image Courtesy © Tony Owen Partners

  • Architects: Tony Owen Partners
  • Project: The Castlereagh
  • Location: Sydney,  Australia
  • Software used: Autocad, Maya, Rhino, 3_d studio

(more…)

Urban intervention in Azul, Argentine by +Arqs

Thursday, January 7th, 2016

Article source:  +Arqs

The public space:

The intervention seeks to redefine the disjointed fragments of the city center, where by the new contributions to be incorporated in the future, is promoted to greater socialization, where public space acted as a landscape of events, meetings and exchanges.

Image Courtesy © +Arqs

Image Courtesy © +Arqs

(more…)

Kuopio City Theatre in Finland by ALA Architects Ltd

Thursday, January 7th, 2016

Article source: ALA Architects Ltd

ALA Architects has now completed the renovation and expansion of the modernist Kuopio City Theatre designed in the 1960s by architects Helmer Stenros and Risto-VeikkoLuukkonen.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects Ltd
  • Project: Kuopio City Theatre
  • Location: Kuopio, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Architect: ALA Architects Ltd.: Partners Juho Grönholm, Antti Nousjoki, JanneTeräsvirta and Samuli Woolston with HeikkiRiitahuhta, Toni Laurila, Pekka Sivula, Harri Ahokas, Petra Grisova, Vladimir Ilic, AuvoLindroos and JyriTartia
  • Collaborators: Insinööritoimisto Tanskanen (structural engineering), Granlund Kuopio (HVAC), Insinööritoimisto Tauno Nissinen (electrical engineering), City of Kuopio Survey Division (geo planning), Blue Node (theater technics), NCC Construction (construction)
  • Client: City of Kuopio
  • Type: Commission, 2010
  • Program: Renovation of the 1960’s theater 8,025 m2, expansion including a new studio stage 3,467 m2
  • Status: Building handed in in June 2014, theater re-opened in September 2014
  • Software used: AutoCAD Architecture and Rhinoceros 3D

(more…)

THE BERGERON CENTRE FOR ENGINEERING EXCELLENCE in TORONTO, CANADA by ZAS ARCHITECTS + INTERIORS

Thursday, January 7th, 2016

Article source: ZAS ARCHITECTS + INTERIORS

Setting benchmarks worldwide for engineering education, The Bergeron Centre for Engineering Excellence re-thinks campus hierarchy to foster modern ways of learning. Resulting from an intensive design process between ZAS Architects, The Lassonde School of Engineering, and York University, the world-class facility challenges past models with a modern approach rooted in student learning and empowerment.

Image Courtesy © Doublespace Photography

  • Architects: ZAS ARCHITECTS + INTERIORS
  • Project: THE BERGERON CENTRE FOR ENGINEERING EXCELLENCE
  • Location: YORK UNIVERSITY KEELE CAMPUS,TORONTO, CANADA
  • CLIENT: YORK UNIVERSITY, LASSONDE SCHOOL OF ENGINEERING
  • ENGINEERING: ARUP CANADA
  • FACADE ENGINEERING: BLACKWELL BOWICK PARTNERSHIP LTD.
  • MATHEMATICAL FACADE PATTERN RESOLUTION: MESH CONSULTANTS

  • LANDSCAPE: SCOTT TORRANCE LANDSCAPE ARCHITECT INC.
  • CONSTRUCTION MANAGEMENT: LAING O’ROURKE CANADA LTD & GILLAM GROUP INC
  • SIZE: 170,000 SQ FT (15,800 M2)
  • CONSTRUCTION BUDGET (CAD): $63 MILLION (BUILDING) $ 6 MILLION (SITE DEVELOPMENT)
  • COMPLETED: SEPTEMBER 2015/ FULLY COMPLETE SPRING 2016
  • Photography: Doublespace
  • Software used: Revit 2013, Rhino v5, Grasshopper v1, 3DS Max 2014, Solidworks 2014, ETABS 2013

(more…)

Lycee Francais in Chicago, Illinois by STL ARCHITECTS

Thursday, January 7th, 2016

Article source: STL ARCHITECTS

Located in close proximity to the heart of Lincoln Square in Chicago, the new 85,000 SF Lycée Française de Chicago has been conceived as a unique educational with light-filled spaces intended to encourage educational and shared environments aimed to celebrate the Lycée’s international.

Image Courtesy © IGNACIO ESPIGARES @ STL ARCHITECTS

  • Architects: STL ARCHITECTS
  • Project: Lycee Francais
  • Location: 1929 West Wilson AveChicago, Illinois
  • Structural Engineer: ARUP Chicago
  • MEP Engineer: McGuire Engineers
  • Civil Engineer: Kimley Horn and Associates, Inc.
  • General Contractor: Bulley & Andrews
  • Landscape Architect: STL Architects + Culliton Quinn
  • Lighting Design: ARUP Chicago
  • Acoustics: ARUP Chicago
  • Software used: Revit (more…)

NEW LAPPEENRANTA CITY THEATRE in Finland by ALA Architects

Thursday, January 7th, 2016

Article source: ALA Architects 

The concept for the Lappeenranta City Theatre is exceptional: the theater has been built on the top floor of a shopping center. The idea, however, is ancient as this is theater coming back to its roots, back to the marketplace, back to the people. Millions of people visiting the shopping center annually will be able to enjoy a variety of plays, while the restaurants cater for intermissions and the hotel offers accommodation.

large theater hall, Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

large theater hall, Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: ALA Architects
  • Project: NEW LAPPEENRANTA CITY THEATRE
  • Location: LAPPEENRANTA, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: AutoCAD Architecture, Tekla Bimsight, Rhinoceros 3D
  • Project Team: ALA Partners Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta and Samuli Woolston with Harri Ahokas, Auvo Lindroos, Tiina Juuti, Marlene Oberli-Räihä, Julius Kekoni, Pekka Sivula, Niklas Mahlberg, Tonny Jensen, Mikko Kilpeläinen, Martin Allen, Vladimir Ilic, Anders Jönsson, Sari Vesanen, Santtu Hyvärinen and Mirja Sillanpää
    Collaborators: Sweco PM (project management, implementation phase), ISS Proko (project management, sketch phase), Finnmap Consulting (structural design), L2 Fire Safety (fire safety), Insinööri Studio (HVAC), Pöyry Finland (electrical engineering), Akukon (acoustical engineering), Kokos (AV design), Akumek (stage mechanics), Cederqvist & Jäntti Architects (architect, shopping center) and Evälahti (contractor)
  • Client: City of Lappeenranta
  • Suppliers: Abloy (iron monger), Ecophon (acoustic materials), Elam (veneer walls), Jaatimet (stage scenery doors), Jakob (wire balustrade), Rica Auditoria (auditorium seating, acoustic wall installations), Rockfon (acoustic materials), SKS Mechatronics (stage mechanics), Sunotek (stage mechanics), Stöbich (fireproof stage curtain), Weber (foyer floor), Ypäjän metalli (catwalk bridges)
  • Program: 2 stages, rehearsal hall, foyer and back spaces, 5,300 m2 total
  • Status: Built, the opening night on the small stage was on November 21, 2015, the official opening reception will be held on
  • January: 15-16, 2016

(more…)

Single house in Sant Esteve de Sesrovires, Spain by 2gv sensibilidad patrimonial

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: 2gv sensibilidad patrimonial

The house, given the geometry of the plot and programmatic needs arising from the property, is designed as a triangle that covers almost the buildable area and replicates the shape of the edge of the plot , appropriating by extension and projection of the total plot. Over this , one recessed floor contains the evening program.

Image Courtesy © 2gv sensibilidad patrimonial

Image Courtesy © 2gv sensibilidad patrimonial

(more…)

Shenkar Glass Gallery in Ramat Gan, Israel by Geotectura

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source: Geotectura

The Michal and Avraham Kadar Media Lab was designed by Geotectura for Shenkar College within an 90 years old building. The project has many labs and workshops as part of a retrofit and add-ons design but the main element is a floating steel and glass structure within the existing fabric. The project includes a center for interaction design and technology, a computer gaming lab, plastic workshop and 3D printing lab.

Image Courtesy © LiorAvitan

Image Courtesy © LiorAvitan

  • Architects: Geotectura, Dr. Joseph Cory
  • Project: Shenkar Glass Gallery
  • Location: Ramat Gan, Israel
  • Photography: LiorAvitan
  • Software used: Revit 
  • Project Manager: OferGabay
  • Structural Engineer: Sayag Engineers
  • Mechanical Engineer: EyalNiv Engineers
  • Contractor: Ida Invest
  • Client: Shenkar College (www.shenkar.ac.il/en)
  • Area:1200sq.m., Glass Gallery 100 sq.m.
  • Year: 2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy