Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Chattanooga Street Duplex in San Francisco by Zack | de Vito Architecture

Friday, January 10th, 2014

Article source: Zack | de Vito Architecture

This project is a modern, urban two-unit townhouse. Construction is a 3-story wood frame structure over a concrete basement/garage. The site is a typical San Francisco lot, 26′ x 115′, with a moderate to steep upslope. The project was undertaken as a Design/Build project with the Architect also being the owner and the general contractor. The North unit is the owner/architect’s home, and the South unit was sold.

Image Courtesy © Zack | de Vito Architecture

  • Architects: Zack | de Vito Architecture
  • Project: Chattanooga Street Duplex
  • Location: San Francisco, U.S.A
  • Software used: Vectorworks

Arthur Roger@434 in New Orleans, Louisiana by studioWTA

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: studioWTA

This renovation of an existing space to an art gallery was primarily concerned with highlighting historic elements while providing a clean, crisp surface for installations and shows.

The main gallery features floating perimeter display walls: Existing masonry is exposed along the top, bottom and sides, adding perceived spatial depth and the impression that the gallery itself is an installation.  Heavy timber columns–once an elevator shaft–are a focal point at the entry;  a stretched Dacron sail between the columns is backlit for dramatic effect from the street.

Rough textured masonry walls, wood columns and granite façade columns and lintels contrast the smoothness of gypsum, poured resin flooring and the illuminated Dacron sail. The historic nature of the building is emphasized as the bones of the space; new materials give an impression that they are an installation themselves–a temporal spatial occupation of the original architecture, Image Courtesy © Jeffrey Johnston

  • Architects: studioWTA
  • Project: Arthur Roger@434
  • Location: New Orleans, Louisiana
  • Photography: Jeffrey Johnston
  • Completion date: November 2008
  • Design Team: Wayne Troyer, Tracie Ashe
  • Contractor: Hal Collums Construction
  • Client: Arthur Roger Gallery
  • Size: 1,800 sf
  • Software used: Vectorworks, Sketchup
  • Awards received: 2010 AIA Gulf States Region Award of Merit, 2009 AIA New Orleans Award of Merit, 2009 AIA Louisiana Award of Merit
  • Software used: Vectorworks.

Casa_SSM in Monferrato, Italy by Diego Bortolato Architetto

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Diego Bortolato Architetto

This was a project for a New Villa developed on the northwest of Italy, Monferrato Coutryside Area, Piedmont, that follow principle of bioarchitecture.

The development of the new private residence , is based on the juxtaposition of two main bodies , the master house and an annex of service, united by a single large roof , oriented and designed to maximize solar gain during the winter and to protect and reduce the penetration of the same during the summer. A third building , detached from its predecessors is thegarage.

Image Courtesy © Daniela Bortolato

  • Architects: Diego Bortolato Architetto
  • Project: Casa_SSM
  • Location: Monferrato, Italy
  • Photography: Daniela Bortolato
  • General Contractor: LIgnoalp DAMIANIHOLZ&CO S.p.A. Brixen
  • Concrete and Logistic con construction site: Agest Costruzioni
  • Concrete: Ing. Claudio and Sofia Valenzano
  • Concrete Pavings: Capodicasa Sas.
  • Parquet Floorings: Bonardi Matteo per CP Parquet
  • Lights: Sacchi Giuseppe S.p.A. Resp. sig. Mauro Stanchi
  • Project: Luglio 2010
  • Construction: Settembre 2011 Luglio 2012
  • House Surf.: 350 Mq. Land
  • Area: 5.000 Mq
  • Software used: Sketchup, Vectorworks and Revit

SHIRASU in Kagoshima, Japan by ARAY Architecture

Saturday, December 21st, 2013

Article source: ARAY Architecture

The resident did not rely on energy in South Kyushuof high temperature and humidity, and hoped for ecology life with the environment.

The wind of land is felt, rain water is saved, and it enjoys gardening. It is native life. The site is a residential quarter that extends on a Shirasu plateau near from the Kagoshima City downtown. I then thought native house (eco-house) with the soil (Shirasu) as the material that formed this plateau native by the made Shirasu block.

Image Courtesy © DAICI ANO

  • Architects: ARAY Architecture
  • Project: SHIRASU
  • Location: Kagoshima, Japan
  • Photography: DAICI ANO
  • Architect In Charge: Asei Suzuki
  • Structural design: tmsd & takashi manda structural design
  • Contractor: tagzhaus
  • Site Area: 228.9 sqm
  • Building Area: 88.0 sqm
  • Floor Area: 143.9 sqm
  • Date of completion: 2013.07.15.
  • Software used: AutoCad, Vectorworks, Photoshop and Illustorator.

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

ART PORT in Water Mill, NY by Stelle Lomont Rouhani Architects

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Art Port is a free standing pavilion created for an art dealer as an addition to an existing house. It creates an arrival sequence for the homeowners and their guests. Formed from a single flat roof that rests on two solid volumes, it is separated from the main residence by a bamboo garden.

Image Courtesy © Matthew Carbone

Curl Curl Residence in Sydney, NSW by CplusC Architectural Workshop

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: CplusC Architectural Workshop

The Curl Curl House was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck. The Client also required that the home was to be at one level extending from the carport and main entrance.

Image Courtesy © Murray Fredericks, Simon Whitbread

  • Architects: CplusC Architectural Workshop
  • Project: Curl Curl Residence
  • Location: Sydney, NSW
  • Architect: Clinton Cole
  • Photography: Murray Fredericks, Simon Whitbread
  • Floor Area: 237m² + Pool + Landscape
  • Time: 22 weeks
  • Year: 2011
  • Engineer: Jack Hodgson Consultants
  • Builder: CplusC Architectural Workshop
  • Landscaper: CplusC Architectural Workshop
  • Software used: Vectorworks

Hataitai House in Wellington, New Zealand by John Mills Architects

Saturday, October 19th, 2013

Article source: John Mills Architects 

This is a trueWellington home .Spectacular views, but facing the morning sun, with a slope to challenge any engineer. Situated on the eastern flank of Mt Victoria, near the city, with magnificent views over Evans Bay, Shelly Bay, and the Tararua mountain ranges to the north.

Image Courtesy © Paul McCredie

  • Architects: John Mills Architects
  • Project: Hataitai House
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Photography: Paul McCredie
  • Engineer: Clendon, Burns and Park.
  • Area: 244 sm
  • Completed: 2011
  • Software used:  Vectorworks

Village Memorial Hall in Freshford, UK by Hewitt Studios LLP

Friday, October 18th, 2013

Article source: Hewitt Studios LLP

Hewitt Studios recently won an invited competition to redesign the Freshford Village Memorial Hall, near Bath. Their vision was to provide a welcoming and attractive multipurpose focus for local community activity, complementing its outstanding rural setting.

Image Courtesy © Hewitt Studios LLP

  • Architects: Hewitt Studios LLP
  • Project: Village Memorial Hall
  • Location: Freshford, UK
  • Type Of Project: Community
  • Client: Trustees of Freshford Village Memorial Hall
  • Contract Value: c.£2.5m TBC
  • Software used: Vectorworks, Sketch-up

Courtyard House in Peach Garden, Niigata, Japan by Takeru Shoji Architects

Friday, October 11th, 2013

Article source: Takeru Shoji Architects 

This is a private residence for a family of three built on a very particular landscape in the suburban Niigata, Japan. It is on a corner of peach garden in between a historical hinterland of farm villages along the Nakanokuchi River and a heavy traffic highway passing through the whole Niigata prefecture in front.

Image Courtesy © Isamu Murai

  • Architects: Takeru Shoji Architects
  • Project: Courtyard House in Peach Garden
  • Location: Niigata, Japan
  • Photography: Isamu Murai
  • Use: Private Residence
  • Site Area: 271.8㎡
  • Bldg. Area: 105.4㎡
  • Gross Floor Area : 153.5㎡
  • Software used: Vectorworks
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy