Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘S/W’ Category

Holiday house in Nannup, Australia by iredale pedersen hook

Saturday, April 19th, 2014

Article source: iredale pedersen hook  

The Nannup Holiday house forms part of a wandering path through the landscape from Perth to Nannup. This path dialogues with the landscape of intense forest, meandering river and rolling hills, each experience is carefully choreographed to enrich the occupancy of the house. A Jeykll and Hyde experience of the landscape is carefully controlled through oscillating vertical (forest) and horizontal (horizon) openings and the contrast of grounded and floating experiences. While the exterior dialogues with the numerous fallen trees, the interior is revealed through a sequence of ‘growth rings’ coded and extruded in relation to the building program.

Image Courtesy © Peter Pennetts

Image Courtesy © Peter Pennetts

  • Architects: iredale pedersen hook
  • Project: Holiday house
  • Location: Nannup, Australia
  • Photography: Peter Pennetts
  • Software used: Vectorworks and Card models.
  • Architectural Project Team: Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Drew Penhale, Caroline Di Costa, Jason Lenard, Matthew Fletcher, Tyrone Cobcroft.
  • Structural Engineer: Terpkos Engineering, Builder- Brolga Developments and Construction
  • Completion date: November 2013

(more…)

118 Subsidized dwellings, offices, retail spaces and garage in Coslada, Spain by amann cánovas maruri

Saturday, April 19th, 2014

Article source: amann cánovas maruri

Located in a recently redeveloped area in the industrial town of Coslada, close to Madrid, the project is born of the arrangement between different uses and different height levels: underground parking, offices and commercial uses from the public ground floor to the public raised space on the third floor platform, and from this level residential spaces: it is a hybrid building in the periphery.

Image Courtesy © David Frutos

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: amann cánovas maruri
  • Project: 118 Subsidized dwellings, offices, retail spaces and garage
  • Location: Coslada, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Autocad and 3dsmax.
  • Design: Basic design: 2005-2006
  • Enginering: Start of construction: 2010
  • Begining of the construction: Weekend work: 2012
  • Design team: Beatriz Amann, Mauro Bravo, Javier Gutiérrez,Patricia Lucas, Ana López, Pablo Sigüenza, Rafael Marcos, Carlos Ríos
  • Promoter: EMVICOSA, Municipal Housing Coslada
  • Contractor: ETOSA. SA
  • Client: EMVICOSA, Municipal Housing Coslada
  • Field architects: Andrés Canovas y Nicolás Maruri.
  • Cost: 8,723,254 €
  • Structures: Mecanismo / Florentino Regalado
  • Enginering: S. L. Internal Conditions
  • Interior Designer: Atxu Amann, Andrés Cánovas, Nicolás Maruri
  • Models: Beatrice Amann, Mauro Bravo, Patricia Lucas, Carlos Rios

(more…)

PF single family house in Trento, Italy by burnazzi feltrin architetti

Friday, April 18th, 2014

Article source: burnazzi feltrin architetti 

The PF single family house, the remodeling and rebuilding of an already existing edifice, lies half way along the ridge below the medieval castle of Pergine Valsugana and it is located in an ideal position, both as to the beautiful view on the valley it enjoys and the sun exposure, excellent all year around.

Image Courtesy © Carlo Baroni

  • Architects: burnazzi feltrin architetti 
  • Project: PF single family house
  • Location: Trento, Italy
  • Photography: Carlo Baroni
  • Software used: Autocad
  • CLIENT: private
  • TEAM: Burnazzi Elisa arch., Feltrin Davide arch. and Pegoretti Paolo arch.
  • STRUCTURAL DESIGN: Roberto Svaldi ing.
  • HEATING SYSTEM: Giuliano Cattani ing
  • ELECTRICAL SYSTEM: Mirco Girardi  per. ind.
  • YEAR OF COMPLETION: 2009
  • TOTAL AREA: 430 m2 (only Enlargement)
  • CUBAGE: 1732 m3 (only Enlargement)

The Taichung City Cultural Center by SANE architecture

Friday, April 18th, 2014

Article source: SANE architecture

SANE architecture’s  project for the Taichung City Cultural Center has been awarded HIGHLY COMMENDED of the Cultural regeneration category at the 2014 MIPIM Architectural Review Future Project Awards.  The project was exhibited in the London Pavilion 10-14 march.

Image Courtesy © SANE architecture

  • Architects: SANE architecture
  • Project: The Taichung City Cultural Center
  • Photography: SANE architecture
  • Software used: 3DS MAX, Autocad and a bit of Photoshop
  • Year: 2013
  • Area: 45 000 sqm

Lingo Construction Services in Oklahoma City, OK by Elliott + Associates Architects

Tuesday, April 15th, 2014

Article source: Elliott + Associates Architects

Located in the historic Automobile Alley District of Oklahoma City the design seeks to transform an existing 1930 historic masonry and steel building into a modern office space. The character of the 12,000 sq. ft. two story building, originally built for Sharp Auto Supply Co, had been diminished by thick layers of paint, historically inaccurate additions, and years of misguided design efforts.

The building covers the entire lot. There is 10 feet of additional space on the north end that allowed us to construct a fire stair, mechanical enclosure, and covered outdoor deck. This exterior construction made it possible to leave the interior intact. The open framing is consistent with the exposed studs on the interior that dramatizes the construction behind the walls., Image Courtesy © Scott McDonald, Hedrich Blessing

  • Architects: Elliott + Associates Architects
  • Project: Lingo Construction Services
  • Location: Oklahoma City, OK, U.S.A
  • Photography: Scott McDonald, Hedrich Blessing
  • Software used: AutoCAD Architecture 2013, Sketchup (E+A) and 3ds MAX (Skyline Ink)
  • Client: Stan Lingo
  • Completed: March 2013
  • Scope: 12,260 sq. ft.   
  • Cost: Withheld per Owner’s request
  • Awards: 2013 Interior Design, “Best of Year” in Office/ Renovation Category, 2013 Project of the Year, Association of Subcontractors of Oklahoma

Fuzhou IT Campus by Latitude Studio

Tuesday, April 15th, 2014

Article source: Latitude Studio

The aim of a technological campus is to create a complex that works self-sufficiently to achieve a suitable environment for the production, interchange and management of technology. In this case, LATITUDE’s proposal for the IT Campus project was chosen not just because of the functional solution, but for the treatment of the scale both of the whole project and the inner spaces. Moreover, the proposal emphasizes the visual relation between the different areas within the campus.

Image Courtesy © Latitude Studio

  • Architects: Latitude Studio
  • Project: Fuzhou IT Campus
  • Year: 2013-2016
  • Type: Invited competition, First prize
  • Status: Ongoing Master Plan + Concept Design Architecture
  • Program: 230,000m2 of office space and commercial
  • Chief Architect: Manuel Zornoza
  • Project Architect: Jorge Cortes de Castro
  • Project Manager: Lihui Sim
  • Team: Huseyin Emek, Lucía Bravo, Phyo Yanadar Oo, Yann Quan
  • Software used: REVIT.

CASA31_4 Room House by iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect

Sunday, April 13th, 2014

Article source: iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect 

Conceptual Framework

CASA31_4 Room House re-interprets the role of memory, tradition and social and cultural value in a rich spatial experience that is simultaneous familiar yet unfamiliar. Our architecture preserves and reinterprets the past, history is layered but never erased, fragments of the past continually remind us that we are only another layer in the rich and unfolding history of this place.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: iredale pedersen hook & Caroline Di Costa Architect
  • Project: CASA31_4 Room House
  • Photography: Peter Bennetts
  • Software used: Vectorworks and card models.
  • Architectural Project Team: Caroline Di Costa, Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Brett Mitchell, Sinan Pirie, Matthew Fletcher.
  • Structural Engineer: Terpkos Engineering
  • Builder: Hugo Homes
  • Completion: December 2013

Marcel Sembat high school in Sottevillelès Rouen, France by archi5

Friday, April 11th, 2014

Article source: archi5

On an abandoned suburb, the project made waking up every day to attend school under an outstanding green-roofed structure as a child’s right.

The Marcel Sembat High School offers technical education about motors and vehicle mechanics. It demands vast spaces with high ceilings and large surfaces. It’s located in a declining industrial suburb of the port of Rouen, France.

Image Courtesy © Sergio Grazia, Thomas Jorion

  • Architects: archi5
  • Project: Marcel Sembat high school
  • Location: Sottevillelès Rouen, France
  • Photography: Sergio Grazia, Thomas Jorion
  • Software used: Autocad and Adobe Creative Suite
  • Client: Haute Normandie district.
  • Collaborators: B. Huidobro, IOSIS Ouest, SPEC, ABC Décibel
  • Steel structure contractor: Constructions Métalliques Charondière
  • Main contractor: Millery Colas
  • Surface: 12 764 m2
  • Cost: 35 320 318 Euros without taxes
  • Time-table: competition winner October 2005 – Completion 2011
  • Steel structure size: 83 x 141 m
  • Steel structure weight: 1000 tons

Espace Culturel Marc Steckar in Paris, France by ARCHICLUB

Friday, April 11th, 2014

Article source: ARCHICLUB

Urban approach . The study site is a vacant lot owned by the city of Bessancourt and located a few hundred meters away from the town hall. Its location is in continuity with its historic downtown. The site is marked on the north by the imposing presence of a church. The urban environment of the study site is very mineral, the stone church is massive and reinforces this homogeneity. The building distribution on the site is diffuse and invites us to propose a singular object, an additional object that can join the existing group.

Image Courtesy © 11h45 montrer l’architecture

  • Architects: ARCHICLUB
  • Project: Espace Culturel Marc Steckar
  • Location: Paris, France
  • Photography: 11h45 montrer l’architecture
  • Software used: ZWCAD, SKETCHUP, MAXWELL RENDER.
  • Client: City of Bessancourt
  • Consultants Fluids, Environnement: IDEEL environnement
  • Consultants Structure: ID+ engineering
  • Consultants acoustics : ALTIA acoustics
  • Type: Cultural, Performing art center, Public building
  • Status: Built 2013
  • Building area: 580 m²
  • Budget total: 1 510 000 USD, 1 090 000 €
  • Main materials: Stone,  Glass.
  • Curtain wall: WICONA
  • Stones: BLOCSTAR
  • Floor: ARTIGO
  • Wall: PLACOPLATRE
  • Electrical: BTICINO,  REGENT
  • Plumbing : HANSA DESIGNO, DURAVIT

Studio apartment by Tamás Szén Molnár

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Tamás Szén Molnár

Studio apartment with high interior and cube serving as bathroom, bedroom, kitchen and dining room all at the same time. Designed with István Bényei.

Image Courtesy © Tamás Szén Molnár

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy