Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Breath Box in La Grande Motte, FRANCE by NAS ARCHITECTURE

Sunday, August 3rd, 2014

Article source: NAS ARCHITECTURE

The main wall of “Breath Box” is reflective, facing the horizon. It does not only recreate the image of the sea, it transforms by its own attributes. The wind comes lift the many reflective modules, providing a duality between visual experience and reflection ripple.

Image Courtesy © NAS ARCHITECTURE

Image Courtesy © NAS ARCHITECTURE

  • Architects: NAS ARCHITECTURE
  • Project: Breath Box
  • Location: La Grande Motte, FRANCE
  • Software used: SketchUp
  • STATUS: Delivered
  • TYPE: Pavilion, Installation Festival of Architecture Vives LGM
  • SIZE: 20 m²
  • YEAR: 2014

(more…)

SN HOUSE in Londrina, Brazil by Studio GT

Saturday, August 2nd, 2014

Article source: Studio GT

Perfect for the leisure time of a large family, this house in Londrina, Brazil seems like its floating in the air. That is due to the volumetry and the large spans without pillars designed by the architect Guilherme Torres.

From the unevenness of nearly 3 meters of the ground, it came the idea of a residence with a cantilever main floor to reserve more space for the leisure area on the lower level. “I’ve docked the house on the slope” says the architect Guilherme Torres, “By doing that, I’ve released the space underneath it to the garden, the pool and the living rooms”. The irregular relief was won by a monumental block of prestressed concrete containing cables of high strength steel driven and trapped inside the slab itself. This feature allowed the span of 17.5 meters long besides the 4.5 meters cantilever volume beyond the wall that mark boundaries of the leisure area.

Image Courtesy ©  Denilson Machado

Image Courtesy © Denilson Machado

  • Architects: Studio GT
  • Project: SN HOUSE
  • Location: Londrina, Brazil
  • Photography: Denilson Machado
  • Software used: AutoCad, photoshop
  • Year: 2010
  • Area: 843 m²
  • Team: Guilherme Torres, Celso Oshiro, Jean Oliveira, Rafael Miliari, Raphael Lima, Vanessa Bercini
  • Structure and Foundation: ZOCCO PROJETOS ESTRUTURAIS
  • Hydraulic project: Engenheiro Carlos Ruzzon
  • Electrical project: Engenheiro Carlos Ruzzon
  • Landscaping: FLORA DECARI, Ricardo Armando

Suppliers:

  • Cumaru wood: Casa e campo
  • Stone: Pedras decorativas Monte belo
  • White Silestone: Execução Marmoraria Athenas
  • Glass mosaic: CASA OBJETO 3336 4568
  • Solar heating: PIRAMIDE AQUECIMENTO SOLAR
  • Entrance gate woodworks: Casa e campo
  • Toilets woodworks: Marcenaria Oliveira
  • Kitchen Woodworks: Florense
  • Porcelain floor tile: Conceitual acabamentos
  • White marble supply:Material – Euromax Mármores
  • White marble works: Marmoraria Athenas
  • Sanitary wares: Casa Objeto

(more…)

Hyland House in Sydney, Australia by Chris Elliott Architects

Saturday, August 2nd, 2014

Article source: Chris Elliott Architects

A small intervention vastly improves lifestyle An old terrace in inner city Sydney, its rear dilapidated, bordering on potential collapse. An innovative solution opens up the house to the garden and lets in more light. The new bathroom is broken up into separate components to avoid obstructing the flow of the house.

Image Courtesy © Richard Glover

Image Courtesy © Richard Glover

  • Architects: Chris Elliott Architects
  • Project: Hyland House
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Richard Glover
  • Software used: Microstation and 3D Studio 
  • Size: 26sqm

(more…)

EERJ. Adaptation of the inner ward in El Real de la Jara Castle, Spain by villegasbueno architecture

Friday, August 1st, 2014

Article source: villegasbueno architecture

A thick, dense and kind blanket, trimmed off to the necessary minimum, to transform a stark interior into a space for the people. 

The intervention takes place in the “Castillo de El Real de la Jara”, a fortress dating from the 14th century, located on the highest point of the hill right north of the village, in the county and Natural Park of the North Range of Sevilla. The commission was made by the Diputación Provincial de Sevilla, and has been funded by the FEDER Operational program for Andalucía for Sustainable development and social cohesion project for the North Range and South Range of Sevilla. 

Image Courtesy ©   Jesús Granada

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: villegasbueno architecture
  • Project: EERJ. Adaptation of the inner ward
  • Location: El Real de la Jara Castle, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper3D
  • Completion date: january 2013.
  • Gross area: 1.409 m2 Budget: 147.588,00€ Construction cost: 104,74 €/m2
  • Design and Construction Management: Miguel Villegas Ballesta, MSc Architect.
  • Design Co-author (no signature): Lourdes Bueno Garnica, architect.
  • Design Team: Ignacio Hornillos Cárdenas, arquitecto
  • Construction Quantity Surveyor: José M.R. Sánchez Tello, arquitecto técnico
  • Health and Security Management: José Manuel Cruz Camúñez, arquitecto técnico
  • Construction Company: Construcciones Francisco Manzano S.L.
  • Client: Diputación Provincial de Sevilla, PROYECTO DE OBRAS DE ADECUACIÓN DEL PATIO DE, ARMAS DEL CASTILLO DE EL REAL DE LA JARA.

(more…)

Libreria Arion Porta di Roma – Interior, product and graphic design in Rome, Italy by Studio Algoritmo

Thursday, July 31st, 2014

Article source: Studio Algoritmo

Arion librerie indipendenti has opened a new, larger store in Rome and that was designed by us from Studio Algoritmo.
The book market is changing radically and it is possible to observe an overlap between the dear, old and materic book and the birth of new technologies for reading. with increasing success.

it follows that we are experiencing a kind of technological and generational turnover (shift) among users.

Image Courtesy © Studio Algoritmo

Image Courtesy © Studio Algoritmo

  • Architects: Studio Algoritmo
  • Project: Libreria Arion Porta di Roma – Interior, product and graphic design
  • Location: Rome, Italy
  • Software used: Autocad and Rhinoceros.

(more…)

Fusionner2.0-Paper cave in Aichi, Japan by Kotaro Horiuchi Architecture

Thursday, July 31st, 2014

Article source: Kotaro Horiuchi Architecture

Exhibition Kotaro Horiuchi 2014 “Fusionner 1.0 + 2.0”
From the 20th to the 30th of March 2014, DSA – Design Space Association – with the cooperation of the Gallery White Cube, presented the exhibition of Kotaro Horiuchi’s project: “Fusionner 1.0 + 2.0”.
The exhibition took place at KHA – Kotaro Horiuchi Architecture – located in Marunouchi, Nagoya city, Aichi district in Japan. With the 24th, 25th, 26th of March closed, we welcomed around 730 people during a session of 8 days. Thank you.
Out of those sessions, it is possible de see permanent exhibit in saloon, lounge, meeting space and working area in the office.

Image Courtesy © Mori and Mitsuru Narihara

Image Courtesy © Mori and Mitsuru Narihara

  • Architects: Kotaro Horiuchi Architecture
  • Project: Fusionner2.0-Paper cave
  • Location: Nagoya, Aichi, Japan
  • Photography: Mori, Mitsuru Narihara
  • Software used: Rhinoceros, grasshopper

(more…)

Bug Acres of Woodstock in Upstate, New York by CWB Architects

Wednesday, July 30th, 2014

Article source: CWB Architects

The Owner’s were looking for a modern farmhouse to replace the small existing cottage on a 6.8-acre parcel they purchased in Upstate New York. This 2,700 square foot, solar powered home was the result of the Owner’s vision for a home connected to the landscape, the aspect they valued most about the site.

Image Courtesy © Rachael L. Stollar

Image Courtesy © Rachael L. Stollar

  • Architects: CWB Architects
  • Project: Bug Acres of Woodstock
  • Location: Upstate, New York
  • Photography: Rachael L. Stollar
  • Software used: Vectorworks, Mac-based drafting software

(more…)

Løgstør sports hall in Løgstør, Denmark by CEBRA

Wednesday, July 30th, 2014

Article source: CEBRA

CEBRA has completed a public sports facility in the Danish town of Løgstør based on the office’s“Meccano concept” for unheated, low-cost and lightweight sports halls. The concept uses construction principles and elements otherwise known from industrial buildings and warehouses – that is standardised off-the-shelf components. The idea is that these simple elements can be refined and combined in new and surprising ways – just like the Meccano model construction system – in order to create architecturally appealing, accessibleand easily adaptable sports facilities, which are cheap to build and maintain. The concept has been developed in collaboration with LokaleogAnlægsfonden (the Danish Foundation for Culture and Sports Facilities).

Image Courtesy © CEBRA

Image Courtesy © CEBRA

  • Architects: CEBRA
  • Project: Løgstør sports hall
  • Location: Løgstør, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Revit, Rhinoceros, Adobe Photoshop and Illustrator
  • Project size: 1.400 m² new building
  • Year: 2012 – 2014
  • Status: Completed

(more…)

South Surrey Recreation and Arts Centre in Surrey, BC Canada by Taylor Kurtz Archtitecture + Design Inc.

Wednesday, July 30th, 2014

Article source: Taylor Kurtz Archtitecture + Design Inc.

The design strategies developed for the site build on the significant natural attributes of the immediate context while addressing several significant problems and missed opportunities that existed within the park. The following design initiatives were developed to address these issues:

Image Courtesy © Ema Peter Photography

Image Courtesy © Ema Peter Photography

  • Architects: Taylor Kurtz Archtitecture + Design Inc.
  • Project: South Surrey Recreation and Arts Centre
  • Location: Surrey, BC Canada
  • Photography: Ema Peter Photography
  • Software used: Revit
  • Structural Engineer: WHM
  • Landscape: PFS Studio
Image Courtesy © Ema Peter Photography

Image Courtesy © Ema Peter Photography

  • Quantity Surveyor: James Bush and Associates
  • Building Envelope: Halsall
  • Land Surveyor: Butler Sundvick
  • Floor Area: 2,124 sm (22,800sf)
  • Construction Value: $7.0M

(more…)

JJ—Family House in Bratislava, Slovakia by JRKVC

Tuesday, July 29th, 2014

Article source: JRKVC 

The site is located over an emerging development in Záhorská Bystrica, a small town near the capital. The spacious plot recalls a crater that is open into beautiful vistas on one side and protected by steep slopes on the rest. Mostly this rare combination of space and intimacy led us to the idea of an extroverted, open house.

Image Courtesy © JRKVC

Image Courtesy © JRKVC

  • Architects: JRKVC  (Peter Jurkovič, Števo Polakovič, Lukáš Kordík)
  • Project: JJ—Family House
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Photography: JRKVC
  • Software used:  Autocad, Sketchup and Revit.
  • Completion: 2012
  • Area: 330 m2
  • Lanscape: Sarahs

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy