Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

“LIGHT in WATER” in Paris, France by DGT Architects

Friday, June 5th, 2015

Article source: DGT Architects

‘LIGHT in WATER’ is a site-specific installation intended to provide an immersive and emotional experience that was previously presented in Milan Design Week 2011.

Image Courtesy © Takuji Shimmura

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: DGT Architects
  • Project: LIGHT in WATER
  • Location: Paris, France
  • Photography: Takuji Shimmura
  • Software used: AutoCAD
  • Lighting design: Izumi Okayasu Lighting Design, Tokyo
  • Technical adviser: Tamon, Tokyo
  • Technical design: Archiee, Paris
  • Technical direction: Luftzug, Amsterdam
  • Water system: Bellrx, Tokyo

(more…)

My Secret Garden in Taipei, Taiwan by Yestudio

Thursday, June 4th, 2015

The client is a Christian family and willing to share their spare roof top to the community. The space is mainly for children gathering and children worship event. Having an interesting and multi-purpose space for free day care and social interaction is considering a good sample for social responsibility for the community.

Image Courtesy © Clivelan

Image Courtesy © Clivelan

  • Architects: Yestudio
  • Project: My Secret Garden
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Clivelan
  • Software used: CAD, Sketchup, Adobe 
  • Area: 40.2 sqm
  • Year: 2014
  • Award: TID 2014 furniture design gold award.

(more…)

Lapa Building in LISBOA, PORTUGAL by João Tiago Aguiar, arquitectos

Thursday, June 4th, 2015

Article source:  João Tiago Aguiar, arquitectos

The Project is about the reconstruction of a building located in Lisbon’s historical city centre.

The existing building in an advanced degradation condition and lacking architectural quality was demolished and completely rebuilt, reshaping its compartmentalization, without distorting the memory of the environment in order to preserve the urban heritage of the neighbourhood, but guided by a contemporary intervention that marks the time of its execution.

Image Courtesy © FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA

Image Courtesy © FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA

  • Architects: João Tiago Aguiar, arquitectos
  • Project: Lapa Building
  • Location: LISBOA, PORTUGAL
  • Photography: FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA
  • Software used: Autocad
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Marina Carreiras, Sílvia Amaral
  • Surface Area: 150m2
  • Built Area: 420m2
  • Client: PRIVATE
  • Project: 2007/2015

(more…)

Creative Office Space in Belgrade, Serbia by URED architecture studio

Wednesday, June 3rd, 2015

Article source: URED architecture studio

Impact Hub Belgrade is a creative office space created through an adaptation and interior space renovation of the Events Hall in the former house of the headquarters of the Association of State Employees Purchasing Cooperatives. The construction of the building took place from mid-1928 until mid-1929 and was done according to the second-prize design of the architect Dimitrije M. Leko, one of the most important and staunchest representatives of academic art in Serbian interwar architecture.The building is considered to be a part of Serbian cultural heritage, which affirms its exceptionality and artistic, cultural and social significance.Thus preserving the authentic elements of the interior is one of the main characteristics of this project.

Image Courtesy © Relja Ivanić

Image Courtesy © Relja Ivanić

  • Architects: URED architecture studio (Bojana Marković, Nikola Milanović, David Bilobrk, Ivana Jevremović, Hristina Stojanović)
  • Project: Creative Office Space
  • Location: Makedonska 21, Belgrade, Serbia
  • Photography: Relja Ivanić
  • Software used: Autodesk, Autocad LT
  • Client: Impact Hub Belgrade, Njegoševa 12, Zemun
  • Project type: Reconstruction and interior design
  • Area: ~ 500.0 sqm
  • Year: 2014
  • Original project year: 1928
  • Original design: prof. Dimitrije M. Leko, architect (1887-1964)

(more…)

Health clinic in Siikajoki, Finland by alt Architects

Wednesday, June 3rd, 2015

Article source: alt Architects

New Health clinic is a sympathetic, small-scale public building. Location is adjacent to Mäkelänrinne senior assisted living and care center. Building is mostly surrounded by small batches of pine forest.

Image Courtesy © Ville-Pekka Ikola

Image Courtesy © Ville-Pekka Ikola

  • Architects: alt Architects
  • Project: Health clinic
  • Location: Kansantie 4, Ruukki, Siikajoki Finland  
  • Photography: Ville-Pekka Ikola
  • Software used: Archicad
  • Principal designer: Architectural office Karsikas Ltd / Martti Karsikas
  • Architectural designer: alt Architects Ltd / Ville-Pekka Ikola, Antti Karsikas, Kalle Vahtera
  • Architectural design is a collaboration between alt Architects and Architectural office Karsikas Ltd. Martti Karsikas was the principal designer and coordinator of the project and alt Architects was the office responsible for building’s architectural design.
  • Client: Municipality of Siikajoki / Chief of property management Juho Kauppila
  • Structural design: ARKINS Suunnittelu Oy / Kalle Hautajärvi (more…)

Family residence in Buckinghamshire, United Kingdom by LLI Design

Wednesday, June 3rd, 2015

Article source: LLI Design

LLI Design have recently completed a total redesign of the ground floor of a newly built (c. 5 year old) detached house in Buckinghamshire, United Kingdom. The clients, a young professional couple with 2 children, wanted a modern look that wasn’t cold and clinical, they wanted their home to be somewhere they could relax and entertain, but at the same time would function as a practical family home.

Image Courtesy © LLI Design

Image Courtesy © LLI Design

  • Architects: LLI Design
  • Project: Family residence
  • Location: Buckinghamshire, United Kingdom
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Photoshop

(more…)

Boutique Penelope in Québec, Canada by Hatem+D

Tuesday, June 2nd, 2015

Article source: v2com

To celebrate the company’s 45 years of existence, the owners of Boutique Penelope wanted to not only expand their Place Ste-Foy business in Quebec City but also refresh its brand image through a new store design. The goal was to create a flow between the various spaces while preserving the existing display cases. Hatem+D Architecture used a logical and harmonious design concept to devise three distinct and well-defined zones. The “watches” section, in elegant black located in the back of the boutique, features a sales counter and a screen wall. In the middle, the white “jewelery” area illuminates the space with its counters and a repair workshop that’s cleverly delineated with frosted glass partitions. The balance between this opposition of black and white is smoothly interrupted by the champagne coloured gemstone station, a display overhung by a sculptural structure that resembles the facets of cut diamonds. The space is topped with a white acoustic module with recessed light fixtures, which brings an elegant contrast to the black ceiling. The large volumes and visual oppositions of this layout all blend together elegantly. Customers are offered an experience that’s both sophisticated and functional, and whose beauty is only matched by the refreshing and refined design.

Image Courtesy © Hatem + D

Image Courtesy © Hatem + D

  • Architects: Hatem+D  
  • Project: Boutique Penelope
  • Location: Québec, Canada
  • Software used: 3ds Max studio (more…)

HOME centre for international contemporary art, theatre and film in Manchester by Mecanoo

Tuesday, June 2nd, 2015

Article source: Mecanoo

Located at First Street, HOME forms the cultural heart of one of the largest areas of development in Manchester city centre – a flagship building that acts as a catalyst for the surrounding area. As the base for the new organisation formed by the merger of Cornerhouse and The Library Theatre Company, HOME has been designed to allow for the commissioning, production and presentation of critically engaged and technically complex artistic projects, as well as the hosting of large scale cultural events. The overall budget for HOME was £25 million. Its striking exterior acts like beacon, while the welcoming public spaces and social areas within are designed to be inviting to all. HOME is like a second home, a cultural home: a place for making, meeting and socialising, alongside enjoying the very best in international contemporary visual art, theatre and film.

Image Courtesy © Mecanoo

Image Courtesy © Mecanoo

  • Architects: Mecanoo
  • Project: HOME centre for international contemporary art, theatre and film
  • Location: Manchester
  • Software used: Revit, AutoCAD, Rhinoceros

(more…)

LEBOURGNEUF COMMUNITY CENTER in Quebec, Canada by CCM2 architectes

Tuesday, June 2nd, 2015

Article source: CCM2 architectes

Located in Quebec City, the Lebourgneuf Community Center is a central element for the community because of the activities offered and its proximity to Les Prés-Verts Elementary School. The Center is directly connected to the school and is a major partner for recreational, educative and sociocultural activities. The extension project consisted in adding a double gymnasium, two locker rooms with sanitary facilities, a divisible workout gym and a classroom. The extension has two steel structure levels and was designed according to a future extension of Les Prés-Verts Elementary School and a new local library.

Image Courtesy © Dave Tremblay

Image Courtesy © Dave Tremblay

  • Architects: CCM2 architectes
  • Project: LEBOURGNEUF COMMUNITY CENTER
  • Location: Quebec, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau, Dave Tremblay
  • Software used: AutoCad
  • Client: Quebec City
  • Structural / Civil: EMS
  • Awards: Quebec City’s Architecture award | Category ” Universal Accessibility ” 2014
  • Project area: 25 080 pi2 | 2330 m2
  • Budget: 5,6 M$ | CAN
  • Completion: 2013 | 2014

(more…)

STEELHOUSE in Venice, Italy by 3ndy Studio architecture&design

Saturday, May 30th, 2015

Article source: 3ndy Studio architecture&design

“Steel House“ is a custom-made space designed to satisfy the client’s dreams: it’s a luxurious villa set in the venetian countryside, that combine together wellness, aesthetic and functionality. The aesthetic aspect well dialogues with the environment, drawing light shapes and bright spaces relating with the outdoor. The building has only one level which faces the garden and the swimming pool. The large windows let light and air come into the building and let people live in continuity both internal and external places during summertime. The porch holds an external living room with a fireplace, for barbeque and party moments.

Image Courtesy © Alessandro Lazzari

Image Courtesy © Alessandro Lazzari

  • Architects: 3ndy Studio architecture&design
  • Project: STEELHOUSE
  • Location: Fossò, Venice, Italy
  • Photography: Alessandro Lazzari
  • Software used: Archicad
  • Years of building: 2009-2010

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise