Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

River View Service Station in Pudong, Shanghai by ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: ZHOU Wei + ZHANG Bin / Atelier Z+ 

“River Viewing Service Station” is a service station at Lujiazui northern riverside section on the eastern bank of the Project on “Connecting Both Sides of Huangpu River of Shanghai”, providing citizens with rest spaces and public toilets. The station is within a narrow levee-shaped green field defined by riverside running path and inner riding path. It is an extension of the access of an existing underground garage staircase. The site is more than two meters above the city roads with the northern riverside slightly higher than the southern side. In the neighborhood there are many old trees, forming a small forest. In order to balance an extremely short project schedule of only one month and our unremitting pursuit forquality and space experience and to give consideration to problems such as space constraint and control of garage roof structural weight, we adopted the steel and wood hybrid system mainly composed of laminated wood to make a rapid construction possible. With a high prefabricated rate, the site is basically adopting dry construction, which has little impact on the environment.

Image Courtesy © WU Qingshan

  • Architects: ZHANG Bin + ZHOU Wei / Atelier Z +
  • Project: River View Service Station
  • Location: Binjiang avenue, Pudong, Shanghai, China
  • Photography: WU Qingshan
  • Software used: Autocad, SketchUp, Adobe, InDesign, Photoshop
  • Client: Shanghai LuJiazui (Group) Co., Ltd.
  • Partner in Charge: ZHANG Bin, ZHOU Wei
  • Project Architect: LI Zina
  • Project Team: LIU Xiaoyu, ZHANG Jihao, XIE Zhaorong
  • Design Cooperation: Shanghai SKF Construction Co.,Ltd.
  • General Contractor: Shanghai Shunjie Construction (Group) Co., Ltd., Shanghai SKF Construction Co.,Ltd.

(more…)

Icon Yunduan Tower in Chengdu, China by PES-Architects Ltd.

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: PES-Architects Ltd 

Icon Yunduan Tower is a 192-metre-high hybrid building located in a high-tech zone on the outskirts of the city of Chengdu, China. The aim of the project was to create a landmark visible on entering the city as well as a focal point for the earlier building phases of the area. The project is based on a winning entry in an invited architecture competition in 2009.

Image Courtesy © Marc Goodwin, Archmospheres

  • Architects: PES-Architects Ltd.
  • Project: Icon Yunduan Tower
  • Location: Chengdu High Tech Zone, Tianfu Road, Chengdu, China
  • Photography: Marc Goodwin, Archmospheres
  • Software used: Revit
  • Client: Chengdu Hi-Tech Investment Group Co. Ltd.
  • Other Collaborators:

    • Main contractor: China State Construction Engineering Corp. Ltd.
    • Technical Design: China Southwest Architectural Design and Research Institute, CSWADI
    • Lighting Design: A+G Licht, Germany
  • Gross Area: 103,650 m² (above ground)
  • Total Project Ca: 160,000 m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

Home Space with Two Kids in Beijing, China by Atelier Alter

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: Atelier Alter

The interior design of Wang’s Residence revolves around two questions: what kind of design best reflects the characters and values of contemporary Chinese families and how such design could serve to better satisfy the special needs of today’s households.

Image Courtesy © Atelier Alter

  • Architects: Atelier Alter
  • Project: Home Space with Two Kids
  • Location: Chaoyang District ,Beijing, China
  • Software used: Rhino, 3dS Max, Autocad
  • Chief Designer:  Xiaojun Bu, Yingfan Zhang
  • Design Team: Zhenwei Li, Tongwei Liu, Waitek Chan, Lidong Song, Jiahe Zhang, Xueyun Da
  • Cost: 1.4 million ¥
  • Area: 150 ㎡
  • Year: 2017

(more…)

Hus Nilsson in Söderhamn, Sweden by Tina Bergman Architect

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: Tina Bergman Architect 

Architect’s View

HUS NILSSON is a summer house situated at the Norrfjärden bay in the archipelago of north Sweden, on a steep slope between the forest and the sea. Despite being on the east coast, the site is facing west. Buildings in the area are mainly summer houses, scattered along the coast line and accessed from behind by a net of private roads. The bay is lively with people fishing and bathing in the summer, and ice skating in the winter.

View through ‘outdoor room’ semi-external passage, Image Courtesy © Peter Guthrie

  • Architects: Tina Bergman Architect
  • Project: Hus Nilsson
  • Location: Söderhamn, Sweden
  • Photography: Peter Guthrie
  • Software used: Autocad, SketchUp, Adobe
  • Contractor: Byggbengt
  • Gross Area: 128m2
  • Year of Completion: 2017

(more…)

Diagonal Avenue apartment in Barcelona, Spain by YLAB Arquitectos

Tuesday, March 20th, 2018

Article source: YLAB Arquitectos 

Located in the traditional Barcelona Ensanche area, this apartment shared some typical traditional aspects such as a long, narrow and partitioned layout from façade to façade with hydraulic tiles flooring, and wall and ceiling moldings.

Image Courtesy © Tobias Laarmann

  • Architects: YLAB Arquitectos
  • Project: Diagonal Avenue apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Tobias Laarmann
  • Software used: Autodesk
  • Authors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste López
  • Contractor: 7Works General Contractor
  • Partners: Acor, Bticino, Deltalight, Matèria, Vitra
  • Area: 163 m2

(more…)

Resilient by Design in South San Francisco, California by MVRDV

Monday, March 19th, 2018

Article source: MVRDV 

The HASSELL+ team understands water designing for water, living with water and the immense social potential that waterfront places offer communities when they are connected to them. HASSELL, MVRDV, Deltares, Goudappel, Lotus Water, Civic Edge, Idyllist, Hatch, Page & Turnbull are drawn to Resilient by Design through an acute understanding of the social, cultural, economic and ecological potential that research-led design can unlock for waterfront communities.

Image Courtesy © MVRDV and HASSELL+

  • Architects: MVRDV
  • Project: Resilient by Design
  • Location: California, USA
  • Photography: MVRDV and HASSELL+
  • Software used: Rhino, Grasshopper, Photoshop
  • Client: Resilient by Design
  • Design MVRDV: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries
  • Design Team: Nathalie de Vries, Jeroen Zuidgeest with Kristina Knauf and Vedran Skansi
  • Collaboration: HASSELL+ (HASSELL, MVRDV, Deltares, Goudappel, Lotus Water, Frog Design, Civic Edge, Idyllist, Hatch, Page & Turnbull)

(more…)

Cricket Pitch House in Sydney, Australia by Scale Architecture

Wednesday, March 14th, 2018

Article source: Scale Architecture

The Cricket Pitch House is a free standing dwelling in North Bondi, in Sydney’s eastern suburbs.

The client’s brief for a five bedroom house is centred on a garden suitable for backyard cricket for the growing family.

Located in a well-established suburban part of Sydney, the building’s form recalls the pitched roofs of its environs. The roof ridge runs diagonally across building, creating four different facades, each responding to their orientation.

Image Courtesy © Scale Architecture

  • Architects: Scale Architecture
  • Project: Cricket Pitch House
  • Location: Sydney, Australia
  • Software used: Revit

(more…)

ResoLution Signature Restaurant in Rovinj, Croatia by Studio 3LHD

Wednesday, March 14th, 2018

Article source: Studio 3LHD 

A few years after the opening of Hotel Lone, Restaurant L – one of three restaurants in the hotel, was rebranded as ResoLution Signature Restaurant. 3LHD was involved in the transformation of a part of the restaurant space into a show cooking kitchen that will be used for presenting new techniques to chefs, for cooking schools, teambuilding activities etc. The design and the atmosphere are based on the recognizable Hotel Lone design with a somewhat modified material repertoire. Smoked oak wood and American walnut discreetly supplement the dominant terazzo floor and lattice ceiling, pointing out that the function of the space, and its character, has changed.

Image Courtesy © Jure Živković

  • Architects: Studio 3LHD
  • Project: ResoLution Signature Restaurant
  • Location: Luje Adamovića 31 (Hotel Lone), Rovinj, Croatia
  • Photography: Jure Živković
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: Maistra d.d.
  • Geolocation: 45°4’21” N, 13°38′ 23” E
  • Electrical Engineering: Adolf Klarin (Ipro-Inženjering)
  • Main Contractor: SDMS
  • Footprint (m2): 91,7m2 (interior), 100m2 (terrace + garden)
  • Level (m): 13,50
  • Date:

    • Project Start Date: 10.2016.
    • Project End Date: 02.2017.
    • Construction Start Date: 02.2017.
    • Construction End Date: 03.04.2017.

(more…)

The Screen in Bierbeek, Belgium by DMOA architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: DMOA architects

A beautiful plot with endless views… but unfortunately next to a truckers company. How to make the most of these two contradictory influences? Our concept: we placed a narrow, long and tall house on the far right of the parcel. The property itself acts as a screen to cover up the unsightly, noisy neighbour on the right. The right side of the house has a blind facade, while the other side opens freely towards a large, sunny garden, where there is little evidence left of the fleet and accompanying roar. Or how everything falls into place by an atypical choice of implantation and volume.

Image Courtesy © Luc Roymans

  • Architects: DMOA architects
  • Project: The Screen
  • Location: Bierbeek, Belgium
  • Photography: Luc Roymans
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Lead Architects: Charlotte Gryspeerdt, Marleen Rosier, Benjamin Denef, Matthias Mattelaer
  • Engineering: Marcel Lavreysen
  • Site Area: 2683 m2
  • Floor Area: 440 m2 in 3 floors
  • Finished: In 2015

(more…)

My Chelsea Boutique Hotel in London, England by DESIGN HOUSE LIBERTY

Sunday, March 11th, 2018

Article source: DESIGN HOUSE LIBERTY 

My Chelsea is a niche boutique hotel located in the heart of Chelsea. With the brand of My Hotels set in unique locations that complement their surroundings, this hotel does just that. Drawing on the beautiful gardens and annual flower shows of Chelsea, the hotel design creates an experience where botany and nature come together to provide a serene environment for hotel guests and visitors alike.

DH Liberty, Image Courtesy © Jack Hobhouse

  • Architects: DESIGN HOUSE LIBERTY
  • Project: My Chelsea Boutique Hotel
  • Location: London, England
  • Photography: Jack Hobhouse
  • Software used: Autocad, 3dS Max, Adobe, Microsoft XL
  • Client: My Hotel Group
  • Team: Sofia Hagen, Dara Huang, Ivana Linderova
  • Size: 50 Key boutique hotel

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise