Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Casa_SSM in Monferrato, Italy by Diego Bortolato Architetto

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Diego Bortolato Architetto

This was a project for a New Villa developed on the northwest of Italy, Monferrato Coutryside Area, Piedmont, that follow principle of bioarchitecture.

The development of the new private residence , is based on the juxtaposition of two main bodies , the master house and an annex of service, united by a single large roof , oriented and designed to maximize solar gain during the winter and to protect and reduce the penetration of the same during the summer. A third building , detached from its predecessors is thegarage.

Image Courtesy © Daniela Bortolato

  • Architects: Diego Bortolato Architetto
  • Project: Casa_SSM
  • Location: Monferrato, Italy
  • Photography: Daniela Bortolato
  • General Contractor: LIgnoalp DAMIANIHOLZ&CO S.p.A. Brixen
  • Concrete and Logistic con construction site: Agest Costruzioni
  • Concrete: Ing. Claudio and Sofia Valenzano
  • Concrete Pavings: Capodicasa Sas.
  • Parquet Floorings: Bonardi Matteo per CP Parquet
  • Lights: Sacchi Giuseppe S.p.A. Resp. sig. Mauro Stanchi
  • Project: Luglio 2010
  • Construction: Settembre 2011 Luglio 2012
  • House Surf.: 350 Mq. Land
  • Area: 5.000 Mq
  • Software used: Sketchup, Vectorworks and Revit

SHIRASU in Kagoshima, Japan by ARAY Architecture

Saturday, December 21st, 2013

Article source: ARAY Architecture

The resident did not rely on energy in South Kyushuof high temperature and humidity, and hoped for ecology life with the environment.

The wind of land is felt, rain water is saved, and it enjoys gardening. It is native life. The site is a residential quarter that extends on a Shirasu plateau near from the Kagoshima City downtown. I then thought native house (eco-house) with the soil (Shirasu) as the material that formed this plateau native by the made Shirasu block.

Image Courtesy © DAICI ANO

  • Architects: ARAY Architecture
  • Project: SHIRASU
  • Location: Kagoshima, Japan
  • Photography: DAICI ANO
  • Architect In Charge: Asei Suzuki
  • Structural design: tmsd & takashi manda structural design
  • Contractor: tagzhaus
  • Site Area: 228.9 sqm
  • Building Area: 88.0 sqm
  • Floor Area: 143.9 sqm
  • Date of completion: 2013.07.15.
  • Software used: AutoCad, Vectorworks, Photoshop and Illustorator.

FAMILY VAULT IN Elche, Spain by ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

Thursday, December 19th, 2013

Article source: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

The funerary volume is located between the existing boxes of niches and creates a compact and dense piece of stone that completes the horizontal landscape of this area of the cementery.

A vault is created to preserve and protect the memory of the deceased people and, at the same time has to generate an intimate and quite space for the family. This way, we propose a dense box of horizontal tiles of grey stone which is externally perforated by only two hollows: the door and the cross.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS
  • Project: FAMILY VAULT
  • Location: Elche, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Type of building: Funerary architecture.
  • Site of the building: Cementerio Nuevo. Elche, Alicante. Spain.
  • Total area in square meters: 18 m2
  • Finalización de Obra: February 2013.
  • Quantity surveyors: José Vicente Carpena + Elena Rogel
  • Software used: AllPlan 2013

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

Paule Chemical Headquarters and Laboratories in Alicante, Spain by ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS 

Given the nature of today’s work processes, how can the workplace better support the employee and the company’s image? How can the workplace support all of the different activities involved with knowledge work – things like collaboration, creativity, innovation, deep thinking and mentorship? These are the questions this project tries to answer.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS
  • Project: Paule Chemical Headquarters and Laboratories
  • Location: Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Typology: Office building, Laboratories
  • Site of the building: Polígono Industrial Tres Hermanas II. Aspe, Alicante. Spain
  • Total area in square meters: 1.349 m2
  • End of construction: April 2013
  • Quantity surveyorsJosé Vicente Carpena + Elena Rogel
  • Industrial EngineeringAv Ingenieros, María Amorós + José María Vidal
  • Telecommunications EngineerSantiago Varela Rizo.
  • Software used: AllPlan 2013

Single-family home Teplice by 3+1 architekti

Sunday, December 8th, 2013

Article source: 3+1 architekti

Small piece of land owned by a builder that we were dealing with was kind of \”left\” in a rectangular pattern of local development.

The immediate proximity of large villas from the first half of the 20th century left psychologically and physically little space for wild experiments in architectural design.

Image Courtesy © 3+1 architekti

  • Architects: 3+1 architekti
  • Project: Single-family home Teplice
  • Architect: Pavel Planicka
  • Software used: Allplan Nemetchek software

ART PORT in Water Mill, NY by Stelle Lomont Rouhani Architects

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Art Port is a free standing pavilion created for an art dealer as an addition to an existing house. It creates an arrival sequence for the homeowners and their guests. Formed from a single flat roof that rests on two solid volumes, it is separated from the main residence by a bamboo garden.

Image Courtesy © Matthew Carbone

Curl Curl Residence in Sydney, NSW by CplusC Architectural Workshop

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: CplusC Architectural Workshop

The Curl Curl House was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck. The Client also required that the home was to be at one level extending from the carport and main entrance.

Image Courtesy © Murray Fredericks, Simon Whitbread

  • Architects: CplusC Architectural Workshop
  • Project: Curl Curl Residence
  • Location: Sydney, NSW
  • Architect: Clinton Cole
  • Photography: Murray Fredericks, Simon Whitbread
  • Floor Area: 237m² + Pool + Landscape
  • Time: 22 weeks
  • Year: 2011
  • Engineer: Jack Hodgson Consultants
  • Builder: CplusC Architectural Workshop
  • Landscaper: CplusC Architectural Workshop
  • Software used: Vectorworks

Hataitai House in Wellington, New Zealand by John Mills Architects

Saturday, October 19th, 2013

Article source: John Mills Architects 

This is a trueWellington home .Spectacular views, but facing the morning sun, with a slope to challenge any engineer. Situated on the eastern flank of Mt Victoria, near the city, with magnificent views over Evans Bay, Shelly Bay, and the Tararua mountain ranges to the north.

Image Courtesy © Paul McCredie

  • Architects: John Mills Architects
  • Project: Hataitai House
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Photography: Paul McCredie
  • Engineer: Clendon, Burns and Park.
  • Area: 244 sm
  • Completed: 2011
  • Software used:  Vectorworks

Village Memorial Hall in Freshford, UK by Hewitt Studios LLP

Friday, October 18th, 2013

Article source: Hewitt Studios LLP

Hewitt Studios recently won an invited competition to redesign the Freshford Village Memorial Hall, near Bath. Their vision was to provide a welcoming and attractive multipurpose focus for local community activity, complementing its outstanding rural setting.

Image Courtesy © Hewitt Studios LLP

  • Architects: Hewitt Studios LLP
  • Project: Village Memorial Hall
  • Location: Freshford, UK
  • Type Of Project: Community
  • Client: Trustees of Freshford Village Memorial Hall
  • Contract Value: c.£2.5m TBC
  • Software used: Vectorworks, Sketch-up
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise