Open side-bar Menu

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

Baby Peque Kids – Baby Sensory in Barcelona, Spain

Saturday, May 18th, 2013

Article source: Architectuur +

Baby Sensory is an award winning baby development class designed to support baby sensorial development and has been designed specifically for babies from birth. The baby development activities stimulate the senses and help babies develop. This is the first baby sensory® franchise facility that has been designed for its purpose. Natural sunlight and circulation have been used as guidelines to define the site plan providing many possibilities of use and enjoyment.

Image courtesy Architectuur +

  • Architects: Architectuur +
  • Team: Cristina Aquino and Judit Taberna
  • Project: Baby Peque Kids for Baby Sensory
  • Location: Barcelona, Spain
  • Project Owner: Baby Peque Kids
  • Project Completion Date: October, 2012
  • Project Type: Education – Early learning activities
  • Project Site Context/Setting: Urban / Interior design
  • Building Gross Floor Area: 172,94 square meter
  • Other Building Description: Renovation
  • Total project cost at time of completion, land excluded: 80,000.00 €
  • Software used: Vectorworks

Housing in Den Helder, The Netherlands by Tony Fretton Architects Ltd

Wednesday, May 1st, 2013

Article source: Tony Fretton Architects Ltd 

Located in the northern Dutch town of Den Helder, the project occupies a long site between two canals, the Helderskanaal and Werfkanaal where it looks out onto Den Helder’s fine Napoleonic naval yard. West 8’s masterplan for the scheme reflected the character, scale and diversity of the city fabric along each canal and provided for a range of size and cost of dwellings.

Type D West Elevation,street view looking north next to Helderskanaal : Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: Tony Fretton Architects Ltd 
  • Project: Housing in Den Helder
  • Location: Molenplein, Den Helder, The Netherlands
  • Photography: Christian Richters
  • Client:  Proper-Stok
  • Programme dates: Feb 2008 – June 2008 stages A-D. Start on site Dec 2008
  • Value:  Euro 4.8million approx
  • Site area: 2300 sqn approx (relating to TFA buildings only)
  • Gross internal area (sqm):  3200 sqm approx
  • Design Team:  Geurst & Schulze executive architects
  • Project Architect:  Chris Snow
  • Structural Engineer: Ingenieursbureau Dijkhuis bv
  • Services Engineer: Wolf Dikken adviseurs (building physics)
  • Quantity Surveyor: Tuin Den Helder bv (contractor)
  • Landscape Architect:  West 8 (urban plan)
  • Software used: Vectorworks, Autocad


De Jacobsvlinder School in Zoetermeer, the Netherlands by Paul de Vroom Architecten

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: Paul de Vroom Architecten

De Jacobsvlinder (Cinnabar) School, previously known as the Prins Bernhard School, is a part of the restructuring of the Palenstein neighbourhood, a quarter of Zoetermeer near the centre, built in the nineteen-sixties. Architecturally, the new school building forms the link between the urbanity of the Nieuw-Schoutenhoek housing complex currently under construction, and the small-scale character of the existing village of detached houses that directly adjoins the location.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

  • Architects: Paul de Vroom Architecten
  • Project: De Jacobsvlinder School
  • Location: Zoetermeer, the Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode
  • Client: Proper Stok BV with Vidomes and the Municipality of the city Zoetermeer
  • Artist: Isao
  • Construction-Engineer: Zonneveld Ingenieurs
  • Installation-advisor: Schreuder
  • Planning :  2007 – commission, 2007-2011-design, 2011-2012-construction
  • Gross Floor Area: 1250m2
  • Exterior materials: Brick in polymetrical bond
  • Interior materials: Wood, ceramics, epoxy
  • Software used: Vectorworks


Brownie in fukuoka, Japan by Uchida Architect Design Office

Sunday, April 21st, 2013

Article source: Uchida Architect Design Office

BROWNIE is a bakery shop and a house, located inside Aso Kuju National park where it is blessed with its rich nature. From the start of the design process, corresponding to the client’s bold belief on bread making using natural, organic, and non-addictive materials, “nature” was strongly intended in the design of this building.

Image Courtesy © Hiroyuki Kawano

  • Architects: Uchida Architect Design Office
  • Project: Brownie
  • Location: Kokonoe, fukuoka, Japan
  • Photography: Hiroyuki Kawano
  • Function : shop + house
  • Site area : 1654 ㎡
  • Building area : 148 ㎡
  • Total Floor Area : 131 ㎡
  • Stories: 1
  • Structure (materials): wooden structure
  • Finish: (exterior) cedar board
  • Finish: (interior) cedar board, plaster
  • Completed date: february 2010
  • Client: shinichi miyamoto
  • Constructional engineer: Hashimoto kensetsu
  • Software used: AutoCAD, VectorWorks, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop.


Re-think Athens in Athens, Greece by PROJ3CT

Sunday, April 21st, 2013

Article source: PROJ3CT

Acknowledging the great value of the cultural and architectural heritage that is present all over the site, overlapping time and space in such a meaningful presence, our quest is to create a quiet and cohesive urban environment that would not be over-imposing or disruptive but one that attempts to unify and add structure to the physical frame. From a distance this central zone is very clearly dominated by three major public spaces – the trilogy Syntagma/Panepistimiou Core/Omonia that are linked by a system of large avenues on which Panepistimiou has the greater role. It seems natural that these places should be considered poles of centrality, as they are focus points of historical relevance. Although these spaces are very diverged in terms of functionality and shape, it seems obvious that they are within themselves places of gathering on which all the flows and social expressions are related to.

Image Courtesy © Proj3ct

  • Architects: PROJ3CT
  • Project: Re-think Athens
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: PROJ3CT
  • Type : International Competition For Public Space Design
  • Client : Onassis Foundation
  • Gross Area : 5720.000 Sqm
  • Date : 2012
  • Software used: Vectorworks + Cinema 4D


HOUSE House in Richmond, Australia by Andrew Maynard Architects

Tuesday, April 16th, 2013

Article source: Andrew Maynard Architects

These neighboring terrace homes are owned by two generations of one family. Both houses were in need of repair and update. HOUSE House is a single building that extends both homes. They are separate homes within one architecture. The new structure runs north/south while the original houses run east/west. The fence between each terrace slides away to create one large backyard.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: HOUSE House
  • Location: Richmond, VIC, Australia
  • Photography: Peter Bennetts
  • Team: Andrew Maynard, Mark Austin, Michael Ong
  • Building surveyorAnthony Middling & Associates
  • EngineerCoulthard Shim P/L
  • BuilderSargant Constructions
  • External Cladding: Red cedar (timber) cladding
  • Internal Cladding: Victorian ash & spotted gum veneer
  • Windows: Frames by Skyrange Engineering
  • Louvres: Motorised & fixed aluminium louvre shading by Shadefactor
  • Flooring: Spotted gum veneer by Big Rivers Timbers
  • Spiral Stairs: Supplied by Enzie
  • Balustrading & landings: Nets supplied by Oxley Nets
  • Roof: Lysaght Kliplock roofing with black Colorbond finish
  • Tiles: Supplied by Urban Edge Ceramics
  • Software used: SketchUp for design, Vectorworks for documentation

Vent Vert by Edward Suzuki Associates Inc

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Edward Suzuki Associates Inc

VENT VERT is Green Wind in French. As the name suggests, the thrust of the design was to add a new spirit of green to not only the new building but also the surrounding commercial environment. The building sits near the end of a busy shopping street called Azabu Juban where green is rather scarce. For this reason, the green façade was employed as an eye-catcher especially in light of the fact that the building stands at the corner of a bend in the street and highly visible from afar on the approach road.

Image Courtesy Edward Suzuki Associates Inc


Selangor Dredging Tin Discovery Centre in Dengkil, Malaysia by Wan Muhammad Khalis Wan Sabri

Tuesday, March 26th, 2013

Article source: Wan Muhammad Khalis Wan Sabri

The project is my final year design thesis (2007). The building acts as a catalyst for future development around the abandoned mining lake, and is a reminder of the glory days of tin mining in the country. The program takes visitors through the rich history of tin mining around the country and finally ending the journey in the existing abandoned tin dredge.

Image Courtesy Wan Muhammad Khalis Wan Sabri

  • Architects: Wan Muhammad Khalis Wan Sabri
  • Project: Selangor Dredging Tin Discovery Centre
  • Location: Dengkil, Selangor, Malaysia
  • Client: Selangor Dredging Berhad
  • Building type: Visitor Centre, Cultural Centre, Artist Workshop & Gallery
  • Software used: Vectorworks (drawings & 3d modelling) and Artlantis (3d rendering)


ajando Next Level CRM in Mannheim, Germany by Peter Stasek Architects + Loftwerk Karlsruhe

Wednesday, March 20th, 2013

Article source: Peter Stasek Architects + Loftwerk Karlsruhe

A very unusual loft is being created in the Mannheim harbor district. A very unusual loft has been created in the Mannheim harbor district. The complete ajando team will live and work there starting in January 2013. The internationally renowned architect Peter Stasek and the loftwerk architect office located in Karlsruhe are behind the corporate architecture concept of the loft. It was inspired by the quantum physics of Wheeler, the architecture of Josef M. Hoffmann and, of course, the information expertise of ajando.

Image Courtesy © Claus Morgenstern 

Fair Stand For Armstrong at BAU 2013 in Munich, Germany by Ippolito Fleitz Group

Wednesday, March 20th, 2013

Article source: Ippolito Fleitz Group

Munich’s ‘Bau’ trade fair is one of the world’s leading trade fairs for the construction industry. Its particular focus is on building materials. For the ‘Bau 2013’, Armstrong DLW is highlighting its product palette of linoleum and vinyl flooring. The idea is to pursue the twin goals of presenting its new collections and sensitising a younger and inherently more experimental target group of architects to the appeal of these materials. The stand exhibits both the Linea collection, featuring a wide spectrum of wood grain effects, and the Colorette product line, which is distinguished by strong, rich colours.

Image Courtesy Ippolito Fleitz Group

  • Architects: Ippolito Fleitz Group
  • Project: Fair Stand For Armstrong at BAU 2013
  • Location: Munich, Germany
  • Software used: Vectorworks


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy