Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Vectorworks’ Category

House-hT in Osaka, Japan by Daijirou Takakusa Architect & Associates

Tuesday, February 14th, 2012

Article source: Daijirou Takakusa Architect & Associates

“House-hT” is a two-story house of steel construction , and the site of this house is in the new residential area of the Osaka southern part. The owner of this house is a young single man who is managing the food company , and is enjoying many hobbies which is racing kart , snowboarding , automobile maintenance , bicycle trip , etc .

Distant view

(more…)

Earthen School in Jar Maulwi, Pakistan by Ziegert Roswag Seiler Architekten Ingenieure

Saturday, February 11th, 2012

Article source: Ziegert Roswag Seiler Architekten Ingenieure

SINGAPUR School and development organisation Tipu Sultan Merkez (TSM) was awarded Gold at the Holcim Award celebration for its work in Asia. The Holcim Awards for sustainable constructions are presented every three years by the Holcim Foundation for Sustainable Construction. Three honourable mentions and three prizes are awarded in five regions, and the recipients are automatically nominated for the global award.

Mixing brickearth (Photo: Roswag Architekten)

  • Architects: Ziegert | Roswag | Seiler Architekten Ingenieure
  • Project: Earthen School Tipu Sultan Merkez
  • Location: Jar Maulwi, Pakistan
  • Contractor, project sponsor: Tipu Sultan Merkez (TSM)
  • Software used: Vectorworks. The Layout was done in Adobe InDesign.

(more…)

TU Delft Campus in TU campus Delft, Netherlands by Studioninedots + HVDN

Tuesday, February 7th, 2012

Article source: Studioninedots + HVDN

Studioninedots + HVDN wins student housing competition for TU Delft Campus

By invitation of housing-corporation DUWO, Studioninedots + HVDN, Architectural office Marlies Rohmer and Knevel architects each made a conceptual design for 140 permanent student housing at the TU Delft campus. The project parameters were to design a volume of 67 meters long and 5 storeys high, the building should have its own strong identity and a collective space on the roof. Another requirement was to have rain water harvesting on the roof as well.

Exterior View in day

  • Architect: Studioninedots + HVDN
  • Name of Project: TU Delft Campus
  • Location: TU campus Delft, Netherlands
  • Client: Stichting DUWO
  • Type: Studenthousing, 138 houses
  • Budget: €5.600.000
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Joukowsky Institute for Archaeology & the Ancient World in Providence, Rhode Island by Anmahian Winton Architects

Wednesday, February 1st, 2012

Article source: Anmahian Winton Architects

The Joukowsky Institute for Archaeology and the Ancient World completely reinvents Rhode Island Hall, a historic Greek Revival building at the center of the Brown University campus. It is an endowed institute, serving the Brown community with teaching, research, fieldwork, and classroom studies for both graduates and undergraduates.

Image Courtesy Peter Vanderwarker

  • Architects: Anmahian Winton Architects
  • Project: Joukowsky Institute for Archaeology & the Ancient World
  • Location: Providence, Rhode Island
  • Owner: Brown University
  • Engineer: RDK Engineers; Richmond So Engineering; GZA GeoEnvironmental Inc.
  • General Contractor: Shawmut Design & Construction
  • Landscape: Hines Wasser & Associates
  • Lighting: LAM Partners, Inc.
  • Photography: Peter Vanderwarker
  • Software used: Vectorworks and FormZ

(more…)

House in Nagaoka, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Architects

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Ishii + Future-scape Architects

It locates in the downtown of the city with 300,000 people in northern region where it snows heavily with 3 m deep at maximum. The family is composed of grandparents, parents and 2 children.  The building of the laundry factory and shop that the client family run was left and only a part of the house was rebuilt.

The factory and the house were not connected due to the building regulation that controlled the direct connection between the old building and the new one. Instead, between both buildings, an alley covered with big eaves was disposed. The eaves that is covered with prevent the alley from the snow in the winter and the alley functions as semi-indoor space for connecting both buildings.

 

See the exterior in the winter

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Architects
  • Project: House in Nagaoka
  • Location: Nagaoka, Nigata, Japan
  • Client: grandparents, parents and two children
  • Structural Engineers: Oga Structural Design Office
  • Mechanical Engineers: Zo Environmental Design Office
  • Use: house
  • Site Area: 404.83m2
  • Building Area: 143.78m2(House) + 81.55m2(Factory)
  • Floor Area: 245.77m2(House) + 81.55m2(Factory)
  • Completion Date: March, 2010
  • Structure: wood
  • Exterior finish: galvanized steel plate
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House in Eifukucho, Japan by Upsetters Architects

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Upsetters Architects

This house is located in Eifukucho, Tokyo.  We designed this for a couple with a child.

The site has three significant characteristics.  First, it is located in an upland residential area with an excellent view.  Second, its shape is unique, like a flag and a staff.  Third, it has a long driveway, longer than 15 meters.

Image Courtesy Yusuke Wakabayashi

  • Architects: Upsetters Architects
  • Project: House in Eifukucho
  • Location: Eifukucho,Tokyo, Japan
  • Completion Date : 2011.08
  • Type : Architecture Design
  • Total floor Area : 124.81 sqm
  • Photo : Yusuke Wakabayashi
  • Software used: Vectorworks

(more…)

In Kyo in Kanagawa, Japan by Takehiko Nez Architects

Friday, January 27th, 2012

Article source: Takehiko Nez Architects

The Japanese title “in kyo” is derived from a calm life apart from the active world for the rest of their days. Excessively ornamented mansions showing off surround the site in a rich green residential area. This modest house concealed its appearance in plant open to a neutral space such as a courtyard, a terrace, a garden, and the sidewalk between outdoor and indoor without steps.

Images Courtesy Takumi Ota

  • Architect: Takehiko Nez Architects
  • Name of Project: In Kyo
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Status: Completed march 2010
  • Structure: ASA
  • Contractor: Daido Kogyo
  • Image: @ Takumi Ota
  • Site area: 501.43㎡
  • Total floor area: 163.76㎡
  • Software used: Vectorworks as CAD program, Illustrator and Photoshop as presentation program, and windows’ office as general programs mainly

(more…)

Student Salon in London, UK by Feix&Merlin

Saturday, January 21st, 2012

Article source: Feix&Merlin

THE STUDENT SALON NOW

The LSE’s student salon is currently an unsuccessful space: Its walls are cluttered with unsightly alarm sounders, fire extinguishers and cable trunking, a big vending maching in front of the window blocks views in and out of the space and the big recycling bins are in everybody’s way. The lighting is mismatched and inappropriate for the type of use and the furniture is neither inviting nor comfortable. The space is quite simply not very attractive.

Interior View

  • Architect: Feix&Merlin
  • Name of Project: Student Salon
  • Location: London, UK
  • Software used: Vectorworks for the cad drawing package. Hand sketches, images and drawings were collated in InnDesign for presentations.

(more…)

Mirror House in Copenhagen City, Denmark by MLRP

Thursday, January 19th, 2012

Article source: MLRP

Mirror House at Copenhagen Central Park

Danish-American based architects MLRP has transformed an existing graffiti-plagued playground structure to an inviting and reflective pavilion as part of the new Interactive Playground Project in Copenhagen.

Exterior View (Images Courtesy Laura Stamer)

  • Architect: MLRP
  • Name of Project: Mirror House
  • Location: Fælledparken (Central Park), Copenhagen City, Denmark
  • Engineers: Grontmij A/S
  • Photography: Laura Stamer
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House H in Tokyo, Japan by Sou Fujimoto Architects

Tuesday, January 17th, 2012

Article source: Sou Fujimoto ArchitectsHouse

A dwelling for a family of three located in a residential district in Tokyo.

To live in a multi-storey dwelling in a dense metropolis like Tokyo is somehow similar to living in a large tree. Within a large tree, there exists few large branches, of which endows numerous qualities; -pleasant places to sit, sleep, and present places for discourse. While these branches are individual places under protection, they are simultaneously equipped with mutual relationships that allow one to sense the presence of one another across each branch.  A network of relationships interwoven across many places throughout the branches. A proposal for a landscape where the duality of opposites; individuality and holistic co-exist through relationship.

Exterior View (Images Courtesy Iwan Baan)

  • Architect: Sou Fujimoto Architects
  • Project title: House H
  • Location: Tokyo, Japan
  • Design year: from 2006 to 2008
  • Construction year: from 2008 to 2009
  • Principal in charge: Sou Fujimoto
  • Photography: Iwan Baan
  • Software used: Vectorworks for the drawings

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy