Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Kashino Residence in Karuizawa, Japan by KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

Monday, June 11th, 2018

Article source: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

The premise is located at Karuizawa Minamihara. The client hoped a single-story wooden building as a second house to coexist with the surrounding richly green natural blessings.

Image Courtesy © 45gPhotogrpy – Junji Kojima

  • Architects: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: Kashino Residence
  • Location: Karuizawa, Japan
  • Photography: 45gPhotogrpy – Junji Kojima
  • Structural Engineer(S): Toyoshi Shibamura
  • Project Team: NIWA, Ryota
  • General Contractor: Miyamura
  • Site Area: 894.11㎡
  • Building Area: 164.38㎡
  • Total Floor Area: 134.83㎡
  • Design Year(s): from 2016 to 2016
  • Construction Year(s): from 2016 to 2017
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House in Senzoku-Ike / Monolith, Japan by KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

Friday, June 8th, 2018

Article source: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

The creation of a building in which the space is simplified to the utmost limit and the people could have primitive experiences there: the House of Senzokuike, known as Monolith, was created under that proposition.

Image Courtesy © 45gPhotogrpy – Junji Kojima

  • Architects: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: House in Senzoku-Ike / Monolith
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: 45gPhotogrpy – Junji Kojima
  • Software used: Vectorworks
  • Project Team: ITASAKA, Satoshi
  • Structural Engineer(s): Umezawa Structural Engineers
  • Mechanical Engineer(s): Tetens Engineering Co.,ltd
  • General Contractor: Mizusawa Komuten Inc.
  • Site Area: 324.94㎡
  • Building Area: 110.34㎡
  • Total Floor Area: 397.48㎡
  • Design Year(s): from Nov / 2011 to Nov / 2013
  • Construction Year(s): from Nov / 2013 to Sep / 2015

(more…)

Abo Residence in Nagoya, Japan by KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

Thursday, June 7th, 2018

Article source: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO

The property was on a low hill, and the client wanted the brand new residence in the familiar environment.  The east side was a steep slope with the open front, and his top priority was the “dwelling space with the living room with the extensive view where he can spend the extraordinary life.”  The client was well aware of my design style to details, and was convinced that “the dwelling space of my wish and your style resonate each other.”

Image Courtesy © 45gPhotogrpy – Junji Kojima

  • Architects: KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: Abo Residence
  • Location: Nagoya, Japan
  • Photography: 45gPhotogrpy – Junji Kojima
  • Software used: Vectorworks
  • Project Team: SUGIMURA, Kazuki
  • Structural Engineer(s): Hideyuki Hagiuda (KAP)
  • Mechanical Engineer(s): Haruo Nakamura (AIGI DENKO)
  • General Contractor: SOUMIYA Corporation
  • Structural System: RC

(more…)

Sunset House in Vancouver, Canada by McLeod Bovell Modern Houses

Sunday, June 3rd, 2018

Article source: McLeod Bovell Modern Houses

Located on a steep and technically challenging site in West Vancouver, the Sunset House is designed to capture immediate views of heavy marine traffic and the open sea to the west. The irregular shape of the sites boundaries align with the edge of the house and culminate in a substantial blinder which provided privacy from adjacent properties.

Image Courtesy © McLeod Bovell Modern Houses

  • Architects: McLeod Bovell Modern Houses
  • Project: Sunset House
  • Location: West Vancouver, Canada
  • Software used: Vectorworks, SketchUp

(more…)

Motel One Group – Munich Head Office and One University in Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Tuesday, May 29th, 2018

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

For the Munich headquarters of hotel chain Motel One, we designed a conference and training centre, multiple office floors, a central lobby and a restaurant that is also open to the public. The aim was to identify a single design idiom to be used across all areas, which meshes with the Corporate Identity of Motel One while still possessing an autonomous identity.

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Motel One Group – Munich Head Office and One University
  • Location: Tegernseer Landstraße 165, Munich, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Motel One GmbH
  • Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, You Seok Kirschenmann, Tim Lessmann, Yuliya Lytyuk, Emma Nishimoto, Mario Rodriguez, Enrique Sanz Segura, Tanja Ziegler
  • Partner: Pfarré Lighting Design (Lichtplanung)
  • Size: 1500 m² / sqm
  • Year: 2014

(more…)

CitizenM Shoreditch in London by concrete

Tuesday, May 22nd, 2018

Article source: concrete

Short Story

The new citizenM in Shoreditch will be the third citizenM in the city of London, situated in the heart of the bustling Shoreditch neighbourhood, a location in London destined to be a perfect fit for the citizenM affordable luxury attitude. The entrance is located on the ground floor, and attracts the attention of pedestrians with a colourful art piece by AVAF which extends the street art look and feel of the Shoreditch area. Guests are guided upstairs to the lobby via the iconic citizenM staircase. citizenM Shoreditch offers 216 rooms stacked on top of the first floor lobby, as well as living rooms, canteenM and a balcony overlooking the vibrant Shoreditch scene. The hotel is located within a two-minute walk from Shoreditch High Street Overground station and opposite the ELLX viaduct, a key feature of the area, which will partly cover the newly developed Holywell Court.

Image Courtesy © Wouter van der sar / concrete

  • Architects: concrete
  • Project: CitizenM Shoreditch
  • Location: Shoreditch, London
  • Photography: Richard Powers, Wouter van der sar
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Client: citizenM, voorschoten (nl)
  • Project Team Concrete: Rob Wagemans, Erikjan Vermeulen, Maarten de Geus, Tom Ruijken, Sofie Ruytenberg, Jurjen van Hulzen
  • Master plan Shoreditch conserv. Area: EllisMiller, London, UK
  • Executive Architect: Axis, London, UK
  • Structural Engineer: Elliot Wood, London, UK
  • Structural Engineer Modules: Peter Dann, London, UK

(more…)

Copeland Grove in Dublin, Republic of Ireland by Stephen Kavanagh Architects

Friday, May 11th, 2018

Article source: Stephen Kavanagh Architects

In commissioning the extension and refurbishment of Stephen’s childhood home, a 3-bed terraced house in North Dublin, Dolores and Steve Snr desired something light and spacious that would help them engage with their sizeable garden, previously hidden from view.

A large amount of glazing was employed to provide a transformative panoramic view, while also increasing the solar heat gain into the house. The old kitchen extension had been the greatest source of heat loss in the house, so it was poetic that its replacement should become a net contributor to thermal comfort. With the extension primarily facing north, a roof light runs the length of the extension to allow sunlight to enter the space throughout the day.

Image Courtesy © Stephen Kavanagh Architects

(more…)

Tree House in Amagansett, New York by STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

Thursday, May 10th, 2018

Article source: STELLE LOMONT ROUHANI ARCHITECTS

An existing three story house perched in the trees was in dire need of repair. Breathtaking views from the roof deck made the decision to renovate rather than replace the structure an easy decision. An elevation horizontal addition is separated from the tower by the second story entrance, allowing each part to maintain it’s own identity. The space under the addition becomes the gateway to the pool and forest beyond.

Image Courtesy © Matthew Carbone

(more…)

Hat house in Kobe, Japan by FUMIASO ARCHITECT & ASSOCIATES

Thursday, April 19th, 2018

Article source: FUMIASO ARCHITECT & ASSOCIATES

The site lying in the middle of the landscape where houses are layered towards Mt. Rokko. While sunny and irregular houses are lined up, there are many homes that open on the south side (sea side), and there is some kind of homogeneity. In building a house in this place, the inner wall was first set at an angle to the light on the south side (sea side), and the axis of the wall was inclined at 45 degrees on the plane. The outer wall was an elongated rectangle in the east and west to the east and west, and the wall extending 45 degrees was enclosed once with a frontage of 5.8 meters and a depth of 13 meters. As a result, the depth of 5.8 meters from the south opening is obliquely about 8.2 meters, so the light gradation appears more clearly. Also, due to the wall tilted at 45 degrees, the light crosses due to the difference in the depth of the space of the light that changes from the east to the west and the material changes, it melts and feels the dimensions of the light over the multidimensional. Moreover, it gives plans migratability, and it generates experiential depth to every direction.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise