Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Revit’ Category

Sebastopol Barn House in California by ANDERSON ANDERSON ARCHITECTURE

Sunday, February 1st, 2015

Article source: ANDERSON ANDERSON ARCHITECTURE

The classic barn form of the Sebastopol Barn House is the result of an historic timber frame structure dismantled in upstate New York, cleaned, cataloged and refurbished in Texas, and planned for relocation in the wine country of Northern California. The interior enclosed living spaces within the barn form are carefully designed to preserve the massive open space of the frame, weaving in and out of the existing timbers as a simple background of folding white planes, highlighting the special wood and joinery, and gathering the mysterious light, shadow, and spatial tracery of the floating beams and columns. All new elements of the architecture are constructed of simple materials, painted white, so that only the barn frame itself is highlighted. The pure form of the barn exterior is counterpoised with a low concrete wing cut into the hillside, locking the barn into its meadow landscape with simply formed outdoor courtyard living spaces formed by the two wings.

Image Courtesy © ANTHONY VIZZARI

Image Courtesy © ANTHONY VIZZARI

  • Architects: ANDERSON ANDERSON ARCHITECTURE
  • Project: Sebastopol Barn House
  • Location: Sebastopol, California, USA
  • Photography: ANTHONY VIZZARI3
  • Software used: Autodesk Revit, Rhino
  • Building Type: Single family residents with second dwelling unit, Wood + Concrete Construction
  • Completion: 2014
  • Area of Building: 3732 sq. ft.
  • Design Team: MARK ANDERSON, PETER ANDERSON, JOHNSON TANG, YEVGENIY OSSIPOV, Gennifer Muñoz, YINGYING XUE, JIA WU, CHRIS CAMPBELL
  • Project Manager: JOHNSON TANG
  • BARN TIMBER FRAME RESTORATION: TROY DUMONT
  • GENERAL CONTRACTOR: ANDY BANNISTER

(more…)

Phoenix House in Berkeley, California by Anderson Anderson Architecture

Saturday, January 31st, 2015

Article source: Anderson Anderson Architecture

The Phoenix house is named for the mythical bird that rose from the ashes of fire to start a new life. This home on a hillside site looking across San Francisco Bay to a panoramic view of San Francisco and the Golden Gate Bridge is a rebuild following a tragic fire on the site. The original house was built in 1952 by Berkeley architect Henry Hill for the family of a local lighting fabricator who collaborated with many important Bay Area artists, artisans and architects, from early masters such as Julia Morgan and Bernard Maybeck, to the region’s mid-century modern masters. With this legacy, the original home was filled with works of art and craft from local craftspeople and the family’s travels in Asia and the Middle East, much of which was lost in the fire.

Image Courtesy © ANTHONY VIZZARI

Image Courtesy © ANTHONY VIZZARI

  • Architects: Anderson Anderson Architecture
  • Project: Phoenix House
  • Location: Berkeley, California, USA
  • Photography: ANTHONY VIZZARI
  • Software used: Revit
  • Building Type: Single Family Residential, CNC Prefabricated steel and wood construction
  • Area of Building: 3700 sq. ft.
  • Design Team: MARK ANDERSON, PETER ANDERSON, JOHNSON TANG, YEVGENIY OSSIPOV, Gennifer Muñoz, YINGYING XUE, JIA WU, CHRIS CAMPBELL
  • Project Manager: YEVGENIY OSSIPOV
  • GENERAL CONTRACTOR: YEVGENIY OSSIPOV
  • ENVIRONMENTAL CONSULTANT: OLIVIER PENNETIER
  • CNC MILLWORK: STEFAN SCHNEIDER

(more…)

Lakewood Art Studio by KZ Architecture

Wednesday, January 21st, 2015

Article source: KZ Architecture

An artist’s studio addition to an existing home serves as a catalyst to transform a back yard into a series of terraced outdoor rooms, pulling an indoor lifestyle out into the subtropical climate.

Image Courtesy © Robin Hill

Image Courtesy © Robin Hill

  • Architects: KZ Architecture
  • Project: Lakewood Art Studio
  • Photography: Robin Hill
  • Software used: Revit

(more…)

Iconic Tower for Downtown Sacramento by Pei Cobb Freed & Partners Architects LLP

Thursday, January 15th, 2015

Article source: v2com

Pei Cobb Freed & Partners has unveiled its design for a glass-clad tower that will be the largest corporate headquarters in downtown Sacramento. A project of Vanir Development Company, the 26-story building is set to rise on a prime J Street site within walking distance of the new Sacramento sports arena.

Image Courtesy © Pei Cobb Freed & Partners Architects LLP

Image Courtesy © Pei Cobb Freed & Partners Architects LLP

(more…)

Edmonton Airport Combined Offices and Control Tower in Alberta, Canada by DIALOG

Thursday, January 8th, 2015

Article source: DIALOG

The Combined Office/Control Tower project was an integral part of the Edmonton International Airport’s expansion 2012 program, responding to increasing ridership and the pressure it had placed on the existing infrastructure and buildings. As Canada’s fastest growing major airport, the expansion ensures that the airport keeps pace with the Alberta Capital Region’s economic development.

Image Courtesy © Tom Arban

Image Courtesy © Tom Arban

  • Architects: DIALOG
  • Project: Edmonton Airport Combined Offices and Control Tower
  • Location: Alberta, Canada
  • Photography: Tom Arban
  • Software used: Rhino and Revit
  • Principal-in-Charge: Tom Sutherland
  • Project Architect: Stephen Boyd
  • Project Engineer: Jim Montgomery, Tim McGinn, Ed Pon
  • Client: Edmonton Airports

(more…)

House Mat in Maseru, Lesotho by Nico van der Meulen Architects

Friday, December 12th, 2014

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Mat is a new double storey residence designed by Rudolph van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

The 1884 m² house is located against a hill in Maseru, Lesotho, on a stand of 4991m².

The concept of a contemporary white building that follows a gentle curve came about after the original complicated design was simplified and reduced into a white curve mirroring the curve of the hill base.

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects

(more…)

MY80 in Melbourne, Australia by Hayball

Saturday, December 6th, 2014

Article source: Hayball

The building’s diverse vertical neighbourhood features retail tenancies, commercial premises and residential dwellings.

MY80 offers residents a range of lifestyle services catering to a sophisticated set of high-rise dwellers seeking communal spaces and facilities not found in older buildings. These include a lounge and terrace, residents dining area, swimming pool and sauna, cinema and business centre on level 1, and a rooftop bar and terrace with impressive views (level 53). The apartments are structured to be affordable, with the dual communal areas providing generous specialised spaces – such as the dining room with designer kitchen for entertaining on a large scale – that complement private apartment living.

Image Courtesy © Peter Clarke

Image Courtesy © Peter Clarke

  • Architects: Hayball
  • Project: MY80
  • Location: 410 Elizabeth Street, Melbourne, Australia
  • Photography: Peter Clarke
  • Software used: Revit
  • Exteriors: Peter Clarke
  • Interiors: Shannon McGrath
  • No of levels: 55
  • No of apartments: 487

(more…)

THE CHILDREN’S HOME OF THE FUTURE in Kerteminde, Denmark by CEBRA

Tuesday, December 2nd, 2014

Article source: CEBRA

Danish architecture studio CEBRA has completed a pioneering project for a new type of 24-hour care centre for marginalized children and teenagers in Kerteminde, Denmark. The tile and wood cladded building plays with familiar elements and shapes to create a homely environment in a modern building that focuses on the residents’ special needs. The Children’s Home of the Future combines the traditional home’s safe environment with new pedagogical ideas and conceptions of what a modern children’s home is and which needs it should fulfil.

Image Courtesy © Mikkel Frost

Image Courtesy © Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: OUR HOUSE – THE CHILDREN’S HOME OF THE FUTURE
  • Location: StrandgårdsAlle, Kerteminde, Denmark
  • Photography: Mikkel Frost
  • Software used: AutoCAD, Revit, Rhinoceros, VRay for Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator
  • Client: Kerteminde Municipality
  • Landscape architect: PK3
  • Engineer: Søren Jensen
  • Awards: Nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van derRohe Award 2015
  • Year: 2012 – 2014
  • Status: Completed

(more…)

Kollaskolan in Kungsbacka, Sweden by KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

Thursday, November 27th, 2014

Article source: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE 

The new school consists of a school building of ca 6500m², a sports-block of ca 2500m² as well as additional smaller buildings. The school is executed as a passive-house, thus becoming one of the largest passive-house buildings in Sweden and probably the largest passive-house school built in the country.

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

Image Courtesy © KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE

  • Architects: KJELLGREN KAMINSKY ARCHITECTURE 
  • Project: Kollaskolan
  • Location: Kungsbacka, Sweden
  • Software used: Autodesk, Revit
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Michael Tuuling, Joti Weijers-Coghlan, Mélia Parizel, Maria Syrén, Michele Pascucci, Gaby Andersson, Paulina Kaluzna, Paco Pomares, Sanna Johnels, Sofia Wendel, Marta Menéndez, Sandra Nygren
  • Interior finish: Birch panel, white walls, railings made of painted wood boards
  • Exterior finish: Brick, fiber cement boards & plaster
  • Partners: Ramböll, 02 Landskap, Anna Törnqvist
  • Sustainable: Passive-house, solar cells, eco-friendly material
  • Client: Eksta Bostads AB
  • Program: School (6500sqm), Athletic Hall (4500sqm
  • Budget: 220.000.000 SEK
  • Status: Completed 2014

(more…)

Dalseong Citizen’s Gymnasium by Selim senin

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: selim senin

After a search for the best possible result to ensure the equal view of the courts from different directions, the project has been generated by a geometric combination of badminton courts. Around ten badminton courts a circulation belt of 3m was formed, this is how spectators or athletes can freely move all around. This circular space was surrounded by a large triangle which forms three triangular areas around the circle. Thanks to this organization of space three spectator stands were generated all of which has different view directions to the courts. In order to assure the proper angle for the triangular stands to view the courts, they were elevated upwards and were connected with triangular trusses so each triangular space carries each other’s load. Thus a dynamic interior setting was formed.

Image Courtesy © selim senin

Image Courtesy © selim senin

  • Architects: Selim senin
  • Project: Dalseong Citizen’s Gymnasium
  • Software used: sketchup,vray, autocad, photoshop, 3dmax, revit 

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy