Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘McNeel’ Category

Quartier M Düsseldorf in Germany by J. MAYER H. Architects

Sunday, November 27th, 2011

Article source: J. MAYER H. Architects

Urban development block with a high rise for office, hotel, wellness and commercial use

In a three-level peer review process that resulted in two first-prize winners, an urban planning concept was developed for the area of what was once the post office on Erkrather Strasse. The so-called “Quartier M” is to serve as the future link between the Hauptbahnhof central station and Tanzhaus NRW/Capitol, becoming a lively city quarter for living and working. In addition to offices and a hotel, the trend-setting urban design also provides for both privately financed and government subsidized public housing.

Other plans include space for a day care center for children and service providers for the quarter.

Rendering 01

  • Architect: J. MAYER H. Architects
  • Name of Project: Quartier M Düsseldorf
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Team: Juergen Mayer H., Max Reinhardt, Simon Kassner, Hugo Reis, Jan-Christoph Stockebrand
  • Investor: Lorac Investment Management, Luxemburg
  • Structure and facade planning: Knippers Helbig, Stuttgart
  • Climate and energy concept: Transsolar, Stuttgart
  • Traffic consultant: GRI Gesellschaft für Gesamtverkehrsplanung, Berlin
  • Start of construction approx: 2014
  • Software used: ArchiCAD, Maya and Rhino

(more…)

NW Beijing Inc. research centre and offices in China by Maxthreads Architectural Design and Visuals

Sunday, November 27th, 2011

Article source: Maxthreads Architectural Design and Visuals

Architectural concept

NW Beijing technology and research centre for the applications of computer technology is located at the intersection of a motorway, bordering the facilities of IT company NW tech. It consists of office buildings, laboratories and experimental energy research centre. The greatest possible degree of spatial flexibility was specified, in order to be able to incorporate new machinery and technical resources without interfering in day to day centre operations. Our primary intention was to create instantly recognizable buildings for the research centre that was vivid in its individuality, with flexibility being one of the key objectives. The architectural expression for the research centre has been inspired by the well organized computing system. As an artificial computing threading that run through the main facade.It also equip with solar tracking system to minimise the direct sun light penetration.

Night View

(more…)

Rollercoaster in Beijing, China by Interval Architects (designed using Rhino)

Sunday, November 20th, 2011

Article source: Interval Architects

Situated in a tranquil environment of one of the best vocational schools in Beijing, the project aims at providing an iconic image to the institution as well as redefining the use of an existing public space on the central square of the campus.

Images Courtesy GU Yunduan

  • Architect: Interval Architects
  • Project Title: Rollercoaster
  • Location: Beijing Huangzhuang Vocational School, China
  • Project Architect: Oscar KO, GU Yunduan
  • Lighting Consultant: MIAO Hailin
  • Photography: GU Yunduan
  • Software used: Rhino

(more…)

Fusillo: Social seating for public space by Marco Goffi (designed using Rhino)

Friday, November 18th, 2011

Article source: Marco Goffi

Looking at its form makes clear the functional point of departure that Fusillo aspires to: the “fauteuil conversation” a real place for socialising and cultural exchanges. With everyone comfortably seated in his or her own “space,” there is interaction, encouragement of relationships: this is Fusillo’s intention, created by Marco Goffi’s pencil around a section design. A three-pointed star, which with its simultaneous rotation and transferral movement generates the form, and the underlying support structure materialises. The “skin” of a living species in perpetual movement, an organic and functional sign, an interpretation of the multiple seating which offers the possibility of becoming infinite by adding more Fusillo-modules.

On site

  • Architects: Marco Goffi
  • Project: Fusillo: Social seating for public space
  • Function: multiple seating
  • Designer: Marco Goffi (www.marcogoffi.com)
  • Dimensions: W. cm 282 x D. cm 116 x H. cm 100)
  • Materials: Fibreglass polished lacquer or leather finishing (indoor), Coloured polyethylene (PE) – (outdoor)
  • Fusillo won the Red Dot design award 2010: design concept
  • Software used: Rhino

(more…)

Artificial Topography in Kobe city, Japan by Ryumei Fujiki

Friday, November 18th, 2011

Article source: Ryumei Fujiki

Big Furniture Like a Cave. My idea is to hollow out the volume inside a container in order to build amorphous space like a cave. This “Artificial Topography” is made of only plastic material as same as my famous work “Aqua-scape”. About 1000 sheets of the soft plastic material of 10-mm thickness were cut down in contour line form, and were laminated like a stratum. This is not only art work but also one big furniture. Because all the portions are soft like a sofa, and person who enter into this space can relax by finding the place suitable for the form of its own body.

Image Courtesy Ryumei Fujiki

  • Architects: Ryumei Fujiki
  • Project: Artificial Topography
  • Location: Kobe city, Japan
  • Client: Kobe Biennial Committee
  • Design team: Fujiki Studio, KOU::ARC, Kensuke Kawamura, Yoshiki Tachi, Shun Simoya, Kohaku Furihata, Yuki Sakurada, Toshihiko Hatori, Yoshito Fukaya, Yuji Uemura, Yuki Ishigami
  • Collaborators: Yukiko Sato (F.A.D.S)
  • Material: Polyolefin firing resin board
  • Completion Date: 29th Sep. 2011
  • Photographer: Masahiro Hoshida, Ryumei Fujiki
  • Software used: RHINOCEROS which was the 3D modeling software. The project is based on Digital Fabrication.

(more…)

Ordos T.C.A.O. Museum in Inner Mongolia, China by ///byn

Tuesday, November 15th, 2011

Article source: ///byn

Chinese calligraphy is mainly based in three characteristics: status of mind, line & color. These tree concepts triggered our original ideas for the Ordos Museum

The inhabiting/space populating logic in Inner Mongolia is grouping. Local herds of camels & horses used to browse the steppe in search for comfort. This comfort was only fulfilled when they would arrive to a DECISSION to settle in the landscape. In the same manner, the always present clouds populate the Inner Mongolian sky: groups of rounded & cotton locking clouds spread at the intense blue sky. Finally, also the original nomads will settle their yurts following a constellation. An primary impression of non-organization is quickly overcome by a self-organized logic. Here, the museum volumes have found their own space in the park. The logics of placement come from many different aspects: orientation, functionality, targeted visuals, public space, creating a unique orchestrated sequence of spaces.

Aerial View (Images Courtesy ///byn & ZhuJin for ///byn)

  • Architect: ///byn
  • Name of Project: Ordos T.C.A.O. Museum
  • Location: Ordos, Inner Mongolia, P.R. China
  • Principals: Nicolas SALTO DEL GIORGIO & Bittor SANCHEZ-MONASTERIO
  • Team: DUAN Jun, HUANG QiShan, Audrius LIUGMANINAS & LI Min
  • Rendering: ///byn & ZhuJin for ///byn
  • Photography: ///byn
  • Software used: Designed mainly in Rhino. Using several Plug-ins to define shape,  structure and façade patterning. For instance, to define the overall building shape, the architects used T-Splines or to apply the façade construction detailing into the façade the architects used Paneling Tools.

(more…)

Interwoven landscape in Veneto, Italy by Mirco Bianchini

Friday, November 11th, 2011

Article source: Mirco Bianchini

The project of an environmental enhancer for the Nogara mare highway in Veneto (Italy) provides the unique chance to bring together ecological thinking, host interaction and active materials. Its location (an open country planar area among cultivated fields) enucleates as critical variables the impact of pollutants and the phenomenon of dazzling.

Chemistry

  • Architect: Mirco Bianchini
  • Name of Project: Interwoven landscape
  • Location: Veneto, Italy
  • Thesis supervisors: Alessio Erioli, and co-supervisors Mirko Daneluzzo, Enrico Fontanari and Alberto Bertagna
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper, Script c#, Cinema4d, illustrator and photoshop

(more…)

Euralille Youth Centre in Lille, France by JDS Architects

Thursday, November 10th, 2011

Article source: JDS Architects

Over the past twenty years Lille has become a European hub; a destination for business and congress, a great place to study and live and also a tourist destination. It is a city with a turbulent history of conquest and reconquest, a heritage as an important medieval city and later the industrial capital. It is this history, the unique and striking presence of remnants of ramparts of the citadel, which the project seeks to mention.

Exterior View

  • Architects: JDS Architects
  • Project: Euralille Youth Centre
  • Location: Lille, France
  • Size: 6000 M2
  • Budget: 11 400 000 EUR
  • Client: SAEM Euralille
  • Collaborators: Agence Franck Boutté Consultants, EGIS, SL2EC
  • Type: Invited Competition, 1st Prize
  • Status: On-going, construction starts 2012
  • Project Team: Julien De Smedt, Antoine Allard, Renaud Pereira, Sandra Fleischmann, Weronica Wojcik, Felix Luong, Kamile Malinauskaite, Lea Fournier, Adrien Mans
  • Competition Team: Julien De Smedt, Barbara Wolff, Henning Stüben, Renaud Pereira, Heechan Park, Francisco Villeda, Wouter Dons, Felix Luong, David Dominguez, Leonora Daly, Priscilla Girelli, Marion Julien, Edna Lueddecke
  • Software used: Adobe Photoshop, Indesign, Illustrator; AUTOCAD 2009; RHINOCEROS; VRAY

(more…)

Pink Bar in Paris, France by Jakob+MacFarlane

Wednesday, November 9th, 2011

Article source: Jakob+MacFarlane

The bar is a new project, built inside the volume of previously housing the cloakroom and restrooms.  This new ‘Pink’ space, as second generation project, is conceived as a resultant element based on the same grid of the original restaurant project.  Instead of deforming the grid to create the surfaced volumes, we instead carved out a resultant volume from a 3D matrix of 40 cubic centimetres, a micro division of the original building grid at the Centre Pompidou.  This matrix is built from 10mm aluminium sheets using laser cutting technology.

Images Courtesy Nicolas Borel

  • Architect: Jakob+MacFarlane
  • Name of Project: Pink Bar
  • Location: Paris, France
  • Design: 2005
  • Total floor area: 30m²
  • Photography: Nicolas Borel, Jean Ber
  • Software used: Rhino and AutoCAD

(more…)

Int the Field in Brooklyn, NY by BanG studio

Tuesday, November 8th, 2011

Article source: BanG studio

For the festival of Sukkot (Wednesday, October 12 – Wednesday, October 19) Congregation Beth Elohim in Brooklyn has commissioned a community sukkah to be designed by Babak Bryan, AIA & Henry Grosman, Principals of B-an-G Studio and winners of 2010’s Sukkah City competition. The duo’s design Fractured Bubble, was selected as the People’s Choice Sukkah of New York City at the 2010 competition hosted by ReBoot in Union Square, NYC.

Inside

  • Architects: BanG studio
  • Project: Int the Field
  • Location: Brooklyn, NY
  • Software used: Rhino with Grasshopper as well as 3DMax and Photoshop for rendering

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy