Open side-bar Menu

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Niños Conarte in Monterrey, Mexico by Anagrama

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: Anagrama

Monterrey, the third largest city in Mexico, is best known for its beautiful mountains and strong industrial backbone. In the heart of the city is Fundidora Park, a unique specimen of industrial archaeology (it was previously a massive steelworks and foundry established in 1900). The park is home to extensive gardens, museums, convention centers, auditoriums, theme parks and cultural venues such as Conarte (Council for the Culture and Arts of Nuevo León).

Image Courtesy © Anagrama, Entrance hall

  • Architects: Anagrama
  • Project: Niños Conarte
  • Location: Monterrey, Mexico
  • Software used: Google Sketchup & Autocad

The boathouse in Haddal, Norway by Rallar Arkitekter

Tuesday, September 17th, 2013

Article source: Rallar Arkitekter

The Boathouse in Haddal

The start of summer 2012 was very different for 21 architecture students from NTNU. Instead of going home on vacation, they travelled to a small village in Sunnmøre. Here they were to realize their first building, a unique boathouse situated between the fjord, the mountains and the sea. The project was organized and designed by six of the students, all in their 2nd year, at the Norwegian University of Science and Technology. It all began back in January, when the students travelled to Haddal to get to know the site and the client.

Image Courtesy © Rallar Arkitekter

  • Architects: Rallar Arkitekter
  • Project: The boathouse
  • Location: Haddal, Norway
  • Photography: Rallar Arkitekter, Maya Laitinen
  • Municipality: Ulstein Kommune, Norway
  • Mission: Boathouse
  • Completed: June 23rd, 2012
  • Material usage: Shuttering block, concrete floor, pine cladding, plastic glass, spruce plywood, reclaimed slate and construction materials of spruce.
  • Clients: Ann-Kathrin Haddal and Nils Rune Molvær     
  • Architect coworkers: Silje Ruud, Kristine Øvstebø, Steinar Hillersøy Dyvik, John Haddal Mork, Anders Gunleiksrud, Eiliv Andreas Myren Ribe
  • Arcitectonic consultant: Steffen Wellinger, Førsteamanuensis Sivilarkitekt MNAL
  • Supervisor structural Engineering: Jan Siem, Professor, fakultet for arkitektur og billedkunst, NTNU
  • Project management: Rallar Arkitekter
  • Gross area:   60m2
  • Costs excl. VAT and the cost reporting year: 300 000 (2012)
  • Building students: Anders Gunleiksrud, Atir Khan, Eiliv Andreas Myren Ribe, Espen Philip Haugen, Espen Strandmyr Eide Hanne Karin Broch, John Haddal Mork, Julie Gaby Berger, Kanutte Torsteinsdottir Næss, Kari Svangstu, Kristine Øvstebø, Lene Tajana Dybwad, Maria Ringstad, Maria Therese Nervik, Maya Laitinen, Robin Loe, Sebastian Østlie, Silje Ruud, Sindre B Johnsen Steinar Hillersøy Dyvik.
  • Software used: 3D Studio Max, Inventor 3d and Google Sketchup


Tuesday, September 17th, 2013


Municipal corporation sare public-service utilities which meets the requirement for general public individual or common on the area of city surrounding. In this context, all global effects of technologies, changing for getting information in the modern world and also production and consumption need sare the symbols of contemporary figures on places fortoday’s world. So our major principle is to create a modern center space for relationship between public and municipal corporations.


  • Location: Istanbul, Turkey
  • Year: 2009
  • For: Denizli Metropolitan Municipality
  • Site: 8945 m²
  • Building: 7000 m²
  • Software used: Autocad and 3ds Max

DEPARTAMENTO CGB in México D.F. by ARCO Arquitectura Contemporánea

Friday, September 13th, 2013

Article source: ARCO Arquitectura Contemporánea

The creation of atmospheres that are suitable for every space, enhancing the harmony that integrates the entire project, is the guiding principle that defines the project done by ARCO Arquitectura Contemporánea for this apartment in Mexico City. Its privileged location provides, beside the fantastic views, a pleasant surrounding suitable to integrate the outdoors to the interior project.

Image Courtesy © Jaime Navarro

  • Architects: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Location: México D.F.
  • Photography: Jaime Navarro
  • Year: 2012
  • Built area: 610 m2
  • Interior: Arq. José Lew Kirsch, Arq. Bernardo Lew Kirsch, Arq. Oscar Sarabia, Arq. Jesús Román, Arq. Jonathan Herrejón, Arq. Miguel Ocampo, Arq. Nahela Hinojosa, Arq. Federico Teista, Arq. Guillermo Martinez, Beatriz Canuto
  • Building and construction supervision: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Materials: Madera, mármol, pintura, cristal, herrería
  • Software used: Autocad, sketchup, vray

LuxeLake Parcel 8 in Chengdu, China by 5+design

Thursday, September 12th, 2013

Article source: 5+design

Just south of Chengdu, the soft rolling hills of Shuangliu County which provide the natural setting for the Luxehills project, give way to the new waterfront communities of Luxelake. Inspired by the nearby waterfalls of Shu-zheng and drawing from the natural beauty of the rolling hillside, Luxelake uses nature and a beautiful lakefront to inspire a casual lifestyle.

Image Courtesy © 5+design

  • Architects: 5+design
  • Project: LuxeLake Parcel 8
  • Location: Chengdu, China
  • Client: Chengdu Wide Horizon Real Estate Development
  • Status: Under construction, completion Q3 2013
  • Project Type: Residential
  • Program: Residential high-rise, residential mid-rise, waterfront villas
  • Site area: 22,695 square meters
  • Building Area: 43,280 square meters
  • Design Head: Arthur Benedetti: David Shia of 5+design
  • Software used: Revit, AutoCAD

ASIAIN HALL CEMETERY EXTENSION in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The Town council of Asiain, a small community located in the municipality of Olza, proposed a simple program when decided to build an extension for the old cemetery. An open air area containing the burial niches and a side construction with the autopsy room and a storage unit.

The limited dimensions of the cemetery and the inexistence of a covered space to provide shade and shelter from the harshness of weather, encouraged to transform the new access into a small pavilion. A prismatic volume, link between the old and the new area, not only used as a roofed platform but also as a module containing the indoor program.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Promoter: COUNCIL ASIAIN
  • Author: ANDREW ESPARZA IÑIGO Architect
  • Contributors: Jesus Gutierrez Architect Corera
  • Engineering Projects:  Engineering Proinalsa
  • Project manager: Iñigo Architect Andres Esparza
  • Software used: Autocad 2013

OPENING OF SIBLINGSFACTORY in Brussels, Belgium by JDS architects

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: JDS architects

JDS invites you to join Siblingsfactory for the opening of their new concept store in downtown Brussels today!  We’re excited to have designed this new space in the heart of Brussels.

The store’s opening will be paired with the 100th anniversary of Le Mont Saint Michel.

Image Courtesy © JDS architects

  • Architects: JDS architects
  • Location: Brussels, Belgium
  • Software used: Autocad, Rhino, 3ds max and photoshop

MEDICAL OFFICE CUTS in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The medical centre is constructed in a trapezoid-shaped plot and has an extension of3.300 square meters. The intervention proposed to locate the building next to the west limit of the site forming a large outdoor area in front of it. In this way, this open space was transform in 2.400  square meters of public park.

The building, compound of two different pieces, is a one-storey construction which contribute to accesibility and funcionality.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Promoter: CITY OF COURTS
  • Author: ANDREW ESPARZA IÑIGO Architect, M. ALONSO OSÉS Affairs Architect
  • Contributors: Alejandra Gomez Martinez Architect, Jesus Gutierrez Architect, Corera, Tanco Canadas Mikel Technical Architect , Fitero Engineering
  • Project manager: Iñigo Architect Andres Esparza
  • Builder: Ariana, S.A.
  • Surfaces helpful: 446.35 m²
  • Surface: 569.20 m² built
  • Budget Execution Material: 550.083,15 euros

Works Execution Dates

  • Starting: November 2009 Artwork
  • End of Work: October 2010
  • Software used: Autocad

Efficient house in LA FLORESTA, Spain by Alventosa Morell Arquitectes

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Alventosa Morell Arquitectes

This Project springs up after some previous conversations with the owner of the site, who shares our concern about the exhaustion of the sources of fossil energies, and also the need of being more respectful with our immediate environment.


This house is located in the chain of Collserola  mountains , which is the Natural Reserve of Barcelona.

Image Courtesy © Alventosa Morell Arquitectes

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes
  • Project: Efficient house
  • Location: LA FLORESTA, Spain
  • Photography: Alventosa Morell Arquitectes, Ivan Raga, Sara Roig
  • Esculpture: Krasznai ( Roger Coll ).
  • Builder: Sebastià, Indústria de la fusta.
  • Gardening: Jardineria Vilaverd.
  • Year Project: 2011-2012.
  • Year Construction: 2012-2013.
  • Software used:  METEONORM, Weather Tool, Autocad, Autodesk Ecotect Analysis, DesignBuilder

CASA PETRINI VILLANI IN Polignano a Mare, Bari, Italy BY arch. Antonella MARI

Thursday, September 5th, 2013

Article source: arch. Antonella MARI

The house for a psychologist, a nurse and their young daughter is designed as the extension of an existing one-floor building in the historic center of Polignano a Mare, in southern Italy. While the old tufo facade remains almost unmodified, the new volume above is clearly defined through the use of lighter materials: a double skin system – made of  glass/aluminum large windows screened by steel and wood retractable panels – allows natural light in, while preventing heating.

Image Courtesy © arch. Antonella MARI

  • Architects: arch. Antonella MARI
  • Location: Polignano a Mare, Bari, Italy
  • Owners: Monica VILLANI_Stefano PETRINI
  • Design team: arch. Matteo LORUSSO, arch. Wanessa BRUNO
  • Structures: eng. Antonio LONUZZO
  • Date: 2008/2011
  • Size: 150 sqm
  • Costs: 200.000 Euro
  • Concrete and stone works: Pasquale Teofilo
  • Finishing: Vito Laporta
  • Metal works: Metal srl, Vito Masi, Arte in Ferro
  • Wooden works: Giovanni e Giuseppe Teofilo
  • Software used: FormZ for 3D modeling and Autocad for 2D drawings
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy