Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

House in Senri in Osaka, Japan by Shogo Iwata Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architects

This house is planned for a family, husband, wife and their son. This small house has 8 levels of floor between entrance in the basement to the roof terrace in order to constitute every space not in concentrated way by big void but reciprocal relation of each space. This arrangement makes the notion of floor ambiguous and the continuity of space compatible with the hierarchy of space.

View of the north facade (Image Courtesy Nagaishi Hidehiko)

  • Architects: Shogo Iwata Architects
  • Project: House in Senri
  • Location: Suita, Osaka, Japan
  • Main use: Residence
  • Site area: 244.3㎡
  • Building area: 83.78㎡
  • Total floor area: 156.50㎡
  • Software used: Vectorworks for drawings, and Adove Illustrator, photoshop for other things

(more…)

Tuinstede in Amsterdam, the Netherlands by SNITKER/BORST/ARCHITECTS

Friday, May 11th, 2012

Article source: SNITKER/BORST/ARCHITECTS

Tuinstede is the last of three new blocks that have been built in the Noordstrook, north of Delflandplein in the Amsterdam district New West. The urban design for the Noordstrook is made by Snitker/Borst Architects. In order to increase the density of the neighbourhood the existing modernist open strip building plan will be replaced by three urban closed blocks with large communal courtyards. One of the streets will remain without cars and will be arranged as a playground for children. The urban design will be executed in two phases. Recently the first phase was finished. In a second phase the U-shaped blocks will be completed to closed blocks. The three blocks are designed by Dick van Gameren, ANA and Snitker/Borst Architects, respectively.

Exterior View (Images Courtesy Roos Aldershoff)

  • Architect: SNITKER/BORST/ARCHITECTS
  • Name of Project: Tuinstede
  • Location: Amsterdam, the Netherlands
  • Client urban design: Far West, Stadsdeel Nieuw-West
  • Client architectural design: De Principaal, Amvest
  • Design team urban design: Leen Borst, Mark Snitker, Maha Rahal, Louise Thompson, Mehrdad Mashaie, Sonja Stockmarr
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Wilkinson / Spence Loft in New York by Stephen Roberts

Tuesday, May 8th, 2012

Article source: Stephen Roberts inc.

The project was the renovation of an 3,200 square foot 2 bedroom loft to a one Bedroom and Dressing Room configuration. This included a new white epoxy terrazzo floor throughout and new steel framed windows.

Bathroom (Images Courtesy Greg Delves)

  • Architect: Stephen Roberts inc.
  • Name of Project: Wilkinson / Spence Loft
  • Location: 291 Seventh Ave. Fourth Floor, New York, NY
  • Clients: Ben Wilkinson & Mia Spence
  • Lighting Design: Emily Monato at Cooley Monato Studio, New York
  • Construction: Dutchman Contracting, New York
  • Photography: Greg Delves, New York
  • Flowers: Banchet Flowers, 809 Washington Street, New York
  • Software used: Vectorworks

(more…)

The Atrium in Victoria, B.C. by D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Tuesday, May 1st, 2012

Article source: D’Ambrosio Architecture + Urbanism

The Atrium, a high-density mid-rise office building set in a transitional area of downtown Victoria, challenged its architects: how can a speculatively-built office building revitalize a moribund area and enrich the community at large? How can the economics of high-density, downtown office buildings work in a mid-rise, green-building form?

Photo © silentSama

  •  Architects: D’Ambrosio Architecture + Urbanism
  • Project: The Atrium -Victoria, B.C.
  • Location: Victoria, B.C.
  • Client : Jawl Investment Corp.
  • Software used: Vectorworks CAD predominantly, as well as Sketch-up professional and photoshop. The architects built many physical models of wood and paper board.The wood trusses and the concrete superstructure of the building were both computer modeled (dynamic models to test behavior during seismic events) by the fabricators ‘Structurecraft’ and ‘Stantec’ respectively.
  • Project Manager:  Jawl Properties Ltd.
  • Structural Engineer: Stantec Consulting
  • Civil Engineer: Genivar Consultants Ltd
  • Landscape Architect: Murdoch DeGreeff Inc.
  • Photos: silentSama, D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Occupying the length of a city block, the Atrium actively engages its civic context. To complement Victoria’s historical downtown, and reintegrate the block into its urban fabric, the building takes a mid-rise form, built to the street walls to give definition to the public realm. The building’s palette of natural, durable materials invests the district with a welcome sense of commitment.

Photo © silentSama

A transparent ground floor houses cafes and restaurants, inviting people to approach, look in, and stay a while. Rain gardens edge the site, a first for a private development in Victoria, catching and cleaning polluted street run-off, and softening the cityscape.

Photo © silentSama

A seven-storey atrium introduces daylight into the heart of the structure, and maximizes the use of wood in non-combustible construction. The wood, visible from the street through a seven-storey glass wall, distinguishes the atrium from the surrounding offices, and invites the public to animate this urban room. Community groups have taken up the invitation, using the atrium to host such events as an opera performance and a film festival reception.

Photo © silentSama

To create a more animated urban space, the project team commissioned an artist to design an installation for the atrium.  This installation treats the atrium floor as a canvas for an abstract mosaic. The work is derived from the building’s lines and uses local marble tiles. Wood sculptures complement the mosaic’s lines, and provide places to sit.

Photo © silentSama

Overhead, innovative wood trusses support a 7,200 square-foot skylight.  Panelized hemlock slats follow the sweep of the atrium’s curving walls, and tongue and groove cedar soffits bring warmth and definition to the building’s street level. The family-owned company that commissioned the building ran one of the first lumber companies on Vancouver Island, a history that enriches the meaning of using wood in the atrium.

Photo © silentSama

The atrium not only serves as a public room, but it acts as a return air plenum in the building’s highly efficient displacement ventilation system. Conditioned air is delivered near the floor, so the air requires less cooling. Convection draws the air to heat-generating occupants and equipment, where it’s needed. As the air warms, it rises naturally to exhaust through the ceiling. Displacement ventilation uses less energy to deliver higher quality air more quietly, and is a key component in the building’s LEED Gold-targeted environmental strategies.

Photo © silentSama

A primary ambition for the Atrium was to create a building that will endure, and that will earn the regard of people who will help it to endure. In doing so, the Atrium gives weight to urban fit, sustainability, and occupant well-being as well as to profitability. While an institutional or owner-occupied office building might achieve a similar balance of priorities, as a speculative office building the Atrium raises the standard for its type.

 

Photo © silentSama

Images Courtesy D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Images Courtesy D’Ambrosio Architecture + Urbanism

Brown Vujcich House in Herne Bay, New Zealand by Bossley Architects

Friday, April 27th, 2012

Article source: Bossley Architects

This house is located on a narrow urban site in the heart of Herne Bay. Tight site controls and a sloping site resulted in a long narrow building form that steps down the slope of the site.

Exterior View

  • Architect: Bossley Architects
  • Name of Project: Brown Vujcich House
  • Location: Herne Bay, New Zealand
  • Software used: Vectorworks

(more…)

The Dove House in London, UK by Gundry & Ducker Architecture (designed using Vectorworks)

Wednesday, April 25th, 2012

Article source: Gundry & Ducker Architecture

An extension to a Victorian terraced house to form a light filled kitchen and family room integrated into a redesigned garden area.
The intention was to replace and enlarge and improve a dark kitchen area to form a new informal living space with direct access to the garden and to open up views through the ground floor of the house to the garden.

  • Architects: Gundry & Ducker Architecture
  • Project:  The Dove House
  • Location: London, UK
  • Company: Gundry & Ducker Architecture
  • Software used: Vectorworks

Image Courtesy Joe Clark

(more…)

Voyager NZ Maritime Museum in Auckland, New Zealand by Pete Bossley

Wednesday, April 25th, 2012

Article source: Bossley Architects

This extension to the NZ Maritime Museum is designed to house an exhibition of New Zealand yachting, from early small boats through to NZL32, which first won the America’s Cup for this country. NZL32 was gifted to Te Papa, and is now exhibited as a collaboration between Voyager and Te Papa.

  • Architects: Pete Bossley
  • Project: Voyager NZ Maritime Museum
  • Location: New Zealand
  • Company: Bossley Architects
  • Software used: Vectorworks

Image Courtesy Bossley Architects

(more…)

Bella Italia Weine in Stuttgart, Germany by ippolito fleitz group

Friday, April 20th, 2012

Article source: ippolito fleitz group

Bella Italia is a wine store as well as a restaurant. The owner is a typical warmhearted Sicilian woman. While selling the products of her home country and offering a creative home-style cuisine on an upscale level she transfers the Italian spirit to Germany. “Bella Italia Weine” was run for many years in a small living-room-like place with a very personal atmosphere. To extend the sales area as well as the capacity of seats she decided to move to a new location.

Images Courtesy Zooey Braun

  • Architect: ippolito fleitz group
  • Name of project: Bella Italia Weine
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Photo credited: Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks and 3DSMax with VRay

(more…)

Coromandel Bach in New Zealand by Crosson Clarke Carnachan Architects

Tuesday, April 17th, 2012

Article source: Crosson Clarke Carnachan Architects

The house was conceived as a container sitting lightly on the land for habitation or the dream of habitation. The intention was to reinterpret the New Zealand building tradition – the crafting of wood – the expression of structure, cladding, lining and joinery in a raw and unique way. The construction is reminiscent of the \”trip\” or \”rafter\” dams common in the Coromandel region at the turn of last century. Heavy vertical structural members supporting horizontal boarding. The unadorned natural timber, a sustainable and renewable resource, provides a connection to nature and the natural.

Night View (Images Courtesy Patrick Reynolds)

  • Architect: Crosson Clarke Carnachan Architects
  • Name of Project: Coromandel Bach
  • Location: Coromandel, New Zealand
  • Photographs: Patrick Reynolds
  • Software used: Designed it by hand and drew up the construction documents in Vectorworks.

(more…)

Heatherlands Pool House in Devon, UK by Satellite Architects (designed with Vectorworks)

Saturday, April 14th, 2012

Article source: Satellite Architects

Heatherlands is a substantial addition to an existing house, built in an Area of Outstanding Natural Beauty on the Dorset Devon border. It responds carefully to the folding of the landscape and roof pitches of the existing house, The folds create splits which highlight views, both concealing and opening to them. A new living room forms a transition point between the old and the new, collecting reflected views and light. Situated to the West of the existing house, the structure takes the stance of a traditional outbuilding, acting as a paddock boundary whilst protecting the gardens. The addition defines a new approach to the building, entrance court and outdoor terrace to the South. Adopting a number of sustainable strategies the building includes passive ventilation, sustainable materials and highly insulated construction. The existing building is wrapped in shingle, which will weather together with the new larch rain screens, covering the addition.

Image Courtesy Satellite Architects

  • Architects: Satellite Architects
  • Project: Heatherlands Pool House
  • Location:  Woodhouse Lane, Uplyme, Devon, UK
  • Client : Dr. Neil Hayes and Dr. Maria Hayes-Yapp
  • Project Architect : Stewart Dodd, Satellite Architects Limited
  • Structural Engineer : Paul Carpenter Associates
  • Cost Consultants : Randall Simons / Satellite Architects
  • Environmental Engineer : Brooks Devlin Associates
  • Approved Inspector : Butler & Young
  • Software used: Vectorworks

 

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy