Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Cinema 4D’ Category

Onoya Sushi Shop in Brescia, Italy by Archiplan Studio

Tuesday, May 29th, 2018

Article source: Archiplan Studio

The space is intended for sale and take away foods with the capability to accommodate 20 seats.

Image Courtesy © Davide Galli

  • Architects: Archiplan Studio
  • Project: Onoya Sushi Shop
  • Location: Brescia, Italy
  • Photography: Davide Galli
  • Software used: Autocad, Cinema 4D

(more…)

H&L Office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović) 

The space was of residential character, rather ruined, however at the request of the client it was turned into a commercial space. Adaptation did not make any significant changes in the layout, except for some improvements, such as the expansion of existing door openings, which allowed the space to be more transparent.

Image Courtesy © Damir Dautbegović

  • Architects: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)
  • Project: H&L Office
  • Location: Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  • Photography: Damir Dautbegović
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Cinema 4D
  • Area: 98 m2
  • Year: 2017

(more…)

Smart Digital Office in Berlin, Germany by IONDESIGN GmbH

Sunday, February 25th, 2018

Article source: IONDESIGN GmbH 

How would you like your workspace to be? This question was the starting point for the fresh and lively interior design by IONDESIGN Berlin.

Image Courtesy © IONDESIGN GmbH

  • Architects: IONDESIGN GmbH
  • Project: Smart Digital Office
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: Cinema 4D, Vectorworks

(more…)

Cabo de Vila House in Paredes, Portugal by spaceworkers

Thursday, January 11th, 2018

Article source: spaceworkers 

Cabo de vila is a house for a young couple that wanted a house that doesn’t look like a regular house. When we first meet the place for the house, the approach to the location give us the central mote for the project. We wanted a shape that can fill the void left by the valley and at the same time we wanted this new shape to embrace and reflects the surrounding green areas giving its users a special perspective on the landscape.

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: spaceworkers
  • Project: Cabo de Vila House
  • Location: Paredes, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra
  • Software used: Vectorworks, Rhinoceros and Cinema 4D
  • Size: 340m2
  • Project Year: 2010 – 2015

(more…)

Hotel Tendarossa in Italy by Daniele Menichini

Wednesday, January 3rd, 2018

Article source: Daniele Menichini 

Hotel Tenda Rossa is a waterfront property on the Marina di Carrara coast with 70 years of experience in the tradition of hospitality. Throughout several phases it has been expanded and renovated to keep pace with the needs of customers who are ever more attentive to the quality of their accommodations. In this spirit the 2017 renovation, upgrade and expansion work has begun to give a face lift to the building and to house three new suites on the ground floor (sea side). The architectural design was awarded to architect Marco Andreoni while the interior design project was the work of architect Daniele Menichini.

Image Courtesy © Daniele Menichini

  • Architects: Daniele Menichini
  • Project: Hotel Tendarossa
  • Location: Italy
  • Software used: Autocad, Cinema 4D

(more…)

ACM Graphic Lab in Cremosano, Italy by tIPS ARCHITECTS

Thursday, April 6th, 2017

Article source: tIPS ARCHITECTS

An architectonic and graphic procedure is a continuous evolution of tests, drafts and tries.

Everybody knows and \”loves\” the final result but the design process that made it, belongs to the creative team.

We thought to cover the walls of the ACM GRAPHIC LAB by these attempts , by these pieces of paper, used them like a classical element of the interior design: the wallpaper.

Image Courtesy © tIPS ARCHITECTS

  • Architects: tIPS ARCHITECTS
  • Project: ACM Graphic Lab
  • Location: Cremosano, Italy
  • Software used: Autocad, Cinema 4D, Photoshop, Illustrator
  • Size: 100 m2
  • Status:
    • Designed: 2016
    • Completed: 2017

(more…)

Montmartre Housing in Paris, France by Atelier Kempe Thill

Tuesday, November 29th, 2016

Article source: Atelier Kempe Thill

WINTERGARDEN HOUSING

In January 2012, Atelier Kempe Thill in collaboration with Fres architects won the competition for fifty apartments, a dentists practice, a mother – child – care center and an underground parking at the Porte de Montmartre in Paris for the public housing corporation Paris Habitat. The apartments are in terms of budget within the lowest financing categories of public social housing for rent. The site is part of the typical former industrial estates and areas with 1960’s apartment complexes along the boulevard Périphérique that are going to be changed into contemporary housing areas.

Image Courtesy © Ulrich Schwarz

Image Courtesy © Ulrich Schwarz

  • Architects: Atelier Kempe Thill
  • Project: Montmartre Housing
  • Location: Porte de Montmartre, 18th arrondissement, Paris, France
  • Photography: Ulrich Schwarz
  • Software used: Vectorworks and Cinema4D
  • Client: Paris Habitat OPH, Paris / France
  • Co-architect: Fres Architectes, Paris / France

(more…)

Milazzo Apartement in Milan, Italy by ARCHIPLANSTUDIO

Wednesday, November 23rd, 2016

Article source: ARCHIPLANSTUDIO

The apartment is located in the consolidated urban fabric of the city of Milan, and is on three levels, one mezzanine and a basement.

A flat portion is formed by a double-height space that accomodate the living, and appears as a privileged context.

 Image Courtesy © Davide Galli Atelier

Image Courtesy © Davide Galli Atelier

  • Architects: ARCHIPLANSTUDIO
  • Project: Milazzo Apartement
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Davide Galli Atelier
  • Software used: Autocad 2d and Cinema 4d

(more…)

Birraria Giori in Ferrara, Italy by Rizoma Architetture

Sunday, May 22nd, 2016

Article source: Rizoma Architetture

Birraria Giori is located in the centre of Ferrara at the feet of the Este Castle. Its prime location meant that it was very important to take into consideration the historical surroundings. The design was based on the principle objective of restoring the front of the bar which is part of series of arches facing the town hall, know as the “covered way”, part of the Vice-Legato palace dating back to 1877. The primary aim of the project was to “clean up” the original structure or design, stripping off the numerous additions and modifications from over the years to reveal the original form and materiality of the arch, and to provide continuation with the rest of the walkway. The gazebo remains intact, and the windows and a new second ceiling are designed around a motif that reflects the famous lantern which burns at the foot of the Este Castle. The interiors are characterised by the use of wood and stone, the shades of the plaster and the tones of the interior reflect the the equilibrium between the old and the modern. The triangular facets of the new bench seating and also the ceiling, decorated with golden flashes, are based on the rustication of the Palazzo dei Diamanti, the most important historical building of Ferrara.

Image Courtesy © Massimo Sciacca Bruno Gallizzi

Image Courtesy © Massimo Sciacca Bruno Gallizzi

 

  • Architects: Rizoma Architetture
  • Project: Birraria Giori
  • Location: Piazza Savonarola, 1, Ferrara, Italy
  • Photography: Massimo Sciacca Bruno Gallizzi
  • Software used: Rhinoceros and Cinema 4d
  • Client: Birraria Giori
  • Internal Collaborator: Arch. Lorenzo Antonelli, Arch. Michele Facchini, Arch. Julian Mesa Slooten, Ing. Camilla Gorlandi, Arch. Letizia Perrone
  • Engineer: Ing. Fausto Centonze
  • Companies:

    • Construction company: EdilAlba srl
    • Carpenter: TLG Legno srl
    • Lighting Design: Touchlight srl
    • Sanitary: Ceramica Globo – Alape
    • Ceramic surface: Kronos
    • Wallpapers and design: Rizoma Architetture
  • Area: 90,00 m2
  • Year: 2013-2014

(more…)

Nursery in Buhl, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, April 7th, 2016

Article source: Dominique Coulon & associés

The building marks the entrance to a small village nestling in a valley in Alsace. A 14th-century castle dominates the site from the nearby hillside. The day nursery echoes the orthonormal geometry of the fortified castle. A perimeter wall with openings like on a castle wall protects the children’s playgrounds. This spatial arrangement offers views of the rounded outlines of the Vosges mountains. The principle of the strictly rectangular plan is an arrangement of successive crowns containing the elements of the project. These layers give depth to the project overall. The heart of the building is formed by a central space which emerges at double the height and plays with natural light like a kaleidoscope. This almost cubic volume condenses a host of faces ranging in colour from pink to red. The matte and shiny colours resonate, shaping the space to make it richer and more subtle.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés, , David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas
  • Project: Nursery in Buhl
  • Location: Buhl, France
  • Photography: Eugeni Pons, David Romero-Uzeda
  • Client: CC Région de Guebwiller
  • Architectes assistants: Javier Gigosos Ruipérez, Diego Bastos-Romero, Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: David Romero-Uzeda
  • Structural Engineer: Batiserf
  • Cost Estimator: E3 économie
  • Acoustics: Euro sound project
  • Landscaping: Philippe Obliger
  • Construction companies: Earthworks, sewerage networks and road works (S.T.P. MADER), concrete stucture (MADER), water proofing roofing (SMAC), exterior joinery (MENUISERIE VOLLMER ET FILS), metalworks(MULLER-ROST), exterior isolation (SOMREN), scaffolding (LOC’ECHAF), interior wood work and furniture (HUNSINGER), plastering (SOMEGYPS), concrete screed (MADER), tiled floors (MULTISOLS), glued floors (HERTZOG), painting (SOMREN), green areas (PARCS ET JARDINS B.WITTERSHEIM), electricity (VINCENTZ), heating and ventilation (MAISON XAVIER FRUH), plombing and drainage (LABEAUNE), kitchen (M.E.A.)
  • Surface: 763m2
  • Schedule:
    • Competition: march 2013
    • Construction documents: from may 2013 to november 2013
    • Construction works: from february 2014 to june 2015
    • Completion: june 2015
  • Budget: 1 700 000 €
  • Software used: Vectorworks, cinema 4d, vrai, adobe cc suite

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise