Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Nemetschek’ Category

Aesop in NEWoMan Shinjuku, Tokyo by TORAFU ARCHITECTS

Thursday, April 21st, 2016

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in NEWoMan Shinjuku. With its 4.9m width and 9.2m depth square plane, the project area offers a space surrounded by passageways with two pillars at either end of the space.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop
  • Location: NEWoMan Shinjuku, Tokyo
  • Photography: Takumi Ota
  • Production: &S
  • Credit:

    • Graphics: Aesop
    • Lightings: DAIKO
  • Total floor area: 45.68m2
  • Design period: 2015.04-2015.12
  • Construction period: 2015.12-2016.01
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Kerkythea

(more…)

Nursery in Buhl, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, April 7th, 2016

Article source: Dominique Coulon & associés

The building marks the entrance to a small village nestling in a valley in Alsace. A 14th-century castle dominates the site from the nearby hillside. The day nursery echoes the orthonormal geometry of the fortified castle. A perimeter wall with openings like on a castle wall protects the children’s playgrounds. This spatial arrangement offers views of the rounded outlines of the Vosges mountains. The principle of the strictly rectangular plan is an arrangement of successive crowns containing the elements of the project. These layers give depth to the project overall. The heart of the building is formed by a central space which emerges at double the height and plays with natural light like a kaleidoscope. This almost cubic volume condenses a host of faces ranging in colour from pink to red. The matte and shiny colours resonate, shaping the space to make it richer and more subtle.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés, , David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas
  • Project: Nursery in Buhl
  • Location: Buhl, France
  • Photography: Eugeni Pons, David Romero-Uzeda
  • Client: CC Région de Guebwiller
  • Architectes assistants: Javier Gigosos Ruipérez, Diego Bastos-Romero, Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: David Romero-Uzeda
  • Structural Engineer: Batiserf
  • Cost Estimator: E3 économie
  • Acoustics: Euro sound project
  • Landscaping: Philippe Obliger
  • Construction companies: Earthworks, sewerage networks and road works (S.T.P. MADER), concrete stucture (MADER), water proofing roofing (SMAC), exterior joinery (MENUISERIE VOLLMER ET FILS), metalworks(MULLER-ROST), exterior isolation (SOMREN), scaffolding (LOC’ECHAF), interior wood work and furniture (HUNSINGER), plastering (SOMEGYPS), concrete screed (MADER), tiled floors (MULTISOLS), glued floors (HERTZOG), painting (SOMREN), green areas (PARCS ET JARDINS B.WITTERSHEIM), electricity (VINCENTZ), heating and ventilation (MAISON XAVIER FRUH), plombing and drainage (LABEAUNE), kitchen (M.E.A.)
  • Surface: 763m2
  • Schedule:
    • Competition: march 2013
    • Construction documents: from may 2013 to november 2013
    • Construction works: from february 2014 to june 2015
    • Completion: june 2015
  • Budget: 1 700 000 €
  • Software used: Vectorworks, cinema 4d, vrai, adobe cc suite

(more…)

First Avenue Garden in Toronto, Canada by PLANT Architect Inc.

Thursday, April 7th, 2016

Article source: PLANT Architect Inc.

This garden fronts a repurposed nineteenth-century industrial property that now houses three apartments. Unlike its neighbouring rowhouses, this building sits very close to the public sidewalk, had no rear yard, and, following an interior renovation, has giant windows facing the street.

Image Courtesy © Peter Legris Photography

Image Courtesy © Peter Legris Photography

  • Architects: PLANT Architect Inc.
  • Project: First Avenue Garden
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Peter Legris Photography
  • Software used: Vectorworks
  • Contractor: Zone 6
  • Team: Mary Tremain, Lisa Rapoport, Chris Pommer, Elise Shelley, Jeremy McGregor

(more…)

Woodlofts Buiksloterham in Amsterdam, The Netherlands by ANA architecten

Sunday, March 27th, 2016

Article source: ANA architecten

Commissioned by Huis&, ANA designed a series of four dwellings with workspaces. The environment will transform from an industrial are into a combined living and working area in the next years and possesses no prototypical living qualities yet. Therefore focus was put particularly on internal qualities.

Image Courtesy © Luuk Kramer

Image Courtesy © Luuk Kramer

  • Architects: ANA architecten
  • Project: Woodlofts Buiksloterham
  • Location: Bosrankstraat 21, 23, 25 en 27, Buiksloterham, Amsterdam 
  • Photography: Luuk Kramer
  • Client: Huiz&
  • Team: Marcel van der Lubbe en Jannie Vinke met Lynn Ewalts, Joeri van Wijk, Kristina Kupstaite
  • Contractor: Bouwbedrijf van Engen
  • Groundfloor: concrete VBI
  • Construction: wood frame structure
  • Floor space: Terracehouse 153 m2 GBO, Workhouse 153 m3 GBO, Greenhouse 163 m2 GBO, Viewhouse 147 m2 GBO
  • Period: 2014-2015
  • Software used: Vectorworks (Nemetchek)

(more…)

Public Library in Estaminet in Grenay, France by Richard+Schoeller architectes

Friday, March 4th, 2016

Article source: Richard+Schoeller architectes 

Implanted in the inner city of Grenay (Pas-de-Calais, France), the media library offers the municipality with a cultural equipment designed to answer the need of population. The project is located at a triangular crossroad between three old mining conglomerations which used to constitute the town. The immediate urban fabric is mainly composed of pavilions and it was essential to the contractor that this location become the centre of Grenay. Before conceiving the project, the cultural team visited several European libraries. Dutch facilities and their organization of light and numerical comfort particularly caught their attention. A substantial part of the building was lifted in order to offer a view on the horizon and preserve a transparency toward the south of the city. The ground floor is thus alleviated and the visitor’s curiosity aroused by both the interiors and the light which filters through vertical slots. The entrance of the library and its general configuration contains no obstacles The smooth roof allows visitors to park their bikes underneath, meet, discuss and share ideas. The acoustics provide calm and serenity and it is possible for the readers to isolate themselves in multiple spaces which merge as a cluster toward the reception.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Richard+Schoeller architectes
  • Project: Public Library in Estaminet
  • Location: Rue Jules Guesdes – Grenay (Pas de Calais), France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Software used: Vectorworks, C4D + Vray
  • Client: Mayor of Grenay
  • Surface: 2500 m2
  • Cost all include: 5 M€
  • Year: 2014 -15

(more…)

Apartment and Atelier in Arashiyama, Kyoto by UME architects

Wednesday, March 2nd, 2016

Article source: UME architects

The project is a renovation of an existing maisonette apartment for an artist’s house and atelier in Kyoto.The project provides large private terraces at different levels, facilitating beautiful views to Atago mountains especially during ‘Torii’ of ‘Gozan-no-Okuribi’ (a spectacular summer event in Kyoto) and to Higashiyama mountains.

Image Courtesy © Yasushi Ichikawa

Image Courtesy © Yasushi Ichikawa

  • Architects: UME architects
  • Project: Apartment and Atelier
  • Location: Arashiyama, Kyoto, Japan
  • Photography: Yasushi Ichikawa
  • Architect in Charge: Satoru Umehara
  • Programme: Maisonnette apartment renovation
  • Constructor: Arcc
  • Area: 85.0 sqm
  • Project year: 2013
  • Software used: Vectorworks (mac)

(more…)

Austen House Pod in Hampshire, UK by Adam Knibb architects

Saturday, February 27th, 2016

Article source: Adam Knibb architects

Space is at a premium in the centre of Winchester that is why the clients at Austen House approached Adam Knibb Architects to come up with a cleaver and creative increase of space to their house.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: Adam Knibb architects
  • Project: Austen House Pod
  • Location: Winchester, Hampshire, UK
  • Photography: Martin Gardner
  • Software used: Vectorworks
  • Main Contractor: S&S Group Ltd
  • Year: 2015 completion

(more…)

Contemporary Barn in Ghent, Belgium by P L O E G architecten

Friday, February 26th, 2016

Article source: P L O E G architecten

The rural area, surrounded by old farms and castles, convinced us to conceive a building  according the typology of the old fram barn of this area. So we worked with a roof pitch of 45° and bays of five meters.

Image Courtesy © Amaury Henderick

Image Courtesy © Amaury Henderick

  • Architects: P L O E G architecten
  • Project: Contemporary Barn
  • Location: Ghent, Belgium
  • Photography: Amaury Henderick
  • Landscape architect: Niels Everaerd
  • Main contractor: Gebroeders Snoeck
  • Area: 160.0 sqm
  • Project Year: 2013
  • Software used: Vectorworks

(more…)

MALLERO HOUSING in Sondrio, Italy by arch. Gianmatteo Romegialli

Thursday, February 25th, 2016

Article source: arch. Gianmatteo Romegialli

The project is situated in the italian Alps in the outskirts of the city of Sondrio, in between the Mallero torrent and areas of industrial warehouses.

The area, apart from Mallero to the south-east, does not have any important presence that could direct the overall urban planning of the area.

Image Courtesy © marcello mariana

Image Courtesy © marcello mariana

  • Architects: arch. Gianmatteo Romegialli
  • Project: MALLERO HOUSING
  • Location: Sondrio, Italy
  • Photography: marcello mariana
  • Design team: arch. Gianmatteo Romegialli with arch.Claudia Bigi, arch.Fabio della Torre, arch. Fernando Grattirola
  • Structures: ing. Paolo Moncecchi
  • Installations: Studio Giarba
  • Completion of work: 2013
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Photoshop

(more…)

VALLE INCLÁN THEATRE in MADRID, Spain by PAREDES PEDROSA ARQUITECTOS

Saturday, February 20th, 2016

Article source: PAREDES PEDROSA ARQUITECTOS 

The Olimpia Theatre occupies the site of the former Olimpia Hall, a triangular shaped block in the city centre. This block -of great urban presence- presides the Lavapiés square: a priority area within the Municipal Renovation Plan for the Madrid Central District with a dense urban fabric.

Image Courtesy © Luis Asín

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: PAREDES PEDROSA ARQUITECTOS
  • Project: VALLE INCLÁN THEATRE
  • Location: Plaza de Lavapiés s/n. 28012 Madrid, Spain
  • Photography: Luis Asín and Roldan Halbe
  • Client: Madrid City Council
  • Mechanical engineers: GEASYT S.A.
  • Structural engineers: GOGAITE S.L.
  • Technical control: Luis Calvo
  • Collaborators: Silvia Colmenares. Manuel G. de Paredes
  • Contractor: ORTIZ Construcciones y Proyectos S.A.
  • Floor area: 5.380 m2
  • Construction: 2002 – 2005
  • Software used: Vectorworks (Nemetschek)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy