Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Graphisoft’ Category

Hotel IJDock in Amsterdam, The Netherlands by Bakers Architecten

Sunday, January 13th, 2013

Article source: Bakers Architecten

ASR Property Development has come to an agreement with the Spanish hotel chain Room Mate Hotels regarding a 25-year tenancy agreement for the hotel at IJDock in Amsterdam. The contract was signed on Thursday April 19, 2012. The hotel with its 285 rooms is situated at the peninsula IJDock, where the Palace of Justice is also located.

View lawcourts hotel : Image Courtesy Bakers Architecten

  • Architects: Bakers Architecten
  • Project: Hotel IJDock 
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Software used: Autodesk Autocad for the design and engineering and Graphisoft Archicad for the interior

Chen Minshuku in Tainan,Taiwan by TSDesign

Friday, December 21st, 2012

Article source: TSDesign

TSDesign group tried to reverse house’s axis by using old red-brick、old wood beam and modern materials, to match nearby human characters. Architecture style, materials, historical memory which form Tainan’s local architectural characters.

Night view : Image Courtesy Tsai Tsung-Sheng

  • Architects: TSDesign
  • Project: Chen Minshuku
  • Location: Tainan, Taiwan
  • Client: Miss Chen
  • Character Of Space: Minshuku (B&B)
  • Principal Designer: Chao Yuan-Hung, Chi Chien-Ching, Wang Jun-Jie, Chen Hsuan.
  • Design Unit: TSdesign
  • Contractor:  TA-Shan Development Contractor Ltd.
  • Site Area: 178m2
  • Building Area: 77.55 m2
  • Total Floor Area: 132m2
  • Cost: 5.5 Million NT (Construction、Landscape、Indoor renovation)
  • Design Time: 2012.2
  • Construction time: 2012.8
  • Principal Materials:
    • Exterior Wall: Metal、Red brick、Painting
    • Window: Airtight window、Old wood window
    • Indoor: Oak, Old cypress
  • Photos: Tsai Tsung-Sheng
  • Software used: ArchiCAD, Sketchup, Paper model

(more…)

Winery Complex in Somló, Hungary by Ekler Architects

Wednesday, December 19th, 2012

Article source: Ekler Architects

The first phase of a winery complex by Budapest-based practice Ekler Architect has been recently completed in Hungary’s wine region of Somló. The twin buildings containing the traditional winery and the champagne winery are part of a larger development. A champagne maturing factory and a hotel will complete the building ensemble, these are currently under construction. The individual buildings were designed not at the same time therefore they bear different characteristics.

Image Courtesy Ekler Architects

  • Architects: Ekler Architects
  • Project: Winery Complex
  • Location: Somló, Hungary
  • Architect: Dezső Ekler DLA, Ekler Architect Ltd.
  • Team members: Árpád Koncz, Gyöngyi Berta, Balázs Győri, János Gatter, Veronika Katona, Dalma Kiss, Bálint Berki
  • Structural Engineer: E&H Ltd.
  • M&E: PHQ Ltd.
  • Interior Design: Ekler Architect Ltd., BIVA Ltd.
  • Environment Design: Bojza Lp.
  • Contractor:  Pannon Épszer Ltd.
  • Client: Kreinbacher Champagne Winery Ltd., Szent Ilona Winery Ltd.
  • Photographer: Tamás Bujnovszky
  • Total Floor Area: 5.947 m2
  • Date Of Completion: 2012
  • Copyright of photos and images: Ekler Architect Ltd.
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Twin Houses in Nyíregyháza, Hungary by Ekler Architect

Wednesday, December 19th, 2012

Article source: Ekler Architect

The twin houses, by Ekler Architect led by Dezső Ekler, stand in a garden suburb of a city in East Hungary. The clients, two good friends wished to build only slightly different houses which are situated on a hillside covered by acacia grove. The two-storey buildings contain service rooms in the basement (garage, wellness room, storage, mechanical room) and living areas, rooms on the ground floor facing the hillside.

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

  • Architects: Ekler Architect
  • Project: Twin Houses
  • Location: Nyíregyháza, Hungary
  • Photography: Tamás Bujnovszky
  • Architect: Dezső Ekler, Ekler Architect
  • Developer: Private
  • Structural engineer: Kovács & Kovács Studio Ltd.
  • m&e: Opti-Team Ltd.
  • Interior design: Ekler Architect, Renáta Rőth
  • Total netto floor area: 2 x 483 m
  • Total building area: 2 x 633 m
  • Design units: 2
  • Total plot area: 10.734 m
  • Green area: 6.316 m
  • Date of completion: 2012
  • Cost: 1.000.000 EUR
  • Software used: ArchiCAD

Kübler House in Colina, Chile by 57STUDIO

Wednesday, December 19th, 2012

Article source: 57STUDIO

The assignment is a single unit house in a residential park in northern Santiago. The sites, around 5000 m2 each and mostly surrounded by golf fields and green areas, have the constant presence of the Andes, high temperatures during summer time and winds from the south. The project seeks to incorporate the landscape in the household daily life, following the client’s request who wanted to spend a long time throughout the year in the exterior spaces.

Image Courtesy 57 STUDIO

  • Architects: 57STUDIO
  • Project: Kübler House
  • Location: Las Brisas de Chicureo, Colina, Chile
  • Architects: Maurizio Angelini / Benjamín Oportot
  • Collaborators: Felipe Zamora
  • Project: 2006 – 2007
  • Construction: 2007 – 2008
  • Structural Engineer: Claudio Hinojosa
  • Contractor: CYBCO
  • Materials: Concrete / Steel / Colina Basalt Stone
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Folk Arts Camp in Nagykálló, Hungary by Ekler Architect

Wednesday, December 19th, 2012

Article source: Ekler Architect

This new development is the extension of a summer camp built in the late 80s. The old buildings of the Folk Arts Camp were designed by Dezso Ekler and received wide publicity at the time. Now three new buildings are planned to build: a reception building, a building for different activities and a building accommodating sanitary facilities. The local council insisted on the new constructions also bearing the mark of the original buildings’ architect, and the designer interpreted this by enlarging his signature as buildings.

Image Courtesy Ekler Architect

  • Architects: Ekler Architect
  • Project: Folk Arts Camp 2009-2012
  • location: Nagykálló, Hungary
  • Architect: Dezső Ekler, Ekler Architect
  • Developer: Counlic of Nagykálló
  • Structural Engineer: E&H Ltd.
  • M&E.: Opti-Team Ltd.
  • Total Building Area: 1.411 m2
  • Bath Building: 377 m2
  • Reception Building: 294 m2
  • Activities Building: 278 m2
  • Design Units: 3
  • Cost: 1.000.000 EUR
  • Copyright of images and original work: Ekler Architect
  • Software used: Designed using ArchiCAD; Visualization using 3DS Max

(more…)

Container Hotel in Crimea, Ukraine by ZA Architects

Sunday, December 9th, 2012

Article source: ZA Architects

The main idea of the project is to create a flexible and multi-purpose solution for small and medium-sized hotel business. Here we suggest a modular structrure which can be easily  implemeted throughout Ukraine. If some changes in the insulation parameteres of certain details and in the layout of the hall should be made, this design can be realized in  other climates as well. In terms of structure, the hotel represents a construction kit on the basis of pre-fabricated units, such as “Containex”, which have the dimensions and technical specifications of maritime shipping containers.

Image Courtesy ZA Architects

  • Architects: ZA Architects
  • Project: Container Hotel
  • Location: Crimea, Ukraine
  • Customer: “Barrel”
  • Function: Hotel
  • Program: Variable
  • Architect: Dmitry Zhuikov
  • 3D visualization: Dmitry Zhuikov
  • Year: 2010
  • Software used: 3D max,  V-ray, Archicad, Autocad,  Adobe Photosop, Adobe After Effect

(more…)

Breeze in Setagaya, Tokyo by ARTechnic architects

Friday, December 7th, 2012

Article source: ARTechnic architects

A building that sits in mute repose, like an impassive signpost.

In seeking to realize such a building, which becomes part of the scenery around it, acting as part of the backdrop for passers-by, I felt that I needed to create an exterior that was distinct from the standard architectural lexicon.

Image Courtesy Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: ARTechnic architects
  • Project: Breeze
  • Location: Setagaya, Tokyo
  • Architects: Kotaro Ide / ARTechnic architects
  • Assistants: Ruri Mitsuyasu・Tatsuya Orito        
  • Mechanical and Electrical design: Kotaro Ide ・Ruri Mitsuyasu/ ARTechnic architects
  • Structural engineer: Naomi Kitayama / NAO                            
  • Constructor: Hiroshi / Satohide                            
  • Client: Daizawa court                            
  • Principal use: Office, House
  • Structure: Reinforced concrete        
  • Foundation: Spread foundation        
  • Building scale: 3stories / Maximum height 9.9m
  • Site area: 915.84
  • Building area: 520.86 (building coverage ratio 56.88%  legal max.60%)
  • Total floor area: 1251.79 (floor area ratio 131.99%  legal max.150%)
  • Process of work: Design and construction management
  • period: January, 2010 to June, 2010
  • Construction period: January, 2011 toJune, 2012        
  • Site conditions: Residential area
  • Photographer: Nacasa & Partners Inc.
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Santa María Housing Development in Valle de Bravo, Mexico by Hierve

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Hierve

Santa Maria is a housing development located in a historic protected site in the heart of Valle de Bravo, a small colonial city dating from 1530, which is 2 hours away from Mexico City. This historic town has a strong physical context and is found in the outskirts of a man-made lake. Our site is located a hundred yards from the church of Santa Maria Ahuacatlan, a colonial church that dates back to the XVI century.

Image Courtesy Alejandro Villarreal

  • Architects: Hierve
  • Project: Santa Maria
  • Location: Valle de Bravo, Mexico
  • Design company: Hierve
  • Site area: 2,509.64 sq m
  • Built area: 2,269.00 sq m
  • Design phase: 2007-2009
  • Construction phase: 2008-2010
  • Cost: $2,700,000.00 US dlls
  • Client: Inmobiliaria Sanmo SA de CV
  • Contractor: Zimbra
  • Co-Workers: Partner (Alejandro Villarreal), Project architect (Andrés Casares) and Co-workers(Sugey Ramirez, Gabriela Rosas, Jesús Ramirez, Denisse Novelo and Arturo García Crespo)
  • Consultants: Structural Engineer (Moncad), Mechanic Engineer (M3 Ingeniería Integral), Landscape Architecture (Ambiente Arquitectos), Lighting Consultant (LLC Iluminación), Interior Design (Isabel Maldonado), Carpentry (Maderaje Arquitectónico)
  • Photography: Fernando Cordero and Alejandro Villarreal
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Brock University CFHBRC: Daylighting / Layers of Transparency

Thursday, November 15th, 2012

Article source: Payette

Glass was once a rare and limiting material, used very sparingly in older buildings. Now, with technological advancements in the manufacturing and performance of glass, a building’s entire enclosure can be constructed with glass – and large expanses of glass are often used for interior partitions.

Courtesy of Payette

  • Architects: Payette and architectsAlliance
  • Project: Brock University CFHBRC: Daylighting / Layers of Transparency
  • Software used: ArchiCad and AutoCAD

Courtesy of Payette

For the Brock University Cairns Family Health and Biosciences Research Complex (CFHBRC), a series of glass “layers” allow daylight to penetrate deep into the building. There are also surface treatments on the glass, as well as an exterior screen wall that controls the light entering the building. The various types of glass and screens provide transparency, illumination, light filtration and privacy.

Courtesy of Payette

On the upper two laboratory floors, the continuous wall of transparent glass has a screen-printed pattern applied to it which filters the light and reduces solar heat gain. While a high degree of transparency exists with this technique, the plane of glass clearly defines a boundary and a screen between the interior and exterior of the building.

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

On the south façade, the uninterrupted glass wall has a solar screen 3 feet in front of it, which is an aluminum hexagonal frame supporting a closely spaced series of aluminum rods. The hexagon motif is meant to be symbolic of molecular structure. This screen serves as a “veil” to filter sunlight and control glare, but also exists as a much larger architectural expression of surface. From within the building, the views out through the “screen” are maintained, yet there is a perceived reduction in glare. When viewing the building’s exterior from the south, this screen wall appears to have various degrees of transparency which changes depending on the angle of light and viewing distance. There are moments in time when the wall seems to be almost solid, with a reflective metallic sheen that is reminiscent of a brushed stainless steel. At other times, the screen wall seems as though it is a very light veil, elegantly filtering the light.

Courtesy of Payette

With the two upper floors of laboratory space and faculty offices, the goal was to bring natural light deep into the labs, and to illuminate the main corridor with as much natural daylight as possible. The northern wall of this long corridor is a continuous, floor-to-ceiling acid etched glass wall, which actually presents itself as more of a luminous surface. The borrowed daylight from the offices along the north façade becomes a diffuse glow once it reaches the corridor. By contrast, the southern wall of the corridor is more solid, with entrances into the labs marked by a series of recesses and display boards set within bamboo clad entry portals. The sliding display boards also act to conceal the many electrical panels that line the corridor.

Courtesy of Payette

The write-up desks for the researchers are located in an open office zone along the southern edge of the lab floors. This space is separated from the main laboratory by a fully glazed wall with a series of bamboo clad entry portals, echoing the design of the main corridor lab entrances. Southern light is filtered by the exterior screen wall and allowed to pass through the write-up space and deep into the research labs.

Courtesy of Payette

Brock University celebrated the official grand opening of the CFHBRC with a ribbon cutting ceremony on September 14, 2012. The project is striving for a LEED Silver certification, and has been designed in collaboration with the Toronto based firm architectsAlliance.

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

 

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise