Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Revit’ Category

White Office Building in Tehran, Iran by BNS Studio

Sunday, September 11th, 2016

Article source: BNS Studio 

The project is located at one of the busiest street in shahrak-e-gharb, Tehran. Its total area is 1500 sqm. The office complex comprises five levels of open office floors and one double height retail store at street level.

Image Courtesy © Farshad Kazerooni and Azin Soltani

Image Courtesy © Farshad Kazerooni and Azin Soltani

  • Architects: BNS Studio
  • Project: White Office Building
  • Location: Tehran, Iran
  • Photography: Farshad Kazerooni and Azin Soltani
  • Software used: Revit
  • Author Architects: Farshad Kazerooni, Farnaz Bakhshi, Azin Soltani
  • Design Associates: Mahta Heydari, Ali Kashtiara, Hadi Sharifzadeh, Nioosha Rashidi, Zoha Nekouian, Shabnam Abtahi
  • Detailed design consultant: Naser Naghdi, Mansour Naghdi
  • Façade Contractor: Alma aluminum industry
  • Area: 1500 sqm
  • Completion Year: 2015

(more…)

Clea House in San Diego, California by Nakhshab Development & Design, Inc.

Sunday, September 11th, 2016

Article source: Nakhshab Development & Design, Inc.

Designed, engineered and built by boutique San Diego firm Nakhshab Development & Design (NDD), the LEED Gold-certified Clea House, although just minutes from downtown San Diego, is set on a serene Mission Hills canyon slope. This mid-century modern-inspired single family home complements its surroundings and preserves the existing site terrain with a seamless cantilever design.  Elegantly perched on a three-story access column that encases an elevator, a stairway and one “bonus” room per floor, the nearly 4,000 square-foot Clea House functions primarily as a single-level residence in which large open rooms and outdoor spaces flow together with nature prominently on display throughout the home.

Image Courtesy © Nakhshab Development & Design, Inc.

Image Courtesy © Nakhshab Development & Design, Inc.

(more…)

Tecnomec Workshop House in São Paulo, Brazil by PAX.ARQ

Tuesday, September 6th, 2016

Article source: PAX.ARQ

As a result of a particular programmatic condition, the workshop-house project was conceived to host a residence, a high-performance mechanical workshop and classrooms in a 260m² terrain located in the Pinheiros neighborhood, São Paulo.

The programmatic activities were distributed in a specific way so it was possible to take the greatest advantage from the functional and legal point of view. The result is a separation of the program in three levels: ground-floor, which hosts the mechanical workshop activities, revisions, repairs, part-washing and a dynamometer room for vehicle testing; first floor, where the classrooms, study rooms and bathrooms are located; and second floor, place for the residence.

Image Courtesy © Bruno Candiotto

Image Courtesy © Bruno Candiotto

  • Architects: PAX.ARQ
  • Project: Tecnomec Workshop House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Bruno Candiotto
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, Revit and 3D MAX
  • Authors: paula sertório, victor paixão
  • Design team: alecsander gonçalves, isabella fatarelli, lucas lemos, miguel muralha, murilo gabriele, renata lovro, renata stefanelli, sebastian perez sarralde, ubirata prilip
  • Structure: telecki arquitetura de projetos
  • Landscaping: marcel steiner
  • Construction: sbn engenharia construções e acabamentos
  • Project year: 2011
  • Work year: 2015

(more…)

East Village Penthouse in New York by The Turett Collaborative

Sunday, August 14th, 2016

Article source: The Turett Collaborative

TCA has had a lot of experience connecting smaller apartments together into a seamless whole, but this adventurous client requested something we’d never seen before. In a newly constructed multi-residential development, in the East Village of NYC, TCA had the opportunity to meet a unique client’s desire to combine two penthouse condos… with a helical slide. In this transformation, two identical 1-bedroom units, one atop the other, were combined into a duplex 2-bedroom home with the option to descend in the usual way on a new Italian-made “Rintal” stair, or more speedily, in a seated position, careening through the new double-height atrium.

 Image Courtesy © Travis Mark Photography

Image Courtesy © Travis Mark Photography

  • Architects: The Turett Collaborative
  • Project: East Village Penthouse
  • Location: New York, USA
  • Photography: Travis Mark Photography
  • Software used: Vectorworks and Revit

(more…)

Mato in Oliveira de Azeméis, Portugal by Fcc arquitectura

Friday, August 12th, 2016

Article source: Fcc arquitectura 

Of the need for an exhibition space came the “MATO – Art Gallery”, next to Paulo Neves sculptor’s atelier.

Looking for inspiration in their own work of the sculptor, the organic design mirrors the trace of Paulo Neves. Whole body develops without straight surfaces. As if a strange animal has born on site, mixed with the surrounding vegetation.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Fcc arquitectura
  • Project: Mato
  • Location: Cucujães, Oliveira de Azeméis, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Software used: Autocad, Revit, Photoshop
  • Main contractor: Vieira Construções
  • Structure: Serralharia M. Peixoto & Aires
  • Plasterboard: Jonitecto
  • Exterior coating: Revesnunes
  • Tint: Lacca
  • Construction area: 48 m²
  • Project: Dec. 2011
  • Starts of works: May 2012
  • End works: Jun 2012

(more…)

CellaBar in Azores, Portugal by FCC Arquitectura + Paulo Lobo

Friday, August 12th, 2016

Article source: FCC Arquitectura

The building is the result of a regenerative transformation and expansion of a small pre-existing structure that had been abandoned for many years.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: FCC Arquitectura + Paulo Lobo
  • Project: CellaBar
  • Location: Madalena, Pico, Azores, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Software used: Revit, Autocad
  • General contractor: Esfalto Britas
  • Locksmithing: Estraga Ferro
  • Catering equipment: Arco Hotel
  • Construction area: 407 m²
  • Useful area: 322 m²
  • Project starts: August 2012
  • Starts of works: September 2013
  • End of the works: May 2015

(more…)

Villa Sunnano in Sweden by Murman Arkitekter

Thursday, August 11th, 2016

Article source: Murman Arkitekter

The brief was to design a family house on a north facing triangular promontory, overgrown with pine and blueberry bushes, covered with large boulders. The first sketches were made in 2010 and were put on hold until 2013. The project was completed in 2015.

Connected with the water front in all directions; except on one side, due to the risk of flooding.

We wanted to take advantage of the site’s unique conditions and make a dwelling with maximum contact with the surrounding nature and water but with respect to privacy.

Image Courtesy © Murman Arkitekter

Image Courtesy © Murman Arkitekter

  • Architects: Murman Arkitekter (Hans Murman)
  • Project: Villa Sunnano
  • Location: Sunnanö, Sweden
  • Software used: Revit
  • Project: 2010-2015

(more…)

“House in Limassol V” in Cyprus by Vassiliades Architects

Friday, August 5th, 2016

Article source: Vassiliades Architects

In this bioclimatic nearly zero energy building (nZEB), we followed a minimalistic direction morphologically, in order to distinguish the actual architectural features without unnecessary decorations and exaggerations, following modernistic standards. The main idea is analyzed in the synthesis of three basic volumes, which are separated by their function and their material – white for the common spaces, wood for the private spaces and exposed concrete for the parking. The bioclimatic character of the building played equally important role, since the two main volumes are ‘open’ to the south and ‘turn their back’ to the north. In this context, the rotation of the ground floor white volume is included in order to be located exactly perpendicular to the south. Similarly, the volume of wood floor overhangs by 3 meters to the east, creating a shelter for the users, ideal for the evening hours. The environmental orientation of the house, is completed with the use of thermal insulated materials and active systems, such as a 3kW photovoltaic system.

Image Courtesy © Vassiliades Architects

Image Courtesy © Vassiliades Architects

  • Architects: Vassiliades Architects
  • Project: House in Limassol V
  • Location: Limassol, Cyprus
  • Software used:  Autodesk Autocad,  Autodesk Revit, ISBEM CY

(more…)

House in Kantou II in Cyprus by Vassiliades Architects

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Vassiliades Architects

In this house with bioclimatic elements in Kantou, Cyprus, the building program was structured in such a way that it is fully operational, while the aim of the full exploitation of the environmental conditions in order to save energy and achieve thermal comfort for users was achieved. All the above, resulted its ranking in energy class “A”. The main idea, which determined the final morphological outcome, is characterized by the parallel synthesis of 3 monolithic volumes. Morphologically, the design combines some more “traditional” typologies and materials with other modern minimalist trends. In this design context, the “monolithic” volumes, are coated with different materials, from a neutral white color to stone and wood panels.

Image Courtesy © Vassiliades Architects

Image Courtesy © Vassiliades Architects

Audentes Therapeutics Office in California by Blitz Architecture + Interiors

Saturday, July 30th, 2016

Article source: Blitz Architecture + Interiors

Audentes Therapeutics is a biotechnology company that is pioneering the development and commercialization of gene therapy treatments for people with serious and rare diseases. They take pride in strong, global relationships with the patient, research, medical, and business communities with whom they work to improve the lives of patients.

To accommodate their growing team, Audentes hired Blitz to design 22,000 square feet of office space over  two floors in a multi-floor, class-A office building in San Francisco, California. The new office includes both open office and private office workstations; a collaborative all hands space; conference center; and collaborative work cafe. The office also offers stunning views of several San Francisco landmarks including Coit Tower and the Transamerica Pyramid.

Image Courtesy © Jasper Sanidad

Image Courtesy © Jasper Sanidad

  • Architects: Blitz Architecture + Interiors
  • Project: Audentes Therapeutics Office
  • Location: 600 California Street, 16th and 17th Floors, San Francisco, CA
  • Photography: Jasper Sanidad
  • Software used: REVIT
  • Team:
    • Seth Hanley: Principal-in-Charge
    • Abby Lubniewski: Project Designer
    • Abby Berube: Furniture Specialist
    • Kimberley O’Dowd: Construction Administration
    • John Hunter: Specifications
  • Size: 22,000 SF
  • Completion: April 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy