Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Kahurangi School in Wellington, New Zealand by Stephenson&Turner

Friday, November 21st, 2014

Article source: Stephenson&Turner

Kahurangi School is the latest new school in the Wellington region. Kahurangi School, meaning “prized” or “precious” opened in September 2013, merging two existing schools, Strathmore Community School and Miramar South School. The design creates a new beginning, with buildings that provide a strong sense of its identity, reflecting the rich cultural diversity of its community and with Pasifika/Maori in particular.

Image Courtesy © Stephenson&Turner

Image Courtesy © Stephenson&Turner

  • Architects: Stephenson&Turner
  • Project: Kahurangi School
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Software used: Revit

(more…)

House in Moscow, Russia by Nico van der Meulen

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Nico van der Meulen 

Nestled in a dense pine forest in Barvikha; Russia, this site is situated within a secured estate in Moscow. Positioned along the river and small lake in close proximity to the health resort for the Russian politici, the Barvikha Sanatorium, it comes as no surprise that this estate became very sought after by many influential people in Russia.

Image Courtesy © Nico van der Meulen

Image Courtesy © Nico van der Meulen

  • Architects: Nico van der Meulen
  • Project: House in Moscow
  • Location: Barvikha Village, Moscow, Russia
  • Software used: Revit
  • Residence size: 4400 m²

(more…)

Budapest Underground Line M4 – Kálvin tér Station in Hungary by Palatium Stúdió Ltd.

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Palatium Stúdió Ltd.

Underground line M4 in Budapest, Hungary has been the largest infrastructure project of the city for the last decades. Kálvin tér is one of the largest stations on the new line, due to its position as an interchange station with line M3 under a busy inner city square. The complex functional requirements of the station have resulted in a rather complex spatial arrangement. Since the initial decision was to use cut-and-cover construction technologies to create station structures, the basic architectural idea was to use the advantages of this system, and create large open spaces over the platforms. In our case, the main spatial attractions are the structural elements with their characteristic curved forms. Approaching passengers can feel the drama of movement in space as the escalators are placed freely in the void of the huge open concrete box. Arriving by the elevators through the strata of space holds a similar surprise. The roughness of the surfaces of the large structural elements and the perimeter walls is balanced by the fine finishes of elements closer to the passengers. The interconnection tunnel between the two underground lines has a vivid colour scheme which creates a link between two epochs of urban infrastructure.

Image Courtesy © Tamás BUJNOVSZKY

Image Courtesy © Tamás BUJNOVSZKY

  • Architects: Palatium Stúdió Ltd. 
  • Project: Budapest Underground Line M4 – Kálvin tér Station
  • Location: Hungary
  • Photography: Tamás BUJNOVSZKY
  • Software used: AutoCAD, ArchiCAD 
  • Team: Zoltán ERŐ, Balázs CSAPÓ, Dóra BRÜCKNER, Zsolt KOSZTOLÁNYI, Máté ANTAL

(more…)

EN ROUTE GINZA in Tokyo, Japan by Schemata Architects / Jo Nagasaka

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Schemata Architects / Jo Nagasaka

I designed slightly oversized furniture for a relatively high space (with 6-meter ceiling height),  containing fitting rooms, hanger racks and a stock room. And it is comprised of industrial materials commonly used in construction sites such as FRP piping, wooden boxes and steel frames.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Schemata Architects / Jo Nagasaka
  • Project: EN ROUTE GINZA
  • Location: Chuo-ku, Tokyo
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Software used: Vectorworks
  • Project team: Naoki Takatsuka
  • Design: Tamotsu Yagi(sign), PARTY(communication design)
  • Usage: Apparel shop
  • Construction: Tanseisha
  • Floors: 1F+ 2F
  • Floor area: 1F :155.15㎡  2F:197.0㎡
  • Completion: 09/2014

(more…)

SND fashion store in Chongqing, China by 3GATTI

Thursday, November 20th, 2014

Article source: 3GATTI

When I started this retail project there was a simple and appealing idea of hanging everything from the ceiling – thus moving out of the way the furniture and items to be sold so that all the floor space could be free for customers to circulate.  So using a software that simulates the physics of real materials, we imagined an elastic ceiling that was pulled down by the weight of these various objects.  The next step was to think about the technical equipment necessary for the store such as lighting, speakers, sprinklers, cameras, AC and ventilation so it was natural to think of this ceiling as a permeable surface.  This was the origin of the ethereal white ceiling;  an ephemeral support for ephemeral objects.

Image Courtesy © Shen Qiang

Image Courtesy © Shen Qiang

  • Architects: 3GATTI
  • Project: SND fashion store
  • Location: WFC mall,Chongqing, China
  • Photography: Shen Qiang
  • Software used: 
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Client: Chongqing Xingjun Trade Pty Ltd.
  • Project manager: Valentina Brunetti
  • Collaborators: Carole Chan Liat,Cianan Alexander Crowley,YingLing Kong, Bogdan Chipara,Jovan Kocic,Pao Yee Lim
  • Contractor: Zhao YiLong
  • Total floor area: 180 m²
  • Design period:  May-June 2014
  • Construction period: July-August 2014

(more…)

THE VVALL in Barcelona, España by nook architects

Wednesday, November 19th, 2014

Article source: nook architects

The owners, who have been living in Barcelona for quite some time, were looking for a home where they could start a new professional and family adventure.  They contacted us with two different apartments, from which it was very hard to choose from, but had a very clear idea of their needs.

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

(more…)

Wine Culture Center by MSB arquitectos

Wednesday, November 19th, 2014

Article source: MSB arquitectos

Although the cellar is surrounded by a vineyard, it is not associated with it. The relationship between the building and the surrounding area is practically nonexistent, largely due to the access road that makes a harsh separation between the building and the vineyard at the arrival zone. On the west part of the building, the separation between the vineyard and the building is less prominent, however a possible symbiosis between the built and the natural is unfulfilled by the strong and enclosed character of the warehouse.

Image Courtesy © MSB arquitectos

Image Courtesy © MSB arquitectos

  • Architects: MSB arquitectos
  • Project: Wine Culture Center
  • Software used: Acad for technical drawings, sketchup and rhino for modeling, coreldraw for schemes and 3dmax+vray for rendering with post production in photoshop

(more…)

AMBULANCE PLAYGROUND in Malawi by LUC & PIM

Wednesday, November 19th, 2014

Article source: LUC & PIM

Malawi is one of Africa’s least-developed countries. Especially in the rural areas the facilities are very limited. Which does not mean that there are no possibilities.

In co-operation with Sakaramenta, a social business based in the south of Malawi, Designers Pim van Baarsen and Luc van Hoeckel designed a complete playground from scratch. Located at an old parking lot of the side of the BEIT Cure hospital who specialize in orthopedic treatments for children.

Image Courtesy © LUC & PIM

Image Courtesy © LUC & PIM

  • Architects: LUC & PIM
  • Project: AMBULANCE PLAYGROUND
  • Location: Malawi
  • Software used: Rhinoceros

(more…)

Empathy Garden in Cernobbio, Italy by Federico Giacomarra

Tuesday, November 18th, 2014

Article source: Federico Giacomarra

The project Empathy Garden was born as an installation in the Central Pavilion of the Exhibition Centre of Villa Erba on the Lake of Como in occasion of Orticolario (3-5 October 2014) – one of Italy’s leading events on advanced gardening.

Image Courtesy © Federico Giacomarra

Image Courtesy © Federico Giacomarra

  • Architects: Federico Giacomarra
  • Project: Empathy Garden
  • Location: Central Pavilion, Centro Congressi Villa Erba. Cernobbio, Como.
  • Concept and Design: Giacomarra Architecture
  • Landscape Architecture: Matteo Fogaroli Landscape Architecture
  • Music and Sound Design: IacopoSinigaglia
  • Interaction Design: Marco Pesoli
  • Marketing: Domenico Canzioniero
  • Client: Orticolario 2014
  • Size: 300 sqm
  • Budget: 30’000 €
  • Software used: 
    • Rhinoceros 3d + Grasshopper an advanced computational modeling tool. We used optimization algorithms to reduce the types of components, the software calculated the length of each flower box side reducing the number of variations. The parametric approach was crucial to find the best oriented production design.The roar was thus chosen as base module, in that it offered a good coverage of the space whilst optimizing the number of components. The base modules are six, from 0.5 sqm to 3 sqm, formed by the combination of 4 different cuts which then compose the sides of the planters, 8 different nodes with as many optimized variations for the joining of the elements. The result is a total area of 300 square meters, consisting of 50 modules and 90 nodal elements.

(more…)

THE COCONUT LODGE in Hong Kong, China by OVA Studio Ltd

Tuesday, November 18th, 2014

Article source: OVA Studio Ltd

Harvested from plantations that procure income to millions of people, coconut wood is a sustainable product by excellence. The cycle of coconut production, felling/processing and re-plantation, guaranties a sound renewable supply that doesn’t impact the environment. After being used all their life coconuts, the trees become senile around 60 years old. They can then be cut and used for construction, furniture and decoration, which will constitute a windfall profit for the farmer and an excellent material for sustainable Architecture.

Image Courtesy © OVA Studio Ltd

Image Courtesy © OVA Studio Ltd

  • Architects: OVA Studio Ltd
  • Project: THE COCONUT LODGE
  • Location: Hong Kong, China
  • Software used: Sketchup and Maxwell render

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy