Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Bushwick Inlet Park in Brooklyn, New York by Kiss + Cathcart, Architects

Wednesday, April 23rd, 2014

Article source: Kiss + Cathcart, Architects

Project Overview

The Bushwick Inlet Park transforms the Brooklyn waterfront from a brownfield industrial strip into a public park. Located in the Williamsburg section of Brooklyn, the design is the first step of an ambitious waterfront redevelopment along the East River. The design team has integrated a program of athletic fields, community facility and a NYC Park maintenance and operation facility into a 6.2-acre park.

The Park wraps over the building on the west side, turning the building into a green hill so that 100% of the site is accessible to the public. A zigzag path provides ADA access to the top, where a large wood-framed canopy provides shade and views over the play fields to the Manhattan skyline. Direct building access for the public and the Parks staff is provided from the street edge below.

Program: The 13,300-square-foot ground floor is divided into the northern section which houses the maintenance facilities for the Department of Parks and Recreation, and the southern section which is a community center run by the non-profit Open Space Alliance. Each program area has its own separate entrance.

Phase 1 (the play field) opened summer 2010 and Phase 2 opened October 2013.

(top) Aerial view of park and building; (bottom) Active Design usage, snowboarding on roof 1/22/2014 - Photo Credit: (top) Malcolm Pinckney © 2013 New York City, NYC Parks ; (bottom) Jeremy Moseley

(top) Aerial view of park and building; (bottom) Active Design usage, snowboarding on roof 1/22/2014 – Photo Credit: (top) Malcolm Pinckney © 2013 New York City, NYC Parks ; (bottom) Jeremy Moseley

  • Architects: Kiss + Cathcart, Architects
  • Project: Bushwick Inlet Park
  • Location: Brooklyn, New York
  • Photography: Jeremy Moseley, Paul Warchol and Kiss + Cathcart, Architects
  • Software used: Vectorworks.
  • Project Completion Date: October, 2013
  • Project Category: New Construction
  • Project Site: Brownfield Site
  • Project Site Context/Setting: Urban
  • Building or Project Gross Floor Area: 15,527 square feet
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $30,000,000.00

(more…)

Holiday house in Nannup, Australia by iredale pedersen hook

Saturday, April 19th, 2014

Article source: iredale pedersen hook  

The Nannup Holiday house forms part of a wandering path through the landscape from Perth to Nannup. This path dialogues with the landscape of intense forest, meandering river and rolling hills, each experience is carefully choreographed to enrich the occupancy of the house. A Jeykll and Hyde experience of the landscape is carefully controlled through oscillating vertical (forest) and horizontal (horizon) openings and the contrast of grounded and floating experiences. While the exterior dialogues with the numerous fallen trees, the interior is revealed through a sequence of ‘growth rings’ coded and extruded in relation to the building program.

Image Courtesy © Peter Pennetts

Image Courtesy © Peter Pennetts

  • Architects: iredale pedersen hook
  • Project: Holiday house
  • Location: Nannup, Australia
  • Photography: Peter Pennetts
  • Software used: Vectorworks and Card models.
  • Architectural Project Team: Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Drew Penhale, Caroline Di Costa, Jason Lenard, Matthew Fletcher, Tyrone Cobcroft.
  • Structural Engineer: Terpkos Engineering, Builder- Brolga Developments and Construction
  • Completion date: November 2013

(more…)

CASA31_4 Room House by iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect

Sunday, April 13th, 2014

Article source: iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect 

Conceptual Framework

CASA31_4 Room House re-interprets the role of memory, tradition and social and cultural value in a rich spatial experience that is simultaneous familiar yet unfamiliar. Our architecture preserves and reinterprets the past, history is layered but never erased, fragments of the past continually remind us that we are only another layer in the rich and unfolding history of this place.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect
  • Project: CASA31_4 Room House
  • Photography: Peter Bennetts
  • Software used: Vectorworks and card models.
  • Architectural Project Team: Caroline Di Costa, Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Brett Mitchell, Sinan Pirie, Matthew Fletcher.
  • Structural Engineer: Terpkos Engineering
  • Builder: Hugo Homes
  • Completion: December 2013

Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013

i.n.g in Toyota, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

This is the project for two-family house by reconstruction. Every time I witnessed the demolition work before reconstruction, I’ve had some uncomfortable feelings by the view of vacant land. The old house is a building containing lots of thoughts and memories for the owner and it is also a part constituting the town-scape from the community viewpoint. Therefore, based on the idea that there should be a way to renew the house while keeping the old town-scape even in reconstruction project, I proposed a house with Japanese-style outlook to fit naturally into the existing fence and external garden.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: i.n.g
  • Location: Toyota, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Software Used: Vectorworks
  • Site Area: 453.88m2
  • Built Area: 160.56m2
  • Total Floor Area: 147.67m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: January, 2012 – November, 2012
  • Year of completion: July, 2013
  • Design team: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Inoue construction Ltd

Cut and Frame by ashton porter architects

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: ashton porter architects

Reorganisation of the ground floor layout of a two storey semi detached residential property and the replacing of a garden shed at the rear of the garden with a writing hut.

The house design was driven by the requirement for both clients to work from home and both have separate spaces. The connection between the house and the garden writing hut was therefore a key element of the project.

Image Courtesy © Andy Stagg

  • Architects: ashton porter architects
  • Project: Cut and Frame
  • Photography: Andy Stagg
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Main Contractor: Allen Wilson Shopfitters & Builders
  • Structural Consultant: Constant Structural Design
  • Cost: £243,000
  • Client: Private
  • Size of the house before the project: 148m2
  • After the project: 178m2
  • Writing Hut: 15m2
  • Start: October 2011
  • Planning Permission Granted: April 2012
  • Build Start: July 2012
  • Completion: December 2012
  • Kitchen: Howdens
  • Sliding Doors: Fineline
  • Flooring: Peak Oak Flooring
  • Windows: Velfac

Office space design with shipping containers in Kortrijk, Belgium by FIVE AM

Thursday, April 3rd, 2014

Article source: FIVE AM

At the end of 2012, printing office Drukta and mailing company Formail moved into their new building. Not a new build, but a former textile company’s warehouse, spanning 4.000 sqm. For their office space, both companies were looking for a solution which needed to fit their needs and budget. At the same time, they really wanted the original and creative concept to become a proper eye-catcher, linking the office area with the machines on the workfloor – a task right up the street of interior designers Five AM in Kortrijk (Belgium).

Image Courtesy © Thomas De Bruyne

  • Architects: FIVE AM
  • Project: Office space design with shipping containers
  • Location: Kortrijk, Belgium
  • Photography: Thomas De Bruyne
  • Software used: Vectorworks and Cinema 4d
  • Client: Drukta NV + Formail bvba
  • Realisation: August 2012 – November 2012
  • Budget: 280000 €
  • Surface dimensions: 4000sgm building of which 290 sqm office space,Drukta 150sqm, Formail 75 sgm atelier 65sqm office..
  • Materials: Shipping containers (13), plywood, MDF,carpet,TLlighting

Bergen International Festival in Vaskerelvsmauet 6, Norway by Eriksen Skajaa Architects

Saturday, March 29th, 2014

Article source: Eriksen Skajaa Architects

Background
Bergen International Festival is a music and cultural festival to be held in Bergen in late May and early June each year. The festival is the largest of its kind and contains a wide range of events in music, theater, dance and visual arts at the national and international level. Concerts are held in the Grieg Hall and Haakon’s Hall, in the four composer homes on Siljustøl, Trolhaugen, Lysøen and Valestrandsfossen as well as in a number of city churches, streets and squares. The first festival was held in 1953.

Image Courtesy © Rasmus Norlander

  • Architects: Eriksen Skajaa Architects
  • Project: Bergen International Festival
  • Location: Vaskerelvsmauet 6, Bergen, Norway
  • Photography: Rasmus Norlander
  • Software used: Vectorworks 2012
  • Project team: Arild Eriksen, Joakim Skajaa, Julia With
  • Size: 450m2
  • Year: 2013
  • Client: Bergen International Festival / Gjølanger Bruk
  • Illustrations: Eriksen Skajaa Architects

Red Bridge House by Smerin Architects

Wednesday, March 26th, 2014

Article source: Smerin Architects

In an area of ancient woodland bordering Ashdown Forest in East Sussex the new build house for a private client is set into a hillside overlooking a stream and the Wealden farmland beyond. Arranged over three levels the main living spaces, accessed via a folded steel plate bridge, occupy the middle floor and lead out to a generous verandah hung from and sheltered by the overhanging roof. Solid oak stairs machined from timber from the woods and cantilevered from the supporting concrete walls lead either up to the bedroom floor or down to a strip of utility spaces and through to a swimming pool room whose sliding glass wall opens up to the adjoining covered terrace and surrounding meadow.

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Smerin Architects
  • Project: Red Bridge House
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: Vectorworks.
  • Structural Engineer: Lyons O’Neill
  • Main Contractor: Client self-build

Floor Area

  • House: 345 sqm/3,700 sqft
  • Garage: 120 sqm/1,300 sqft
    Construction Cost ( For information only )
  • House and Garage: £2,500 sqm/£230 sqft

W AUSTIN HOTEL + RESIDENCES with AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER in Austin, Texas by Andersson-Wise Architects

Thursday, March 6th, 2014

Article source: Andersson-Wise Architects

Austin’s W Hotel and Residences complex is a new centerpiece for the city, occupying a prime location in the skyline framing Austin City Hall and Lady Bird Lake. Andersson-Wise Architects, of Austin, designed the building to make the most of the city’s natural environment, capturing prevailing breezes and controlling the intense sunlight to create a protectedyet open experience.

Image Courtesy © Andrew Pogue

  • Architects: Andersson-Wise Architects
  • Project: W AUSTIN HOTEL + RESIDENCES with AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER
  • Location: Austin, Texas, U.S.A
  • Photography: Andrew Pogue, Art Gray, Jonathan Jackson, Tom McConnell
  • Software used: Vectorworks.
  • Design Team: Arthur Andersson, Chris Wise, Catherine Craig, Leland Ulmer, Christopher Sanders, Laura McQuary, Robin Bagley Logan
  • Architect of record: BOKA Powell – Dallas, TX Emily Hoffman
  • General contractor: Austin Building Company – Austin, TX, Kasey Delz
  • Other key contractors: Custom Sheet Metal: A. Zahner & Co., Curtain Wall + Glazing: Wincon Millwork: AMI
  • Structural Engineer: Thornton Tomasetti
  • Mep engineer: JJA, Inc.
  • Landscape architect: Talley Associates – Dallas, TX
  • Lighting consultant: Horton Lees Brogden Lighting Design
  • Sustainable design: Center for Maximum Potential Building Systems
  • Theater consultant: Theatre Consultants Collaborative
  • Venue interiors: Rios Clementi Hale Studios
  • Square footage: 1 million square feet
  • Site acreage: 1.8 acres
  • Building materials: cement composite panels (Swiss Pearl), aluminum + glass curtain wall system, metal plate wall panels
  • LEED rating: SILVER
  • Sustainable features: urban site, orientation to sun and prevailing breezes, utilizes City of, Austin chilled water system, high recycled content materials, low VOC, materials, high-performance glazing.
  • Floors: 37 story tower, 10 floors hotel, 21 floors residences, 3 floors podium 4 floors mechanical
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise