Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Copine in Washington by Olson Kundig

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source:  Olson Kundig

The design of Copine restaurant frames the open kitchen, offering guests a view into the artistry behind chef Shaun McCrain’s approach to contemporary American cuisine highlighted with classic French cooking techniques. Equal parts intimate and social, the space offers a scale of transparency throughout, allowing the food to take center stage.

Image Courtesy © Olson Kundig

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: Copine
  • Location: Washington, USA
  • Software used: Revit, Newforma, SketchUp

(more…)

False Bay Writer’s Cabin in Washington by Olson Kundig

Tuesday, May 2nd, 2017

Article source: Olson Kundig

This five-hundred-square-foot cabin serves as a private writer’s retreat and guest cottage. The owners asked for a space that felt connected to its island setting—the mild climate, scenic views, and proximity to wildlife. At the same time, they needed a structure that could be easily secured when not in use.

Image Courtesy © Tim Bies

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: False Bay Writer’s Cabin
  • Location: Washington, USA
  • Photography: Tim Bies
  • Software used: Autocad 2006, 2009, SketchuUp 3D.

(more…)

Countryside villa in Sassari, Italy by Officina29 Architetti

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Officina29 Architetti

Countryside Villa is a project by Officina29 Architetti and includes the renovation of an existing house and the construction of a guest house with a swimming pool.

The renovation project stems from two specific intentions: to restore the right proportions between living and sleeping areas and open the building to the countryside, thereby generating a direct relationship between internal and external environment.

Image Courtesy © Officina29 Architetti

  • Architects: Officina29 Architetti
  • Project: Countryside villa
  • Location: Sassari, Italy
  • Software used: Autocad, SketchUp, Vray, Photoshop
  • Team Project: Stefano Ercolani, Antonio Chessa, Alessandra Caria
  • Year: 2012-2013

(more…)

The Standard Café in Montréal, Canada by Jean de Lessard – Designers Créatifs

Thursday, April 27th, 2017

Article source: v2com

Jean de Lessard – Designers Créatifs has designed for Westmount’s café The Standard, a space of symmetry where the minimalistic narrative blends in subtly with the sophisticated look of a period café, thus redefining the codes of such a venue where varieties of Grand Cru coffee and gourmet pastries are served.

Facade, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Jean de Lessard – Designers Créatifs
  • Project: The Standard Café
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Software used: Autocad
  • Client: The Standard
  • Project coordinator: Alexa Adam Designer
  • Flooring: Plancher Mirage; Amélie Bolduc Monette
  • Lighting: Lambert & Fils
  • Materials: hickory, white quartz, brass finish metal
  • Parameters: floor surface of 600 square feet

(more…)

Public Library and Socio-Cultural Center in Aduanas, Spain by Singular Studio

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Singular Studio

This building, conceived with a hybrid use of Public Library and Socio-Cultural Center, is located in the seaside neighborhood of Javea, near the port. This is the reason why, after a process of architectural approach, it has been inspired by reasons related to the sea … metal facade vibrates, has three dimensions and simulates movement, such as sea surface. The facade treatment, as a light metal skin that envelops the whole volume, aims to boost its weightlessness without touching the ground plane. It is a large box or floating cage, a huge metal fishing net as those in the nearby port.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Singular Studio (J. Moragues, F. Nieto, R. Paternina)
  • Project: Public Library and Socio-Cultural Center
  • Location: Jávea (Alicante), Aduanas, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Revit
  • Other participants: Laura Solbes, Sara Marí, Dionisio Henarejos, Laura MaríF
  • Surface: (m2) 1.132,29 m2 / 12.187,87 ft2
  • Year: 2014

(more…)

ATIEVA headquarters in San Francisco, California by Buratti Architetti

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Buratti Architetti 

The project for the new headquarters of Atieva, a Silicon Valley based company involved in research and production of electric cars, has two main parts: the interior renovation of an existing office building and the new outdoor entrance.

INTERIOR HEADQUARTERS

The project for the new headquarters is about the new layout of the interior spaces, especially on the public areas such as the entrance, the lounge spaces, meeting and conference rooms and so on. These are the most representative space in the building, that will involve both employees, clients, suppliers and everyone who will be invited at the company.

Image Courtesy © Buratti Architetti

  • Architects: Buratti Architetti
  • Project: ATIEVA headquarters
  • Location: Menlo Park, San Francisco California, USA
  • Software used: Autocad LT, 3D Studio Max and Photoshop

(more…)

Two West KC & Two West LA in Kansas City by KEM STUDIO

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: KEM STUDIO

The Two West space was as much about the design of the branding + communications company’s culture as it was the design of the space. Unexpected interaction with communal lounge and café spaces, oversized doors and large expanses of uninterrupted glazing make the company process visible to employees and client, increase collaborative work space and define the company culture through the design of the space. In the end, the space and architectural elements reinforce the companies brand and facilitates how they want their employees to work.

Image Courtesy © KEM STUDIO

  • Architects: KEM STUDIO
  • Project: Two West KC & Two West LA
  • Location: Kansas City, USA
  • Software used: Revit

(more…)

Villa Schoorl in The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Friday, April 21st, 2017

Article source: Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects designed Villa Schoorl, situated in the characteristic polders near the North Holland dunes. The fluent transition to the green polder landscape was the most essential starting point of the design. The subtly located villa is built with as many possible natural materials and sustainable techniques.

Image Courtesy © Paul de Ruiter Architects

(more…)

BRICK HOUSE in Groenekan, Netherland by Zecc Architecten BV

Wednesday, April 19th, 2017

Article source: Zecc Architecten BV 

The brick house stands on the verge of village and landscape. In this house village characteristics and landscape qualities meet. The architecture of this house is founded on a traditional brick design with rural characteristics. All the surrounding houses are brickwork and have a sloping roof with ceramic roof tiles. There is a sight of chimneys, overhangings, wooden shutters, alcoves and other subtle accents. A bright and modern house has been created by using and reinterpreting these ingredients. The typical shape of the roof rises from the landscape and the inside living areas are focused on the surrounding landscape. The house is embedded in its environment by its shape, spatial construction and the used materials. It is constructed almost exclusively out of one type of material: bricks! The elongated shapes of brickwork possess a strong differentiation and thereby connects with the rural character of the surroundings.

Image Courtesy © Jaroslaw Rodycz

  • Architects: Zecc Architecten BV
  • Project: BRICK HOUSE
  • Location: Veldlaan 4, 3737 AP Groenekan, Netherland
  • Photography: Jaroslaw Rodycz
  • Software used: Autocad and Revit
  • Contractor  
    • Tiles: Porcelanosa, Amsterdam
    • Kitchen: Risselade en Van Kuijzen, Zeist
    • Bathroom supplier: Solar Nederland, Utrecht
    • Stairs and (wooden) floor: Houtambacht, Belgie
    • Brics: Peterson Tegl AS, Broager, Denemarken
  • Start design: 2012
  • Completion: 2013

(more…)

Galeria Melissa in New York by Pascali Semerdjian Arquitetos

Thursday, April 13th, 2017

Article source: Pascali Semerdjian Arquitetos

When we visited the place where the Gallery would be located, we felt that the space provided a cozy distance from the pace of the city. We then drew a parallel with the older shelters in existence – the caves. It was based on this reflection that we developed the project. Designed in partnership with Edson Matsuo, Grendene’s design director, the Melissa Gallery was designed to harmonize with the concept of a shelter, of refuge in the middle of a megalopolis. Floor, wall and ceiling were built with the same finish to stress this impression, and the shoes are arranged in small increases in both wall and floor that evoke stalagmites – the cave formations that protrude from cave floors towards the ceiling.

Image Courtesy © Pascali Semerdjian Arquitetos

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise