Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Floating Platforms – Beach House in Paracas, Peru by Staff7

Thursday, January 22nd, 2015

Article source: Staff7

The project is a private beach house, located in the condominium Mast in Paracas, a 250 kms. the capital of Peru (Lima). It is in an area of 467.27m2 irregularly shaped front row with ocean view.

Our architecture is characterized by using geometric easy to recognize simple shapes that help create a clear picture of the house.

Image Courtesy © Staff7

Image Courtesy © Staff7

  • Architects: Staff7 (Chete Cortés)
  • Project: Floating Platforms – Beach House
  • Location: Paracas, Peru
  • Software used: Archicad and 3d max + vray.

(more…)

Reconstruction and expansion of Mill Kopácsy in Veszprém, Hungary by Veszprémi Építész Műhely

Thursday, January 22nd, 2015

Article source: Veszprémi Építész Műhely

Mill Kopácsy is located at the most beautiful area of Veszprém, in the valley of stream Séd.

1.The history of the building’s architecture 
Where the current mill takes its place there probably had been one already in the middle ages.
The first report that proves the earliest existence of the mill is from 1765, which we found in the protocol of the city, Veszprém. There is also a note about the building in a fifteen years younger map. We also know that its name was already Kopácsy in the 1830’s, and that it had three water-wheels. There is also a map from 1857 which contains the mill, but the L figured building does not have yet some parts we know nowadays, because they were built later on. In the 1950s the building was socialized and private homes were settled in the main building and the outhouses as well. Then, in the 1980’s, the building was used as a tailoring and as a locker. Because the appliances were heavy, the wooden frame was enforced with steel, so that it became strong enough. After the tailoring had been given up the building was standing being empty and rusty for a pretty long term.
The building’s frontage which faces the street is classicist. The other fronts of it are simple plastered walls, with some scattered windows on them, and the building has the signs that it was rebuilt more times.

Image Courtesy © Dávid Kovács

Image Courtesy © Dávid Kovács

  • Architects: Veszprémi Építész Műhely
  • Project: Reconstruction and expansion of Mill Kopácsy
  • Location: Veszprém, Hungary
  • Photography: Dávid Kovács
  • Software used: ArchiCad
  • Architect Team: Zsolt Kovács, Jana Beránková, Dávid Kovács, Gábor Gaschler, Ágoston Barkács

(more…)

Lakewood Art Studio by KZ Architecture

Wednesday, January 21st, 2015

Article source: KZ Architecture

An artist’s studio addition to an existing home serves as a catalyst to transform a back yard into a series of terraced outdoor rooms, pulling an indoor lifestyle out into the subtropical climate.

Image Courtesy © Robin Hill

Image Courtesy © Robin Hill

  • Architects: KZ Architecture
  • Project: Lakewood Art Studio
  • Photography: Robin Hill
  • Software used: Revit

(more…)

The Plinth House in Langdons Hill, Australia by Luke Stanley Architects

Wednesday, January 21st, 2015

Article source: Luke Stanley Architects

Sitting neatly against the backdrop of the original house, this simple extension takes advantage of its picturesque location. A series of new timber blades contain a north facing extension, with a feature window that frames a commanding view of the surrounding countryside. A new pergola provides relief from the harsh summer sun and completes the external transformation.

Image Courtesy © Hilary Bradford

Image Courtesy © Hilary Bradford

  • Architects: Luke Stanley Architects
  • Project: The Plinth House
  • Location: Langdons Hill, Victoria 3363 Australia
  • Photography: Hilary Bradford
  • Software used: Sketchup
  • Completed: 2014
  • Area: 
    • Existing House – 103m2
    • Extension – 8m2
    • Shed&Carport – 140m2

(more…)

H71a by Studio Granda

Wednesday, January 21st, 2015

Article source: Studio Granda

H71a was a shop adjacent to the timber house at  Hverfisgata 71. In 2001 Studio Granda converted the house into a studio, office and archive for photographer Sigurgeir Sigurjónsson. The shop, that had an unsound structure, was left vacant.

Image Courtesy © SigurgeirSigurjónsson

Image Courtesy © SigurgeirSigurjónsson

  • Architects: Studio Granda
  • Project: H71a
  • Photography: SigurgeirSigurjónsson
  • Software used: Vectorworks
  • Structural &environmental Engineers: Viðsjá
  • Electrical Engineers: VJÍ
  • Site: 394m2
  •  Basement: 94m2
  • Ground floor: 84m2
  • 1st floor: 53m2
  • Total: 231m2
  • Awards: Nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015 Shortlisted for the Icelandic Design Award 2014

(more…)

House in Mangaratiba, Brazil by Tripper Arquitetura

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: Tripper Arquitetura

Beach house for a couple with kids in the middle of the woods just five minutes from the beach.
The idea is to use materials from the region (wood / stone) and steel structure to help the building process and to camuflate the construction in the landscape.

Image Courtesy © Tripper Arquitetura

Image Courtesy © Tripper Arquitetura

  • Architects: Tripper Arquitetura
  • Project: House
  • Location: PortobelloMangaratiba, Brazil
  • Software used: Sketchup 8 + vray for rendering, Autocad 2014 2D
  • Area: 5.500 Sq. Meters
  • Construction area: 517 Sq. Meters
  • Team:

    • Manager: Marcelo Moura
    • Architect: Fabio Barbosa
    • Intern: Gabriela Perez

(more…)

Babysteps in Hong Kong, China by AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G.

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G.

BabySteps is new playgroup in the heart of Central district in Hong Kong. Situated on Arbuthnot road, on the 25th floor of the Universal Trade Centre Tower. Created to shape and foster a unique learning experience, Babysteps offers innovative psychological approaches to bring to life each child’s passion for learning.

Image Courtesy © AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G.

Image Courtesy © AtelierBlur / Georges Hung Architecte D.P.L.G.

(more…)

The Giants of Bigwin in Lake of Bays, Canada by MU Architecture

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: v2com

MU architecture’s proposal for a pan-Canadian invited architectural competition consisting of around fifty small housing units on the island of Bigwin, Lake of Bays, Ontario, Canada. The objective was to design these housing units as high-end lodges at 1200 to 1500 ft2 for the clients of the renowned Bigwin golf club.

Image Courtesy © Mu architecture

Image Courtesy © Mu architecture

  • Architects: MU Architecture 
  • Project: The Giants of Bigwin
  • Location: Bigwin Island, Lake of Bays, Ontario, Canada
  • Photography: Fany Ducharme
  • Software used: Rhino 3D, Maxwell render and photoshop
  • Design Team: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Pierre-Paul Guillemette, Isabelle Jolicoeur, Morgane Second
  • Principals: Charles Côté, Jean-Sébastien Herr
  • Name of the client: Eagle Landing Company
  • Project: 45 to 50 units
  • Project budget: N/A

(more…)

Ecological House 3.0 in Castellón, Spain by NOEM

Tuesday, January 20th, 2015

Article source: NOEM 

From the architect. A bioclimatic and technological house, built in record time with a 100% digital process. A modern and relaxing design, with 3.0 technology to automate the house from a smartphone and achieve maximum energy efficiency. What more could you ask for? The owners of this unique building wanted a digital home respectful of the environment of the Serra which they love. NOEM designed and built this modern passive house for them, and in 10 weeks finished the project.

Image Courtesy © Meritxell Arjalaguer

Image Courtesy © Meritxell Arjalaguer

  • Architects: NOEM 
  • Project: Ecological House 3.0
  • Location: Castellón de la Plana, Castellón, Spain
  • Photography: Meritxell Arjalaguer
  • Software used: Archicad 18
  • Civil Engineering: Roberto Vilar Villalba
  • Building Services: COM
  • Project Area: 96.0 m2
  • Project Year: 2014

(more…)

Antalya Expo 2016 Observation Tower in Turkey by Selim Senin

Saturday, January 17th, 2015

Article source: Selim Senin

The stairs arranged for seeing site of expo is placed like mountain path.These stairs definitely aren’t trying to hide – they’re the most interesting element in the tower. Reminiscent of a climbing mountain, the stairs of circulation are balanced by the long cable structure.Circulation elements can act as urban focal points outside of where people can come walk and seeing. The symbolic observation tower is conceived as a round arch of steel structure with an open-air stairs at its body.The open-air stairs contains flexible walking path and terrace which are accessed via bazaar entrance.Walking downwards from the top through a continuous stair promenade, the visitors of the observation tower experience all of the building’s in a constant motion, while enjoying dynamic 360 degree views of the city of Antalya and the Expo landscape.

Image Courtesy © Selim Senin

Image Courtesy © Selim Senin

  • Architects: Selim Senin
  • Project: Antalya Expo 2016 Observation Tower 
  • Location: Antalya, Turkey
  • Software used: Sketchup, vray, autocad, photoshop

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy