Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave in Nepal by Margot Krasojevic

Thursday, May 21st, 2015

Article source: Margot Krasojevic

The Artificial Snow Cave Hut

The hut offers a snowdrift frame made from weighted carbon fiber mesh, this contoured landscape mimics the surrounding vertiginous precipices and landscapes, the carbon fiber snowscape creates an artificial snow cave which can be dug into and around enabling climbers to inhabit the structure in a similar way to a snow cave.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave
  • Location: Himalayan, Nepal
  • Software used: Autodesk, Revit and Maya.

(more…)

Tiny shanghai shop into little catch fishmonger in China by LINEHOUSE

Wednesday, May 20th, 2015

Article source: LINEHOUSE

Located on one of Shanghai’s busiest streets alive with local food stalls, small restaurants, shops and sidewalk activity, Little Catch is a fishmonger specialising in fresh and cooked seafood. LINEHOUSE created a three dimensional net that externally reaches into the street as a canopy and envelops the customers as they enter into the shop. On the ceiling the net, constructed out of a white powder coated metal structure infilled with white mesh of varying densities and transparencies, opens up in areas to create additional shelving for products. On the walls the metal structure folds and bends to hold the fresh seafood display, the cashier, product shelving and a table seating two.

Image Courtesy © Drew Bates

Image Courtesy © Drew Bates

  • Architects: LINEHOUSE
  • Project: Tiny shanghai shop into little catch fishmonger
  • Location: Wulumuqi Road, Shanghai, China
  • Photography: Drew Bates
  • Software used: AUTOCAD, Sketch up, Photoshop and Indesign
  • Graphics: Evelyn Chiu
  • Area: 18sqm
  • Year of completion: January 2015

(more…)

REVELEY CLASSROOM BUILDING in Moscow, Idaho by Patano Studio Architecture

Wednesday, May 20th, 2015

Article source: Patano Studio Architecture

Initial site visits at the University of Idaho Pitkin Nursery revealed hoop houses, metal sheds and stacks of planter boxes. Beginning with the idea of a wood box floating on the undulating sea of the Palouse, the design team set out to stitch together the program, landscape and the materiality of Idaho forest products. The college wanted to extend their public outreach in addition to nursery research functions. The outstretched ramps and decks reach out to the landscape and invite the public and students to the building. The Sales Office was pulled through the wood screen as a way to express itself beyond the functions of classroom, offices, and social gathering. The weathering cedar wood screen that stands off the building was imagined as a modern western storefront. The repetition of stacked boxes was intriguing; we saw that as the piece that expressed the transition from working nursery to classroom. The cedar wood screen is the threshold element for faculty and students to step through the gap between the two elements; wood screen and black box.

Image Courtesy © Sozinho Imagery

Image Courtesy © Sozinho Imagery

  • Architects: Patano Studio Architecture
  • Project: REVELEY CLASSROOM BUILDING
  • Location: Moscow, Idaho
  • Photography: Sozinho Imagery
  • Software used: Hand Sketching, Sketchup, AutoCAD, InDesign, and Photoshop
  • Awards: 2014 AIA Idaho Honor Award, 2014 AIA Best Use of Idaho Wood Award, 2015 Green Building With Wood Award
  • Area: 2,130 sqft
  • Year: 2014

(more…)

“Cabin in the forest” in Poland by Tomek Michalski

Wednesday, May 20th, 2015

Article source: Tomek Michalski

Tomek Michalski currently lives in Poland. He is at the senior year of Industrial Design at the Institute Design in Koszalin. However he claims that graphic design is his core passion. That’s why thanks to his studies his able to additionally improve his skills.

Image Courtesy © Tomek Michalski

Image Courtesy © Tomek Michalski

  • Architects: Tomek Michalski
  • Project: Cabin in the forest
  • Location: Poland
  • Software used: 3ds max, Corona renderer and Adobe Photoshop

(more…)

CLINICA ANGLOAMERICANA in Lima, Peru by DMS Arquitectas

Tuesday, May 19th, 2015

Article source: DMS Arquitectas

This Clinic is one of the oldest Clinics in Lima-Peru so they needed to expand the number of rooms they had. They called us to be in charge of all the interior design of the new building. The Building consists of 33 rooms in total, divided into 11 rooms per floor plus a reception and nursing area in each floor. We also intervened the rooftop, creating an open area where patients could feel more in touch with nature and enjoy a bit of the outside.

Image Courtesy © DMS Arquitectas

Image Courtesy © DMS Arquitectas

  • Architects: DMS Arquitectas
  • Project: CLINICA ANGLOAMERICANA
  • Location: Lima, Peru
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Team: Arq. Mirjana Barandiaran Misic, Arq. Denisse Folkmanas                                                             

(more…)

Sda in Tarragona, Spain by NUA Arquitectures

Tuesday, May 19th, 2015

Article source: NUA Arquitectures

First prize in the IX Tarragona Architectural Exhibition, 2015 – Biennal Alejandro de la Sota.

Located in Campclar neighbourhood, the new centre for food distribution was designed and built in only three months on very low economic resources, with 120 volunteers completing the build on the final morning.

Image Courtesy © Pixelmoreno

Image Courtesy © Pixelmoreno

  • Architects: NUA Arquitectures
  • Project: Sda
  • Location: Tarragona, Spain
  • Photography: Pixelmoreno
  • Software used: Autocad
  • Team: Maria Rius, Arnau Tiñena, Ferran Tiñena. (NUA Arquitectures)
  • Constructor: Construccions JMC.
  • Surface: 82,50m²
  • Year: 2014.

(more…)

Micro-apartment in Berlin, Germany by spamroom + johnpaulcoss

Tuesday, May 19th, 2015

Article source: spamroom + johnpaulcoss

The design brief for this Berlin flat renovation, in the district of Moabit, not only included the challenge of sensitively updating an Altbau (early 1900’s), but included the added element of its charming small size – measuring just 21sqm.

Like many buildings of its era, the original layout of the flat had been two very small but separate rooms, presumably one of them being a kitchen, with a shared toilet located in an outbuilding downstairs. In an effort to modernise the flat a previous owner had substituted the former kitchen with a more convenient private bathroom. This had the added effect of unbalancing the overall proportions of living/sleeping/cooking/washing space in the flat.

Image Courtesy © spamroom + johnpaulcoss

Image Courtesy © spamroom + johnpaulcoss

  • Architects: spamroom + johnpaulcoss
  • Project: Micro-apartment in Berlin
  • Location: Stephanstr. 23, 10559 Berlin
  • Software used: Vectorworks, Sketchup and Photoshop
  • Completion: March 2015
  • Building team:

(more…)

Collaborative Life Sciences Building & Skourtes Tower in Portland, Oregon by SERA Architects and CO Architects

Sunday, May 17th, 2015

Article source: SERA Architects and CO Architects

As Design Architects and Interior Designers, CO Architects worked closely with Executive Architect SERA Architects to create the design for the Collaborative Life Sciences Building (CLSB), which embodies and helps achieve the goals of an interdisciplinary, multi-institutional campus. The building does so in the form of a 12-story complex with 500,000 square feet of space for classrooms, lecture halls, and laboratories for research and teaching, including medical simulation laboratories for high-tech, team-based learning. The building is conceived as an innovative model of interdisciplinary health sciences education and research, engaging students, faculty, and pedestrians through a concept of “health science on display.” Slated to open July 2014, CLSB, which is targeting LEED Platinum, will also be a striking new landmark on Portland’s South Waterfront.

Image Courtesy © Jeremy Bitterman

Image Courtesy © Jeremy Bitterman

  • Architects: SERA Architects and CO Architects
  • Project: Collaborative Life Sciences Building & Skourtes Tower
  • Location: South Waterfront, Portland, Oregon, USA
  • Photography: Jeremy Bitterman; Bruce Forster
  • Software used: Revit
  • Budget: $295 million ($211 million construction)
  • Size: 650,000 gross square feet of new construction in 12 above-grade stories and 2 below; 500,000 gross square feet of net program space; 150,000 gross square feet of parking
  • Completion: 2014
  • Owner’s Representative: Day CPM. Mike Day, Principal

(more…)

BBDO Indonesia Office in South Jakarta by Delution Architect

Sunday, May 17th, 2015

Article source: Delution Architect

BDDO is an agency engaged in the field of large-scale Global advertising based in New York. When this project tendering brief began, the client wanted a very different and dynamic office shades which can provoke creative ideas from the employees. Thus we made a very unique, eye-catching and philosophically creative design that is applied to almost all the elements in the interior design of this Indonesia BBDO Office. Starting from the work table, floor, furniture, lights, doors, wall elements, to the lighting concept, each area has a unique and different lighting concept with warm white tone.

Image Courtesy © Fernando Gomulya

Image Courtesy © Fernando Gomulya

  • Architects: Delution Architect
  • Project: BBDO Indonesia Office
  • Location: Kota Kasablanca, Office 88, South Jakarta, Indonesia
  • Photography: Fernando Gomulya
  • Software used: Sketchup and AutoCAD
  • Staff Table Designer: MISC Indonesia
  • Project Type: Interior Office
  • Principal Designer: Muhammad Egha ST, Hezby Ryandi ST, Sunjaya Askaria ST, Fahmy Desrizal ST
  • Interior Designer: Delution Architect (more…)

Onderwijspark Ezinge in Meppel, Netherlands by Atelier PRO architekten

Saturday, May 16th, 2015

Article source: Atelier PRO architekten

The Ezinge education park is located in Meppel extending from the Ezinge residential neighbourhood, between the railway and cluster of sports fields. The elongated, bronze-tinted buildings accommodate five secondary schools and a sports complex. A new street, Dahliastraat, separates the school from the residences, and also enables the neighborhood to end with a new row of dwellings.

Image Courtesy © Maarten Noordijk

Image Courtesy © Maarten Noordijk

  • Architects: Atelier PRO architekten
  • Project: Onderwijspark Ezinge
  • Location: Ezingerweg 51- 85, Meppel, Netherlands
  • Photography: Christian van der Kooy, Maarten Noordijk
  • Software used: Revit
  • Design period: 2011 – 2013
  • Construction period: 2013 – 2014
  • Completion: July 2014
  • Gross floor area: 7.594 m2 (sport)+ 22.468 m2 (school)= 30.062 m2
  • Total building costs: € 20.021.892,-
  • Client: Woonconcept Onroerend Goed bv, Meppel
  • Project architect: Dorte Kristensen, Christina Kaiser
  • Project leader: Christina Kaiser, Ronald Peters
  • General contractor: Bouwcombinatie Hegeman/ WBC, Winterswijk

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy