Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘McNeel’ Category

Minima | Maxima in Astana, Kazakhstan by MARC FORNES / THEVERYMANY

Tuesday, October 10th, 2017

Article source: MARC FORNES / THEVERYMANY

Why, among visitors of all ages, does it seem instinctive to engage the structure playfully? For instance, to tuck one’s body inside a pleat at the base, assuming a contorted curved form that matches the structure itself. To be inside Minima | Maxima is to be transported to a strange, future, science fiction world, removing us from ourselves and finding within a sense of naive wonder. The project is radically different than the built environments we know. The impulse is to explore, to visually wander. Transformed into a childlike state, visitors can do so without the pretense of reference or concepts, employing instead the potent investigative powers of our senses.

Image Courtesy © NAARO

  • Architects: MARC FORNES / THEVERYMANY
  • Project: Minima | Maxima
  • Location: Astana, Kazakhstan
  • Photography: NAARO
  • Software used: Rhino, Grasshopper
  • Dimensions: 43’ H x 30′ W x 30′ D

(more…)

Remodeling A Family Home in Lucerne, Switzerland by STEREO ARCHITEKTUR

Monday, October 9th, 2017

Article source:  STEREO ARCHITEKTUR

On the ground floor the main operation consists in adding the volume of the f ormer garage to the living room area and therein placing the new kitchen. Not only provides this transformation the required additional living space, but also the whole spatial organisation and the visual relations are completely redefined. Previously, the entrance, the kitchen and the living romm were rather disjoined from each other. Now they come together in a generous spatial entity which is articulated by the new kitchen. The floor of the former garage is a worktop-hight below the living room. This difference is preserved, which results in the worktop being on the same level as the ground floor. The sunken position of the kitchen generates interesting and surprising visual relations. Materialized in concrete and massive oak, the kitchen is both a structural element and a spatial piece of furniture. The entrance receives a sober overhaul and a modest wardrobe in order to clean up the previous spatial Situation.

Image Courtesy © Lukas Schaffhuser

  • Architects: STEREO ARCHITEKTUR
  • Project: Remodeling A Family Home
  • Location: Moos 3, 6043 Adligenswil, Lucerne, Switzerland
  • Photography: Lukas Schaffhuser
  • Software used: ArchiCAD, Rhino
  • Structural engineering: Trachsel AG Bauingenieure, 6000 Luzern
  • Environmental engineering: Gartenmann Engineering AG
  • Planning: 2016
  • Realisation: 2016 – 2017

(more…)

Birch Road Off-the Grid House in Crestone, Colorado by David Jay Weiner, Architect, P.C.

Friday, September 22nd, 2017

Article source: David Jay Weiner, Architect, P.C. 

Designed for a couple as a weekend house and eventual retirement home, this house sits in the high desert of the San Luis Valley (elev. +8,500 ft.) with exceptional views of the Sangre de Cristo Mountains and the Great Sand Dunes National Monument to the Southeast.  The area is known for its serenity and environmental uniqueness.  The house has been designed to not only respond to that environment, but also to take advantage of the unique spirituality of the site.

Image Courtesy © Bill Ellzey

  • Architects: David Jay Weiner, Architect, P.C.
  • Project: Birch Road Off-the Grid House
  • Location: Crestone, Colorado, USA
  • Photography: Bill Ellzey
  • Software used: Vectorworks, Rhino

(more…)

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

Buena Onda in Philadelphia, Pennsylvania by CORE architecture + design

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: CORE architecture + design

James Beard award-winning Chef Jose Garces wants guests to feel as though they have traveled to the relaxing and vibrant beach towns of coastal Mexico while dining at Buena Onda, a taqueria and margarita bar. Inspired by the ambiance of Acapulco and color blocking of Luis Barragan, CORE worked closely with Chef Garces to find the right balance of color and texture for each of the restaurant’s distinct elements.

Image Courtesy © Michael Moran

  • Architects: CORE architecture + design
  • Project: Buena Onda
  • Location: 1901 Callowhill St, Philadelphia, PA 19130, USA
  • Photography: Michael Moran
  • Software used: ArchiCAD, Rhino
  • General Contractor: CVM Next Construction
  • Food Service Consultant: Feustel Foodservice Design, LLC
  • MEP Engineer: hpe GROUP, LLC
  • Millwork: Meline Woodworking Inc & Atreus Works
  • Branding and Logo: Weholden
  • Graphic and Menu Design: Seth Design Group
  • Exterior Signage: Baker the Sign Man
  • Gross Built Area: 2,400 ft2
  • Completion Year: 2015

(more…)

The Gatehouse Seoul, South Korea by Prime Architecture

Sunday, August 27th, 2017

Article source: Prime Architecture

The Gatehouse 

We have completed a ‘water well’ inspired building near Seoul, which is home to a family run Shabu-Shabu restaurant.

The form of the building was taken from a disused natural water well which was revealed on site.

The water well was further incorporated into the functionality, where it is used to provide water throughout the building, as well as irrigation for the restaurants micro-farm on site.

Image Courtesy © Byungchul Jeon

  • Architects: Prime Architecture
  • Project: The Gatehouse
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Byungchul Jeon 
  • Software used:  Autocad, Rhino, 3D modelling
  • Engineer: Dongyang Consulting Engineers

(more…)

ekies All senses resort redesign in Greece, Balkans by CTRLZAK Studio

Sunday, August 27th, 2017

Article source: CTRLZAK Studio 

TRLZAK studio was asked by ekies All senses resort to give a deeper meaning to the hotel’s identity. Inspired by Chalkidiki’s special ecosystem, where rounded stone volumes and pine trees are in direct contact with the sea, CTRLZAK studio developed creative solutions that underline nature’s presence and invite visitors to reflect on their relationship with it. The typical Mediterranean Pine tree (Pinus Pinea), which is found in the region, was the archetype of the project. Starting from the lower parts of the Pine tree, the roots are translated into various paths leading visitors gradually towards the sea shore and eventually branching inside the sea itself. Going higher up the tree-trunk, one finds the tinder fungus (Fomes fomentarius), an umbrella-shaped fungal species, that inspired us for the new shade coverings of the lounge area. The pine needles themselves become protagonists of the resort functioning as dividers and coverings taking the shape of articulate patterns that evolve in the restaurants, bar and in particular the Treehouse itself. Inside the tree’s branches though, there are also parasitic organisms such as the Pine Processionary (Thaumetopoea pityocampa) whose larvae form silk-like nests and constitute the inspiration for the ‘cocoon’ that wraps around the gourmet restaurant of the Treehouse. A seemingly negative connotation that creates yet a scenic setting hopefully making people reflect on their role within such a context while providing a unique gourmet experience, admiring the sea from within the tree’s embrace. The studio’s intention with the above metaphor and other related elements within the project is to underline, in a symbolic way, the transition of the visitor’s role from parasitic to symbiotic creating a harmonic relationship between humans and nature.

Image Courtesy © CTRLZAK Studio

  • Architects: CTRLZAK Studio
  • Project: ekies All senses resort redesign
  • Location: Greece, Balkans
  • Software used: Rhino, Autocad, Illustrator, Photoshop

(more…)

Ilôt Poste Weiss, ZAC Châteaucreux à ST-ETIENNE in France by ecdm Architectes

Sunday, August 13th, 2017

Article source: ecdm Architectes

Contribute to a new polarity in the landscape 

Located across from the St. Etienne station on the Esplanade de France, the influence of the intervention at the heart of the BIA Châteaucreux is a link between neighborhoods and horizon lines, a low point in the topography of St. Etienne in front of a preferred route to the city center. Combined with the scale of the project and the symbolic value of the program, This unique location gives the project a special status in the construction of the city. The project subscribes to the contemporary idea of the construction of the city that leads to the creation of rhythms, of multipurpose spaces contributing to the realization of a less linear environment, able to evolve and mutate. The goal is to embed the large commercial component of the neighbourhood in a more complex urban dynamic, made of interlocking assemblies essential to any large and vibrant city. Thus, the project offers an open floor plan, initiating continuity and affiliations, creating links between polarity and panoramas, hills and plains, lower and upper town.

Image Courtesy © ecdm Architectes

  • Architects: ecdm Architectes
  • Project: Ilôt Poste Weiss, ZAC Châteaucreux à ST-ETIENNE
  • Location: ST-ETIENNE, France
  • Software used: Autocad, SketchUp, Rhino, Adobe CS

(more…)

Tower of Power in Vienna, Austria by göbl architektur ZT GmbH

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: göbl architektur ZT GmbH

The Tower of Power, located in the Vienna Brigittenau district, is a public charging station for electric vehicles. Operated by the Wien Energie electrical company, it was conceived to be a teaching and research facility as well. It was built by the students of the BFI Wien vocational training institute together with leading firms in the mobility industry. Using different charging systems, the station provides electricity for four cars and four e-bikes at a time.

Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: göbl architektur ZT GmbH
  • Project: Tower of Power
  • Location: Innstraße 27-29, 1200 Vienna, Austria
  • Photography: Bruno Klomfar
  • Software used: Rhino
  • Design Team: Lukas Göbl, Andrés Espana, Oliver Ulrich, Alexander Enz
  • Project Partners bfi Wien: Johann Gettinger, Gerald Lippitsch, Wilfried Ranegger, Roman Striok
  • Structural Framework Planning: Bollinger + Grohmann Ingenieure
  • Electrical Planning: Sikom Essra GmbH
  • Building Client: bfi Wien
  • Operator: Wien Energie
  • Construction start: 2014
  • Completion: 2017

(more…)

Liberty Lounge in Seoul, Korea by Simplex Architecture

Sunday, August 6th, 2017

Article source: Simplex Architecture

The site is located in an alley, a few blocks away from Dosandae-ro – a busy boulevard in Seoul’s Gangnam district. The area used to be a low-rise residential district in the past, but now rapidly transforming into a commercial district full of shops and restaurants. The existing building had a simple rectangular structure with a courtyard in the middle, using concrete blocks and blackened steel as a major finish material. The main interest in designing the building was to keep the existing materiality, yet to make enough alteration to accommodate the new program. The concrete block wall on the north was maintained in order to preserve the original materiality of the building, and the blackened steel was mainly used for the newly built walls.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: Simplex Architecture
  • Project: Liberty Lounge
  • Location: 653-4, Shinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Kyungsub Shin and Young Kim
  • Software used: RhinoAutoCad
  • Design Principals: Greg Chung Whan Park and  Sanghun Song
  • Visualization/ 3D: VIZE
  • Space Branding & Design: KMGD
  • Landscape Architect: Studio 101
  • Structural Engineer: Tomi Structure

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise