Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Conservatory of Nantes in France by Raum Architects

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Raum Architects

Winner in March 2012 of the competition organized by the City of Nantes : a building shared by the Conservatory of Nantes and the Academy of performing arts of Bretagne-Pays de la Loire. Together with the new cultural practices that dance and music arouse, the design of this building follows their alterations and allows opening those practices towards a contemporary culture.

Global aerial view, south-west, Image Courtesy ©  Audrey Cerdan

Global aerial view, south-west, Image Courtesy © Audrey Cerdan

  • Architects: Raum Architects, L’ESCAUT (associate architect & scenography)
  • Project: Conservatory of Nantes
  • Location: Nantes, France
  • Photography: Audrey Cerdan
  • Software used: Autocad & Google Sketchup
  • Client: City of Nantes
  • Program: A building shared by the Conservatory of Nantes and the Academy of performing arts of Bretagne-Pays de la
    Loire.
  • Engineering: GIRUS (structure & fluids), ECMS (economist), Vincent Hédont (acoustic)
  • Surface: 2 693 m2
  • Cost: 5 985 000 € (excl. tax)
  • Year: 2015

(more…)

Wild Walk in Tupper Lake, New York by Linearscape Architecture, PLLC

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: Linearscape Architecture, PLLC 

Wild Walk is an interactive nature walk at the Wild Center, a non-profit organization and nature center committed to helping people explore and learn about the natural environment of the Adirondacks. Built in the forest, Wild Walk is designed as an elevated trail of bridges that creates a learning landscape; bringing visitors up into the treetops to offer a new perspective of the forest. The project consists of a series of platforms connected by bridges that start at grade level and gradually bring people 40 ft. above grade to look out over the surrounding woodlands. The platforms are supported by Corten steel posts designed to be an abstraction of the surrounding white pine trees. Wild Walk is almost fully accessible, family oriented and includes a four-story twig tree house, swinging bridges, a spider’s web for shared play hovering 24 ft. off the ground and many opportunities to sit, observe and learn about the forest below. The walk culminates in a life-sized bald eagle’s nest at the highest point that visitors can inhabit.

Wild Center, Image Courtesy © Linearscape Architecture, PLLC

Wild Center, Image Courtesy © Linearscape Architecture, PLLC

  • Architects: Linearscape Architecture, PLLC 
  • Project: Wild Walk
  • Location: Tupper Lake, New York
  • Software used: Revit
  • Project Team: Wayne Striker and Ting Chin
  • Regulatory Approvals/Landscape and Site Planning: William W. Palmer and Barbara M. Budzinski
  • Structural Engineers: Silman
  • Mechanical, Electrical and Plumbing Engineers: Syska Hennessy Group, Inc.
  • Contractor: Northland Associates with Phoenix Welding & Fabricating
  • Exhibit Design and Fabrication: Cost of Wisconsin and The Wild Center
  • Exhibit Graphic Design:  Derek Prior
  • Client: The Wild Center, 45 Museum Dr, Tupper Lake, NY  12986
  • Designer: Charles P. Reay

(more…)

“Reform in Cala Moragues” in Andratx, Spain by JAIME SALVÁ, Arquitectura & Interiorismo

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: JAIME SALVÁ, Arquitectura & Interiorismo

An integral refurbishment of an existing villa at Puerto de Andratx, Mallorca. Spain, designed by the team JAIME SALVÁ, Architecture & Interior Design.

Located only 3 minutes away from the harbour side and enjoys some of the best views ever. On the east side you have a full view of the harbour with its beautiful lights at nighttime and on the west side fabulous open sea views. On clear days you can even see Ibiza on the horizon.

Image Courtesy © JAIME SALVÁ, Arquitectura & Interiorismo

Image Courtesy © JAIME SALVÁ, Arquitectura & Interiorismo

  • Architects: JAIME SALVÁ, Arquitectura & Interiorismo
  • Project: Reform in Cala Moragues
  • Location: Andratx, Spain
  • Software used: Autocad, Sketchup
  • Solar Surface : 754 m2
  • Built area: 325 m2.
  • Project: 2014
  • Final Work: 2015

(more…)

Altana R & D Center in Mumbai, India by MALIK Architecture

Sunday, September 27th, 2015

Article source: MALIK Architecture

The plot itself filled with lush large trees and its profile have dictated the evolution of the design concept. A careful study of the site, levels and the root structure of the trees leaves limited areas for development of the R&D center.  It is this study that first drove us into demolishing the existing house along with the following reasons:

  1. Aesthetically unsuitable for a modern R&D lab.
  2. Large area available without trees.
  3. Possibility of construction of a basement + upper floors to optimize built-up area.
Image Courtesy © MALIK Architecture

Image Courtesy © MALIK Architecture

  • Architects: MALIK Architecture
  • Project: Altana R & D Center
  • Location: Mumbai, India
  • Software used: Autocad
  • Design Team: Kamal Malik, Ketan Chaudhary, Geeta Danani
  • Project Type: R&D
  • Client: Altana Pharmaceuticals
  • Built-up area:  65,000 sq ft
  • Project Status: Complete
  • Year of completion: 2002

(more…)

48 HOUSING UNITS in Bourges, France by PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Sunday, September 27th, 2015

Article source: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES

Our intention for these three blocks, which were doomed to a standardized housing estate operation, was to recreate an integrated part of the town, rich in different lifestyles and strong in terms of developing a neighborhood.

Image Courtesy © 11H45

Image Courtesy © 11H45

  • Architects: PETITDIDIERPRIOUX ARCHITECTES
  • Project: 48 HOUSING UNITS
  • Location: Bourges, France
  • Photography: 11H45 and Thierry Clarté
  • Software used: AutoCAD and SketchUp
  • Client: GIE Bourges Habitat
  • Consultants: SLI (Sécurite Levage Ingénierie) All-trades engineering and quantity surveying
  • Program: 48 housing units for social renting: 10 townhouses (block A), 26 collective / intermediate dwellings (block B), and 12 intermediate dwellings (block C)
  • Surface: 3289 m² habitable floor area // 3 805 m² net floor area
  • Calendar: Completion 2014
  • Cost: €3.45 M excl. VAT
  • Environmental objectives: 2008 Habitat & Environnement (Housing & Environment) Certification, E profile Très Haute Performance Energétique (Very High Energy Performance)

(more…)

Broad Street House in Suffolk, UK by Nash Baker Architects

Friday, September 25th, 2015

Article source: Nash Baker Architects

Broad Street House is new build home in Suffolk by Nash Baker Architects. The house utilises a palette of natural and traditional materials to blend with the rural street scene, and the exterior uses oak cladding and handmade bricks (both locally sourced) to blend with the architectural character of the village. To create a more distinctive look, the bricks were laid in a variation of ‘Monks bond’ using white iron-free sand for the lime mortar which was sourced from the local Wivenhoe pit.

Image Courtesy © Nick Guttridge

Image Courtesy © Nick Guttridge

  • Architects: Nash Baker Architects
  • Project: Broad Street House
  • Location: Suffolk, England, UK
  • Software used: Autocad
  • Photography: Nick Guttridge

(more…)

HOUSE LLP by Alventosa Morell Arquitectes

Friday, September 25th, 2015

Article source: Alventosa Morell Arquitectes 

Memory

This building has been designed after the request, of two sisters, for a bioclimatic house where to live together and independent at the same time. So the project focuses on these clients’ needs.

The building plot enjoys views over the Collserola mount, and it is on a uniform and deep pitch, (30%).

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

Image Courtesy © Adrià Goula Photo

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes 
  • Project: HOUSE LLP
  • Photography: Adrià Goula Photo
  • Software used: Excel, Meteonorm, Energyplus, Autocad, PHPP
  • Design Team: Alventosa Morell Arquitectes (Josep Maria Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell)
  • Builder Company: Nix Profusta
  • Structures Calculist: Crespiera Simó Diagonal Arquitectura SLP
  • Construction:  08/2014 – 02/2015

(more…)

The ZEB Pilot House in Larvik, Norway by Snøhetta

Friday, September 25th, 2015

Article source: Snøhetta

Snøhetta is an active partner within ZEB (The Research Center on Zero Emission Buildings). The ZEB Multi-Comfort House is a cooperation between Snøhetta, Scandinavia’s largest independent research body SINTEF, ZEB partner Brødrene Dahl, and Optimera.

Image Courtesy © Bruce Damonte

Image Courtesy © Bruce Damonte

  • Architects: Snøhetta 
  • Project: The ZEB Pilot House
  • Location: Ringdalskogen, Larvik, Norway
  • Photography: Paal-André Schwital, EVE, Bruce Damonte
  • Software used: Rhino, DIVA, SIMIEN, REVIT, PVSYS and AutoCAD
  • Client: Optimera and Brødrene Dahl (Saint Gobain)
  • Typology: Zero Emission Demonstration Building
  • Size: 220m²(house), 220m2 (site)
  • Status: Completed September 17, 2014

(more…)

Residence in Paderborn, Germany by Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Friday, September 25th, 2015

Article source: Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

The House for a family with a child was completed in 2010 and is located on a busy street in a residential area of the Central German city of Paderborn. In accordance with the predominant development in this area (existing development of the environment), the one-and-a-half storey building has a gabled roof, thereby deliberately integrating typologically into the existing neighbourhood. The House is accessed over a gravel-covered introverted courtyard, which is closed off from the adjacent road by a concrete wall. Also the garage is accessed through the courtyard. It was designed in a way that it merges with the house and is barely noticeable.

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

Image Courtesy © Architekten Wannenmacher +Möller GmbH

(more…)

The Clinic in Shanghai, China by Hcreates

Wednesday, September 23rd, 2015

Article source: Hcreates

The Clinic – by International Rehabilitation Specialists. The first of its kind in Shanghai, The Clinic, is a wellness, and rehabilitation center focusing on each person’s individual needs. The design aims to create an interior that overturns ones idea of the “sterile white walled” hospital environment. Raw materials of concrete, rustic wood, textured glass and industrial lighting have been used to create an intimate boutique style to the common spaces and treatment rooms. The minimalistic and natural finishes give suggestion to a spa interior to instill a feeling of relaxation and healing.

Image Courtesy © Seth Powers Photography

Image Courtesy © Seth Powers Photography

  • Architects: Hcreates
  • Project:The Clinic
  • Location: Jiashan Road, Shanghai, China
  • Photography: Seth Powers Photography
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Graphic Design and Branding: NO BODY Visual Communication
  • Designer(s): Hannah Churchill
  • Design Year: March 2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy