Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

CitizenM Shoreditch in London by concrete

Tuesday, May 22nd, 2018

Article source: concrete

Short Story

The new citizenM in Shoreditch will be the third citizenM in the city of London, situated in the heart of the bustling Shoreditch neighbourhood, a location in London destined to be a perfect fit for the citizenM affordable luxury attitude. The entrance is located on the ground floor, and attracts the attention of pedestrians with a colourful art piece by AVAF which extends the street art look and feel of the Shoreditch area. Guests are guided upstairs to the lobby via the iconic citizenM staircase. citizenM Shoreditch offers 216 rooms stacked on top of the first floor lobby, as well as living rooms, canteenM and a balcony overlooking the vibrant Shoreditch scene. The hotel is located within a two-minute walk from Shoreditch High Street Overground station and opposite the ELLX viaduct, a key feature of the area, which will partly cover the newly developed Holywell Court.

Image Courtesy © Wouter van der sar / concrete

  • Architects: concrete
  • Project: CitizenM Shoreditch
  • Location: Shoreditch, London
  • Photography: Richard Powers, Wouter van der sar
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Client: citizenM, voorschoten (nl)
  • Project Team Concrete: Rob Wagemans, Erikjan Vermeulen, Maarten de Geus, Tom Ruijken, Sofie Ruytenberg, Jurjen van Hulzen
  • Master plan Shoreditch conserv. Area: EllisMiller, London, UK
  • Executive Architect: Axis, London, UK
  • Structural Engineer: Elliot Wood, London, UK
  • Structural Engineer Modules: Peter Dann, London, UK

(more…)

Copeland Grove in Dublin, Republic of Ireland by Stephen Kavanagh Architects

Friday, May 11th, 2018

Article source: Stephen Kavanagh Architects

In commissioning the extension and refurbishment of Stephen’s childhood home, a 3-bed terraced house in North Dublin, Dolores and Steve Snr desired something light and spacious that would help them engage with their sizeable garden, previously hidden from view.

A large amount of glazing was employed to provide a transformative panoramic view, while also increasing the solar heat gain into the house. The old kitchen extension had been the greatest source of heat loss in the house, so it was poetic that its replacement should become a net contributor to thermal comfort. With the extension primarily facing north, a roof light runs the length of the extension to allow sunlight to enter the space throughout the day.

Image Courtesy © Stephen Kavanagh Architects

(more…)

Tree House in Amagansett, New York by STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

Thursday, May 10th, 2018

Article source: STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

An existing three story house perched in the trees was in dire need of repair. Breathtaking views from the roof deck made the decision to renovate rather than replace the structure an easy decision. An elevation horizontal addition is separated from the tower by the second story entrance, allowing each part to maintain it’s own identity. The space under the addition becomes the gateway to the pool and forest beyond.

Image Courtesy © Matthew Carbone

(more…)

Hat house in Kobe, Japan by FUMIASO ARCHITECT & ASSOCIATES

Thursday, April 19th, 2018

Article source: FUMIASO ARCHITECT & ASSOCIATES

The site lying in the middle of the landscape where houses are layered towards Mt. Rokko. While sunny and irregular houses are lined up, there are many homes that open on the south side (sea side), and there is some kind of homogeneity. In building a house in this place, the inner wall was first set at an angle to the light on the south side (sea side), and the axis of the wall was inclined at 45 degrees on the plane. The outer wall was an elongated rectangle in the east and west to the east and west, and the wall extending 45 degrees was enclosed once with a frontage of 5.8 meters and a depth of 13 meters. As a result, the depth of 5.8 meters from the south opening is obliquely about 8.2 meters, so the light gradation appears more clearly. Also, due to the wall tilted at 45 degrees, the light crosses due to the difference in the depth of the space of the light that changes from the east to the west and the material changes, it melts and feels the dimensions of the light over the multidimensional. Moreover, it gives plans migratability, and it generates experiential depth to every direction.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

Illinois Creek Ranch in Alma, Kansas by el dorado inc

Thursday, March 29th, 2018

Article source: el dorado inc 

Located on a historic farmstead in Wabaunsee County, Kansas the Illinois Creek Ranch was designed for a family of five, their extended family, friends and guests. The goal was to forge an emotional bond between people and a unique landscape. Structures were purposefully straightforward in their vernacular appearance with a focus on innovative, nuanced detailing and contemporary material selection. The architect began by studying the site – history, topography, soil and hydrological conditions, seasonal wind and sun patterns. The positioning of the house was a response to these conditions. Parts of the home were positioned parallel to topography to accommodate single story program, other parts were turned perpendicular to allow multiple story programming. The structures strategically blocked wind to allow comfortable outdoor spaces while breezeway windows were positioned to allow passive cooling inside. The massing of the house was positioned to take full advantage of seasonal solar heat gain. Movement throughout the home was carefully choreographed to engage a range of landscape experiences.

Image Courtesy © Mike Sinclair

  • Architects: el dorado inc
  • Project: Illinois Creek Ranch
  • Location: Alma, Kansas, USA
  • Photography: Mike Sinclair
  • Software used: Vectorworks

(more…)

The Screen in Bierbeek, Belgium by DMOA architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: DMOA architects

A beautiful plot with endless views… but unfortunately next to a truckers company. How to make the most of these two contradictory influences? Our concept: we placed a narrow, long and tall house on the far right of the parcel. The property itself acts as a screen to cover up the unsightly, noisy neighbour on the right. The right side of the house has a blind facade, while the other side opens freely towards a large, sunny garden, where there is little evidence left of the fleet and accompanying roar. Or how everything falls into place by an atypical choice of implantation and volume.

Image Courtesy © Luc Roymans

  • Architects: DMOA architects
  • Project: The Screen
  • Location: Bierbeek, Belgium
  • Photography: Luc Roymans
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Lead Architects: Charlotte Gryspeerdt, Marleen Rosier, Benjamin Denef, Matthias Mattelaer
  • Engineering: Marcel Lavreysen
  • Site Area: 2683 m2
  • Floor Area: 440 m2 in 3 floors
  • Finished: In 2015

(more…)

Smart Digital Office in Berlin, Germany by IONDESIGN GmbH

Sunday, February 25th, 2018

Article source: IONDESIGN GmbH 

How would you like your workspace to be? This question was the starting point for the fresh and lively interior design by IONDESIGN Berlin.

Image Courtesy © IONDESIGN GmbH

  • Architects: IONDESIGN GmbH
  • Project: Smart Digital Office
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: Cinema 4D, Vectorworks

(more…)

Hotel 25hours The Royal Bavarian Munich in Germany by Dreimeta

Tuesday, February 20th, 2018

Article source: Dreimeta 

The 25hours Hotel has found its new home in Munich, in the magnificent building at Bahnhofplatz 1. The listed structure was built in 1871 in the Renaissance Revival style. In the last century, it served as a building for the postal service and was the home of the royal telegraph station. During the war, the building was almost completely destroyed; however, it was rebuilt according to its original appearance.

Image Courtesy © Steve Herud

  • Architects: Dreimeta
  • Project: Hotel 25hours The Royal Bavarian Munich
  • Location: Bahnhofplatz 1, Munich Germany
  • Photography: Steve Herud
  • Software used: Vectorworks, InDesign, Illustrator, Photoshop
  • Area: Approx. 4.000 sqm
  • Number of Rooms: 165
  • Opening: November 2017
  • Designed: 2015 – 2017

(more…)

Curtain Cottage in Carlton North, Australia by Apparte Studio

Friday, February 9th, 2018

Article source: Apparte Studio

Passive energy design

The narrow house faces north and the front living area becomes flooded with sunlight, penetrating deep into the hallway.

The raised cathedral ceiling draws up much of the hot air during occasional hot summer periods, leaving the lower areas of the house cooler.

The existing house had good thermal properties to begin with. Most of both party walls are shared with a neighbour and there is good cross-flow ventilation to release heat when the front and rear doors are opened.

The large skylight over the dining area to the south saves hours of artificial lighting each day.

Image Courtesy © Christopher Alexander

  • Architects: Apparte Studio
  • Project: Curtain Cottage
  • Location: Carlton North, Australia
  • Photography: Daniel Aulsebrook, Christopher Alexander
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Site Area: 95m2
  • Floor Area: 60m2
  • Construction time: June 2012 – March 2017

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise