Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Shining Deep Well in Fukuoka, Japan by MOVEDESIGN

Saturday, July 27th, 2013

Article source: MOVEDESIGN

This small tall house is located in a civic center section, small stores stand in a line around it. This is a dwelling with shop. The black tube lead to the soba noodle restaurant behind the pilotis on the first floor. This site has a narrow frontage and long shape in the back.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: MOVEDESIGN
  • Project: Shining Deep Well
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Project partner: Yuji Ota   (Connect), Takeshi Shinagawa  (Shinagawa Design Studio)
  • Function: dwelling with shop (private house + restaurant)
  • Structure: steel construction
  • Site area: 81.94㎡
  • Architectural area: 65.31㎡
  • 1F floor area: 46.96㎡
  • 2F floor area: 65.31㎡
  • 3F floor area: 47.67㎡
  • Total floor area: 159.94㎡
  • Year: 2013
  • Software used: Vectorworks and SHADE for 3D simulation

Veladora in Rancho Santa Fe, CA by Mr. Important Design

Friday, July 26th, 2013

Article source: Mr. Important Design

Mister Important Design is an interior design firm that brings an ebullient perspective to interiors. Specializing in hotels, nightclubs, restaurants, bars and lounges, Mister Important Design works closely with clients to achieve interiors that exceed expectations. Exuberant interors that are designed to be remembered and talked about.

Image Courtesy © Jeff Dow

  • Architects: Mr. Important Design
  • Project: Veladora
  • Location: Rancho Santa Fe, CA
  • Photography: Jeff Dow
  • Client/Owner: Rancho Valencia Resort & Spa
  • Size (sq m) : 3000 square feet
  • Completion Date: Fall 2012
  • Design Team: Charles Doell, Principal and Miriam Marchevsky, Project Team
  • Main Contractor: Lusardi Construction
  • Software used: Autocad and Vectorworks

CASA DELLA MUSICA in UDINE, ITALY by GEZA

Thursday, July 25th, 2013

Article source: GEZA

BUILDING INSIDE A BUILDING

A new function (a place for music) for an old (and silent) building (a former bus depot) represents an architectural+technological challenge and a poetic content at the same time.

A new building rises inside the old one, and includes all the structural and technological solutions required. The new building does not touch the old one, which remains visible and gets more value from this addition.

Image Courtesy © Massimo Crivellari

  • Architects: GEZA
  • Project: CASA DELLA MUSICA
  • Location:  UDINE, ITALY
  • Photography: Massimo Crivellari
  • Client: Municipality of Cervignano del Friuli, UD
  • Realization: 2010
  • Area: 750 sm
  • Software used: Vectorworks

Spicebok Offices in Tokyo, Japan by nendo

Friday, July 19th, 2013

Article source: nendo 

The office space design for spicebox, a comprehensive digital agency that works across strategic planning, interactive promotion and creative digital marketing, and is part of the Hakuhodo stable. The firm’s name symbolises the ability to deliver surprises and delight, like a variety of stimuli that come tumbling out of a box, so we placed seven box-shaped meeting rooms of differing sizes and finishes around the office, all of which are entered by a wall that has been ‘flipping open’.

Image Courtesy © Daici Ano

  • Architects: nendo
  • Project: Spicebok Offices
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Daici Ano
  • Software used: Vectorworks

house in brescia, Italy by federico tinti, labzona

Tuesday, July 9th, 2013

Article source: labzona 

single house for a private client by the border of the city of brescia, just in front of the agricolture landscape. the building is full open to the garden and the space inside in continuos and fluid. every room/space is open to the other and only divided by screen/wall that close and open views

Image Courtesy © labzona

  • Architects: federico tinti, labzona
  • Project: house
  • Description: single house
  • Costumer: private
  • Site: quinzanello, brescia
  • Year: 2009
  • Software used: Autocad, Vectorworks and Rhinoceros

Centro Interpretação do Românico in Paredes, Portugal by spaceworkers

Sunday, June 16th, 2013

Article source: spaceworkers

Preserving the identity of the location and characteristics of the building concerned was for us the slogan for the intervention.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: spaceworkers
  • Project: Centro Interpretação do Românico
  • Location: Paredes, Portugal
  • Code: 12CIRP
  • Year: 2012
  • Size: 100m2
  • Address: Paredes
  • Client: Rota do Românico
  • Author: spaceworkers®
  • Principal architects: henrique marques, rui dinis
  • Architects: rui rodrigues, sérgio rocha, rui miguel
  • Finance director: carla duarte – cfo
  • Engineer: simetria vertical, Lda
  • Photography: FG+SG
  • Software used: Vectorworks
    (more…)

Magnum Gallery in PARIS, France by Birds Portchmouth Russum

Thursday, June 13th, 2013

Article source: Birds Portchmouth Russum

Working in collaboration with architect Chris Stead of Paris, BPR designed a gallery, cafe and office for the Magnum Photography agency.

Image Courtesy © Birds Portchmouth Russum

Three architectural moves are key in turning this former hotel ballroom into an integrated set of spaces. A portion of the ground floor concrete slab is cut away, a bridge spanned across it, and a cafe ‘trailer’ inserted into the front facade. The front of the trailer pushes through to the street, defining the entrance and helping to project the identity of the gallery.

  • Architects: Birds Portchmouth Russum
  • Project: Magnum Gallery
  • Location: 13 RUE DE L’ABBAYE 75006 PARIS
  • Software used: Catia and Vectorworks

(more…)

Lodge on the Lake in Canberra, Australia by Stephen Collier Architects

Wednesday, June 12th, 2013

Article source: Stephen Collier Architects

THE LAKE ON THE LODGE IDEAS COMPETITION – EXPLANATORY STATEMENT

What if the British, instead of completely and summarily dismissing Aboriginal people and their culture, took a more open approach to Aboriginal people, culture and knowledge systems? This country would be one where the chances of an indigenous or non-indigenous Prime Minister would have been the same at every election since Federation. As a result Australia would now have an equal meeting of cultures and (cultural) influence.

Image Courtesy © Stephen Collier Architects

  • Architects: Stephen Collier Architects
  • Project: Lodge on the Lake
  • Location: Canberra, Australia
  • COLLABORATORS: Stephen Collier Architects, Paolo Stracchi, Maryam Litkouhi, David Janson
  • Software used: Vectorworks, Rhinoceros and Photoshop

(more…)

House of Shiroyama in kanagawa prefecture, japan by araki sasaki architects

Sunday, June 9th, 2013

Article source:  araki sasaki architects

Charred wooden planks wrap the exterior of the ‘House in Shiroyama’ by Japanese practice Araki + Sasaki architects (A+Sa), differentiating
it from its neighbors in the suburban area. The two-story wood-frame construction takes on the shape of a regular square, characterized on
the inside by the exposed natural plywood textures and surfaces and open spaces that expose the true scale of the structure from the social
areas on the ground floor.  The pitched roof gently rises on each side equally until reaching a square skylight that forms a structural ring 
allowing natural light to illuminate the entire interior.  The construction was approached from a DIY technique, using standard member sizes
and connections to allow for easy future expansion and a rational structural grid. The knots of the plywood filled and polished with epoxy resin. The ground level contains the kitchen and dining areas
on an elevated wooden platform, with a private bathroom and bedroom. The wooden beams that hold up the loft level floorboards are
left uncovered allowing a direct visual connection. A staircase at the entrance connects to the partial second story that can be used as a
living or working space.

Image Courtesy © araki sasaki architects

  • Architects: araki sasaki architects
  • Project: House of Shiroyama
  • Location: kanagawa prefecture,  japan
  • Site area149.03
  • Built area53.00
  • Ground floor53.00
  • First floor32.30
  • Total floor85.30
  • Height 7.8m, 2 stories
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Family House Vaňov in Czech Republic by 3+1 architekti

Saturday, May 25th, 2013

Article source: 3+1 architekti

House is difficult to access, located on a steep basalt slope above the village. Garden is facing northeast. On the other hand there is a positive side to it –  an exceptionally beautiful view on the river. Builder feels a very strong connection to this place, as there used to be a small weekend cottage built by his grandparents.

Image Courtesy © Pavel Plánička

  • Architects: 3+1 architekti (Plánička, Páral, Panenka)
  • Project: Family House Vaňov
  • Location: Vaňov, Czech Republic
  • Photography: Pavel Plánička
  • Project: 2009
  • Realization: 2012
  • Floor area: 80,5 m2 house + 49 m2 terrace
  • Enclosure: 460 m3
  • Software used: Allplan Nemetschek
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy