Open side-bar Menu

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Maritime Center Historic Rehabilitation by Hamilton + Aitken Architects

Thursday, May 22nd, 2014

Article source: Hamilton + Aitken Architects

The Maritime Center was one of two childcare centers built specifically to accommodate mothers working in the nearby Richmond shipyards during World War II. Henry J. Kaiser acquired funding from the Maritime Commission under the Lanham Act to build these centers for his workers (the famous Rosie the Riveters), making the Maritime Center one of the first federally-funded childcare centers in the United States. Built as a temporary structure to fulfill a wartime need, the center remained in continuous operation for over 50 years.

Image Courtesy ©  Hamilton + Aitken Architects

Image Courtesy © Hamilton + Aitken Architects


Euromax Competition: Nest of Colors by GrupoHCR

Tuesday, May 20th, 2014

Article source: GrupoHCR

The original concept rises out of the major basis about color, and is that this cannot be taught or described. People are born with a special sense of color. Based on this idea, our intention was to create a facade out of the color model used in all printing systems, CMYK (Cyan , Magenta , Yellow and Key) for their best adaptation in manufacturing facilities. Parting from this initial palette we achieved a fresh effect with an organized structure that at some point breaks with the inclination angles of these colored stripes, changing the lineal effect of the material used in other facades of the building, compensating the lack of color and also maintaining the same visual effect of the vertical lines of the current material.

Image Courtesy ©  GrupoHCR

Image Courtesy © GrupoHCR

  • Architects: GrupoHCR
  • Project: Euromax Competition: Nest of Colors
  • Software used: VectorWorks, Adobe Illustrator and Adobe Photoshop.


TEHAMA GRASSHOPPER in San Francisco, California by Fougeron Architecture

Friday, May 9th, 2014

Article source: Fougeron Architecture


  • To transform a two-story, concrete San Francisco warehouse into a modern, elegant office and residence.
  • To make a sanctuary for a young family that embraces the city’s structure and landscape yet creates an atmosphere of intimacy and repose.
  • To infuse an old, abandoned warehouse district with the vibrancy of a new neighbourhood – one building at a time.
Image Courtesy © Fougeron Architecture

Image Courtesy © Fougeron Architecture

  • Architects: Fougeron Architecture
  • Location: San Francisco, California
  • Software used: Vectorworks


Valley house by Arbejazz Architectue studio

Friday, May 9th, 2014

Article source: Arbejazz Architectue studio

Valley house is a family house in a 2500 sqm orchid at hefer valley. The building form is minimal and clear.

Valley house is designed as a system that embraces nature and the environment through its structure and form, use of materials, orientation, natural ventilation and lighting, grey water reuse for the garden maintenance etc’ in a manner that portraits the intimate and tender spatial qualities to this home.

Image Courtesy © Aviad Bar Ness

Image Courtesy © Aviad Bar Ness

  • Architects: Arbejazz Architectue studio
  • Project: Valley house
  • Photography: Aviad Bar Ness
  • Software used: Vectorworks


Bushwick Inlet Park in Brooklyn, New York by Kiss + Cathcart, Architects

Wednesday, April 23rd, 2014

Article source: Kiss + Cathcart, Architects

Project Overview

The Bushwick Inlet Park transforms the Brooklyn waterfront from a brownfield industrial strip into a public park. Located in the Williamsburg section of Brooklyn, the design is the first step of an ambitious waterfront redevelopment along the East River. The design team has integrated a program of athletic fields, community facility and a NYC Park maintenance and operation facility into a 6.2-acre park.

The Park wraps over the building on the west side, turning the building into a green hill so that 100% of the site is accessible to the public. A zigzag path provides ADA access to the top, where a large wood-framed canopy provides shade and views over the play fields to the Manhattan skyline. Direct building access for the public and the Parks staff is provided from the street edge below.

Program: The 13,300-square-foot ground floor is divided into the northern section which houses the maintenance facilities for the Department of Parks and Recreation, and the southern section which is a community center run by the non-profit Open Space Alliance. Each program area has its own separate entrance.

Phase 1 (the play field) opened summer 2010 and Phase 2 opened October 2013.

(top) Aerial view of park and building; (bottom) Active Design usage, snowboarding on roof 1/22/2014 - Photo Credit: (top) Malcolm Pinckney © 2013 New York City, NYC Parks ; (bottom) Jeremy Moseley

(top) Aerial view of park and building; (bottom) Active Design usage, snowboarding on roof 1/22/2014 – Photo Credit: (top) Malcolm Pinckney © 2013 New York City, NYC Parks ; (bottom) Jeremy Moseley

  • Architects: Kiss + Cathcart, Architects
  • Project: Bushwick Inlet Park
  • Location: Brooklyn, New York
  • Photography: Jeremy Moseley, Paul Warchol and Kiss + Cathcart, Architects
  • Software used: Vectorworks.
  • Project Completion Date: October, 2013
  • Project Category: New Construction
  • Project Site: Brownfield Site
  • Project Site Context/Setting: Urban
  • Building or Project Gross Floor Area: 15,527 square feet
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $30,000,000.00


Holiday house in Nannup, Australia by iredale pedersen hook

Saturday, April 19th, 2014

Article source: iredale pedersen hook  

The Nannup Holiday house forms part of a wandering path through the landscape from Perth to Nannup. This path dialogues with the landscape of intense forest, meandering river and rolling hills, each experience is carefully choreographed to enrich the occupancy of the house. A Jeykll and Hyde experience of the landscape is carefully controlled through oscillating vertical (forest) and horizontal (horizon) openings and the contrast of grounded and floating experiences. While the exterior dialogues with the numerous fallen trees, the interior is revealed through a sequence of ‘growth rings’ coded and extruded in relation to the building program.

Image Courtesy © Peter Pennetts

Image Courtesy © Peter Pennetts

  • Architects: iredale pedersen hook
  • Project: Holiday house
  • Location: Nannup, Australia
  • Photography: Peter Pennetts
  • Software used: Vectorworks and Card models.
  • Architectural Project Team: Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Drew Penhale, Caroline Di Costa, Jason Lenard, Matthew Fletcher, Tyrone Cobcroft.
  • Structural Engineer: Terpkos Engineering, Builder- Brolga Developments and Construction
  • Completion date: November 2013


CASA31_4 Room House by iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect

Sunday, April 13th, 2014

Article source: iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect 

Conceptual Framework

CASA31_4 Room House re-interprets the role of memory, tradition and social and cultural value in a rich spatial experience that is simultaneous familiar yet unfamiliar. Our architecture preserves and reinterprets the past, history is layered but never erased, fragments of the past continually remind us that we are only another layer in the rich and unfolding history of this place.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect
  • Project: CASA31_4 Room House
  • Photography: Peter Bennetts
  • Software used: Vectorworks and card models.
  • Architectural Project Team: Caroline Di Costa, Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Brett Mitchell, Sinan Pirie, Matthew Fletcher.
  • Structural Engineer: Terpkos Engineering
  • Builder: Hugo Homes
  • Completion: December 2013

Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013

i.n.g in Toyota, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

This is the project for two-family house by reconstruction. Every time I witnessed the demolition work before reconstruction, I’ve had some uncomfortable feelings by the view of vacant land. The old house is a building containing lots of thoughts and memories for the owner and it is also a part constituting the town-scape from the community viewpoint. Therefore, based on the idea that there should be a way to renew the house while keeping the old town-scape even in reconstruction project, I proposed a house with Japanese-style outlook to fit naturally into the existing fence and external garden.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: i.n.g
  • Location: Toyota, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Software Used: VectorWorks
  • Site Area: 453.88m2
  • Built Area: 160.56m2
  • Total Floor Area: 147.67m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: January, 2012 – November, 2012
  • Year of completion: July, 2013
  • Design team: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Inoue construction Ltd

Cut and Frame by ashton porter architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: ashton porter architects

Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut.

The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project.

Image Courtesy © Andy Stagg

  • Architects: ashton porter architects
  • Project: Cut and Frame
  • Photography: Andy Stagg
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Main Contractor: Allen Wilson Shopfitters & Builders
  • Structural Consultant: Constant Structural Design
  • Cost: £243,000
  • Client: Private
  • Size of the house before the project: 148m2
  • After the project: 178m2
  • Writing Hut: 15m2
  • Start: October 2011
  • Planning Permission Granted: April 2012
  • Build Start: July 2012
  • Completion: December 2012
  • Kitchen: Howdens
  • Sliding Doors: Fineline
  • Flooring: Peak Oak Flooring
  • Windows: Velfac
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy