Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Engineers Pop with Colour in Brisbane, Australia by Studio 15b – Architecture + Interior Design

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Studio 15b – Architecture + Interior Design

Inspired by an enthusiastic client passionate about colour, Inertia Engineering’s office fit-out is bright and on-trend.  Copper accents provide warmth to the corporate white-blue colours that were derived from the company logo.  The reception area is flanked by a curved concrete rendered wall that leads you into the custom designed meeting room and further into the spacious open plan office.  The curve of the meeting room softens the harsh angles prominent in the space while encouraging a ‘round table’ approach to meetings.  Much thought went into the spatial planning of this existing office space in order to compliment the team work flow while providing a generous and practical break out space for employees.  A whole wall was dedicated to storage for stationery, archiving and servers which is cleverly disguised by graphical sliding doors with a centrally located functional utility space.  The breakout space is framed by timber screening and houses a functional kitchen that provides plenty of storage for individuals and a high bar for informal gatherings.  Comfortable upholstered occasional ottomans are scattered in the corner while outdoor ottomans encourage use of the long balcony.  Combining the client’s daring attitude to colour with our expertise ensured a successful outcome that will encourage productivity in this functional and bright work place.

Image Courtesy © Studio 15b - Architecture + Interior Design

Image Courtesy © Studio 15b – Architecture + Interior Design

(more…)

Traditional Kerala Home Design in India by Comelite Architecture & Structure

Friday, November 18th, 2016

Article source: Comelite Architecture & Structure

A grand private residence in Kerala, India needed interior design for its dining room, living room and courtyard. Strong use of gold was asked for to create a classy look in the living room. Also in the starting stage, theme colors of onion, cream and gold were selected for the design.

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

West Hollywood Belltower in California by Tom Wiscombe Architecture

Wednesday, November 16th, 2016

Article source: Tom Wiscombe Architecture 

The history of the American billboard tracks with the larger cultural and technological history of media distribution and aesthetic sensibilities. In the early 20th century, the billboard began as a large sign or three-dimensional icon, often calling attention to immediate building functions or domestic products. With the explosion of car culture and the film industry at mid-century, the billboard was transformed into something non-local, something representing filmic worlds, in wide-screen formats. Sunset Boulevard has played a distinct role in the evolution of the billboard, particularly in the 60’s and 70’s, with edgy content, protruding elements, and promotional appearances by music stars. The two-dimensionality of the billboard began to move towards three-dimensionality, simultaneously existing as sign and object. Our proposal aims to build on this legacy in a contemporary way, with an iconic object-billboard programmed with an unprecedented breadth of commercial, cultural, and interactive media content.

Rendered by: Kilograph

Rendered by: Kilograph

  • Architects: Tom Wiscombe Architecture
  • Project: West Hollywood Belltower
  • Location: California, USA
  • Rendering: Kilograph
  • Software used: Maya and Rhinoceros
  • Client: City of West Hollywood
  • Builder/ Operator: Orange Barrel Media
  • Museum Partner: Museum of Contemporary Art (MoCA)
  • Structural: Walter P Moore

(more…)

Société Générale Headquarters in Paris, France by Architecture Anne Démians

Sunday, November 13th, 2016

Article source: Architecture Anne Démians

«My role as an architect is to ensure that this important density is consistent with the quality of the site and with each workspace. This density is assumed as a positive constraint, likely by nature to propel us towards the future. Les Dunes project differentiates itself from others by its architectural identity, it offers a new image of modernity through a innovation in construction in a gentle rupture / breakaway from what’s previously been done over the past 30 years. The entity as a whole is more than a building, it is a landscape.» Anne Démians

INTERNET’S INFLUENCE ON TERTIARY INNOVATION

Following two decades of technological upheaval directly related to the Internet, changes in society have emerged with their consequences on our ways of living.

Heralding a new era, digital tools profoundly boost individual and social exchanges and modes of expression. Our working attitudes are thus modified and our relationship to space is shaken. This digital transition impacts work relations and manifests itself in the office, but how are they (re)drawn?

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

  • Architects: Architecture Anne Démians
  • Project: Société Générale Headquarters
  • Location: 6 allée des Sablons Val de Fontenay, Paris, France
  • Photography: Jean-Pierre Porcher, Laure Vasconi et AAD
  • Software used: AUTOCAD
  • Client: Societe Generale
  • Master of attorney book: Sogeprom
  • Project team: Martin Mercier (contest), Jack Weinand (studies and site), Malik Darmayan, Gabriel Ober, Francesco Girardi, Minsu Lee, Maite Casas, David Dahan, Igor Sanchez, Alain Sabounjian (Contributors)
  • BET Economist: Mazet and Associates
  • BET façade and structure: VP & GREEN fluid
  • BET electricity: Egis
  • BET cuisiniste: Gaury
  • HQE: Alto Engineering
  • Area: 89 000 m²
  • Budget: EUR 210 million

(more…)

12 Degrees in Ontario, Canada by CORE Architects Inc.

Friday, November 11th, 2016

Article source: CORE Architects Inc.

12 degrees was designed as an urban infill project, fitting into the context of a mixed use residential area where the city block has buildings that include both the Art Gallery of Ontario and the Ontario College of Art and Design.

Given the artistic nature of the city block, the design became a playful exercise in massing and an anchor to the south-west corner of the block.  The design can be read as analogous to the stacking of toy blocks, with one of the blocks skewed at 12 degrees from the others.

Image Courtesy © CORE Architects Inc.

Image Courtesy © CORE Architects Inc.

  • Architects: CORE Architects Inc.
  • Project: 12 Degrees
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Software used: REVIT and AutoCad

(more…)

Cafe SAPOON SAPOON in Seoul, South Korea by Betwin Space Design

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Betwin Space Design

“Two years for gathering energy of the earth with the sounds of water, wind and human footstep, and six years for looking after ginseng. Six-year-old Red Ginseng nourished by the devotion of KGC(Korea Ginseng Corporation) for eight years. ”Opened on the first floor of KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) Tower last August, Café Sapoon Sapoon expresses the advertising copy of Cheong-Kwan-Jang implicatively. Sapoon Sapoon is a compound word of Saponin, main ingredient of red ginseng, and Spoon, a tool to deliver taste and nutriment of food. As Sapoon also means ‘a figure of light and careful step’ and ‘light and refreshing state of body and mind’ in pure Korean word, people can feel refreshing scenery with light beverage. Sapoon Sapoon is a casual space created by KGC in order to be free from the perception, ‘Red ginseng is nothing but health functional food’, while keeping credibility of company and its quality-first spirit. Betwin Space Design grafted traditional ideology of Cheong-Kwan-Jang on this café modernly.

Image Courtesy © Yong-joon Choi

Image Courtesy © Yong-joon Choi

  • Architects: Betwin Space Design
  • Project: Cafe SAPOON SAPOON
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Yong-joon Choi
  • Software used: Adobe photoshop & illustrator, Google sketch up, 3D max, Auto cad
  • Design Director: Jung-gon Kim, Hwan-woo Oh
  • Design Team: Sun Kim, Hye-jin Yang, Su-in Lee, Dae-hyun Lee
  • Client: KGC
  • Area café: 220.9 sqm + terrace 82.3 sqm
  • Completion: Aug, 2016

(more…)

Monolith House in Victoria, Australia by Rara Architecture

Thursday, November 10th, 2016

Article source: Rara Architecture

Our mission was to reinstate the old home’s glory through highlighting it’s simplistic characteristics and its overall form. We stripped it right back to a neutral state. The height of the rear addition had the potential to dwarf the original heritage home, so, sympathetically, we mimicked the roof angle, but didn’t hide it. Nothing about the addition is ‘trying to hide’ anything. The old building transitions smoothly to the new, visually and emotionally, both internally and externally – the old floorboards transition to a new polished concrete slab, the old weatherboards transition to a perforated brick wall (outlining the central Zen garden) and then again to a solid brick wall. The addition, which can be enjoyed from the rear lanes and from within the property stands proud, like the existing Edwardian; it stands high, and strong without any exaggeration or excess, it is brutal, minimal and statuesque: a monolith.

Image Courtesy © Christopher Alexander

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Rara Architecture (Wesley Spencer)
  • Project: Monolith House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Alison McWhirter, Christopher Alexander
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Femme Fanatique by CTRLZAK Studio

Thursday, November 10th, 2016

Article source: CTRLZAK Studio

Femme Fanatique is a space dedicated to the world of tango. Femme Fanatique’s shoes are designed with passion and are entirely handmade by specialized artisans. CTRLZAK’s design presents these exact elements, interpreting the essence and the posture of the dance while emphasizing at the same time the process and the quality of the product.

Image Courtesy © Dimitris Poupalos

Image Courtesy © Dimitris Poupalos

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: Femme Fanatique
  • Photography: Dimitris Poupalos
  • Software used: Rhino, Autocad, Photoshop and Illustrator
  • Graphic design and brand identity: Somethink
  • Construction and project supervision: Thimios Apostolakis

(more…)

ANI VILLAS in Anguilla, British West Indies by Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Friday, November 4th, 2016

Article source: Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership

Ani Villas, two modern luxury villas of 3,000-4,000 square feet each, reside on a 1 ½ acre plot that slopes up to a sheer, stone promontory, overlooking Little Bay to the west on Anguilla’s north coast.  They include soaring indoor-outdoor living spaces with breathtaking views of the sea and the sky.  Each villa has four bedrooms with a detached office/guest area, and site amenities include a tennis court, a viewing pavilion and a cliff-top pool and deck area.  The white, modern structures – a series of stacked rectangular layers, forming subtly ascending levels and varying sized balconies and infilled with glass – are like a beacon atop the cliff and position themselves within the tradition of tropical modern architecture.

Night-View, Image Courtesy © James Wilkins

Night-View, Image Courtesy © James Wilkins

(more…)

Tree of Life Chapel in Braga, Portugal by Cerejeira Fontes Arquitectos

Friday, November 4th, 2016

Article source: Cerejeira Fontes Arquitectos

The object, the chapel, is a handmade wooden box construction inside a huge18th century stone building, the Seminary of St. Tiago, in the center of Braga, Portugal. Into the renovated two levels space that encloses the Chapel comes some daylight that is very controlled and delicately used by the architects. The space around the chapel is quite dark, so the object appears transparent. The natural light is filtered through its walls, made by thin, horizontal, wooden bars, and gives the architectural body a luminous appearance.

Image Courtesy © José Forte

Image Courtesy © José Forte

  • Architects: Cerejeira Fontes Arquitectos
  • Project: Tree of Life Chapel
  • Location: Braga, Portugal
  • Photography: José Forte and Asbjørn Andresen
  • Software used: REVIT (autodesk)
  • Design Team: António Jorge Fontes, André Fontes, Asbjörn Andresen, Joaquim Carvalho(civil engineer)
  • Area: 38 m2
  • Project year: 2010
  • Construction year: 2010
  • Finished year: 2010
  • Inogorated: October 20, 2011

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy