Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Autodesk’ Category

Atelier-Greenhouse in Machachi, Ecuador by Al bordE architects

Thursday, August 14th, 2014

Article source: Al bordE architects

He requires a shelter to express the powerful reflection of nature in his paintings. In the other hand. She needs a greenhouse to summarize the diversity of that nature. He is the foundation of the family. She is tenderness, passion and hope.

Image Courtesy © Pascual Gangotena

Image Courtesy © Pascual Gangotena

  • Architects: Al bordE architects
  • Project: Atelier-Greenhouse
  • Location: Machachi, Ecuador
  • Photography: Pascual Gangotena
  • Software used: AutoCad, Photoshop
  • Altitude: 3550 masl
  • Client: Iñigo Salvador
  • Technical Advisor: Arq. Bolívar Romero, Rammed Earth Specialist
  • Builder: al bordE, Pascual Gangotena & Miguel Ramos
  • Infographics: al bordE, David Barragán & Esteban Benavides
  • Constructed Area: 61.95 m2
  • Design Year: 2006
  • Building Year: 2007
  • Status: Completed

(more…)

Office of the brand agency Svoyo mneniye in Moscow, Russia by za bor architects

Thursday, August 14th, 2014

Article source: za bor architects

«Svoyo mneniye»* brand agency is a small highly specialized agency engaged mainly in package designing.  Despite the modest company size its portfolio has a lot of world famous clients.

The agency had a wish to obtain an «unusual and creative space», separately discussed were areas for placement of a large number of exhibition samples.  Thus the office room size was quite small — only 450 sq.m., however the premises had many interesting features: once there was a plant located in this building so it had very high ceilings, brick walls and huge window apertures.

Image Courtesy © za bor architects

Image Courtesy © za bor architects

  • Architects: za bor architects
  • Project: Office of the brand agency Svoyo mneniye
  • Location: Moscow, Russia
  • Software used: ArchiCAD, 3Ds Max
  • Architect In Charge: Peter Zaytsev, Arseniy Borisenko
  • Furniture: chairs and armchairs — Herman Miller, Arper, Pedralli; tables, cupboards/cabinets, bar counter — za bor architects
  • Project management: za bor architects
  • Project and building: 2013 – 2014
  • Area: 450 sq.m.

(more…)

City of Santa Monica Parking Structure #6 in California, United States by Behnisch Architekten

Wednesday, August 13th, 2014

Article source: Behnisch Architekten

The City of Santa Monica (CoSM) Parking Structure #6 in downtown Santa Monica serves several major local and tourist destinations. The public parking structure was completed in December 2013.

Image Courtesy © David Matthiessen

Image Courtesy © David Matthiessen

  • Architects: Behnisch Architekten
  • Project: City of Santa Monica Parking Structure #6
  • Location: California, United States
  • Photography: David Matthiessen
  • Software usedAutoCAD

(more…)

SALVA46 in Barcelona, Spain by MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Tuesday, August 12th, 2014

Article source: MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Salva46 is our investigation into flexible co-existence.Exploring the nomadic lifestyle of the 21st century. Where movement and fluidity contrast with privacy and stability.

An experiment in shared micro living – two equally balanced spaces pivoted by a central communal area. A play of opposites in a world of conformists.

Image Courtesy ©   ASIER RUA

Image Courtesy © ASIER RUA

  • Architects: MIEL ARQUITECTOS  & STUDIO P10
  • Project: SALVA46
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: ASIER RUA
  • Software used: Architectural desktop
  • Type: APARTMENT REFORM
  • Size: 65 m2
  • Time: 2013-2014

(more…)

Citadel of Construction in Perugia, Italy by HOFLAB & HOFPRO

Saturday, August 9th, 2014

Article source: HOFLAB & HOFPRO

The headquarters of the unified building institutions of the province of Perugia (Centro Edile per la Sicurezza e la Formazione and Cassa Edile) acts as a connecting element within its very heterogeneous semi-peripheral urban context, both typologically and figuratively. This is characterized by a combination of the macroscopic scale, represented by warehouses and shopping structures, and the microscopic one, represented by detached dwellings.

Image Courtesy ©  Dario Diarena

Image Courtesy © Dario Diarena

  • Architects: HOFLAB & HOFPRO
  • Project: Citadel of Construction
  • Location: Perugia, Italy
  • Photography: Dario Diarena
  • Software used: AutoCAD, and different 3d software products
  • Clients: Cassa Edile della Provincia di Perugia, Centro Edile per la Sicurezza e la Formazione
  • Architect In Charge: HOFLAB (Paolo Belardi, Carl Volckerts), HOFPRO (Alessio Burini), Valeria Menchetelli

Chronology

  • Project: 2007-2009
  • Construction: 2010-2013
  • Construction management: HOFPRO (Alessio Burini), Area Progetto Associati (Marco Balducci), Flu.Project (Mario Lucarelli, Enrico Malà), Drisaldi Associati (Gianni Drisaldi), Siro Ercolani.
  • Artistic direction: HOFLAB (Paolo Belardi, Carl Volckerts)
  • Interior design: HOFLAB (Paolo Belardi, Matteo Scoccia), HOFPRO (Alessio Burini)
  • Structural design: Area Progetto Associati (Marco Balducci, Roberto Regni, Francesco Bartocci)
  • Mechanical services design: Flu.Project (Mario Lucarelli, Enrico Malà)
  • Electrical services design: Drisaldi Associati (Gianni Drisaldi, Gloria Drisaldi)
  • Fire prevention design: Flu.Project (Michele Bartoccini)
  • Safety coordination: Area Progetto Associati (Marco Balducci)
  • Vegetation design: Enrica Bizzarri
  • Project manager: Massimo Marinelli
  • Contractors: Seprim sas, Edilcostruzioni srl
  • Plot area: 6.900 mq ca.
  • Building surface: 7.800 mq ca.
  • Volume: 18.000 mc ca.

(more…)

TBWA\LISBON office in Lisbon, Portugal by ColectivArquitectura

Saturday, August 9th, 2014

Article source: ColectivArquitectura

Taking as its starting point an area of about 500 sqm situated on the 9th floor of an office building in Lisbon, built in 1970 and originally designed for Philips headquarters by architect Fernando Silva, the intervention aimed to install the portuguese branch of advertising agency TBWA.

Image Courtesy © FG+SG

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: ColectivArquitectura
  • Project: TBWA\LISBON office
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: FG+SG – fotografia de arquitectura
  • Software used: Autodesk, Autocad.
  • General contractor: Luís M. M. Martins Unipessoal, Lda
  • Floorarea: 5.330sqft, 495,00 m2
  • Woodcontractor: Socorte, S.A.,  construção de casas em madeira
  • Project: 2011.11-2011.12
  • Construction: 2011.12-2012.01

(more…)

Beast in Austin, USA by Specht Harpman

Friday, August 8th, 2014

Article source: Specht Harpman

This project involved the renovation and adaptive re-use of an existing single-story brick building in downtown Austin.  The structure, built in the 1920’s, housed a wide variety of tenancies through the years, from a mom-and pop grocery store to leasing offices for new downtown condominiums.  The current owner, a creative company involved with film production, was on an extremely limited budget, and wanted to re-use as much of what existed as possible while making something that was uniquely “Austin” in character.

Image Courtesy © Specht Harpman

Image Courtesy © Specht Harpman

  • Architects: Specht Harpman
  • Project: Beast
  • Location: Austin, Texas, USA
  • Software used: Autocad

(more…)

Weston Residence in Weston, Connecticut by Specht Harpman Architects

Thursday, August 7th, 2014

Article source: Specht Harpman Architects

The Weston Residence nestles in a valley adjacent to the Saugatuck River.  In plan and section, the elements of the house engage the site in a way that purposefully blurs the transition and distinction between the built and natural environment.

Image Courtesy © Taggart Sorensen

Image Courtesy © Taggart Sorensen

  • Architects: Specht Harpman Architects
  • Project: Weston Residence
  • Location: Weston, Connecticut
  • Photography: Taggart Sorensen
  • Software used: Autocad
  • Project Size: 2400 sq. ft.
  • Completion Date: 2013
  • Design Team: Scott Specht, Louise Harpman, Amy Lopez-Cepero

(more…)

SN HOUSE in Londrina, Brazil by Studio GT

Saturday, August 2nd, 2014

Article source: Studio GT

Perfect for the leisure time of a large family, this house in Londrina, Brazil seems like its floating in the air. That is due to the volumetry and the large spans without pillars designed by the architect Guilherme Torres.

From the unevenness of nearly 3 meters of the ground, it came the idea of a residence with a cantilever main floor to reserve more space for the leisure area on the lower level. “I’ve docked the house on the slope” says the architect Guilherme Torres, “By doing that, I’ve released the space underneath it to the garden, the pool and the living rooms”. The irregular relief was won by a monumental block of prestressed concrete containing cables of high strength steel driven and trapped inside the slab itself. This feature allowed the span of 17.5 meters long besides the 4.5 meters cantilever volume beyond the wall that mark boundaries of the leisure area.

Image Courtesy ©  Denilson Machado

Image Courtesy © Denilson Machado

  • Architects: Studio GT
  • Project: SN HOUSE
  • Location: Londrina, Brazil
  • Photography: Denilson Machado
  • Software used: AutoCad, photoshop
  • Year: 2010
  • Area: 843 m²
  • Team: Guilherme Torres, Celso Oshiro, Jean Oliveira, Rafael Miliari, Raphael Lima, Vanessa Bercini
  • Structure and Foundation: ZOCCO PROJETOS ESTRUTURAIS
  • Hydraulic project: Engenheiro Carlos Ruzzon
  • Electrical project: Engenheiro Carlos Ruzzon
  • Landscaping: FLORA DECARI, Ricardo Armando

Suppliers:

  • Cumaru wood: Casa e campo
  • Stone: Pedras decorativas Monte belo
  • White Silestone: Execução Marmoraria Athenas
  • Glass mosaic: CASA OBJETO 3336 4568
  • Solar heating: PIRAMIDE AQUECIMENTO SOLAR
  • Entrance gate woodworks: Casa e campo
  • Toilets woodworks: Marcenaria Oliveira
  • Kitchen Woodworks: Florense
  • Porcelain floor tile: Conceitual acabamentos
  • White marble supply:Material – Euromax Mármores
  • White marble works: Marmoraria Athenas
  • Sanitary wares: Casa Objeto

(more…)

Hyland House in Sydney, Australia by Chris Elliott Architects

Saturday, August 2nd, 2014

Article source: Chris Elliott Architects

A small intervention vastly improves lifestyle An old terrace in inner city Sydney, its rear dilapidated, bordering on potential collapse. An innovative solution opens up the house to the garden and lets in more light. The new bathroom is broken up into separate components to avoid obstructing the flow of the house.

Image Courtesy © Richard Glover

Image Courtesy © Richard Glover

  • Architects: Chris Elliott Architects
  • Project: Hyland House
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Richard Glover
  • Software used: Microstation and 3D Studio 
  • Size: 26sqm

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy