Open side-bar Menu

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Oresen House in Sapporo, Japan by Akasaka Shinichiro Atelier (designed using Vectorworks)

Tuesday, April 3rd, 2012

Article source: Akasaka Shinichiro Atelier

Design Philosophy

Rather than imposing our own designs unilaterally, we think of clients as equal partners in the process of discussing requests and problems, which are then resolved through design and planning. While the end product of this process is a physical structure, we think of our fundamental role as designing human-to-human and human-to-environment relationships.

Our goal is to create architecture whose meaning and purpose is derived through ongoing communication with clients.

West elevation - Photo by Koji Sakai

  • Architect:Akasaka Shinichiro Atelier
  • Name of Project: Oresen House
  • Location: Sapporo, Japan
  • Photos: Koji Sakai
  • Software used: Vectorworks


An Organic, Bioclimatic House in Brittany, France by Patrice Bideau (designed using Vectorworks)

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Patrice Bideau

This house on the shores of the Golfe du Morbihan, not far from AURAY, was built using organic architectural principals with a concentration of green energy components for maximum efficiency without resorting to technical sophistication. Completed at the beginning of this year, the house is situated in a region benefitting from oceanic climate conditions. The project was born of the owners’ desire to build a new house on their property in BADEN, incorporating a landscaped garden and a natural, chemical free swimming pool. These were created before construction began on the house in collaboration with a designer and a landscape gardener. The garden was designed to provide protection from Westerly winds with a vegetable garden to the East. A distinctive ambiance emerged from this new, natural environment surrounding the construction site.

An Organic, Bioclimatic House

  • Architects: Patrice Bideau
  • Project: An Organic, Bioclimatic House
  • Location: Brittany, France
  • Software used: Vectorworks


Liberty Hill Residence in San Francisco, California by Surface design, Inc.

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Surface design, Inc.

This garden in San Francisco has dedicated areas for entertaining and children’s play, which are defined and navigated by an innovative arrangement of local and sustainable landscape materials. Cor-Ten steel boxes serve as retaining structures and planters, extending along the site’s perimeter and penetrating the surrounding wood fence. The garden is an abstracted allusion to the dramatic topography of the city itself.

The site's steep slope creates a visual connection with the city beyond

  • Architects: Surface design, Inc.
  • Project: Liberty Hill Residence
  • Location: San Francisco, California
  • Project Type: Single Family Residence
  • Software used: AutoCad, Photoshop, Sketchup, some Vectorworks


Ecotourism Center in France by Innovation Création & Architecture

Wednesday, March 28th, 2012

Article source: Innovation Création & Architecture

The site the “gorges de Franchard” is the most popular among the forest massif of Fontainebleau (the biggest listed site in France).
This very sensitive site of high quality within the new nature reserve  biosphère  is supported by the European program  PROGRESS

Two close volumes

  • Architect: INCA – Innovation Création & Architecture
  • Name of Project: Ecotourism Center In France
  • Location: Fontainebleau, France
  • Date: Delivered in april 2011
  • Client: Seine et Marne tourisme
  • INCA’s mission: Complete project management
  • Budget: 1000 000 € H.T
  • Surface area: 5400m2 converted; 250m2 built
  • Team: CAP Paysage (paysagiste), ARPENTE (BET bois), ALPES STRUCTURES et ROSTAIN COSTE (BET Technique), M. FORGUE (économie de la construction)
  • Software used: Vectorworks and Adobe Suite


Loft Apartments Alte Sagi Innerberg in Innerberg, Switzerland by Gwjarchitektur

Tuesday, March 20th, 2012

Article source: Gwjarchitektur

In Innerberg, Switzerland, on a former wood work site, a new apartment building has been designed. Based on an existing volume of 3 meters height and a depth of 20 meters, a flexible living space appears where once carpenters and joiners used to build furniture.

Facade North-West

  • Architects: Gwjarchitektur AG
  • Project: Loft Apartments Alte Sagi Innerberg
  • Location: Innerberg, Switzerland
  • Client: U.C. Buchschacher AG
  • Project Architect: Bernhard Schori
  • Residential Units: 13
  • Tower Flat: 1
  • Software used: Vectorworks


D-Apartment in Osaka, Japan by SPACESPACE

Thursday, March 15th, 2012

Article source: SPACESPACE

Smooth configuration

This collective housing’s scale is intermediate position between detached housing and building. This project site is situated on the west side of small station, a big 700-year-old camphor tree passing through the platform and the canopy.

The west side being mixed multiplicity of environmental-elements (bicycle-parking space, shrine, shops under the elevated, small street stand, etc) is more congested and lively than the east side being developed small station plaza and roundabout in order.

Image Courtesy Koichi Torimura

  • Architects: SPACESPACE /Takanori Kagawa + Junko Kishigami
  • Project: D-Apartment
  • Location: Osaka, Japan
  • Structural design:OHNO JAPAN
  • Constructor: PanaHome
  • Program:collective housing + shop
  • Area:site161.72m2・floor240.16m2
  • Structure:steel・3stories
  • Photography:Koichi Torimura
  • Software used: VectorWorks


Klammer Residence in Klaus, Austria by architektur.terminal hackl und klammer (designed using AllPlan)

Sunday, March 11th, 2012

Article source: architektur.terminal hackl und klammer

Klammer Residence is a private house standing on the outskirts oft he town of Klaus in Austria designed by the practice of architektur.terminal. The two-storey building nestles into the verdant tree-clad slopes at the foot of the Sattelberg. Its outline blends discreetly with the surroundings and adapts to the unevenness of the ground.

East entrance


Keyhole House in Kyoto, Japan by EASTERN design office

Tuesday, March 6th, 2012

Article source: EASTERN design office

The facade of this house has the shape of a keyhole.

A key to open “my house”, which is standing along a narrow street of a crowded town, is designed as a key itself on the façade of this house. A house can be called a key, which will open up your life happily.  Such a small key, this house is a key!

Image Courtesy Koichi Torimura

  • Architects: EASTERN design office
  • Project: Keyhole House
  • Location: Kyoto, Japan
  • Site Area:90.81㎡
  • Total Floor Area:103.47㎡
  • Structural Engineering: EASTERN design office
  • Contractor:arcc
  • Photographer:Koichi Torimura
  • Software used: Vectorworks for drawings,and 3ds Max for making CG.


15° Off-White House in Holland Park, London in Paul McAneary Architects

Friday, March 2nd, 2012

Article source: Paul McAneary Architects

The clients requested a large space for their young family’s life. Paul McAneary Architects responded with an open-plan design concept, to remove all of the internal walls of the existing building without any trace of columns nor beams and to create a seamless connection from the entrance right through to the garden. A faceted ceiling-scape was designed to force light deeper into the ground floor plan.

Image Courtesy Ståle Eriksen

  • Architects: Paul McAneary Architects
  • Project: 15° Off-White House
  • Location: Holland Park, London
  • Completion Date: 2009
  • Contract Value: £ 150k
  • Area: 145 sqm
  • Client: Private Family
  • Design Team: Paul McAneary, Daniel Morgan, Matthias Laumayer,
  • Contractor: Typhoon
  • Supplier: Farrow & Ball
  • Photographer: Ståle Eriksen
  • Software used: Vectorworks


The Lanes in Cambridgeshire, UK by Mole Architects

Friday, March 2nd, 2012

Article source: Mole Architects

Designed by MOLE Architects the aim of the project was the refurbishment of an existing unprepossessing 2-bedroom 1960’s Bungalow in the village of Over, Cambridgeshire. The completed building includes the reorganisation of the internal rooms to include main and guest bedroom, opening up of garden room at the rear to be used as a main living space, focusing on an existing magnolia tree, attic space, and the addition of utility room and incorporation of garage into main house. Most significantly, the front North façade of the building has been completely remodelled into a saw-tooth elevation composed of 4 pitches clad in vertical Siberian larch boarding.


Exterior View

  • Architect: Mole Architects
  • Name of project: The Lanes
  • Location: Cambridgeshire, UK
  • Clients: Patricia & Michael Sumpter
  • Start on site date: March 2010
  • Date of completion: October 2011
  • Software used: Vectorworks


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy